Review 100% suikervrij drinken

Review 100% Suikervrij Drinken (+ winactie!)

“Ruim 35% van onze dagelijkse suikerconsumptie is afkomstig van frisdranken en andere zoete drankjes.” Zo lees ik de eerste zinnen op de achterkant van het nieuwe boek van Carola van Bemmelen en Sharon Numan (Voedzo). Over Carola’s vorige boek, 100% Suikervrij, was ik super enthousiast dus ik wacht al lang met spanning op deze opvolger: Review 100% Suikervrij Drinken.

Zoals de tekst op de achterkant al aangeeft, halen we een groot deel van onze suikerconsumptie uit (fris)dranken. Vaak zijn we ons niet of nauwelijks bewust van het feit dat ook in ons drinken veel suiker kan zitten. Zelf ben ik niet zo’n liefhebber van zoete drankjes; wellicht heb ik dit meegekregen uit mijn opvoeding. Doordeweeks mocht ik bijvoorbeeld echt geen frisdrank en in het weekend 1 glaasje prik. Omdat ik niet anders gewend was, had ik ook helemaal niet het gevoel dat ik iets miste. Toen ik later op kamers ging wonen bleek ik nog steeds geen sap liefhebber. Ik drink veel liever een kop thee of water met citroensap dan een glas Dubbelfris.

100% Suikervrij Drinken

100% Suikervrij Drinken

Helaas geldt dit niet voor iedereen. Volwassenen kunnen eigen keuzes maken en zijn wijs genoeg om de frisdrank te vervangen voor een gezonder alternatief. Kinderen echter, kunnen deze keuze nog niet zelf maken en gaan gewoon voor wat lekkerder is. Als ik om me heen zie hoeveel frisdrank er door (kleine) kinderen wordt gedronken, schrik ik daar van. Niet alleen frisdrank overigens, maar ook zogenaamde fruitsapjes met toegevoegde suikers. Combineer dit met het feit dat kinderen steeds minder bewegen en 1+1=2: kinderen worden steeds dikker. Volwassenen trouwens ook.

Zelf suikervrije sportdrankjes maken

Zelf suikervrije sportdrankjes maken

Is fruit(sap) gezond?

Is fruit(sap) gezond?

100% Suikervrij Drinken staat vol met interessante feiten achter de meest gedronken drankjes. Zo bevat een flesje Yakult van 65ml maar liefst 2 klontjes suiker en toch denken veel mensen echt goed bezig te zijn door dit te drinken. Ook leuk, het stukje over sportdrankjes en de alternatieven die worden aangereikt. Denk aan kokoswater en recepten voor gezonde energiedrankjes die je zelf kunt maken. Erg handig als je veel sport en naast het eten ook wilt letten op wat je drinkt.

"Gepimpt water'': water met een smaakje

“Gepimpt water”: water met een smaakje

Symptomen van aspartaam vergiftiging

Symptomen van aspartaam (zoetstof) vergiftiging

In 100% Suikervrije Drinken staan ruim 100 recepten voor suikervrije drankjes en daar kun je een hele tijd mee vooruit. Ook over de recepten zelf ben ik enthousiast; er staat veel tussen wat ik er erg graag wil proberen, zoals het sportdankje ‘rode vruchten water’ en een aantal van de alcoholvrije mocktails. Het enige toch wel grote nadeel vind ik dat het boek geen foto’s bevat. Ik ben visueel ingesteld en vind het toch altijd prettig om vooraf een idee te hebben van hoe iets eruit ziet. Jammer. Maar de vele goede recepten om zelf gezonde drankjes te maken, vind ik wel opwegen tegen het feit dat er geen foto’s in het boek staan.

Ben je benieuwd geworden naar 100% Suikervrij Drinken? Van de uitgever mag ik 3 exemplaren weggeven aan mijn lezers, jeeeeej! Dus wil jij ook graag aan de slag met gezondere drankjes? Laat dan hieronder een reactie achter wat jij met dit boek zou gaan maken en deel de foto van 100% Suikervrij Drinken op Facebook. Meedoen kan tot en met maandag 14 juli! 

Update: de drie gelukkige winnaressen zijn:

Francien Elmendorp, Milou Dasselaar en Ellen Roest. Jullie hebben inmiddels persoonlijk bericht van mij ontvangen. Heel veel plezier met jullie boek!

