Review Gezond Trakteren

Review Gezond Trakteren van Amber Albarda (+ Winactie!)

Regelmatig komen er verzoekjes binnen voor gezonde traktaties, voornamelijk voor kinderen. Want wat voor leuks kun je kinderen nu voorschotelen, dat ook nog een beetje gezond en verantwoord is? In het nieuwe boek Gezond Trakteren van Amber Albarda staan tientallen recept voor feestelijk lekkers voor kinderverjaardagen. 

Amber Albarda heeft al verschillende boeken uitgebracht, stuk voor stuk vol met gezonde recepten. Zo schreef ik al eerder een review over Gezond Bakken. Ik vind de recepten altijd erg toegankelijk en lekker en daarnaast is de fotografie ook prachtig. Ook dit kookboek staat weer vol met foto’s om je vingers bij op te eten. Wat ik enorm leuk vind aan dit boek is hoe creatief de traktaties zijn. Als foodblogger ben ik veel bezig met het bedenken en ontwikkelen van recepten, maar gezonde baksels die er daarnaast ook nog aantrekkelijk uitzien voor kinderen vind ik een vak apart.

Gezond Trakteren-  Hangop muffins

Gezond Trakteren- Hangop muffins

Gezond Trakteren - dadel balletjes

Gezond Trakteren – dadel balletjes

Genoeg inspiratie voor het bakken voor veel glutenvrije zoetigheden en taarten. En ook aan creatieve healthy hapjes geen gebrek. Maak bijvoorbeeld prikkelige fruitegels, met peer, druiven, krentjes en aalbessen. Een hapje vol vitaminen, wat er super leuk uitziet voor kids! Of paddenstoelenmuffins, met een dakje van appel. Tof! Ook voor moderne sweet tables (tafels vol lekkers, voor op verjaardagen) vind je inspiratie. De super chocoladetaart, helemaal glutenvrij én suikervrij, ziet er ook waanzinnig uit en naar mijn mening niet alleen geschikt voor kinderverjaardagen ;-).

Gezond Trakteren - paddestoelen muffins

Gezond Trakteren – paddestoelen muffins

Gezond Trakteren - Super Chocolade taart

Gezond Trakteren – Super Chocolade taart

Heb je zelf kinderen en kun je nog wel wat inspiratie gebruiken voor gezonde traktaties? Dan is Gezond Trakteren zeker een leuke aanwinst. Met ingrediënten die je nu gemakkelijk overal kunt krijgen, maar je gezonde traktaties die alle kinderen zeker zullen aanspreken. En ik heb weer iets leuks voor jullie, want ik mag een exemplaar van Gezond Trakteren weggeven!

Hoe maak je kans?

1. Laat hieronder een reactie achter (met naam en e-mailadres) waarom je dit boek wel kunt gebruiken

 2. Like het bericht over Gezond Trakteren op de Facebook pagina van Focus on FoodiesMeedoen kan tot en met woensdag 22 oktober!

Update: Marlies is de gelukkige winnares van dit boek. Gezond Trakteren komt goed van pas om de school waarop zij werkt nog gezonder te laten eten!

Gezond Trakteren kost € 14,99. Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum

Gezond Trakteren Amber Albarda

Gezond Trakteren Amber Albarda

Er zijn 143 reacties op Review Gezond Trakteren van Amber Albarda (+ Winactie!)

  1. Johanna
    15 oktober 2014 at 06:25 (3 jaar ago)

    Ik ben leerkracht op een basisschool en zie elke week de zakjes chips, spekjes en andere zoetigheden voorbij komen als traktatie. Als juf wil ik graag het goede voorbeeld geven, dit boek zal me daarvoor zeker genoeg inspiratie geven!!

    Beantwoorden
  2. kim Beekhuizen
    15 oktober 2014 at 06:26 (3 jaar ago)

    Gaaf! Ben helemaal weg can haar boeken! Zelf heb ik nog geen kinderen maar genoeg in de familie! En natuurlijk ook leuk om die hapjes te maken voor verjaardagen en andere feestjes natuurlijk! Ik ga samenwonen en alles is nu rond dus tijd voor feest en een traktatie! Fingers crossed! Onwijs leuk

    Beantwoorden
  3. suzanne wanders
    15 oktober 2014 at 06:28 (3 jaar ago)

    Wow,met 2 jonge kinderen in huis lijkt dit boek mij een uitkomst! De oudste is in december jarig dus lijkt mij super om dan een tafel vol gezond zoet neer te kunnen zetten!

    Beantwoorden
  4. kim Beekhuizen
    15 oktober 2014 at 06:33 (3 jaar ago)

    Er is iets verkeerds gegaan bij myn site van de eerste reactie ! Sorry!!! Eventjes de goede !

    Gaaf! Ben helemaal weg can haar boeken! Zelf heb ik nog geen kinderen maar genoeg in de familie! En natuurlijk ook leuk om die hapjes te maken voor verjaardagen en andere feestjes natuurlijk! Ik ga samenwonen en alles is nu rond dus tijd voor feest en een traktatie! Fingers crossed! Onwijs leuk

    Beantwoorden
  5. Chantal
    15 oktober 2014 at 06:36 (3 jaar ago)

    Wat leuk!
    Ik heb al een boek van Amber maar deze zou wel heel goed van pas komen.
    Ik werk op een basisschool in groep 1/2 en gezonde traktaties is altijd een puntje.. lijkt me heel handig om dit boek in de klas te leggen zodat ouders een kijkje kunnen nemen en inspiratie op kunnen doen!
    Groetjes Chantal

    Beantwoorden
  6. Lilian
    15 oktober 2014 at 06:37 (3 jaar ago)

    Met drie kinderen en een baan op een peuterspeelzaal zou dit boek erg goed van pas komen! Er zijn vaak ouders die ideeën aan me vragen en ik vind het geweldig als ik supergezonde dingen kan aanraden.
    En de eerste zijn is misschien ook een puntje waard?

    Beantwoorden
    • Lilian
      15 oktober 2014 at 06:47 (3 jaar ago)

      Sorry. Er stonden nog geen eerdere reacties toen ik mijne plaatste. 3e is scheepsrecht telt misschien ook?

      Beantwoorden
  7. Ellen
    15 oktober 2014 at 06:40 (3 jaar ago)

    Ik heb alle boeken van Amber Albarda en ben groot fan!

    Beantwoorden
  8. Sacha Groenescheij-Tjon Kwan Paw
    15 oktober 2014 at 06:42 (3 jaar ago)

    Ik zou het boek super graag winnen, ik heb 3 lekkerbekkies hier in huis die ook zelf graag koken en bakken en ik zie dat natuurlijk het liefst op gezonde manier :) Sacha en emailadres is sacha2710@gmail.com

    Beantwoorden
  9. linda de groot
    15 oktober 2014 at 06:45 (3 jaar ago)

    Ik heb 3 schoolgaande kinderen, waarvan 1 met coeliakie. Het lijft een uitdaging om gezond te trakteren en dan ook nog orgineel te zijn. Dit boek is een goede inspiritatie. Net zoals de site focus on foodies is!

    Beantwoorden
  10. Nicky
    15 oktober 2014 at 06:47 (3 jaar ago)

    Omdat het heel erg leuk is om met twee kleine kinderen in huis te hebben, maar ook een eye opener voor het kdv!

    Beantwoorden
  11. dayennebos
    15 oktober 2014 at 06:49 (3 jaar ago)

    Als groot fan van Amber lijkt het me super om dit mooie boek te winnen! Dochterlief is binnenkort jarig en ik zou heel graag aan haar juf en klasgenootjes willen laten zien dat trakteren lekker én gezond kan zijn! En als ik de mooie foto’s in het boek zo zie gaat dat helemaal goed komen. Al lijkt het me wel een klus om één ding uit te kiezen, het ziet er allemaal zo leuk en lekker uit 😉

    Beantwoorden
  12. iriskouwen
    15 oktober 2014 at 06:57 (3 jaar ago)

    Trakteren was vroeger: of zakje chips, of spiesje met blokjes kaas/augurk/knakworstje. Ik voelde me daar diep ongelukkig bij. Bij allebei. Daarom zou ik de schade in willen halen met dit inspirerende boek. Groetjes, Iris

    Beantwoorden
  13. Charis Sa
    15 oktober 2014 at 07:02 (3 jaar ago)

    Ik heb kindjes die nog naar de basisschool gaan, het is elk jaar sowieso al een gedoe om een traktatie te verzinnen laatstaan een gezonde traktatie. Ik ben zelf wel creatief maar op den duur weet je het gewoon niet meer! Dit boek zou dus een uitkomst zijn wat mij betreft.

