Review Magimix 3200 XL

Review Magimix 3200XL

Alweer bijna een maand staat ‘ie er, de Magixmix 3200XL. Ik wilde al zó lang zó graag een Magimix keukenmachine, dat het een beetje onwerkelijk aanvoelde toen ik ‘m eindelijk uit de doos op het aanrecht tilde. Doordat ik zoveel kook heb ik vaak de keukenmachine nodig en ik heb de 3200XL nu ruim 3 weken gebruikt. Ik deel heel graag mijn ervaringenmet jullie in deze review Magimix 3200XL.

Het was trouwens geen easy task om de 3200XL uit de doos op het aanrecht te tillen. Ok, ik overdrijf, maar hij weegt 9,6kg en dat is best zwaar! Dit maakt ‘m direct ook heel stabiel, dus geen wiebelende keukenmachines bij zwaar werk, daar had ik in het verleden met  mijn oude keukenmachine wel last van. Noten en dadels hakt ‘ie moeiteloos fijn en ook hier ging het voorheen nog weleens mis. Dan bleven er klonten of grote stukken noten achter en hoewel een recept dan vaak niet direct mislukt, is het lekkerder als alle ingrediënten evenredig worden verdeeld.

Review Magimix 3200XL  keukenmachine

Review Magimix 3200XL keukenmachine

De Magixmix 3200XL heeft 650 Watt en ik heb even getwijfeld of dit voldoende was voor wat ik ermee wilde doen. Deze twijfel was totaal niet nodig, want alles wat ik er tot nu toe mee wilde hakken, choppen en malen ging perfect. Een (koekjes)deeg heb ik er echter nog niet mee geprobeerd, daar ben ik nog wel benieuwd naar en ik zal absoluut later nog even laten weten hoe dat ging.

Magimix 3200XL accessoires

Magimix 3200XL accessoires

Magimix 3200XL mengkommen: 3 groottes

Magimix 3200XL mengkommen: 3 groottes

Wanneer je de 3200XL aanschaft, koop je niet zomaar een simpele keukenmachine. Je krijgt er namelijk een heel aantal accessoires bij, zoals 3 mengkommen met verschillende afmetingen en bijbehoren messen. Standaard in de accessoire opbergdoos zitten ook een: kneedmes, eiwitklopper, plakjesschijf, raspschijf, receptenboek, spatel en blendermix, voor romig pannenkoekenbeslag. Oftewel, je hebt een hele handige keukenhulp in huis.

De Magimix foodprocessors zijn in verschillende maten verkrijgbaar, van Mini plus tot 4200XL en de grootste uitvoering: 5200XL. De 3200XL heeft een maximale inhoud van 2,6liter en dat is voor mij echt ruim voldoende. Ik krijg de mengkom echt bij lange na niet vol, dus ik zou niet weten wat ik met een groter formaat aan zou moeten. In de winkel heb ik ook lang naar een groter formaat gekeken, maar ben blij dat ik uiteindelijk de 3200XL in huis heb staan; deze is groot zat.

Magimix 3200XL

De Magimix heeft maar 3 knoppen: stop, auto en pulse. Lekker makkelijk!

Ik vind de Magimix 3200XL een heel fijne keukenmachine om in huis te hebben staan. Hij is simpel in gebruik en om schoon te maken, doet waarvoor je ‘m koopt en ziet er daarnaast ook nog super mooi uit. Echt een aanwinst! Je moet wel even je ogen dicht doen bij het afrekenen: € 299,- kost hij namelijk. Je krijgt dan echter wel 2 jaar garantie op het apparaat en 20 jaar garantie op de motor. En als je je keukenmachine vaak gebruikt, is het de investering meer dan waard.

