review tefal cuisine companion

Review Tefal Cuisine Companion

Tientallen mailtjes, appjes, DM’s, PB’s en real-life vragen krijg ik erover: ik wil een nieuwe keukenmachine kopen en zie door de bomen het bos niet meer. Welke keukenmachine vind jij nou het fijnst? Lastige vraag! De KitchenAid is een fantastische machine als je veel bakt en deeg wilt kneden. De Magimix hakt en snijdt erop los, maar vind ik weer niet fijn voor deeg. Een alleskunner, dat is eigenlijk waar ik de voorkeur aan geef. En in deze review laat ik jullie kennis maken met de Tefal Cuisine Companion, een keukenmachine die alles kan, zelfs koken!

Tefal Cuisine Companion

Tefal Cuisine Companion

Een keukenmachine die alles kan, is lastig te omschrijven. Tefal zelf omschrijft de machine als volgt:

De Tefal Cuisine Companion is dé kokende keukenmachine die je in staat stelt te koken, stoven, stomen, braden, mengen, kneden, mixen, hakken, kloppen en malen… en dat allemaal in één apparaat. Met de 6 automatische programma’s kun je maaltijden in een recordtijd bereiden: sauzen, stoven,soepen, stoommaaltijden, deegwaren en desserts. Met de handmatige stand kun je zelf je favoriete recepten bereiden d.m.v. het instellen van de temperatuur, tijd en snelheid.

 
Tefal Cuisine Companion

Tefal Cuisine Companion

Ik ben de Cuisine Companion nu al ongeveer een maand aan het testen. Ik heb smoothies gemaakt, deeg gekneed, eieren geklopt en groenten gesneden. Dat het een echte alleskunner is, ben ik het helemaal mee eens! Het apparaat zelf is best groot en neemt wel wat ruimte in op mijn aanrechtblad. Onze keuken is niet zo heel erg groot, maar ik zet de Cuisine Companion er met liefde neer. Eigenlijk alles wat je bedenkt, kan dit apparaat. Stomen, stoven, slowcooken, risotto bereiden, soep maken, deeg kneden. Daar heb je dus niet meer allerlei losse (en dure!) apparaten voor nodig, die weer ruimte opeisen in je keukenkastjes en op je aanrecht.

Tefal Cuisine Companion

Tefal Cuisine Companion

Als je een Cuisine Companion aanschaft, krijg je er een receptenboek bij met 1 miljoen menu’s. Bij ieder gerecht staat specifiek welke functie van het apparaat je moet gebruiken en hoe lang. Heel fijn! Dat brengt me ook gelijk bij een van de nadelen: door alle verschillende functies en opties moet je wel even de tijd nemen om het apparaat in gebruik onder de knie te krijgen. Maar zodra je dit door hebt, heb je een zeer complete keukenmachine in huis.

Tefal Cuisine Companion receptenboekje

Tefal Cuisine Companion receptenboekje

Bij aanschaf van de Cuisine Companion krijg je er een receptenboek bij met maar liefst 1 miljoen menu’s. Deze recepten zijn specifiek voor het gebruik van de Cuisine Companion, er staat bijvoorbeeld bij welke functie je moet hanteren. Superhandig! De mengkom heeft een grote inhoud van 4,5 liter, met een deksel die je los kunt halen. Het grote display laat de verschillende programma’s zien en je kunt er handmatig een losse snelheid (stand 1 t/m 12), tijd (30 – 130 graden) en temperatuur instellen. Zo kun je ’s ochtends alle ingrediënten voor een stoofpot klaarzetten en de tijd instellen, zodat je stoofpotje klaar is als jij uit je werk komt. En worden standaard verschillende accessoires meegeleverd, zoals een hakmes, een kneedmes, een garde, een menger en een stoommandje.

cuisine companion box met accessoires

cuisine companion box met accessoires

Ben je benieuwd naar de Cuisine Companion, maar zou je er graag eerst eens mee koken? Geen probleem! Tefal organiseert kookworkshops van drie uur, waarbij je kookt met de Cuisine Companion én een chefkok. De kookworkshop kost € 39,95, maar als je na de workshop besluit om de Cuisine Companion aan te schaffen, krijg je de kosten retour. Van Tefal mag ik iemand blij maken met twee workshop vouchers. Heb je interesse in deze keukenmachine en vind je het leuk om de kookworkshop te volgen? Laat dan hieronder even een reactie achter met wie je graag zou willen gaan. De winnaar van de twee vouchers maak ik 2 januari bekend.