100% Suikervrij Drinken – € 19,99 bij Bol.com
Carola van Bemmelen & Sharon Numan
Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum

Review 100% suikervrij drinken

Review 100% suikervrij drinken

Er zijn 83 reacties op Review 100% Suikervrij Drinken (+ winactie!)

  1. Danii Jella
    7 juli 2014 at 06:08 (3 jaar ago)

    Wat weer een goede actie. Ik ben zeer benieuwd naar het boek. Ik drink eigenlijk alleen water, thee en koffie en kan dus wel wat inspiratie gebruiken! Het energie drankje klinkt goed!

    Beantwoorden
  2. Danielle de Boer
    7 juli 2014 at 06:22 (3 jaar ago)

    Graag zou ik deze winnen. Ben nog zoekende naar suiker vrij drinken en ben water drinken wel zat ook ondertussen.

    Beantwoorden
  3. Marianne Walter
    7 juli 2014 at 06:24 (3 jaar ago)

    Een suikervrije ijskoffie lijkt mij op een zomerse dag heerlijk. Of ’s avonds een pina colada………. Er staan vast heel veel drankjes in waar ik zelf nooit op zou zijn gekomen 😉

    Beantwoorden
  4. Ellen
    7 juli 2014 at 06:29 (3 jaar ago)

    Suikervrij eten doe ik al een tijdje zoveel als mogelijk (het eerste boek van Carola heeft daar aan bijgedragen). Qua drinken is het voornamelijk thee of water dus dat kan zeker wat inspiratie gebruiken ;-)!
    Het lijkt weer me een prachtig boek. Ik hoop dat ik hem win! :-)
    Liefs Ellen

    Beantwoorden
  5. Johanna
    7 juli 2014 at 06:49 (3 jaar ago)

    Lekker een verfrissend suikervrij drankje. Nu zwicht ik nog regelmatig voor ranja met zoetstoffen…

    Beantwoorden
  6. Lianne
    7 juli 2014 at 06:53 (3 jaar ago)

    Zou graag wat voor mijn drie kinderen willen maken. Ze drinken nu bijna alleen water en wat rijstemelk , lijkt me fijn om ze eens wat anders te kunnen aanbieden.

    Beantwoorden
  7. BIanca Duizer
    7 juli 2014 at 07:00 (3 jaar ago)

    Wat zou ik maken ? Ik zou het allemaal wel willen proberen . 100% suikervrij het lijkt me een superboek !

    Beantwoorden
  8. Eveline
    7 juli 2014 at 07:04 (3 jaar ago)

    Frisdranken zijn voor mij al best lang verleden tijd. Heel af en toe een glaasje is niet erg, toch heb ik dan spijt. Met dit boek wil ik graag nog meer gezondere suikervrije drankjes maken zonder mij schuldig te voelen als ik ze drink!! Dit zal mij zeker helpen om nog gezonder te leven.

    Beantwoorden
  9. lllammers
    7 juli 2014 at 07:19 (3 jaar ago)

    Wat ik met dit boek zou willen maken: een gezond sportdrankje! Mijn zoon voetbalt erg intensief en ik zou hem graag iets te drinken geven wat dorstlessend en goed voor hem is. Hij drinkt gelukkig maar heel zelden een keer een sportdrankje en energydrinks a la Red Bull heb ik mijn kinderen verboden. Leuk dus om zelf een sportdrankje te maken voor hem.
    Leuke actie!

    Beantwoorden
  10. Melanie
    7 juli 2014 at 07:28 (3 jaar ago)

    Wat een leuke actie.
    Aangezien hier eigenlijk alleen maar water in de koelkast staat zou het hier heel erg welkom zijn.
    Dan kan ik onze dochter eens wat anders mee naar school geven dat zal ze heel fijn vinden, want water alleen komt haar ook zo’n beetje de neus uit.

    Beantwoorden
  11. jacqueline kersbergen
    7 juli 2014 at 07:42 (3 jaar ago)

    Ik hoop wat ideetjes op te kunnen doen voor mijn kinderen. Zij lustengeen water, ja dat begrijp ik ook niet 😉 en drinken alleen limonade.

    Beantwoorden
  12. engelina
    7 juli 2014 at 07:48 (3 jaar ago)

    Mijn dochter zou hier heel blij mee zijn , die vind het zo lastig dat overal suiker in zit. Met dit boek krijgen we misschien wat goede alternatieven. Ik zelf drink alleen koffie thee en water en ben ook wel benieuwd naar wat anders.super leuke actie 😀

    Beantwoorden
  13. Carola
    7 juli 2014 at 08:04 (3 jaar ago)

    Geweldig! Ideaal om mijn dochter (13) een alternatief te kunnen bieden. Ze is gek op frisdrank, maar mag deze boosdoener eigenlijk niet!