Magimix 3200 XL

Magimix 3200 XL

Er zijn 19 reacties op Review Magimix 3200XL

  1. Tineke
    4 augustus 2014 at 11:00 (3 jaar ago)

    Hoi, Is dit ook meteen een blender?
    gr, tineke

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      6 augustus 2014 at 17:14 (3 jaar ago)

      Hi Tineke,
      Nee er zit geen standaard blender bij. Maar voor € 75,- koop je er een juicer accessoires bij en dan wordt het helemaal een compleet apparaat.
      Groetjes,
      Lianne

      Beantwoorden
      • Tineke
        6 augustus 2014 at 17:41 (3 jaar ago)

        Bedankt voor je reactie!!

        Beantwoorden
  2. Mareline
    4 augustus 2014 at 13:52 (3 jaar ago)

    Hi Lianne, ik heb ook al jaren een Magimix (de 4200XL, maar die is net zo goed als de 3200XL) en ik heb er onlangs een ‘juicer’ bijgekocht. Dat wil zeggen, een juicer asseccoire (75 euro). Zo kun je naast raspen, kneden, mixen en hakken, ook nog verse (groene) sappen juicen! Ideaal voor mensen die al een Magimix hebben en voor wie een Vitamix juicer een te dure aanschaf is.

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      6 augustus 2014 at 17:15 (3 jaar ago)

      Hi Mareline,
      Wat leuk om te horen dat jij nog steeds zo blij bent met je Magimix, dat gevoel gaat niet weg dus ;-). Een juicer accessoires klinkt inderdaad ideaal, bedankt voor de tip, wellicht kunnen mensen daar wat mee!

      Groetjes,
      Lianne

      Beantwoorden
  3. Roxanne
    23 september 2014 at 21:23 (3 jaar ago)

    Hoi Lianne,

    Ik wil graag een keukenmachine, en zit te kijken naar deze Magimix.
    Ik heb alleen enorm mn twijfels over het fijnmaken van noten en dadels, dit is bij mij bij nog geen 1 blender of keukenmachine goedgedaan… Ik heb er zelfs 2 gesloopt…

    Kan je misschien je ervaring met me delen?
    En heb je het deeg al gemaakt?

    Liefs,
    Roxanne.

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      24 september 2014 at 09:24 (3 jaar ago)

      Hi Roxanne,
      Natuurlijk wil ik mijn ervaring delen. Inmiddels heb ik ‘m alweer een tijdje en echt geen enkel probleem met hakken van dadels en noten. Dat soort noten/dadel mengsels gebruik ik vaak als basis voor mijn taartjes en koekjes, dus maak het best vaak. Dat gaat altijd goed! En deeg gaat ook hartstikke goed. Dus dan moet de Magimix zeker aan je eisen kunnen voldoen :-)! Succes met je beslissing; ik vind het een heel fijn apparaat om mee te werken!

      Groetjes,
      Lianne

      Beantwoorden
  4. Sannie Alblas-Smit
    7 november 2014 at 11:57 (3 jaar ago)

    Hoi Lianne,

    Ik zou ook graag een keukenmachine willen, maar twijfel over de grote. Ik heb een gezin van 5 en als ik bijvoorbeeld havermoutkoekjes o.i.d. bak, doe ik graag 2 of soms wel 3 x de hoeveelheid van het recept. Heb je dan genoeg aan de 3200, of moet ik dan wel naar een 5200, die helaas ook veel duurder is…..

    Dank je,

    Sannie

    Beantwoorden
  5. lotte
    6 mei 2015 at 19:09 (2 jaar ago)

    Hoi ik wil nu pasta pesto maken met de magimix maar ik weet niet hoe hij werkt en nergens op internet staat een uitleg. Zou u er een kunnen geven?
    Gr. Lotte

    Beantwoorden
  6. Rianne
    11 mei 2015 at 20:03 (2 jaar ago)

    Hoi Lianne,
    Ik ben aan het kijken welke keukenmachine ik aan wil schaffen dus je reviews komen op een heeel goed moment! Nu heb ik beide reviews (Magimix en Philips gelezen) en vraag ik me af… wat is voor jou het verschil tussen deze twee? En wat zou je aanraden en waarom? Alvast bedankt! Groetjes Rianne