    Beantwoorden
  14. kim siegers
    15 oktober 2014 at 07:03 (3 jaar ago)

    Jaaaaa zou top zijn. Was al de enige mom die haar kind fruit liet uitdelen en er waren kids die het niet lustten

    Beantwoorden
  15. Nine
    15 oktober 2014 at 07:06 (3 jaar ago)

    Ik zou dit boek graag winnen, ben zelf erg van het verantwoorde en gezonde eten en dit traktatie boek past daar natuurlijk super bij! Helemaal voor de verjaardag van mn dreumes die in december 2 wordt! :-)

    Beantwoorden
  16. Kristel
    15 oktober 2014 at 07:14 (3 jaar ago)

    Als mama van 2 geweldige dochter van 3 en net 5 jaar, hebben we afgelopen 19 september voor het eerst de eer gehad om een traktatie te verzorgen, deze moest natuurlijk wel gezond zijn, ik heb hier 3 slapeloze nachten van gehad, wat was gezond en leuk? Heel internet afgestruind maar of heel veel werk, of het kon de goedkeuring van onze dochter ( en van mezelf ☺️) niet krijgen. Uiteindelijk werden het gekleurde bekers gevuld met ananas en pitloze druifjes, ik kon iig weer slapen, haha maar op de dag zelf was er natuurlijk ik lust geen ananas en een ander kindje ik lust geen druiven, dus met de volgende verjaardag alweer in het verschiet en ik van mijn slaapjes hou, en natuurlijk heel graag mijn dochters en de andere kindjes blij zie, is dit boek meer dan welkom, ik heb gezond bakken al, en bijna elk weekend zijn mijn dochters en ik hieruit aan het bakken en smullen. We zouden het super vinden

    Beantwoorden
  17. Ilse de Bruin
    15 oktober 2014 at 07:16 (3 jaar ago)

    Mijn zoon van 3,5 krijgt nu door hoe lekker snoepjes zijn (lang leve de peuterschool 😉 ). Het leuke is wel van zijn leeftijd dat hij erg open staat voor goed/fout. Én net zo gek is op bakken als zn moeder. Hoe leuk zou het zijn samen uit dit boek lekkere dingen te maken! Zodat voor hem gezond snoepen net zo gewoon wordt als zn tanden poetsen. En hopelijk hou ik kleine zus dan ook langer van het suiker dan dat vaak gebeurd bij 2e, 3e, 11e 😉 kinderen

    Beantwoorden
  18. Suzanne de Goede
    15 oktober 2014 at 07:18 (3 jaar ago)

    Het lijkt me een super leuk boek zodat ik gezonde en leuke traktaties kan meegeven aan mijn zoontjes! De oudste wordt bijna 4 dus dat komt goed van pas!

    Beantwoorden
  19. Mb82
    15 oktober 2014 at 07:23 (3 jaar ago)

    Ik werk in het onderwijs en hiermee zou ik leerlingen, ouders en collega’s kunnen inspireren dat gezond en suikervrij ook lekker is. Nu kijken vooral leerlingen mij vreemd aan als ik zeg geen snoep/ koek ed te eten.

    Beantwoorden
  20. joyce Groenhuijzen
    15 oktober 2014 at 07:25 (3 jaar ago)

    Supergaaf! Een boek van haar gekregen voor mijn trouwdag waar ik helemaal blij mee ben. Sindsdien veel bewuster van voeding. Zelfs mijn kinderen kijken nu op verpakkingen en roepen: wat veel e-nummers mama :-)! Dit boek zou echt een uitkomst zijn met drie kinderen. Toch altijd al lastig om te bedenken wat te trakteren. En zou het boek eigenlijk ook heel graag aan mijn zus willen geven. Zij is een ster in feestjes bedenken, maakt de mooiste sweettables, en moet glutenvrij eten. Dus haar gun ik het boek ook ontzettend. Het zal haar veel inspiratie geven.

    Beantwoorden
  21. Hoi-Mee
    15 oktober 2014 at 07:31 (3 jaar ago)

    Superleuke winactie. Ik vind het erg lastig om mijn kinderen gezonde dingen te geven want van snoepjes en pizza worden ze blijer. Ik ben dus op zoek naar gezonde en lekkere dingen voor drie zeer kritische kindjes ♥.

    Beantwoorden
  22. Jessica Willemse
    15 oktober 2014 at 08:00 (3 jaar ago)

    Ik ben een moeder met twee jonge (2,5 en 5 jaar) schoolgaande kinderen en die willen graag gezond trakteren (vooral de oudste)… daar kan ik nog wel wat hulp bij gebruiken, want verder dan piraten-banaantjes en ninja turtle-appels ben ik nog niet gekomen. Dit boek zou dus goed van pas komen

    Beantwoorden
  23. jikke
    15 oktober 2014 at 08:03 (3 jaar ago)

    Met een school vol ongezonde traktaties zoals ijs, chips en alles bomvol suiker, zou ik wel een keer ouders laten zien en proeven ( en ook de kinderen) dat gezonde traktaties eigenlijk veeeel lekkerder zijn ! Dus kom maar op met dat boek dan zullen we ze een poepie laten ruiken

    Beantwoorden
  24. Petra
    15 oktober 2014 at 08:10 (3 jaar ago)

    Wauw, zelf ben ik van het gezonde eten, geen suiker, geen gluten en melkvrij voor onze dochter. Maar met trakteren, kies ik tot grote schaamte voor ongezonde zoet, omdat je daar zoveel leuke en creatieve inspiratie voor vind. Gezonde inspiratie die er ook nog zo mooi uit ziet is van harte welkom. Wat ’n prachtig boek!

    Beantwoorden
  25. Suzanne
    15 oktober 2014 at 08:12 (3 jaar ago)

    Ja, dit boek wil ik wel! Twee jonge kinderen en druk bezig ons voedingspatroon te veranderen. Dit boek kan daar zeker bij helpen!

    Beantwoorden
  26. Annemieke huizenga
    15 oktober 2014 at 08:17 (3 jaar ago)

    Ik ben al die ongezonde traktaties bij mijn kinderen op school zat, dus kan wel wat inspiratie gebruiken voor gezonde traktaties! Zeer welkom met 2 kleine kinderen in huis!

    Beantwoorden
  27. Sharon
    15 oktober 2014 at 08:19 (3 jaar ago)

    Wow, met 3 dochters die nog heel vaak gaan trakteren lijkt me dit echt een super lekker en gezonde “traktatie Bijbel”!!

    Beantwoorden
  28. Astrid van de Kamp
    15 oktober 2014 at 08:24 (3 jaar ago)

    Dit boek zou ik graag willen hebben. Ik ken deze schrijfster nog niet. Ben nu sinds ruim een jaar suiker- en tarwevrij en vind het belangrijk dat mijn dochtertje van 3 ook verantwoord kan snoepen. Gelukkig houdt ze van kokosblokjes en vijgen en dadels en ook jouw bosbessenmuffins zijn hier favoriet, maar verder kan ik nog flink wat inspiratie gebruiken.

    Beantwoorden
  29. Myrna van der Molen
    15 oktober 2014 at 08:25 (3 jaar ago)

    Natuurlijk zou ik graag het boek winnen als moeder van twee kinderen en juf van groep 3! Bij mijn zoon op school is gezond trakteren en must en om ouders te kunnen inspireren zou ik het boek graag cadeau doen aan de juffen, zodat ook andere ouders er inspiratie uit op kunnen doen…en ik zou er ook voor zijn komende verjaardag in november inspiratie uit op kunnen doen…
    Jaro houdt erg van appel, ben benieuwd wat Amber daar mee bedacht heeft

    Beantwoorden
  30. Miriam
    15 oktober 2014 at 08:31 (3 jaar ago)

    Lijkt me heel gaaf! Ik werk zelf met kinderen met autisme die niet meer thuis kunnen wonen, ik heb zelf dus een soort moederrol en wil ze graag zo gezond mogelijk laten leven. Dit boek komt dus heel goed van pas!!

