Heerlijk Glutenvrij Bakken

Winactie: Kookboek Review – Heerlijk Glutenvrij Bakken

Een aantal maanden geleden liep ik in de winkel tegen een prachtig glutenvrij Kookboek aan: Heerlijk Glutenvrij Bakken van Phil Vickery. Omdat ik toen pas net nieuw was in de wereld van het glutenvrij, suikervrij en tarwevrij heb ik uiteindelijk een kookboek gekocht waarin ook hartige recepten stonden en niet alleen baksels. Dat kwam mij toen net wat beter van pas in de keuken. Maar in mijn achterhoofd bleef wel een klein stemmetje zeggen dat ik óók dat bakboek mee had moeten nemen, want wat stonden er lekkere dingen in. Nu ik dit boek eindelijk in huis heb, wil ik natuurlijk graag met jullie delen wat er zo bijzonder en leuk is aan dit kookboek.

En dat ga ik vandaag op een hele nieuwe manier doen! Het leek mij leuk om een video op te nemen, omdat ik zoveel wilde vertellen over het boek en de inhoud. De eerste Focus on Foodies video review kun je hieronder bekijken of via deze link op Youtube!

Don’t shoot me down, want het is mijn eerste video en alles is nog nieuw. Hij is iets aan de lange kant, maar ik hoop dat jullie ‘m leuk en vooral natuurlijk informatief vinden :)

Heerlijk Glutenvrij Bakken

Heerlijk Glutenvrij Bakken

In het boek staan zo’n 70 bak recepten, variërend van het basisrecept voor zanddeeg, tot koekjes en taart en desserts als crème brûlée.  Daarnaast staan er ook glutenvrije broodrecepten in, wat natuurlijk ook erg fijn is!

Heerlijk Glutenvrij Bakken

Heerlijk Glutenvrij Bakken

Heerlijk Glutenvrij Bakken

Heerlijk Glutenvrij Bakken

Heerlijk Glutenvrij Bakken

Heerlijk Glutenvrij Bakken

Als je glutenvrij eet of een tarwe allergie hebt, is dit boek echt onmisbaar in de keuken. De basisprincipes van glutenvrij bakken worden helder en duidelijk uitgelegd en er staan zoveel recepten in dat je wel een tijdje zoet bent met bakken 😉

Heb ik je enthousiast gemaakt over Heerlijk Glutenvrij Bakken? Dat was de bedoeling, want ik mag 1 exemplaar weggeven!

Wat moet je doen om kans te maken?

  • Laat onder dit artikel een reactie achter. Waarom zou jij dit boek graag in huis hebben?
  • Like Focus on Foodies op Facebook en like en deel de statusupdate van deze blogpost
  • Volg Focus on Foodies op Twitter en RT het bericht over deze winactie (met vermelding van @focusonfoodies)

Op Zaterdag 27 Juli maak ik de winnaar bekend!

Heerlijk Glutenvrij Bakken – Phil Vickery

ISBN 9789059563933

Prijs: 24,95
Fontaine Uitgevers

Er zijn 47 reacties op Winactie: Kookboek Review – Heerlijk Glutenvrij Bakken

  1. Marjon Takken
    20 juli 2013 at 14:54 (4 jaar ago)

    Voor mijn dochter en mijzelf kook ik al jaren met de nodige gebruiksaanwijzingen. Glutenvrij, lactosevrij, notenvrij. Geen pakj of zakjes, maar alles zelfgemaakt en versgesneden. Een boek als dit zou zeer welkom zijn. Ik heb de nodige recepten maar zoals deze en bijvoorbeeld de broodrecepten, geven weer nieuwe mogelijkheden om met de nodige voedselallergien en overgevoeligheden toch lekker te koken en eten.De foto’s zien er vurrukkuluk uit!