De Cuisine Companion heeft een adviesprijs van €699,95.

Dit is een artikel in samenwerking met Tefal.

Er zijn 26 reacties op Review Tefal Cuisine Companion

  1. Moniek
    26 december 2015 at 08:22 (3 jaar ago)

    Ik zou wel graag met mijn beste vriendin en kookmaatje Claudia deze keukenmachine willen testen. Lijkt me super handig!

    Beantwoorden
  2. Evelien van Boekel
    26 december 2015 at 09:37 (3 jaar ago)

    Wat een fantastisch aparaat. Ik zou hem graag samen met mijn moeder willen uitproberen. We zijn al langer bezig onze levenstijl te veranderen. Dit is erg lastig vooral in combinatie met een drukke baan en 2 kleine kinderen. Wellicht dat de cuisine companion hier een handje in kan helpen.

    Beantwoorden
  3. Frederique van Taarling
    26 december 2015 at 09:54 (3 jaar ago)

    Wow wat een mooi en uitgebreid apparaat zeg! Ik heb nu allemaal losse apparaten in allerlei keukenlades liggen. Het merendeel kan helaas niet mij naar mijn vriend door ruimte gebrek in zijn keuken. Dit apparaat zou wel prima oplossing kunnen zijn. Ondanks grote investering ben ik wel heel benieuwd naar de workshop. Leuk om samen met mijn vriend te doen, weet hij ook gelijk hoe hij werkt :-)

    Beantwoorden
  4. Joyce
    26 december 2015 at 10:00 (3 jaar ago)

    ik ben zeer benieuwd geraakt, het lijkt ideaal. Onze dochter mag geen gluten meer eten en daardoor ben ik nu heel erg aan het opletten wat er in ons eten zit. En daardoor ook heel veel zelf aan het maken (ook veel recepten van jou ?) omdat dat gewoon het lekkerste is en gezond! Ik zou heel graag met mij zus Priscilla de workshop volgen.

    Beantwoorden
  5. Linda
    26 december 2015 at 10:01 (3 jaar ago)

    Samen met mijn vriendin Loes zou ik de workshop wel willen volgen, we zijn heel benieuwd naar de Cuisine Companion, maar willen idd eerst wel zien wat ie kan.

    Beantwoorden
  6. Nathalie
    26 december 2015 at 10:07 (3 jaar ago)

    Jaaaaaa ik zou dit apparaat heel graag willen testen SAMEN met mijn vriend Ruud. Kan ik alle onnodige apparaten verwijderen uit de keuken (hij blij) en kan hij de nieuwe hopelijk aankoop testen!!!

    Beantwoorden
  7. Lara
    26 december 2015 at 10:22 (3 jaar ago)

    Hij is prijzig maar ontzettend praktisch! Echt ideaal dat je gewoon echt alles kunt maken in de tefal cuisine companion. Hier ben ik ontzettend benieuwd naar!

    Beantwoorden
  8. anneke
    26 december 2015 at 10:24 (3 jaar ago)

    Oh heel graag! Ik ben heel benieuwd naar de resultaten van deze machine. Ik denk dat je het beste op gas kookt namelijk. En ik zou graag mijn dochter meenemen, zij is een expert in het bereiden van gezonde voeding!

    Beantwoorden
  9. Viola van der Rhee
    26 december 2015 at 10:55 (3 jaar ago)

    ohh super leuk!! samen met mijn moedertje wil ik deze wel testen!

    Beantwoorden
  10. Marie Janke Damoiseaux
    26 december 2015 at 11:01 (3 jaar ago)

    Wow! Dit klinkt hemels! Ik heb inderdaad die 101 keukenmachines op het aanrecht in de kastjes staan. En stond op het punt een crockpot te kopen voor bouillon en het trekken van kruiden op olie voor zalfjes. Ik neem dan mijn vriend Imad mee die dol is op tajine en soep. Zou de slowcook functie even lekker zijn als een tajine? Ik kijk er naar uit om overtuigd te worden.

    Beantwoorden
  11. Mandy Janssen
    26 december 2015 at 11:20 (3 jaar ago)

    Dat lijkt me echt super leuk met Heleen Wolst!!
    1e kerstdag liep me blender vast door de dadels!!
    Fijne 2e kerstdag allemaal!