    Beantwoorden
  31. Annemiek Kloosterman
    15 oktober 2014 at 08:32 (3 jaar ago)

    Leuk! Dit boek van Amber zal zeker een goede aanvulling zijn bij de rest van haar exemplaren in onze boekenkast! Leuke ideeen opdoen om met onze zoon te maken want dit is niet alleen leuk voor het uitdelen, maar natuurlijk ook om onszelf te trakteren zo nu en dan! Dit boek zal zeer welkom voor ons zijn!

    Beantwoorden
  32. marlies
    15 oktober 2014 at 08:37 (3 jaar ago)

    Gave actie!! Ik doe mee!! Als kleuterjuf zie ik (niet alleen bij kleuters hoor!) Vele verschillende (ongezonde) traktaties voorbij komen. Ook veel (‘nieuwe’) ouders komen met de vraag of juf nog een idee heeft voor n leuke traktatie. Nu zijn wij als school heel druk bezig om via de gemeente het certificaat “gezonde school” te verkrijgen, in het kader daarvan denk ik dat dit boek een pracht exemplaar is om op school neer te leggen zodat ouders het in kunnen zien en ideeën op kunnen doen. Zodat ook zij hun steentje bijdragen aan “de gezonde school”. Daarnaast kan ik er dan zelf ook leuke ideetjes uit pikken voor de traktatie van mijn dochter op een andere basisschool.

    Beantwoorden
  33. Annemarie Uijterwaal
    15 oktober 2014 at 08:40 (3 jaar ago)

    Wow! Die kan ik zeker goed gebruiken! Natuurlijk voor mijn drie kindjes, maar ook om andere ouders te inspireren, want ik merk dat de meeste ouders nog steeds grote moeite hebben met het bedenken en maken van een gezonde traktatie. Veel ouders spreken van “moet het gezond zijn of mag het ook iets lekkers zijn?” Met andere woorden, vele denken dat gezond niet lekker kan zijn en dat vind ik een gemis.. een gebrek. Met dit boek wil ik graag bijdragen aan gezondere traktaties op de hele school.

    Beantwoorden
  34. marije
    15 oktober 2014 at 08:43 (3 jaar ago)

    Leuk!! Deze wil ik heel graag winnen. Volgende maand is mijn dochter jarig. Dus moeten we trakteren maar wat??

    Beantwoorden
  35. saskia van der beek
    15 oktober 2014 at 08:43 (3 jaar ago)

    Als moeder van 2 kinderen probeer ik zo veel mogelijk gezonde dingen aan te bieden. Ook als het gaat om trakteren. Hoe verzorg ik gezonde traktatie tijdens verjaardagen en andere feestdagen?!
    Naast het moederschap ben ik werkzaam op een kinderdagverblijf waar wij momenteel druk bezig zijn met het vernieuwen van ons voedingsbeleid. Kinderen mogen met verjaardagen alleen nog maar gezonde traktaties trakteren. De bekende zakjes chips en snoep zijn niet meer toegestaan. Dit boek zal een fantastisch hulpmiddel zijn voor veel ouders om een gezonde traktatie voor hun kind te maken. Ik zal het boek een mooi plekje geven in de centrale hal zodat iedereen er in kan kijken. En natuurlijk zal ik het boek zelf regelmatig gebruiken om gezonde traktaties voor mijn eigen kinderen te maken! Of nog beter… samen met mijn kinderen!
    Duimen, duimen, duimen!

    Beantwoorden
  36. petra
    15 oktober 2014 at 08:48 (3 jaar ago)

    Zo kan ik iedereen trakteren zodat er steeds meer mensen bewust worden dat gezond eten ook lekker kan zijn!!

    Beantwoorden
  37. Renate
    15 oktober 2014 at 08:51 (3 jaar ago)

    Het lijkt mij geweldig om nieuwe inpiratie op te doen uit dit boek! Leuk als traktatie maar ook als tussendoortje. Gezellig om samen met onze 4-jarige dochter op een woensdagmiddag te maken :-) Ook zou ik graag andere moeders dit lekkers willen laten proeven zodat ze bewuster worden van meer gezondere tussendoortjes en traktaties die erg lekker zijn.

    Beantwoorden
  38. Mirjam Duisterwinkel
    15 oktober 2014 at 08:55 (3 jaar ago)

    Ja! Die wil ik wel!
    Als gastouder van 6 kids wil ik wel eens wat anders met ze bakken/maken om mee naar huis te nemen voor papa en mama.
    Wie weet raken ze zo geinspireerd.

    Mijn eigen kids vinden alles tot nu toe al geweldig, gezond of iets minder gezond.

    Beantwoorden
  39. Annicka
    15 oktober 2014 at 09:01 (3 jaar ago)

    Super vet!!! Ik kan m als healthy mom goed gebruiken, aangezien ik er toch wel achter kwam dat een gezonde traktatie nog niet zo makkelijk is. Ik vind t niet heel moeilijk voor m’n eigen kind, maar je wilt natuurlijk wel dat de traktatie van je kind in de smaak valt en iedereen enthousiast is (ookal is t suikervrij)

    Kortom ben zeer benieuwd! Zou m goed kunnen gebruiken.

    Beantwoorden
  40. monique
    15 oktober 2014 at 09:04 (3 jaar ago)

    Vandaag is de jongste jarig en toen ik de foto’s van het boek zag dacht ik ‘had ik dit boek maar gehad’… Dus wil hem graag winnen, dan kan ik bij de volgende verjaardag een traktatie geven die verantwoord is en er aantrekkelijk uit ziet.

    Beantwoorden
  41. Sofieke
    15 oktober 2014 at 09:05 (3 jaar ago)

    De recepten die ik heb van Amber zijn heerlijk! Hoe leuk zou het zijn als ik mijn 3 kleine vriendinnetjes als oppastante nog meer mag verwennen door deze speelse creaties voor hen te maken! Lekker en fun! En ook inspiratie natuurlijk voor hun mama’s voor de schooltraktaties.

    Beantwoorden
  42. FoodQuotes
    15 oktober 2014 at 09:11 (3 jaar ago)

    Nieuwe inspiratie is altijd welkom!! Ik ben erg benieuwd naar alle recepten die erin staan.

    Beantwoorden
  43. base-ik
    15 oktober 2014 at 09:12 (3 jaar ago)

    Als natuurgeneeskundig therapeut hebt ik mn clienten de invloed van voeding op klachten en kinderen te snappen/zien. En gaan we hun voedingsstijl veranderen of soms zelfs dractisch om gooien. Daar hoort gezond trakteren natuurlijk ook bij!

    Beantwoorden
  44. Kirsten
    15 oktober 2014 at 09:17 (3 jaar ago)

    Gaaf, ik heb het al op mijn verlanglijstje staan voor mijn verjaardag. Net als het boek met bakrecepten. Mijn zoontje wordt komend jaar 4, dus trakteren zal er dan wel een paar jaar bij zijn. En inspiratie is welkom!

    Beantwoorden
  45. corrie Goldsteen
    15 oktober 2014 at 09:20 (3 jaar ago)

    Wat leuk n boek over gezond trakteren! Ik heb de andere boeken ook van Amber! Ben helemaal fan. Op school willen we meer aandacht aan gezonde voeding geven. Dit boek is n mooie stimulans!

    Beantwoorden
  46. nicolet
    15 oktober 2014 at 09:37 (3 jaar ago)

    Ik wil dit boek graag winnen om mijn zus en neefje te verrassen..die sinds twee maanden een glutendieet moet volgen…mij neefje mick is acht jaar dus het is niet altijd even makkelijk om te accepteren dat andere kindjes bijv op een feestje wel alles mogen nemen…maar ondanks dat doet die het super…weet die zelf al heel goed wat die wel en niet mag…me zus is (gelukkig)dol op bakken en nieuwe dingen proberen zodat mick zo weinig mogelijk van zijn glutendieet merkt…dus dan maak je niet 1 maar twee mensen superblij met dit geweldige boek!!gr nicolet

    Beantwoorden
  47. Conny Kuiper
    15 oktober 2014 at 09:38 (3 jaar ago)

    Ik ben een oma, die zich bewust is van gezonde voeding. Ik heb 3 kleinkinderen. Ze wonen op St.Maarten (hebben de orkaan gelukkig goed doorstaan!) ze zijn alle 3 in december jarig. Ik ga ze opzoeken en ik zou het fantastisch vinden als ik ze dat boek cadeau kan geven en dan alle lekkere traktaties met ze kan maken. Ik ben ook zelf fan van Amber.