    Beantwoorden
  2. Hanna
    20 juli 2013 at 15:00 (4 jaar ago)

    Dit jaar ben ik op reis in Australië, tijdens mijn reis in Australië bracht ik een bezoek aan een natuurarts, waar ik zeer goede verhalen over gehoord heb. Hier ben ik achter mijn glutenallergie gekomen en tevens heb ik een suiker en zuivel allergie. Voor mij was dit even slikken, want ik dacht werkelijk ‘ik kan niks meer eten’. Nu na een aantal weken, voel ik mij een stuk beter en ben ik erg enthousiast om mijn nieuwe levensstijl vol te houden! Ik zou hier nog wel veel hulpmiddelen bij kunnen gebruiken en wil mij er graag veel in verdiepen.. Daarom zou ik het echt fantastisch vinden om dit boek te krijgen!!!

    Beantwoorden
  3. Floriëlle
    20 juli 2013 at 15:09 (4 jaar ago)

    Kei leuk Lianne! Wat ben je goed bezig :)
    Liefs uit Nijmegen, Floriëlle

    Beantwoorden
  4. Judith
    20 juli 2013 at 15:25 (4 jaar ago)

    Ik wil dit boek graag winnen omdat ik steeds meer het belang zie van koken en bakken zonder gluten.

    Beantwoorden
  5. Marijke
    20 juli 2013 at 15:50 (4 jaar ago)

    Ik zou dit boek graag willen winnen, omdat ik als beginnend coeliakie ‘patiënt’ nog niet zoveel weet van bakken zonder gluten. Ik ben gek op bakken en dit boek zou mij er echt bij helpen!

    Beantwoorden
  6. linda
    20 juli 2013 at 15:53 (4 jaar ago)

    Kei leuk Filmpje! en makkelijker dan een heel verhaal typen! Leuke info en gaaf dat er een heel boek is voor de glutenallergische medemens!

    Beantwoorden
  7. linda
    20 juli 2013 at 15:55 (4 jaar ago)

    PS 27 juli is mijn verjaardag hahahaha 😉

    Beantwoorden
  8. Kim
    20 juli 2013 at 16:00 (4 jaar ago)

    Hoi Lianne,

    Wat heb je dat filmpje goed gedaan zeg, heel leuk en duidelijk vooral!
    Ik eet alleen suikervrij, maar wordt meteen vaak door de recepten ook tarwe- en gluten vrij meegenomen, helemaal goed!
    Ik heb al veel van je recepten in mijn mapje staan, super fijn!

    Succes,

    Groetjes, Kim

    Beantwoorden
  9. Marleen
    20 juli 2013 at 16:16 (4 jaar ago)

    Ik ben nog maar pas begonnen met anders eten en kan dus alle hulp en tips gebruiken. En ik ben op 31 juli jarig 😉

    Beantwoorden
  10. Elsa van der Torren
    20 juli 2013 at 16:45 (4 jaar ago)

    Ik zou graag het boek winnen, omdat een vriendin van mij net te horen heeft gekregen dat ze allergisch is voor tarwe, granen, rijst en mais. Eten is ons ding en dit zou ons helpen om nieuwe gerechten te ontdekken

    Beantwoorden
  11. Paula
    20 juli 2013 at 16:55 (4 jaar ago)

    Ik voel me stukken beter als ik geen gluten eet en ik ben dol op bakken, maar hoewel gewoon dagelijks gezond koken me best goed af gaat, grijp ik voor m’n baksels bijna nog altijd terug op ‘reguliere’ recepten waardoor ik me een paar dagen minder voel. Het zou heeeeel fijn zijn als dat niet meer zou hoeven….!~!!

    Beantwoorden
  12. Paula
    20 juli 2013 at 16:59 (4 jaar ago)

    Ik voel me stukken beter als ik geen gluten eet en ik ben dol op bakken, maar hoewel het me best lukt om dagelijks gezond te koken, grijp ik voor m’n baksels bijna altijd nog terug op ‘reguliere’ recepten en voel ik me daarna een paar dagen niet lekker. Het zou heeeel fijn zijn als dat niet meer hoeft..!