    Beantwoorden
  14. Brenda
    7 juli 2014 at 08:06 (3 jaar ago)

    Ik zou het boek graag voor mijn lieve moeder willen winnen. Ze heeft net te horen gekregen dat ze op het randje zit van Diabetes 2. Ze doet er nu alles aan om dit om te buigen. Ze is gaan sporten onder begeleiding en probeert haar voeding aan te passen.

    Beantwoorden
  15. Meike Bleuming
    7 juli 2014 at 08:08 (3 jaar ago)

    O wat komt dit boek op een goed moment. Mijn zoontje heeft overgewicht en mbv een gewichtsconsulent proberen we nuop het juiste pad te komen. Drinken is een groot probleem want thee en water nee daar is hij snel op uitgekeken. Wat eten betreft lukt het prima en is hij erg gemotgemotiveerd maar dat drinken……

    Beantwoorden
  16. annika
    7 juli 2014 at 08:09 (3 jaar ago)

    ik zou deze heel graag winnen omdat het voor de kinderen ook fijn is om lekkere drankjes te maken zonder suiker dan alleen water of water met munt er in en met de ideeen uit dit boek kunnen we lekker varieren

    Beantwoorden
  17. Renate
    7 juli 2014 at 08:17 (3 jaar ago)

    Doordat ik ontzettend moe was de laatste maanden en er uit bloedonderzoeken geen oorzaak kwam ben ik suikervrij gaan eten. Sindsdien voel ik me zó veel beter! Ik heb veel meer energie! Qua voedsel gaat het goed, maar qua drinken kan ik absoluut nog wel inspiratie gebruiken! Ik drink nu voornamelijk water en thee. Een beetje afwisseling zou dus meer dan welkom zijn! 😀

    Beantwoorden
  18. Pauline
    7 juli 2014 at 08:23 (3 jaar ago)

    Wat een superboek, ik wil alles uitproberen, het is een hele uitdaging om ‘gezond’ te food/drinkshoppen, al zijn er best alternatieven, maar dat is het resultaat van heel veel etikettenlezen. Het boek is meer dan welkom!!

    Beantwoorden
  19. Lianne
    7 juli 2014 at 08:46 (3 jaar ago)

    Ik zou deze graag winnen, de andere boeken heb ik ook en maak er veel gebruik van. Ik ben dan ook erg benieuwd naar de tips voor lekkere andere drankjes dan thee en water wat ik meestal drink.
    En wellicht krijg ik mijn vriend ook mee in het (in zijn geval minder suiker) verhaal door met drinken zonder suiker te beginnen, dan is de overstap naar eten zonder suiker waarschijnlijk makkelijker en helpt het mij ook, want met z’n tweeen gaat het nu eenmaal makkelijker dan alleen!!

    Beantwoorden
  20. Ilona
    7 juli 2014 at 09:04 (3 jaar ago)

    Wat een goed boek! Mijn is een onwijze koffieliefhebber en ook ik kan het steeds meer waarderen. MAAR ik lust het alleen met heel veel melk en suiker, niet echt gezond. Ik zou heel graag de koffiebonen met vanillestokjes proberen maar ook de andere dingen in het boek. Want laten we eerlijk zijn, hoe minder zoetigheid, hoe beter!!!!

    Beantwoorden
  21. Evelien Tiegelaar
    7 juli 2014 at 09:04 (3 jaar ago)

    We eten al jaren glutenvrij ivm coeliakie van onze jongste zoon, maar sinds kort weten we dat de oudste een genetische vorm van diabetes heeft. Hierdoor moeten we ook suikerbeperkt gaan eten. Een flinke steun in de rug, zoals ik dit boek zie, zou meer dan welkom zijn!

    Beantwoorden
  22. monique
    7 juli 2014 at 09:09 (3 jaar ago)

    Van alleen water word ik zo flauw, thee heb ik ook niet altijd zin in, dus drink best wel veel vruchtensappen uit de supermarkt. Zou geweldig zijn als het me lukt om met dit boek er een goed en gezond alternatief voor te vinden :)

    Beantwoorden
  23. Rozemarijn Koldewee
    7 juli 2014 at 09:19 (3 jaar ago)

    Leuk!! Ben al een tijdje op zoek naar een goed boek waar ik inspiratie voor suikervrije drankjes uit kan halen. Ben sinds een aantal weken druk in de weer om zo min mogelijk suiker te eten en te drinken, maar dan blijf je wat betreft drankjes al snel hangen in water/thee. Dus een beetje afwisseling is meer dan welkom!