    Beantwoorden
  48. tessa
    15 oktober 2014 at 09:39 (3 jaar ago)

    Leuk!!! Sinds augustus weten we dat mijn zoontje coeliakie heeft. Nou valt het niet mee om gezonde dingen te vinden die er ook nog lekker en leuk uit zien. Dit boek zou perfect zijn!!!

    Beantwoorden
  49. Kitty
    15 oktober 2014 at 09:50 (3 jaar ago)

    Sinds een paar maanden ben ik me aan het verdiepen in gezonde voeding en de achterliggende gedachte ervan. Een wereld gaat voor me open. Omdat ik teveel suikers binnenkreeg, had ik ook altijd zin in snoep en snacks. Een levenslange strijd, nu merk ik sinds ik over ben gegaan op veel meer groene groentes, fruit en gebruik maak van natuurlijke suikers dat mijn ‘zin’ in foute producten verdwijnt naar de achtergrond en als ik van de kinderen 1 snoepje of chipje neem dat ik geen trek meer heb om meer te nemen. Dit is zo’n eye opener voor mij. Ik wil heel graag dat mijn kinderen opgroeien met gezonde hapjes en traktaties, zodat zij mijn proces niet mee hoeven te maken. Dit boek lijkt me geweldig om nieuwe gezonde ideeën op te doen!

    Beantwoorden
  50. Ilse
    15 oktober 2014 at 09:52 (3 jaar ago)

    Ik werk op een KDV en wij willen het traktatiebeleid aan gaan passen. Collega’s zijn nog niet om en hebben visuele voorbeelden nodig. Wat is nu mooier om met dit boek mijn collega’s over de streep te halen.

    Beantwoorden
  51. LD
    15 oktober 2014 at 09:57 (3 jaar ago)

    Wat een super boek!!ik werk in een kinderdagverblijf en daar komen af en toe de gekste traktaties voorbij waarvan ik echt schrik dat dit door ouders aan kleine kinderen gegeven wordt. We zijn al een tijdje bezig om de traktaties ‘gezonder’te maken alleen ouders zijn onwetend en van het gemak. daarom zou dit boek fantastisch zijn om ouders te laten zien wat er nog meer kan. Een echte inspiratie!!

    Beantwoorden
  52. anneke huizer
    15 oktober 2014 at 10:00 (3 jaar ago)

    Anneke
    Superleuk boek. Ik ben oma van 3 kleinkinderen en wil niet alleen mezelf, maar ook de mensen om me heen en zeker de kleinkinderen leren dat je heerlijk en gezond kan eten en snoepen.

    Beantwoorden
  53. sandra
    15 oktober 2014 at 10:01 (3 jaar ago)

    Onze zoon heeft Coeliakie en ik kan wel wat inspiratie gebruiken om hem niet altijd hetzelfde voor te schotelen en ik ben zeker voor een gezonde traktatie op school. Op die manier kunnen er vaak ook veel meer kinderen aan meedoen. Hopelijk kunnen we in januari een mooie, lekkere en gezonde traktatie uit dit boek klaar maken om Dion op school te laten trakteren!
    email adres = sandra@stillewagtkoeltechniek.nl

    Beantwoorden
  54. Marleen
    15 oktober 2014 at 10:06 (3 jaar ago)

    Dat boek wil iedereen wel winnen, dus ik ook!! Ook al zijn er al zoveel reacties, ik waag gewoon een poging …
    Ik heb twee jongetjes, beide schoolgaand (4 en 7 jaar) en ik vind het belangrijk om ze gezonde tussendoortjes en traktaties mee te geven 😀 Gelukkig vinden ze dat zelf ook lekker 😉
    Hartelijke groet van Marleen

    Beantwoorden
  55. wanda
    15 oktober 2014 at 10:07 (3 jaar ago)

    Deze Laat ik graag in mijn klas (en de rest van de school) slingeren om ouders aan ideetjes te helpen.

    Beantwoorden
  56. Karin
    15 oktober 2014 at 10:17 (3 jaar ago)

    Wat een superleuke inspiratiebron voor leuke, verrassende en gezonde hapjes en traktaties.

    Beantwoorden
  57. Marjanne Ruis
    15 oktober 2014 at 10:24 (3 jaar ago)

    Ik ben moeder van 6, waarvan 2 diabetes hebben en 1 coeliakie, gezonde lekkernijen vind ik dan ook heel belangrijk voor zowel op school als thuis of ergens anders, maar vaak wel een hele uitdaging, ik denk dat dit boek het mij een stuk makkelijker gaat maken.

    Beantwoorden
  58. jacqueline kersbergen
    15 oktober 2014 at 10:26 (3 jaar ago)

    Leuk! Inspiratie voor gezonde en lekkere traktatie’s is altijd welkom.

    Beantwoorden
  59. Gwendolyne Blaney
    15 oktober 2014 at 10:30 (3 jaar ago)

    Ik heb altijd geprobeerd om een gezonde traktatie te verzinnen voor mijn kinderen (de oudste zit nu alweer op de middelbare school), maar wat extra hulp met een boek als dit is altijd fijn. Bovendien, trakteren doe je niet alleen in de klas, maar ook op feestjes en partijen, dus ook dan zijn de ideeën uit dit boek vast geweldig. Verder heb ik begrepen dat veel van de traktaties ook nog glutenvrij zijn en met een partner met coeliakie en een zoon met Asperger Syndroom, die ook gebaat blijkt met gezond én glutenvrij eten, zal dit boek vast een uitkomst zijn.

    Beantwoorden
  60. irene
    15 oktober 2014 at 10:40 (3 jaar ago)

    Hoop hem net als alle andere hier het boek te winnen!

    Beantwoorden
  61. Desiree Drissen
    15 oktober 2014 at 10:42 (3 jaar ago)

    Heel erg blij zou ik met dit boek zijn. Sinds dit jaar moet ik anders koken en bakken
    voor mijn zoontje aangezien hij ontzettend veel intoleranties blijkt te hebben. Daarom heb ik alle boeken van Amber Albarda gekocht, behalve deze. Sinds dat ik met behulp van haar boeken kook hebben we een ander kind. Van een kind wat altijd slap, moe, ziek was en er ellendig uitzag hebben we nu een vrolijk energiek kind. Om hem nu ook nog wat echte kinderlekkernijen aan te kunnen bieden wil ik graag dit boek winnen. Dus ja ik zou er super blij mee zijn!

    Beantwoorden
  62. Petra
    15 oktober 2014 at 10:45 (3 jaar ago)

    Ja dit lijkt me leuk! Ons zoontje gaat sinds mei naar de basisschool. Ondanks dat de school aangeeftdat de traktaties gezond moeten zijn houdt niemand zich hieraan. Ik stoor me mateloos aan de zakken chips en snoep die mijn kleuter soms een paar keer per week naast de chemische cupcakes binnenkrijgt. Laat ons het goede voorbeeld geven!

    Beantwoorden
  63. Marta
    15 oktober 2014 at 10:48 (3 jaar ago)

    Leuk met 2 jongen thuis!!

    Beantwoorden
  64. Marit Mertens
    15 oktober 2014 at 11:13 (3 jaar ago)

    Lijkt mij een geweldig boek en kan het goed gebruiken. De dag voor kerst gaat mijn zoontje trakteren op de crèche en lijkt mij geweldig om iets gezonds maar wel lekker en leuks te kunnen trakteren.

    Beantwoorden
  65. Els Fret
    15 oktober 2014 at 11:16 (3 jaar ago)

    ‘k Vind het een uitdaging m’n kleinkinderen bewust te maken van gezonde voeding. Dit boek kan zeker een inspiratie zijn om, beginnende met leuke, gezonde traktaties, hen op weg te helpen naar een optimale gezondheid voor lichaam en geest. Daarnaast is het nog plezierig ook om samen met hen aan de slag te gaan! We wachten vol ongeduld om eraan te beginnen :-)!!