    Beantwoorden
  13. Carola
    20 juli 2013 at 17:14 (4 jaar ago)

    Er is nog een plekje in de kast, er zijn liefhebbers in mijn omgeving die geen idee hebben wat je allemaal zonder gluten kunt en ik heb een blog waarvoor ik het super leuk vind af en toe een stapje opzij te doen van de gebruikelijke ingrediënten :)

    Beantwoorden
  14. puursuzanne
    20 juli 2013 at 18:00 (4 jaar ago)

    Ik zou super graag dit boek willen hebben, omdat het mij zal helpen in mijn ontdekkingsreis naar gezonde en lekkere voeding. Ik merk dat ik het echt nog super moeilijk vind, om glutenvrij te bakken. Een must have voor een aankomende foodie!

    Liefs,
    Suzanne

    Beantwoorden
  15. Ine de blok
    20 juli 2013 at 18:48 (4 jaar ago)

    Voor zoon en mijzelf. Hij is in puberleeftijd en eet natuurlijk graag lekkere dingen als muffins en koekjes. Dit boek zou een uitkomst zijn om lekkere dingen te maken zonder dat hij er last van krijgt

    Beantwoorden
  16. marja
    20 juli 2013 at 18:55 (4 jaar ago)

    Mijn dochter en ik zijn al een poosje bezig met onze zoektocht naar gluten-suiker-melkvrije recepten. Daarbij zijn we op jou blog gestuit!! Wat ben je leuk bezig en wat een inspiratie. Geweldige ideetjes om te maken. Het kookboek zou hier prima van pas komen. (hebben we ook eens iets lekkers bij de koffie ;-)) Ga vooral zo door Lianne!!

    Beantwoorden
  17. Debbie
    20 juli 2013 at 19:26 (4 jaar ago)

    Als 1e; wat een leuk en helder filmpje! Altijd leuk om een gezicht te zien achter een site. Dit boek zou een geschenk uit de hemel zijn aangezien ik 3 jaar geleden te horen kreeg dat ik coeliakie heb. Leuk als je al die tijd dol was op bakken en koken. Ook heel handig als je vrienden te eten krijgt (not) en ze niet wil opzadelen met Glutenvrije vervangers die vaak niet te (vr)eten zijn! Ben al heel lang op zoek naar HET kookboek met unieke, verse recepten dus mocht ik dit boek niet winnen, dan vraag ik het gewoon aan die bebaarde oude en gulle man die op de Noordpool woont. Zal m’n schoorsteen weer es gaan vegen..Succes met je site, benieuwd naar je vlgd receptjes!

    Beantwoorden
  18. Mirjam
    20 juli 2013 at 20:28 (4 jaar ago)

    He jammer, ik heb het boek al. Ben erg erg blij mee, dus ik gun het graag een ander 😉
    Leuk om jou op bewegend beeld te zien!

    Beantwoorden
  19. Pameela
    20 juli 2013 at 20:35 (4 jaar ago)

    Geweldig topper!! mooi veteld!

    Beantwoorden
  20. Simone
    20 juli 2013 at 21:58 (4 jaar ago)

    Ik zou graag kans maken op dit boek! Ik en mijn 2 dochters hebben allergieën en al jaren ben ik bezig een zo goed mogelijk voedingspatroon te creëren. Mijn inspiratie haal ik uit boeken! En in mijn boekenkast die gevuld is met kookboeken heb ik nog wat ruimte voor nog een mooi boek! Voeding is zo belangrijk er is nog zoveel over te lezen en te leren. Wij koken ook alleen met pure ingrediënten dus er is geen pakje in huis te vinden.Koken en bakken is ook echt ontspanning voor mij en het samen opeten is altijd weer een gezellig moment met elkaar!

    Beantwoorden
  21. Thamar
    20 juli 2013 at 22:46 (4 jaar ago)

    Hoi lianne,

    Leuk filmpje, sinds ik e vrij, biologisch, suikervrij en bijna zuivelvrij en tarwevrij eet, ben ik jouw blog gaan volgen, super fijn! Ik heb nog een hele hoop te leren en dit boek zou een aangename verrijking zijn. Helaas heb ik geen Twitter, maar op facebook like ik je:)

    Sinds ik gezonder eet voel ik mij veel beter, alleen al het uitzoeken kost een hoop tijd naast werken en een gezin met jonge kinderen. Met dit boek zal het weer ietsje makkelijker gaan hoop ik.