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      11 mei 2015 at 20:37 (2 jaar ago)

      Hi Rianne,
      Fijn dat je wat aan de reviews hebt! Even kijken of ik de verschillen kort kan uitleggen ;-).
      De Magimix is wat ‘stabieler’, ook doordat deze een stuk zwaarder is. Moet je ‘m steeds in en uit je keukenkastjes halen, dan kan dat wel weer een nadeel zijn.
      De Philips is completer dan de Magimix; het is een blender, keukenmachine (mixer met verschillende deeghaken) en foodprocessor in één. De Magimix vond ik meer een foodprocessor (dan wel een hele fijne), maar doordat er maar één snelheid op zit vond ik die minder handig voor bijv. deeg maken dan voor notenpasta’s of dadelpasta’s maken.
      Het ligt er dus net aan waar je ‘m voor wilt gaan gebruiken, maar persoonlijk zou ik toch voor de Philips kiezen omdat deze completer is. Je hoeft dan geen aparte blender of deegmachine/klopper meer te hebben.

      Heb je daar wat aan?

      Groetjes,
      Lianne

      Beantwoorden
  7. Lisa
    13 juli 2015 at 12:38 (2 jaar ago)

    Hoi! Ik ben ook aan het zoeken naar een keukenmachine.. Ik zoek het vooral om dadels en noten te snijden. Nu twijfel ik ook enorm over hoeveel watt ik moet nemen. Ik zag jij ook. Kan je me hier wat meer over vertellen? Groetjes Lisa

    Beantwoorden
  8. M
    22 november 2015 at 12:37 (2 jaar ago)

    Hoi
    Ook ik overweeg een magimix 3200.
    Ik snap alleen niet of je bijvb de raspschijven ook op de minikom of juist op de grote kom kan gebruiken? En het hakmes ook in de grote kom? Kortom, kun je de messen en schijven in/op alle kommen gebruiken?
    Reacties zijn welkom! Dank…
    M

    Beantwoorden
  9. Agnès
    3 december 2015 at 20:54 (2 jaar ago)

    Wat een leuke review. Ik heb m ook besteld en krijg m morgen in huis. Spannnnnnnend. Ik laat nog wat weten.

    Beantwoorden
  10. Jolanda
    14 december 2015 at 12:41 (2 jaar ago)

    Ook ik ben op zoek naar n andere foodprocessor. Heb nu al en kenwood multipro maar ben daar niet echt tevreden over. Ik heb jaren n Braun uk40 foodprocessor gehad en daar was ik super tevreden over. Kan iemand mij vertellen of de magimix te vergelijken is met de braun foodprocessor?

    Beantwoorden
  11. annelies
    24 januari 2016 at 23:40 (2 jaar ago)

    Welke keukenmachine geniet je voorkeur: de Magimix of Philips waarvan je ook een review hebt geschreven? Twijfel welke ik me zou aanschaffen.

    Beantwoorden
  12. Silvia Moonen
    16 februari 2016 at 00:32 (1 jaar ago)

    Hallo ben ook erg tevreden over mijn magimix 3200.
    Het lukt alleen niet om hier lijnzaad mee te breken.
    Heeft hier iemand ervaring mee ? Of moet ik hier een ander apparaat voor kopen?

    Beantwoorden
  13. Bianca
    6 april 2016 at 00:07 (1 jaar ago)

    Ik ben super tevreden met mijn magimix 3200 comfort heb ‘m al een paar jaar maar toch vind ik 1 ding echt vervelend en dat is dat als ik er te veel van iets in doe vooral bij bijvoorbeeld dunne sauzen , alles via het binnen stuk er onderuit komt. En het is lastig met deeg kneden vind ik. Iemand hier tips voor?

    Beantwoorden
  14. Ellen
    20 april 2016 at 09:37 (1 jaar ago)

    Kan je er ook notenpasta’s mee maken?

    Beantwoorden

Geef een reactie