    Beantwoorden
  66. Jacolien van Dijke
    15 oktober 2014 at 11:19 (3 jaar ago)

    Waauww, wat een geweldig boek. Aangezien ik zelf een glutenallergie heb, maar graag toch lekker en gezond kook of bak, met name ook voor anderen, maar zelf toch ook graag meedoe zou dit boek erg welkom zijn in mijn keuken! :)

    Beantwoorden
  67. jeannel
    15 oktober 2014 at 11:26 (3 jaar ago)

    Ben fan van Amber Albarda en ben zeer benieuwd naar haar laatste boek. Nieuwe inspiraties voor kids zijn altijd welkom!

    Beantwoorden
  68. Mariska
    15 oktober 2014 at 11:27 (3 jaar ago)

    Ik heb een dochter van 5 die rond Sinterklaas jarig is. Kinderen krijgen op en rond deze datum al zoveel suiker dat het een leuke afwisseling zou zijn om wat gezonds te kunnen trakteren. Normaal speur ik het internet af maar een boek is natuurlijk veel makkelijker.

    Beantwoorden
  69. Maaike
    15 oktober 2014 at 11:43 (3 jaar ago)

    Jaah, om mezelf te kunnen trakteren! (dat de kinderen daar dan ook van genieten is natuurlijk mooi meegenomen;) )

    Beantwoorden
  70. debby
    15 oktober 2014 at 11:49 (3 jaar ago)

    Lijkt me erg leuk. Voor mijn dochters waarvan 1 met coeliakie en ook nog vandaag jarig! Zou een leuk kado zijn

    Beantwoorden
  71. lekkerhappen
    15 oktober 2014 at 12:00 (3 jaar ago)

    Ik zag hier al eerder een reactie van een juf staan. En ik ben er ok zo eentje! Op een leuke manier trakteren en dan ook nog gezond. Inspiratie uit een boek is zeker welkom! Ik heb het bericht op de FBpagina geliked onder naam van DaisyVH

    Beantwoorden
  72. Meike
    15 oktober 2014 at 12:05 (3 jaar ago)

    Mijn dochter van bijna vier heeft coeliakie. We weten dat pas een half jaar. Het is een sociaal meisje en het doet haar vooral verdriet dat ze altijd anders moet eten dan de rest van de kinderen. Lekkere dingen trakteren die zij met iedereen samen kan eten, dat zou haar heel blij maken.

    Beantwoorden
  73. Chantal Takens
    15 oktober 2014 at 13:05 (3 jaar ago)

    Ik ben gastouder en voedingsdeskundige. Bij mij komen kindjes met een allergie of met een gezonde levensstijl, ik zou heel blij zijn met wat meer inspiratie :-)

    Beantwoorden
  74. Eline
    15 oktober 2014 at 13:14 (3 jaar ago)

    Ja ik doe graag mee! Tot mijn grote schande heb ik nog steeds geen kookboeken van Amber Albarda in mijn kast staan en daar moet hoognodig verandering in gebracht worden. Ik ben bezig met 50 kilo afvallen maar heb af en toe wel zin in wat lekkers, dit kookboek zou dus ideaal zijn! Daarnaast maak ik regelmatig de hapjes voor als er in de familie iemand jarig is, superleuk om dan ook echt kidsproof gezonde dingen te kunnen maken!

    Ik heb je bericht geliked als From Fat to Fit :)

    Beantwoorden
  75. mirjam
    15 oktober 2014 at 13:23 (3 jaar ago)

    Mijn eerste reactie was; hebben hebben!
    Toen bedacht ik; ik ga dit boek aan mijn dochter geven. Ze is onlangs op een HORECA opleiding gestart. Daar leert ze traditioneel koken. zelf wil ik mijn gezin een andere basis meegeven. Wat regelmatig voor conflicten zorgt. Met dit boek wil ik haar laten zien, dat we ook lekkere en leuke recepten kunnen maken op een andere manier!

    Beantwoorden
  76. Mirjam
    15 oktober 2014 at 14:03 (3 jaar ago)

    Ik heb tieners en het zou leuk zijn om hen ook eens gezond te laten snoepen!

    Beantwoorden
  77. Elke
    15 oktober 2014 at 14:39 (3 jaar ago)

    Wat gaaf!
    Mijn dochters zijn bijna jarig: december en januari… Niets is leuker dan gezond te kunnen trakteren en snoepen!

    Beantwoorden
  78. Fany
    15 oktober 2014 at 15:24 (3 jaar ago)

    Goh… wat kan ik nog zeggen: Amber heeft mij doen ontdekken dat glutenvrij gezond en lekker kan zijn…Zij was de inspiratie om zelf als dummie kok te beginnen experimenteren…
    Nu ben ik echt fan van gezond en healthy bezig zijn met koken’ onspant mij ook…
    Dus Amber dikke merci om zowel mijn geest als mijn lichaam te verzorgen en ik blijf jou volgen… Met het nieuwe boek kan ik en mijn mama trakteren en mijn vriend lekkere dingen laten proeven…
    Want gezond of glutenvrij nee dat is niks voor mij haha….

    Beantwoorden
  79. Rianne
    15 oktober 2014 at 16:36 (3 jaar ago)

    Mijn laatste traktatie bestond uit bakjes fruit met speelgoedbeestjes met gefröbelde mini feestmutsjes. Inspiratie voor de volgende keer is meer dan welkom!

    Beantwoorden
  80. johnny
    15 oktober 2014 at 16:40 (3 jaar ago)

    Geniaal, ik heb me afgelopen september suf gepiekerd over wat ik mijn zoontje liet trakteren…. en mijn andere zoontje is in januari jarig, en jaaaaaa! heel erg graagwil ik dit boek, want zo kan ik al die kindjes (en hun moeders) laten proeven en ervaren dat gezond en leuk en lekker kunnen samengaan!

    Beantwoorden
  81. Margriet
    15 oktober 2014 at 17:53 (3 jaar ago)

    Super leuk dat er weer een boek uit is van Amber. Misschien is het een goed idee dat dit nieuwe boek bij mijn collega’s op school in de klas komt te liggen. Dan kunnen ouders tijdens de inloop het boek bekijken en er ideetjes uithalen voor hun jarige zoon of dochter.

    Beantwoorden
  82. marijksels
    15 oktober 2014 at 18:22 (3 jaar ago)

    WAt leuk deze actie!
    Heel graag doe ik mee! Wil de kleintjes (en de groten ;))best verwennen, maar als het kan graag enigszins verantwoord. Helaas vallen mijn eigen creaties niet altijd helemaal in de smaak, dus ik kan wel wat hulp gebruiken!!!

    Beantwoorden
  83. marleen
    15 oktober 2014 at 18:28 (3 jaar ago)

    Ja… ik wil ook inspiratie voor traktaties. Ik zie met regelmaat zakjes snoep of chips en dan bedenk ik dat ik het anders wil doen. Echter ontbreekt het me dan aan gezonde en aantrekkelijke ideeën. Dus dit boek zou heel fijn zijn. Gr marleen

    Beantwoorden
  84. Sandra
    15 oktober 2014 at 18:31 (3 jaar ago)

    Ik zou het boek graag willen winnen. Ik lees dat er ook ideeën voor glutenvrije traktaties in staan. Nieuwe ideeën komen heel goed van pas om lekkere dingen te maken voor ons zoontje die geen gluten kan verdragen.

    Beantwoorden
  85. Jeannette Bolck
    15 oktober 2014 at 19:05 (3 jaar ago)

    ik zou heel graag het boek winnen om er andere ouders mee te inspireren en vooral ook mijn zoontje een leuke feestelijke en gezonde dag te kunnen bezorgen waar hij zich trots en blij kan voelen met een mooie en lekkere tractatie (ondanks zijn glutenintolerantie)!

    Beantwoorden
  86. Rik
    15 oktober 2014 at 19:41 (3 jaar ago)

    Ik maak regelmatig iets lekkers voor mijn collega’s op het werk en sinds kort wil iedereen wat gezonder doen dus dit lijkt me een ideaal boek om inspiratie uit te halen

    Beantwoorden
  87. marijn duncan
    15 oktober 2014 at 20:04 (3 jaar ago)

    Ik zie al de meest mooie reacties hierboven staan! Het enige wat ik kan zeggen is dat ik in de toekomst voor mijn twee kleine mannetjes nog heeeel vaak traktaties moet gaan maken en daarvoor kan ik wel wat inspiratie gebruiken

    Beantwoorden
  88. Fenneke
    15 oktober 2014 at 20:06 (3 jaar ago)

    Joepie, wat alweer een superleuk boek van haar! Met drie kinderen en gezond willen eten, maar nog veel snoep op school zien wil ik ook heel graag andere moeders op school inspireren hiermee!