    Liefs thamar

    Beantwoorden
  22. Roelof
    20 juli 2013 at 22:46 (4 jaar ago)

    Ik zou dit boek graag winnen! Super leuk filmpje!

    Beantwoorden
  23. suzanne
    20 juli 2013 at 22:56 (4 jaar ago)

    Hoi super leuk filmpje. Dat mag je gerust vaker doen. Leuk ook het gezicht achter deze leuke site te zien. Ik zou het boek graag willen hebben, omdat ik ook vandaag weer gehoord heb hoe goed het voor je is om glutenvrij te eten. En daarnaast heb ik mensen in mijn familie met Coeliakie en als zij op visite komen vind ik het leuk om iets voor ze te bakken.

    Beantwoorden
  24. sylvia
    21 juli 2013 at 13:22 (4 jaar ago)

    Hoi Lianne, leuk filmpje hoor. Ik eet sinds kort speltbrood en probeer wat meer tarwevrije en suikervrije producten te eten. Daar voel ik me al een heel stuk beter bij, minder moe ed. Graag wil ik dit boek winnen omdat ik dan ook meer tarwevrije koekjes kan bakken

    Beantwoorden
  25. Nicoline
    21 juli 2013 at 13:53 (4 jaar ago)

    Lijkt mij een superhandig boek!!

    Beantwoorden
  26. Kimberley
    21 juli 2013 at 15:16 (4 jaar ago)

    Zo jammer dat je Facebook en Twitter nodig hebt. Had ontzettend graag mee gedaan. Ik wil zo graag zo’n boek in mijn (nu helaas nog) kleine collectie. Ik wil graag aan de gang met zulke recepten.

    Beantwoorden
  27. dukke
    22 juli 2013 at 08:51 (4 jaar ago)

    ik het boek…jij alle eer..

    Beantwoorden
  28. Lara
    22 juli 2013 at 09:28 (4 jaar ago)

    Ik zou het boek graag winnen, omdat ik merk dat ik me met sommige van jouw recepten Amandelmelk maak ik wekelijks gewoon een stuk beter voel en meer energie heb. Ik heb vier jaar een candidainfectie gehad en vervolgens mocht ik weer gewoon gaan eten, maar merk dat sommige levensmiddelen toch nog klachten veroorzaken dus dit bakboek zou heel welkom zijn

    Beantwoorden
  29. Josien Hillebrands
    22 juli 2013 at 09:44 (4 jaar ago)

    mijn geduld werd op de proef gesteld maar hier is ie dan; een geweldig glutenvrij kookboek!! blijer kun je mij niet maken!
    dus ik ga heel hard duimen!! :)

    Beantwoorden
  30. Ellen
    22 juli 2013 at 10:01 (4 jaar ago)

    Klinkt goed! Ik waag graag een kansje want mijn zus moet glutenvrij eten en taarten en andere lekkere dingen zijn toch altijd lastig!

    Beantwoorden
  31. Bep heutink
    22 juli 2013 at 12:06 (4 jaar ago)

    voor mijn vriendin, ze heeft een zoon(tje) met coeliacie, ik wil har graag verrassen met dit mooie boek

    Beantwoorden
  32. Marieke
    22 juli 2013 at 12:09 (4 jaar ago)

    Wat zou ik dit boek graag willen winnen. Mijn zoon van 11 mag geen suiker, geen gluten en geen melk.
    Mijn zus mag geen gist, geen gluten, geen melk, geen suiker en weet ik wat ze verder niet mag 😉
    Haar zoon mag geen gluten, geen melk en geen suiker. Dus als ik dit boek zou winnen zou ik voor alle verjaardagen lekkere dingen kunnen maken. En hopenlijk trekken ze hun neus er niet voor op. Want tot nu toe is het me nog niet vaak gelukt om iets lekkers te maken dat mijn zus ook lekker vond.