    Beantwoorden
  24. Hillegonda
    7 juli 2014 at 09:21 (3 jaar ago)

    Ook weer zo’n leuke actie :-) Ik zou dit boek graag willen winnen om wat meer suikervrije variatie te krijgen, want ik kom zelf nog niet verder dan water, thee en melkkefir. Dus ik doe graag mee :-)

    Beantwoorden
  25. Joephine van Gils
    7 juli 2014 at 09:29 (3 jaar ago)

    Mijn schoonzus heeft zo’n moeite met haar gewicht. (Jojo) Ik gun haar dit boek.

    Beantwoorden
  26. Giulia
    7 juli 2014 at 09:34 (3 jaar ago)

    Dit lijkt me een ideaal boek, aangezien mijn inspiratie wat suikervrij drinken betreft niet ver reikt. Thee & water zijn heerlijk, ook water met wat munt of fruit, en kokoswater drink ik vaak voor en/of na het sporten, maar de interessante combinaties (zoals kers & rode peper) die hierboven op de foto staan, lijken me geweldige experimenten. Zou mooi zijn als ik hiermee ook mijn vriend een beetje van de cola af kan houden..

    Beantwoorden
  27. Loes Egberink
    7 juli 2014 at 09:42 (3 jaar ago)

    Het is inderdaad weer eens iets anders dan water drinken. Frisdranken koop ik nooit. Vind ik niet lekker en veel te zoet. Leuk dat er een boekje is gemaakt met allemaal lekkere frisse drankjes. Goed werk. (Y) 😀

    Beantwoorden
  28. Lidia Kalsbeek
    7 juli 2014 at 09:50 (3 jaar ago)

    Sinds ons zoontje geboren is zijn wij veel bewuster met voeding bezig en vooral met het minderen van suiker. Dit gaat erg goed, maar af en toe is eens wat anders dan water zou wel leuk zijn, vooral voor ons zoontje!

    Beantwoorden
  29. Fardau
    7 juli 2014 at 09:56 (3 jaar ago)

    In de supermarkt is zo weinig keuze voor drinken zonder toegevoegde suikers, dus dit is een ware uitkomst. Momenteel eet ik wel weer suikers ivm zwangerschap, maar na de bevalling wil ik weer suikerloos eten en drinken. Nu zou dit een super kadootje zijn! En de 14e juli wordt ik 33! Dubbel kado :)

    Beantwoorden
  30. Maaike Sprokkel
    7 juli 2014 at 10:01 (3 jaar ago)

    Dit boek is erg welkom. Zelf drink ik veel water met limoen & munt of thee, maar zeker voor de kinderen kan ik nog inspiratie & recepten voor suikervrij drinken gebruiken!

    Beantwoorden
  31. maud
    7 juli 2014 at 10:03 (3 jaar ago)

    Lijkt me een interessant boek! Ik vind het vooral moeilijk om suikervrij te drinken als ik uitga. Dan kom je toch meestal niet verder dan water of thee. Leuk om nieuwe ideeen op te doen, ik hoop dat ik win :-)

    Beantwoorden
  32. Ellen
    7 juli 2014 at 10:04 (3 jaar ago)

    Ik zou het boek heel graag gebruiken om lekker drinken te maken voor mijn vriend die graag suikervrij eet maar graag wat anders drinkt dan alleen water…

    Beantwoorden
  33. ulrike
    7 juli 2014 at 10:04 (3 jaar ago)

    heerlijk wat afwisseling van water en thee :) dan wel of niet met citroen of gember.
    en vooral de fijtjes erbij. zou het heel graag kunnen lezen en uitproberen. en zeker om te kijken of mn kleine man het ook lekker vind. hij is nu namelijk een onwijze muts met eten en drinken :( en idd hoe zoeter hoe lekkerder :( dus kom maar op :)

    Beantwoorden
  34. Irene Ketelaar
    7 juli 2014 at 10:41 (3 jaar ago)

    Ik zou dit boek graag willen winnen om mijn (eerste) kleinkind zonder suiker groot te zien worden! Ook natuurlijk om lekkere dorstlessende drankjes voor ons zelf te maken!