    Beantwoorden
  89. Susansvkodc
    15 oktober 2014 at 20:38 (3 jaar ago)

    2 kinderen die erg sterk reageren op tarwe, e-nummers en geraffineerde suikers. Voor thuis geen probleem, maar die traktaties waar we inmiddels ook de kinderen in groep 5 tevreden mee moeten houden worden wel moeilijker (iig tov de kleuters, waar m’n dochter nog zit). Dit nieuwe boek van Amber lijkt me zeker een stap in de goede richting!

    Beantwoorden
  90. Sandra van Ham
    15 oktober 2014 at 21:33 (3 jaar ago)

    Wat een leuke actie weer! Wil heel graag een exemplaar winnen zodat ik op een leuke manier een bijdrage kan leveren aan het vele overgewicht van alle kinderen in NL zonder dat dit ten koste hoeft te gaan van het eetgenot!

    Beantwoorden
  91. Lineke
    15 oktober 2014 at 21:44 (3 jaar ago)

    Ziet er goed uit, misschien is dat de manier om mijn kinderen ervan te overtuigen dat suikervrij ook lekker is!

    Beantwoorden
  92. Anita H.
    15 oktober 2014 at 21:50 (3 jaar ago)

    Ik heb al diverse boeken van Amber en eigenlijk wil ik ze allemaal. Deze ontbreekt nog in de collectie. Ik kan me helemaal vinden in haar theorieën over gezond eten. Veel herkenbaarheid ook; ik ben lange tijd onder behandeling geweest van een natuurarts en die kwam wel een beetje met dezelfde aanbevelingen. Ik heb zelf geen kinderen en in die zin zijn traktaties voor mij niet aan de orde. Toch denk ik dat dit inhoud van dit boek voor mij heel bruikbaar is. Bij verjaardagsfeestjes en dergelijke vind ik het best lastig om iets te verzinnen om op tafel te zetten voor kinderen. Uiteraard bedoel ik dan hapjes die gezond en lekker zijn.

    Beantwoorden
  93. Lotte
    15 oktober 2014 at 22:42 (3 jaar ago)

    Sinds een aantal weken weet ik dat glutenvrij eten mij helpt om me fitter te voelen, zonder buikpijn. Best lastig om leuke en lekkere dingen op tafel te zetten, dit boek kan zeker inspiratie geven en dan kan ik ook weer eens wat leuks serveren als mijn vriendinnen of familie komen. Nog niet iedereen is overtuigd dat gezond heel lekker kan zijn, en dat wil ik ze in laten zien 😀

    Beantwoorden
  94. Yvette
    15 oktober 2014 at 23:38 (3 jaar ago)

    Geweldige giveaway! Mijn zoontje word bijna 1 en ik merk nu al dat het lastig is om een gezonde traktatie te bedenken. Op de opvang zie ik vaak de nodige lange vingers voorbij komen, maar die wil ik liever niet geven en in de toekomst wil ik ook ver bij de chips uit de buurt blijven. Dus dit boekje zou een uitkomst zijn waar we nog vele jaren plezier van zullen hebben!

    Beantwoorden
  95. Sanne van der willik
    16 oktober 2014 at 00:18 (3 jaar ago)

    Zo’n fan van Amber! Deze staat op mijn sintlijstje!

    Beantwoorden
  96. Judith
    16 oktober 2014 at 08:08 (3 jaar ago)

    als therapeut adviseer ik dit soort boeken graag om iedereen te laten ontdekken hoe lekker gezond eten is. spread the wor(l)d :)

    Beantwoorden
  97. cindy
    16 oktober 2014 at 08:35 (3 jaar ago)

    Bij ons in het gezin is gezond eten en drinken heel normaal. Vrijwel suiker en zuivelproducten. Maar bij velen nog niet. Ik wil vriendjes en andere proberen om met deze recepten nog meer “draagvlak” te krijgen. En de drempel om het te proberen met deze recepten lager te maken. Dat gaat vast wel lukken met deze recepten!

    Beantwoorden
  98. Suzanne Westveer
    16 oktober 2014 at 09:36 (3 jaar ago)

    Wat een leuke actie! Ik win graag dit mooie boek ter inspiratie en als bron voor alle ouders in mijn kleutergroep, waar gezond trakteren altijd een moeilijk onderwerp blijkt te zijn…… een mooie aanzet om gezonde traktaties te maken.

    Beantwoorden
  99. Monique
    16 oktober 2014 at 10:44 (3 jaar ago)

    Ik ben een oma die volop in de kleinkinderen zit (4 stuks) onder de vier jaar. Samen met hun ouders vinden we het belangrijk om bewust met hun voeding om te gaan. Dit boek is zeker een creatieve inspiratiebron om hier mee om te gaan. Daarnaast is het ook voor mijzelf een eye-opener omdat ik diabetus heb en alle suikervrije bak ideeën welkom zijn. Ik ben benieuwd!

    Beantwoorden
  100. Tedda
    16 oktober 2014 at 12:54 (3 jaar ago)

    O wat baalde ik dat ik de winactie van Amber albarda niet gewonnen had. Voor mijn dochter met overgewicht die geen (ongezonde) traktaties eet die op school worden uitgedeeld zou ik het boek graag willen winnen. Ik
    Houd in de gaten wanneer er iemand jarig is en dan geef ik iets mee wat ze wel mag, maar mijn ideeën zijn niet oneindig.

    Beantwoorden
  101. marieke
    16 oktober 2014 at 21:38 (3 jaar ago)

    Jaa! Ik wil dit boek graag winnen!
    En wel om drie redenen:
    1. Ik werk op een internationaal georiënteerde basisschool. Veel ouders snappen niet goed wat ‘wij’ bedoelen met een gezonde traktatie. En in veel culturen gaat trakteren ook heel anders. Ik probeer ouders vaak uit te leggen wat voor een soort teaktatie ze kunnen maken. Daarbij zou dit boek echt enorm helpen!
    2. Mijn oudste gaat sinds kort naar school en als juf wil ik wel een goed voorbeeld geven. Maar de krokodillen van komkommers zijn op een gegeven moment vast niet leuk meer….
    3. Sinds kort probeer ik lactose/gluten en suikervrij te eten. Ik ben een enorme zoetekauw en snacker!
    Dus, jaaaa!

    Beantwoorden
  102. Sanne Becks
    16 oktober 2014 at 22:26 (3 jaar ago)

    ik vind het heerlijk om bij allerlei gelegenheden thuis en op school iets lekker te bakken(en tussendoor ook natuurlijk een reden is zo bedacht) en met zo,n mooi boek met inspiratie erbij wordt het alleen maar leuker.Gezond bezig is goed bezig!

    Beantwoorden
  103. Thalia
    17 oktober 2014 at 00:05 (3 jaar ago)

    Sinds kort weet ik dat ik gluten intolerant ben. Ik zou graag tijdens het babysitten iets bakken/maken met het kindje die we beiden mogen opeten. En later met mijn metekind te kunnen bakken/koken/maken … nu is hij nog een beetje te jong.

    Beantwoorden
  104. lllammers
    17 oktober 2014 at 07:19 (3 jaar ago)

    Wat een superleuk boek! Lijkt me geweldig om zo’n gave traktatie uit dit boek uit te delen op school. Als ik zie wat de kinderen soms van andere kinderen uit de klas krijg bij een verjaardag…shocking!
    Ik doe dus graag mee aan deze winactie.

    Beantwoorden
  105. monique van Kessel
    17 oktober 2014 at 08:03 (3 jaar ago)

    Mijn kinderen, en man hebben allemaal ADHD, en Gilles de la Tourette.
    Nu kook ik voortaan suiker, gluten, tarwe vrij, omdat we gemerkt hebben dat ze dan iets minder last hebben van hun aandoening.
    Dus hier zou ik denk heel wat lekkere inspiratie uit kunnen hallen om het voor m’n kinderen en man nog wat lekkerder te maken

    Beantwoorden
  106. Linda
    17 oktober 2014 at 09:59 (3 jaar ago)

    Ik heb zelf (nog) geen kinderen, maar genoeg neefjes en nichtjes en een echte coeliakie-familie. (zelf heb ik de diagnose nu een kleine maand) Op feestjes is het een uitdaging om ook voor de kinderen iets lekkers en gezond neer te zetten. gezonde en lekkere recepten zijn dus altijd welkom en worden met de hele familie gedeeld. Ook de andere boeken van Amber Alberda hebben we verslonden en gedeeld. Dit boek zou heen heel welkome aanvulling zijn.