    Beantwoorden
  33. Jesje Bulder
    22 juli 2013 at 15:16 (4 jaar ago)

    ik wil dit boek winnen omdat ik al 8 jaar coeliakie heb en nog steeds slecht kan koken en bakken glutenvrij,dus wie weet kan dit boek me op weg helpen en heb ik weer eens blije gezichten aan tafel ipv boze :) like jullie op faceboek onder de naam jesje bulder, volg jullie op twitter met de naam sweetmupke en ga duimen op een boek en goed eten.

    Beantwoorden
  34. Marina
    22 juli 2013 at 18:52 (4 jaar ago)

    Ooh wat een fijn kookboek! Ik eet sinds kort glutenvrij omdat ik heb gemerkt dat ik er slecht tegen kan en ik me zonder veel beter voel. Maar een kookboek met recepten en tips kan ik nog wel erg goed gebruiken

    Beantwoorden
  35. Anneliese
    22 juli 2013 at 21:37 (4 jaar ago)

    Ik ben zeer enthousiast zou het kookboek graag willen proberen.

    Beantwoorden
  36. eva
    22 juli 2013 at 23:20 (4 jaar ago)

    Hoi,

    Mijn zoontje van vijf klaagt steeds over buikpijn. De dokters zeggen dat er niets aan de hand is en dat het er wel zou uitgroeien. Tot een collega me zei zou hij misschien vr bepaalde voeding allergisch zijn? Ze gaf me deze link door. Leuke site en ik ga zeker verschillende receptjes proberen. Hopelijk vind ik zo de oorzaak van zijn pijn.

    Grtn, eva.

    Beantwoorden
  37. Anita H.
    23 juli 2013 at 00:57 (4 jaar ago)

    Super, dit boek. In principe eet ik gluten- en tarwevrij. (Ik zondig weleens als ik niet thuis ben.) Ik ben heel benieuwd wat de mogelijkheden zij qua bakken. Hopelijk staan er ook recepten in zonder suiker, dat zou helemaal mooi zijn.

    Beantwoorden
  38. Anne
    23 juli 2013 at 21:34 (4 jaar ago)

    Binnenkort ben ik jarig. Maar wat moet ik bakken voor mijn vrienden met coeliakie?

    Beantwoorden
  39. Kelly Vd Langenbergh (@vdl_kelly)
    24 juli 2013 at 12:45 (4 jaar ago)

    Wat een leuke winactie!

    Ik doe mee voor mijn vader.

    13 jaar geleden werd na jaren problemen bij hem vastgesteld dat hij coeiliakie heeft. Sinds zijn tienerjaren had hij al last van buik, maagproblemen etc. maar niemand wist wat het juist was. Op zijn 40 jaar heeft hij verschillende onderzoeken gedaan en de dokters wisten geen raad. Pas een jaar na al die tests wist één dokter dat het glutenintolerantie was. Je zou kunnen zeggen dat hij een beetje een guineapig was voor heel wat onderzoeken, aangezien coeliakie zo’n 13 jaar geleden helemaal niet gekend was. Mijn vader is een echte levensgenieter en houdt van lekker eten. Op restaurant en op reis gaan, is niet altijd evident. Maar door de jaren heen, weten we wel de goede adresjes. Ook thuis koken, vergt een hele aanpassing. Niet alleen voor mijn vader, maar ook voor het hele gezin. Het zou daarom heel fijn zijn, moesten we zo’n leuk kookboek in huis hebben. Dat zou hij enorm appreciëren. Want je moet weten, hij weet hoe lekker het allemaal wel is, maar helaas verboden terrein.

    Ik volg jullie op Twitter en Facebook en bij deze een RT erbij! 😉

    Thx en keep up the good work!