    Beantwoorden
  35. Denise
    7 juli 2014 at 11:25 (3 jaar ago)

    Oh wat lijkt dit mij een heerlijk boek. Water is lekker, maar soms wil je ook wel eens iets anders.
    Ben ontzettend benieuwd naar alle recepten. Eens kijken of de pubers ze ook kunnen waarderen: mijn nieuwe uitdaging 😉

    Beantwoorden
  36. Lana
    7 juli 2014 at 11:46 (3 jaar ago)

    Ik drink zo goed als nooit frisdrank, maar wil wel eens iet anders drinken als water! Dit boek zou heel wat inspiratie geven!

    Beantwoorden
  37. Edmee van der Togt
    7 juli 2014 at 12:45 (3 jaar ago)

    Yesss, wat een leuke winactie. Ik doe heel graag mee. Sinds een paar maanden ben ik bezig met het verbeteren en gezonder maken van mijn eetpatroon. Hier hoort ook geen frisdranken/vruchtensappen meer bij. Toch neem ik nog af en toe een cola light (I know I know, heel erg slecht en not done!). Ik neem tegenwoordig als lunch vaak een groene smoothie, ik zou hiervoor heel graag meer inspiratie opdoen! Meer variatie in je eetpatroon zorgt er ook voor het minder moeilijk is om vol te houden! Daarom doe ik heel graag mee!

    Beantwoorden
  38. Madelon
    7 juli 2014 at 13:00 (3 jaar ago)

    Vooral een lekker zomerdrank voor onze dochter van vier. Zij krijgt eczeem van suiker en krabt haar huid kapot. Het is al verbeterd door suiker zoveel mogelijk te bannen maar ze vindt t moeilijk en wij als ouders vinden t moeilijk lekkere drankjes en ijsjes te maken voor haar want ondanks dat ze geen suiker mag is genieten hopelijk wel nog mogelijk?!

    Beantwoorden
  39. marijksels
    7 juli 2014 at 13:29 (3 jaar ago)

    Met mooi weer in het vooruitzicht (hoop ik) lijkt me dit een perfect boek om lekker mee te experimenteren! Ik heb Carola’s Basiskookboek en dit is een geweldige aanvulling dacht ik zo 😉
    Zie ik daar ‘Komkommer, munt,limoen’?!…Ja dat lijkt me lekker! En m’n komkommerplantexperimentje lijkt te werken, dus heerlijk eerlijk met komkommer van eigen dak!

    Beantwoorden
  40. Inge
    7 juli 2014 at 13:35 (3 jaar ago)

    Mijn dochter van 9 klaagt vaak over hoofdpijn. Ik zou haar graag suikervrije drankjes geven, zodat ze de ranja kan laten staan. Ben benieuwd wat het effect is op haar hoofdpijn. ( Ik kook al suikervrij)

    Beantwoorden
  41. Daphne
    7 juli 2014 at 14:40 (3 jaar ago)

    Lijkt mij een super inspirerend boek, vooral voor mijn twee kleine meiden….die kunnen wel wat drink variatie gebruiken :-)

    Beantwoorden
  42. Lois
    7 juli 2014 at 15:46 (3 jaar ago)

    Ja ik wil het boek winnen! Ik zou alle receptjes uit gaan proberen. Het lijkt me leuk te varieren op water en ben benieuwd tot wat voor ontdekkingen ik kom als ik het boek lees.

    Beantwoorden
  43. mirjam
    7 juli 2014 at 16:07 (3 jaar ago)

    Daar wil ik idd wel mee aan de slag. Ik had ook gezien dat er een recept voor cola instond. Lijkt me fijn om dit voor mijn zoons te maken

    Beantwoorden
  44. Milou
    7 juli 2014 at 16:19 (3 jaar ago)

    Hoi Lianne,
    Wat leuk! ik heb dit boek al meerdere malen in de winkel bekeken. Ik ben op dit moment tarwe en lactose vrij aan het eten en drinken en je hebt echt geen (of misschien wel) van hoeveel tarwe er in de drankjes zit die ik vroeger zo lekker vond :-( Het eten gaat best goed maar het drinken dus nog niet zo.
    dit boek zou me daar misschien mee op weg kunnen helpen.
    Super leuk!
    Groetjes, Milou

    Beantwoorden
  45. Amanda
    7 juli 2014 at 19:06 (3 jaar ago)