    Beantwoorden
  107. Mariette
    17 oktober 2014 at 12:03 (3 jaar ago)

    Ik ben supernieuwsgierig naar dit boek! Dol op bakken en omdat mijn kleding het ongezonde bakken niet altijd toe laat, probeer ik ook graag gezondere recepten uit. Zoals van jouw site! Maar ook dit boek lijkt me inspirerend.

    Beantwoorden
  108. Floor Sax-Roelofs
    17 oktober 2014 at 14:52 (3 jaar ago)

    Zoon is naar de basisschool en ik trakteerde al gezond maar ik denk dat de uitdaging nu nog groter wordt. Hoop op inspiratie een ook gewoon eens voor een regenachtige dag om met de kids te bakken/frobelen

    Beantwoorden
  109. Mama van Zara ☆
    17 oktober 2014 at 18:37 (3 jaar ago)

    Hallo Mijn dochter Zara heeft sinds enkele maanden een serieuze huidallergie. Sinds een 2 tal weken weten we dat ze een allergie heeft voor melk gluten en suiker. Ik ben dus helemaal opzoek naar nieuwe recepten voor onze nieuwe levensstijl. Zo ben ik ook op deze site geraakt. Volgende maand is het haar 7de verjaardag en ik wil graag ontdekken hoe ik dit feestje op een gezonde lekkere en aantrekkelijke manier kan voorbereiden. ♡ Wij zouden erg blij zijn met al deze tips uit dit prachtige boek !!

    Beantwoorden
  110. hellomaartje
    19 oktober 2014 at 08:55 (3 jaar ago)

    Dit boek zou ik graag aan mijn collectie willen toevoegen! Ik heb heb dan wel geen kinderen, maar mijn lieve familie en vrienden zou ik met ganser harte willen trakteren op deze gezonde maar vast heel erg lekkere traktaties!

    Beantwoorden
  111. Desiree
    19 oktober 2014 at 11:43 (3 jaar ago)

    Lijkt me een erg leuk boek! Ik werk met kinderen en ik heb ook veel kinderen in de familie. Ik vind het belangrijk dat kinderen gezond eten, dus ik denk dat ik hier veel inspiratie uit kan halen!

    Beantwoorden
  112. Florence
    20 oktober 2014 at 09:32 (3 jaar ago)

    Super leuke actie, ik ben sinds kort fan van Amber en heb deze week het boek Gezond genieten gekocht. Nu wil ik meteen al haar boeken inslaan!
    Ben sinds deze week tevens gestopt met dieëten, ben 15 kilo afgevallen en wil me nu graag aanpassen aan deze leefstijl die zij benadrukt.

    Liefs,

    Florence

    Beantwoorden
  113. Kristel
    20 oktober 2014 at 14:24 (3 jaar ago)

    Dit boek zou iedereen met kindjes moeten hebben, weg met de chips, spekjes en andere ongezonde traktaties en welkom gezonde traktaties!

    Beantwoorden
  114. Judith Poel
    21 oktober 2014 at 06:25 (3 jaar ago)

    Ik werk zelf in het basisonderwijs en ik ben daar de coördinator als het gaat om gezonde projecten. Helaas zijn veel van die projecten gesponsord door het Voedingscentrum. Bij het woord gezond kun je dan zo af en toe vraagtekens zetten. Ik heb ooit “gezonde” traktaties gemaakt uit een boekje van het voedingscentrum om ouders kennis te laten maken met gezonde traktaties. Maar dit zou veel leuker en beter zijn. :)

    Beantwoorden
  115. Mindel
    21 oktober 2014 at 06:37 (3 jaar ago)

    Met twee ondeugende peuters die ook nog eens beide in april jarig zijn, kan ik wel wat gezonde-traktatie-inspiratie gebruiken. Tel daarbij twee ondeugende peuterneefjes op en dan begrijpen jullie wel waarom ik ze liever een gezonde traktatie geef ipv kilo’s geur-, meur-, en zeurstoffen, waardoor ze het hele huis door stuiteren…. Hopelijk mag ik dit fijne boek winnen….

    Beantwoorden
  116. Gea
    21 oktober 2014 at 06:49 (3 jaar ago)

    Ik zou het erg leuk vinden om dit boek te winnen,zodat ik gezonde lekkere dingen met mijn kleinkinderen kan maken.
    Oma’s zijn er om kinderen te verwennen maar dan doe ik dat wel graag gezond.
    Ik weet het zeker ik ga mijn dochters en schoondochter zo’n mooi boek cadeau doen in december.

    Beantwoorden
  117. Annemieke
    21 oktober 2014 at 06:49 (3 jaar ago)

    Wat een leuke actie! Ik besteed op mijn blog veel aandacht aan gezonde traktaties, omdat ik vind dat kinderen mogen leren dat gezond vaak ook heel lekker en leuk kan zijn. Ik zou dan ook maar wat graag aan de slag gaan met dit boek!

    Beantwoorden
  118. Lizzy
    21 oktober 2014 at 06:58 (3 jaar ago)

    Wat een leuk boek! Ik probeer al regelmatig gezonde dingen te bakken met mijn dochter, een gezond bakboek zou helemaal leuk zijn. Kan ik op mijn werk ook gezonde traktaties introduceren, fruit hebben we al, nu het teveel aan slagroomtaarten nog compenseren.

    Beantwoorden
  119. Marianne
    21 oktober 2014 at 07:07 (3 jaar ago)

    Hallo ik ben cursusleidster van de Ega (gezond eten en daardoor afvallen) en vind het geweldig om mijn cursisten te leren om gezonde traktaties te maken als ze hun doel bereikt hebben en op deze manier niet terug vallen in hun oude gewoontes. Maar er gezonde nieuwe gewoontes voor in de plaats nemen als er wat te vieren valt.

    Beantwoorden
  120. Marianne
    21 oktober 2014 at 07:09 (3 jaar ago)

    En op deze manier dit weer aan hun kinderen doorgeven. Dat gezonde traktaties lekker zijn

    Beantwoorden
  121. Michelle
    21 oktober 2014 at 07:25 (3 jaar ago)

    Ik zou dit boek wel graag willen winnen omdat mijn zoontje bijna naar school gaat. Hij mag geen gluten eten en dan kom je bij een verjaardag al snel bij een gezonde traktatie uit! Ik wil graag inspiratie opdoen om er dan ook echt iets leuks van te maken.

    Beantwoorden
  122. Manon
    21 oktober 2014 at 07:32 (3 jaar ago)

    Wauw, dat wil ik wel winnen! Ik heb zelf geen kinderen, maar ik beloof, als ik ditboek win, dat ik voor alle kinderen in mijn omgeving hun gezonde, lekkere en mooie traktaties ga maken! En daarnaast gebruik ik de recepten natuurlijk voor mijn eigen feestjes en zomaar-momenten (dat mag ook toch? Zomaar zin hebben in iets feestelijks lekkers?)

    Beantwoorden
  123. Charissa
    21 oktober 2014 at 07:33 (3 jaar ago)

    Ik werk in de kinderopvang en weer hameren de laatste tijd erg op gezonde traktaties bij de ouders. Nu hebben veel ouders het idee dat je dan niets leuks meer kunt maken. Met dit boek kan ik ze wat meer inspiratie geven en ik vind het zelf ook heel leuk om mee aan de slag te gaan!

    Beantwoorden
  124. natascha
    21 oktober 2014 at 08:03 (3 jaar ago)

    Mijn twee dochters zitten op de basisschool en pieker ieder jaar weer over gezonde traktaties … Verder dan popcorn kom ik eigenlijk niet :-) dus dit boek is fantastisch !!

    Beantwoorden
  125. marjolein
    21 oktober 2014 at 08:03 (3 jaar ago)

    Super mooi boek om samen met mijn dochter lekkere verantwoord lekkers te maken!

    Beantwoorden
  126. Ilse de Bruin
    21 oktober 2014 at 08:11 (3 jaar ago)

    Hoe leuk zou het zijn als ik met zoon van 3,5 allemaal lekkere dingen kan maken die zusje van 4 maanden over een tijdje ook gewoon mee kan eten!