    Kelly

    Beantwoorden
  40. Mirjam
    24 juli 2013 at 13:42 (4 jaar ago)

    Hallo,
    ten eerste wil ik zeggen dat u een hele mooie site hebt. Heel handig. Lekker voor tussendoortjes, daar heb ik best moeite mee. Ik zou dit boek graag in huis hebben omdat ik gisteren te horen heb gekregen dat ik beter zonder suiker, melk en gluten kan eten. Het valt niet mee. Zonder suiker en kaas was ik al mee bezig maar zonder melk en gluten nog niet en dit vindt ik best een gedoe.

    Beantwoorden
  41. Caroline Brouwer
    25 juli 2013 at 10:13 (4 jaar ago)

    Eigenlijk doe ik zelden mee aan winacties. Maar dit boek zou ik graag willen winnen voor de dochter van een vriendin, die is er sinds een jaartje achter dat ze coeliakie heeft. Had al heel lang klachten en nu eindelijk zijn ze er achter. Dan kan ze weer lekker iets voor zichzelf bakken!

    Beantwoorden
  42. Alinda Bikker-Kooyman
    25 juli 2013 at 12:02 (4 jaar ago)

    Ik ben overgevoelig voor gluten en het is enorm moeilijk om dan toch gevarieerd te blijven koken en bakken. Ik wordt er vaak moedeloos van… er zijn dan zoveel producten ‘verboden’! Dit boek kan er, hoop ik, voor zorgen dat ik weer plezier krijg in de keuken, want koken en vakken was altijd echt mijn hobby!

    Beantwoorden
  43. Esther
    25 juli 2013 at 17:12 (4 jaar ago)

    Wauww, echt perfect deze website. Doordat ik veel hoofdpijn heb en niets er tegen helpt ben ik een week geleden langs geweest bij een medoloog. En die kwam vrolijk met de conclusie: meisje je het teveel nikkel in je lichaam. Dus zeg maar voor nu vaarwel tegen de producten met koemelk, tarwe, suiker en tomaten. En op je 19de valt dat net zoals bij elke andere leeftijd eerst wel eventjes tegen. Zo mis ik af en toe echt wel een blokje chocola of een goed glas cola. Maar ja, dat overleven we ook wel. En daarom ben ik juist opzoek naar de leuke recepten die de vorige dingen kunnen vervangen. Zodat ik nog steeds kan blijven koken en bakken in de keuken met plezier 😀 En dat is mijn reden waarom ik erg blij zal zijn met mijn eerste kookboek: Heerlijk glutenvrij bakken

    Beantwoorden
  44. susanne
    18 september 2013 at 20:50 (4 jaar ago)

    ik word zo blij van bakken en we doen dat nu biologisch en alles uit de moestuin…genieten dus en omdat we vrienden hebben die glutenvrij eten is dit boek een welkome aanvulling op alles wat we al uit proberen..;-)

    Beantwoorden
  45. maartje
    21 september 2013 at 22:52 (4 jaar ago)

    Lieve mensen, ik heb coeliakie en heb dit boek aangeschaft. Omdat er veel gebruik wordt gemaakt van geraffineerde suikers is het niet direct geschikt voor mensen die suikervrij (of koolhydraatarm)eten. Natuurlijk zou je de recepten kunnen aanpassen, maar mijn ervaring is dat dit niet altijd even makkelijk gaat. Desondanks is het een mooi boek met veel foto’s.

    Beantwoorden
  46. ellis
    20 juni 2014 at 21:37 (3 jaar ago)

    Hallo allemaal. Voor mij is glutenvrij eten helemaal nieuw. En ben op zoek naat het hoe en wat. Uitzoeken kost veel tijd. Het boek zou heel welkom zijn. Ik yeb op bol.com een kijkje genomen. Ziet er erg lekker uit alkemaal

    Beantwoorden
  47. Pietsje
    21 juli 2015 at 10:32 (2 jaar ago)

    Ik heb nu 2 jaar coeliake en ben sinds dien allerlei recepten aan het uitproberen.
    Om mijn kennis over glutenvrije recepten uit te breiden zou dit boek een welkome aanvulling zijn.

    Beantwoorden

Geef een reactie