    Beantwoorden
  12. Sandra
    26 december 2015 at 12:31 (3 jaar ago)

    Ik ben op zoek naar een keukenmachine. De Kitchen Aid heb ik nu 5 jaar maar is heel beperkt, alle andere apparaten zijn al weg of aan vervanging toe. Dus wat nu, de grote machines zoals Maggimix al eens bekeken, maar blijft toch moeilijk voor zoveel geld. Deze machine lijkt ook een uutkomst maar een workshot zou super zijn. Ik zou alleen gaan dus kun je iemand anders nog blij maken.

    Beantwoorden
  13. Quen van der Palm
    26 december 2015 at 12:34 (3 jaar ago)

    Ik zag bij Masterchef Australië zo’n apparaat bij de deelnemers staan. Ben idd benieuwd hoe dat allemaal werkt. Ik zou met mijn vriendin Franka gaan.

    Beantwoorden
  14. Mirjam Be
    26 december 2015 at 15:08 (3 jaar ago)

    Ik had vorig jaar in Engeland al zo iets in de winkel zien staan, en dacht wauw is het werkelijk waar wat daar allemaal staat….
    Er word dan ook niet gedemonstreerd helaas.
    Er word zo vaak iets aanbevolen , en dan achteraf….
    Ik zou dit heel graag met eigen ogen willen zien en meemaken met mijn vriendin.
    Voor mijn dieeten maak ik alles zo goed als zelf, wat enorm veel tijd kost.
    Lijkt me super om mijn aanrechtblad weer te kunnen zien, en kunnen gebruiken zonder zoveel apparaten en steeds te moeten tillen en schuiven, wat vaak zeer pijnlijk is voor mij spieren, en zonder hulp van anderen?.
    Ik zou dit heeeeeeel graag willen ervaren, en leuk meteen een vriendinnen uitje???

    Beantwoorden
  15. Delphine Spelthan
    26 december 2015 at 15:57 (3 jaar ago)

    Lijkt me een super apparaat zou graag een workshop willen volgen samen met mijn dochter

    Beantwoorden
  16. Anthon van der Horstlaan 39
    26 december 2015 at 19:42 (3 jaar ago)

    Ik zou graag een workshop winnen en dan zou ik samen met mijn lieve schoonzus Ellen van Diermen willen gaan. Zij heeft mij op jouw fantastische pagina gewezen nu al weer ruim 1,5 jaar geleden en we maken beiden veel gebruik van keukenmachines (zij ook omdat ze zelf veel maakt vanwege coeliakie).

    Beantwoorden
  17. Marloes
    26 december 2015 at 21:20 (3 jaar ago)

    Ooohhhh… dit is wel een superapparaat. Bedankt voor je recensie. Je hebt me geprikkeld met je verhaal dat ik het apparaat graag een keer uit zou willen proberen. Vriendin Anneke Hemmer mag van mij mee naar deze workshop. Zij bent me vaak op nieuwe suikervrije en gezonde ideeën recepten.

    Beantwoorden
  18. Willemien
    27 december 2015 at 00:50 (3 jaar ago)

    Al 15 jaar kook ik samen met of voor mijn lief, meestal naar volle tevredenheid en er zijn ook genoeg avonden dat er heerlijk voor mij gekookt wordt.
    De menu’s zijn in de loop der jaren wel wat aangepast, evenals onze gezinssamenstelling.
    Wat nieuwe input in de keuken doormiddel van de workshop – en wellicht de machine – zou een welkome aanvulling zijn.

    Beantwoorden
  19. Jolanda Froon
    27 december 2015 at 00:52 (3 jaar ago)

    Het lijkt me erg leuk om eens samen met mijn zus op een hele andere manier te gaan kokkerellen… We hebben nog nooit samen gekookt ?

    Beantwoorden
  20. Stacy
    27 december 2015 at 19:34 (3 jaar ago)

    Ik zou graag naar de workshop willen met mijn vriend. Hij is fan van een slowcooker en ik van een kitchenaid.

    Beantwoorden
  21. Olga
    29 december 2015 at 08:45 (3 jaar ago)

    Wat een handig apparaat! Die zou ik heel graag willen uitproberen om te kijken of ik hem wil aanschaffen!

    Beantwoorden
  22. Mirjam
    30 juli 2016 at 13:56 (3 jaar ago)

    Zijn er mog workshops

    Beantwoorden
  23. de kerpel
    28 december 2016 at 21:56 (2 jaar ago)

    net ééntje gekregen voor mijn nieuwjaarscadeau maar oooh hoe begin je hieraan , vriendinnen zijn ook nieuwschierig naar het resultaat , zijn er workshop in de buurt van gent ?

    Beantwoorden

Geef een reactie