    Wauw wat een uitkomst is dit boek! Ik drink al tijden alleen maar water en kruiden thee ivm mijn chronische darmziekte dus variaties hierop zijn zeer welkom! 😀
    Liefs

    Beantwoorden
  46. Leontine Haaring
    7 juli 2014 at 19:52 (3 jaar ago)

    Lijkt me een super geweldig boek! heb onlangs het gewone “100% suikervrij” gelezen en dat was een erg goed boek. Deze opvolger voor drankjes lijkt me dan ook super! (het water en thee wordt wel wat saai vinden mijn kids (en ik ook , hahaha)). Mocht ik dit boek winnen dan ga dus zeker veel verschillende drankjes uitproberen! Altijd goed voor mijn 2 kids op een speciaal dieet….

    Beantwoorden
  47. Marleen
    7 juli 2014 at 20:16 (3 jaar ago)

    Sinds een paar maanden probeer ik zo min mogelijk suiker binnen te krijgen. Het meeste wat ik eet, maak ik zelf, dus dat is daarom wel haalbaar gelukkig. Ik voel me er veel beter bij, dus het is vol te houden. Drinken wordt een beetje saai met alleen thee, een paar koppen koffie per dag en verder water. Ik was met het warme weer al begonnen met citroen/limoen en munt in mijn water, maar verder kom ik niet. Afwisseling is welkom!! :)
    Hierboven op de foto zag ik al iets met koffiebonen, dat is echt wat voor mij 😀

    Beantwoorden
  48. margreet
    7 juli 2014 at 20:33 (3 jaar ago)

    Hallo Lianne,
    Het is een mooi boek, ben pas begonnen om minder suikers te gebruiken.
    Het is een gezoek in voedsel land maar het gaat vast lukken.

    Beantwoorden
  49. Rilana Pal
    7 juli 2014 at 20:48 (3 jaar ago)

    Ondanks mijn suikervrije levensstijl, ben ik nog steeds een zeer zoete keukenprinses. Bloemkoolpizza’s, aardbeienchiajam en zelfs amandelcrackers met geitenkaas: ik ben van alle suikervrije markten thuis! Qua drankjes doe ik het vaak rustig aan met een heerlijke mok groene thee en een groene monstersmoothie na een zware training gaat er ook heerlijk in! Met het warme weer ben ik op zoek naar een lekker verfrissend drankje, zo’n drankje waar je spontaan van afkoelt. Hier zou ik dan ook meteen naar op zoek gaan! Het liefst met kokoswater want I’m COCO nuts!

    Beantwoorden
  50. Sara
    7 juli 2014 at 21:17 (3 jaar ago)

    Heel graag:-)!! Heb sinds een week die andere twee van Carola van Bemmelen ook in huis en ben momenteel serieus aan het ‘ontsuikeren’. Dit boek maakt de collectie compleet en ik ben gewoon heel erg nieuwsgierig naar de inhoud!

    Beantwoorden
  51. Roos
    7 juli 2014 at 22:26 (3 jaar ago)

    Bewondering voor de creatieve en gezonde drankjes, ik wou dat ik dat zelf kon bedenken! Gelukkig hebben we jullie foodies die ons daarmee kunnen helpen. Ik zou het boek gebruiken om mijn zoontje van 15 maanden gezonde drankjes aan te bieden zodat hij later (hopelijk) de cola laat staan 😉

    Beantwoorden
  52. Yvonne
    7 juli 2014 at 22:56 (3 jaar ago)

    Ik wil graag van mijn suikerverslaving af

    Beantwoorden
  53. Ivonne Stumpe
    7 juli 2014 at 23:32 (3 jaar ago)

    Ik heb nog heel veel te leren ,dus kom maar op met mijn nieuwe bijbel

    Beantwoorden
  54. Anita H.
    8 juli 2014 at 00:35 (3 jaar ago)

    Dit boek zou mij zeer goed van pas komen. Mijn fantasie is nogal beperkt. In de ochtend drink ik kruidenthee en verder houd ik het bij water, koffie (met kokosmelk en zoetjes), rode wijn en soms kokoswater. Wat ik zou maken uit dit boek, daar kan ik nu geen antwoord op geven. Ik heb het boek namelijk nog niet ingezien.

    Beantwoorden
  55. poezendans
    8 juli 2014 at 07:35 (3 jaar ago)

    ‘Maham, iedereen drinkt energydrankjes en sportdrank na de wedstrijd.’ Wat zou het leuk zijn als ze kunnen zeggen:’ mam, iedereen wil weten waar ik dat coole drankje vandaan heb.’