    En ja, ook hier kunnen heel wat ouders op de peuterschool wel wat heropvoeding gebruiken wbt traktaties. Over 4 maanden afscheid van zoon daar. Zou graag een spetterend slotakkoord geven door te laten zien dat een gezonde én lekkere traktatie gewoon mogelijk is (op mijn bananenlollies met pure choco kreeg ik van sommigen commentaar omdat hun kids geen pure choco lusten…)

    Beantwoorden
  127. Daniëlle
    21 oktober 2014 at 08:49 (3 jaar ago)

    voor mijn kleine neefje en nichtjes die samen koken leuk vinden. Kan ik ze leren gezonde traktaties te maken!

    Beantwoorden
  128. Suzanne
    21 oktober 2014 at 09:17 (3 jaar ago)

    Ik heb zelf geen kinderen (nog niet), maar wil dit boek wel heeeel graag winnen! Ik ben gek op bakken en heb sinds kort ‘healthy baking’ ontdekt. Helemaal super! Heb inmiddels mijn eetpatroon redelijk aangepast(ook mede dankzij jouw recepten) en ben al 8kg kwijt! Als ik dat boek zie word ik helemaal vrolijk! Ik heb hiervoor een tijd taarten, cupcakes en cakepops gemaakt maar dan op de ongezonde manier(dus met suiker, boter, marsepein enz.) Dit doe ik inmiddels niet meer en zou het super vinden om leuke, gezonde creaties te maken door middel van dit boek! Nu voor m’n neefje(en mezelf ;)) en later voor m’n eigen kinderen!

    Beantwoorden
  129. Ilse
    21 oktober 2014 at 09:37 (3 jaar ago)

    Ik wil dit boek heeeel graag winnen omdat ik op een KDV werk en ik een paar collega’s nog moet overtuigen dat trakteren ook écht gezond en lekker kan zijn. Daarnaast is het natuurlijk ook handig voor thuis.

    Beantwoorden
  130. Lizet Van Gestel
    21 oktober 2014 at 09:43 (3 jaar ago)

    ik wil dolgraag kans maken op dit boek!
    Ik probeer zoveel mogelijk een gezonde levensstijl te volgen (niet altijd makkelijk met weinig budget) ook voor me dochter.
    Ze weet zo niet beter.
    Het boek gezond trakteren zou ik ook gewoon willen toepassen in t dagelijks leven om wat lekkers neer te zetten (ook leuk als er bezoek komt :) )

    Beantwoorden
  131. Rachel
    21 oktober 2014 at 10:01 (3 jaar ago)

    Mijn dochter is vorige week 7 jaar geworden. Volgende week gaat zij trakteren op school. Voor de herfstvakantie ben ik op zoek gegaan naar dit boek van Amber Albarda, maar ik kon het niet vinden in de boekhandel. Ik wilde het online gaan bestellen, maar als ik het bij jou kan winnen, zou dat helemaal super zijn!

    Beantwoorden
  132. Cindy
    21 oktober 2014 at 11:32 (3 jaar ago)

    Omdat het elke keer toch weer een uitdaging is om voor drie schoolgaande kinderen een leuke en gezonde traktatie te bedenken!

    Beantwoorden
  133. Ja kuperus
    21 oktober 2014 at 12:47 (3 jaar ago)

    Hee, dit zou nu een leuke verrassing zijn voor mijn dochter die laatste jaar van de PABO doet en afgelopen week dag en nacht zo trouw aan haar schoolwerk heeft gewerkt om haar deadline te halen. Ik ben zo trots op mijn meisje. Volgend jaar om deze tijd staat ze misschien wel voor haar eigen kleuterklasje en wat zou het leuk zijn om haar dit boek mee te geven. Opvoeden in gezond eten begint al bij kleuters. Vooral in deze tijd van slechte suikers en alle aandacht in de media voor gezonde voeding is dit een mooi begin. Alleen hebben de meeste volwassenen nog niet echt goede ideeen wat alternatieven betreft voor zakjes chips, snoep en ijsjes dus kan ze meteen de ouders mee helpen opvoeden.

    Beantwoorden
  134. Maaike de Groot
    21 oktober 2014 at 13:24 (3 jaar ago)

    Wat een leuk boek!
    Mijn dochter wordt in december 5. Ze krijgt elke dag een heel verantwoord lunchtrommeltje mee, maar ik zit al maanden op internet te speuren naar LEUKE gezonde traktaties voor in de winter. Dit boek lijkt me helemaal het einde en zou ik dus ook graag willen winnen!

    Beantwoorden
  135. Annemarie
    21 oktober 2014 at 14:01 (3 jaar ago)

    in mijn zoektocht naar recepten zonder suiker, zout, koemelkproducten en gluten heb ik al veel mooie combinaties uitgeprobeerd en alles is ontzettend meegevallen. Nooit gedacht dat er zo veel “andere” producten zijn als vervanging of alternatief. En met heel veel plezier ben ik nog lang niet klaar met mijn zoektocht. het mooiste van dit alles is dat door dat ik anders ben gaan eten mijn “Crohn” is verdwenen :), niet te geloven toch en dat in een paar maanden tijd. om toch variatie in mijn menu te houden/brengen zou dit boek van Amber mij nog meer op het gezonde eetpad houden.

    Beantwoorden
  136. Liesbeth Demming
    21 oktober 2014 at 14:23 (3 jaar ago)

    Wat een leuke actie, en wat een leuk boek. Zelf ben ik al heel goed bezig met gezond (vrij van suiker, E-nummers enzo), maar mijn zoons vinden het vaak niet lekker wat ik maak. Vooral de jongste wil het niet eens proberen, hopelijk met dit kookboek waar het allemaal erg leuk uitziet, wel !!

    Beantwoorden
  137. Anna de Vries
    21 oktober 2014 at 17:23 (3 jaar ago)

    Ik zou het boek graag willen winnen, ik ben juf en heb vaak te maken met traktaties! Lijkt me verstandig om dit op een gezonde manier te doen :)

    Beantwoorden
  138. Susanne
    22 oktober 2014 at 09:44 (3 jaar ago)

    Ik zou dit boek graag aan een vriend cadeau willen doen die een klein dochtertje heeft.

    Beantwoorden
  139. Ester
    22 oktober 2014 at 14:16 (3 jaar ago)

    Nog nét op de valreep! Mijn dochter wordt zondag 6 jaar en ik ben heel hard op zoek naar een gezonde traktatie voor haar feestje en in de klas. Iets leuks, maar toch zonder suiker. Dat boek zou echt geweldig goed van pas komen!

    Beantwoorden
  140. Edith
    22 oktober 2014 at 19:50 (3 jaar ago)

    Net de 1ste verjaardag van onze dochter gevierd. Met traktatie op het kinderdagverblijf en natuurlijk een eigen taart. Maar dan wel gezond!vVanaf de eerste hapjes zijn we hier heel bewust mee bezig.
    Omdat nog vele verjaardagen zullen volgen is dit boek meer dan welkom.

    Beantwoorden
  141. Mirjam Mirjam
    22 oktober 2014 at 20:51 (3 jaar ago)

    Ik vind mezelf ook wel waard om mezelf op iets lekkers te trakteren. Ik ben gluten, suiker en lactose vrij. En op dit moment kan ik zeker wel wat nieuwe informatie en support gebruiken om mezelf en vooral mijn familie en anderen te inspireren om te laten zien dat gezond ook heel lekker en leuk en voedend kan zijn.

    Beantwoorden
  142. Mariska
    22 oktober 2014 at 23:33 (3 jaar ago)

    Nog net op de valreep!!! Vandaag pas de boeken van Amber Albarda ontdekt via een vriendin op FB!! Ben zelf 24 oktober uitgeteld van onze derde babyboy. En heb nu voor de tweede keer zwangerschapsdiabetes. Hoef niet te spuiten maar ben wel op dieet. Dus om na de zwangerschap toch wat beter op mijn gezondheid te blijven letten maar niet al het lekkers aan mijn neus voorbij te hoeven laten gaan kan ik wel zo’n mooi boek als inspiratie gebruiken!! En 3 van de 4 dochters van mijn zusje hebben glutenallergie. En die kan ik dan ook op iets lekkers trakteren. Dat zou een leuke verrassing zijn!!!

    Beantwoorden

Geef een reactie