    Beantwoorden
  56. josette ruijters
    8 juli 2014 at 16:06 (3 jaar ago)

    wow ik zou het “vet cool “vinden om dit boek te krijgen, ben al trotse eigenaar van 100% suikervrij

    Beantwoorden
  57. Marjolein
    8 juli 2014 at 18:13 (3 jaar ago)

    Suikervrij…klinkt goed maar ik vind het niet gemakkelijk. Heb geen fantasie en grijp uit gemak maar weer naar de frisdrank. Wat receptjes zouden helpen.

    Beantwoorden
  58. rian
    8 juli 2014 at 22:23 (3 jaar ago)

    M’n jongens verrassen, daar houden ze van. En ik… nieuwe dingen proberen en proeven!

    Beantwoorden
  59. Iris
    9 juli 2014 at 19:10 (3 jaar ago)

    Ik ben net pas begonnen met het zuivel, suiker en glutenvrij eten en dus ook drinken. Het zou voor mij daarom ook echt super zijn!

    Beantwoorden
  60. Natasja
    9 juli 2014 at 23:10 (3 jaar ago)

    Sinds een jaar drink ik alleen nog maar water, koffie en thee. Af en toe drink ik een wijntje, maar een mocktail lijkt mij ook weleens heerlijk en die kan ik dan samen met mijn dochters drinken. Vinden ze vast fantastisch, vooral als het in een echt glas mag. En dan zijn ze ook mooi van de Karvan Cevitam af.

    Beantwoorden
  61. Roos
    13 juli 2014 at 07:30 (3 jaar ago)

    Sinds gisteren lig ik in het ziekenhuis met een keelontsteking. En ben nu al uitgekeken op die zoete ijsjes en sapjes. Zodra ik uit het ziekenhuis kom ga ik goed voor mijzelf zorgen, een nieuwe start en daar hoort goed eten en drinken bij.

    Beantwoorden
  62. Francien
    13 juli 2014 at 08:24 (3 jaar ago)

    Als ik ga fietsen heb ik altijd 1 bidon met water en 1 bidon met limonade of een speciale dorstlesser. Ik zou meteen iets uit het boeken zoeken naar een 100% suiker vrije alternatief.

    Beantwoorden
  63. Noortje
    13 juli 2014 at 08:25 (3 jaar ago)

    Sinds vorige week suikervrij, maar kan nog steeds inspiratie gebruiken. Wat zou het fijn zijn om een heerlijke drankjes te maken die ook goed voor je zijn!

    Beantwoorden
  64. Josette de Quant
    13 juli 2014 at 08:27 (3 jaar ago)

    Super, ben benieuwd naar dit boek! Drink alleen nog water dus wil wel eens wat anders :)

    Beantwoorden
  65. Hanneke Kruijenaar
    13 juli 2014 at 08:29 (3 jaar ago)

    Voor mijn kinderen kom ik vaak niet verder dan water, thee of een klein beetje diksap. Soms krijgen ze appelsap aangelengd met water. Ik zou dus drankjes voor mijn kinderen maken (en natuurlijk voor ons)

    Beantwoorden
  66. Anita
    13 juli 2014 at 09:02 (3 jaar ago)

    Super benieuwd, wat voor drankjes dat allemaal zijn! Dus dit super 100% suikervrij boek zou ik graag willen winnen.

    Beantwoorden
  67. Toni Meyer
    13 juli 2014 at 09:11 (3 jaar ago)

    Ik wil dit boek zo graag. Ben nl op zoek naar alternatieven voor frisdrank.

    Beantwoorden
  68. nadiavaneNadia
    13 juli 2014 at 09:24 (3 jaar ago)

    Ik zou het cadeau doen aan mijn vader die een auto-immuun ziekte heeft. Hij drinkt enkel koffie, cola en jus d’orange. Houdt niet van water… Wil hem dolgraag een boek cadeau doen met allerlei “gezonde” drankjes en hem laten zien dat het anders kan. En hopelijk gaat zijn gezondheid daar ook door vooruit.

    Beantwoorden
  69. Lindsay
    13 juli 2014 at 10:07 (3 jaar ago)

    Past helemaal in mijn healty lifestyle straatje :-p

    Beantwoorden
  70. Jose
    13 juli 2014 at 10:28 (3 jaar ago)

    Doordat ik thuis zit met een burn-out vind ik het erg lastig om de juiste balans in eten en drinken te vinden. Dit boek zal mij hier wellicht een klein beetje bij kunnen helpen de juiste weg te vinden.

    Beantwoorden
  71. Nynke
    13 juli 2014 at 10:35 (3 jaar ago)

    Wat een gave actie! Ik vind het leuk om lekkere verfrissende drankjes op tafel te zetten voor mijn gasten, zonder dat ze expliciet doorhebben dat het suikervrij is.. water in verschillende variaties die ik nu al regelmatig, maar ik zou een leuke ‘cocktail’ ook wel eens leuk vinden als welkomsdrankje!

    Beantwoorden
  72. Fiona Greup
    13 juli 2014 at 11:12 (3 jaar ago)

    Wat een leuk boek! Ik ben al sinds ik een baby was een verschrikkelijk slechte drinker. Een fles water moet voor mijn neus staan, want anders denk ik er niet aan. Water is behalve bij het sporten sowieso meer iets wat ik achterover sla, want echt lekker is het niet. Dit boek zou me zeker kunnen helpen om meer te drinken. Afwisselen met lekkere suikervrije drankjes naast het water lijkt me heerlijk!

    Beantwoorden
  73. Judith Poel
    13 juli 2014 at 12:47 (3 jaar ago)

    Ja, ik zou graag een boek willen winnen. Mijn vakantie begint en ik zou elke dag wel een drankje willen proberen te maken. Lijkt mij een mooie uitdaging deze vakantie.

    Beantwoorden
  74. valerie
    13 juli 2014 at 13:07 (3 jaar ago)

    Ik wil heel graag wat alternatieven voor frisdrank leren. Het boek klinkt erg goed.

    Beantwoorden
  75. Anita Ennema
    13 juli 2014 at 13:33 (3 jaar ago)

    De eerste 2 boeken heb ik al en een uitbreiding met drankjes zou erg welkom zijn. Nu drink ik thee of water, soms met munt erin, maar eens iets anders zou wel fijn zijn. :-)

    Beantwoorden
  76. Gentille Boijmans
    13 juli 2014 at 18:04 (3 jaar ago)

    Ik vind het nu al een super boek! Bij IBBO, Ik Ben Bewust Onderwijs (ERKENDE school voor PO/VO) maken we leerlingen bewust van gezonde voeding!
    Ze mogen geen suikerhoudende drankjes meenemen naar school! Het zou fijn zijn dit boek op school te gebruiken als ondersteuning. We werken allemaal op vrijwillige basis, omdat we voor ieder kind een plek willen creëren.
    100% suikervrije basiskookboek is ook favoriet!

    Beantwoorden
  77. Marjan
    13 juli 2014 at 22:15 (3 jaar ago)

    Mijn ‘drinkwereld’ bestaat nu nog uit thee en cola-light….hoogste tijd voor meer inspiratie! 😉

    Beantwoorden
  78. Ilse
    13 juli 2014 at 22:31 (3 jaar ago)

    Weer een leuke actie! Eindelijke recepten voor lekkere en gezonde drankjes ipv alleen maar water en thee…

    Beantwoorden
  79. Karin VAlk
    14 juli 2014 at 09:29 (3 jaar ago)

    Water en thee daar blijft het zo’n beetje bij. Voor mezelf vind ik het niet erg alhoewel het wel erg saai is. Met name voor mijn dochter zou ik wat variatie willen en dan is dat boek natuurlijk geweldig. Ook wanneer er visite komt is het wel heel leuk om iets te kunnen maken wat lekker en ook nog eens gezond is.

    Beantwoorden
  80. Willemke
    14 juli 2014 at 11:41 (3 jaar ago)

    Wat een superactie!!! Mijn drink “dieet” bestaat alleen uit water en thee…. dus ik zou wel graag zo’n handig boek willen hebben!!!

    Beantwoorden
  81. Suzan
    14 juli 2014 at 19:03 (3 jaar ago)

    Wat zal dit boek een aanvulling zijn op mijn gezonde levensstijl. Enige tijd ben ik al bezig met het vermijden van geraffineerde suikers. Ik voel me beter in me vel dan ooit. Enige wat nog verbeterd kan worden is het drinken. Ik vind het nog steeds moeilijk om aan mijn dagelijkse 1,5 te komen. Door wat inspiratie van dit boek hoop ik dat ik nog meer geïnspireerd raak en het drinken vanzelf gaat met nieuwe verfrissende ideeën.

    Beantwoorden

Geef een reactie