Review Natuurlijk Lekker Basiskookboek

Review + winactie: Natuurlijk lekker basiskookboek van Monique van der Vloed

Op Facebook heeft Monique van der Vloed een trouwe groep fans in de groep ‘Dat maken we natuurlijk lekker zelf’. Toen ik bericht kreeg dat Monique een kookboek uit zou brengen, was ik dan ook érg benieuwd naar de recepten. Vorige week ontving ik mijn exemplaar en ik blader graag met jullie samen door het boek heen.

In het Natuurlijk Lekker Basiskookboek vind je 225 recepten en dat zijn er enorm veel. Variend ontbijt tot brood en bagels, tot avondmaaltijden, koekjes, taarten en toetjes. Alles staat erin en het klinkt eigenlijk allemaal erg lekker. Vrijwel alle recepten zijn glutenvrij en dat maakt dit boek ook heel erg geschikt voor mensen met coeliakie.

Natuurlijk Lekker Basiskookboek van Monique van der Vloed

Natuurlijk Lekker Basiskookboek van Monique van der Vloed

Boekweitbol

Boekweitbol

Monique's brownies

Monique’s brownies

Niet elk recept heeft een foto; ik denk met name omdat het boek dan simpelweg te dik zou worden met alle 225 recepten op de foto. Zelf vind ik het wel altijd fijn om te zien hoe iets er ongeveer uit zou moeten komen zien. Een ander minpuntje vind ik de suikervervangers: erythritolsuiker en stevia kristal sweet. Dat zijn geen gemakkelijk verkrijgbare suikervervangers en naar ik weet zijn ze alleen online te krijgen. Dat maakt de recepten wat minder toegankelijk. Als je eenmaal de suikervervangers in huis hebt, kun je wel alle recepten maken en anders kun je kijken naar een vervanger als kokosbloesemsuiker.

Kokos-Marsrepen

Kokos-Marsrepen

Recept voor schuddebuikjes

Recept voor schuddebuikjes

En het is best de moeite om eens te kijken of je die suikervervangers in huis kunt halen, want eigenlijk loopt het water me bij de meeste recepten in de mond. Heerlijk! En leuk dat Monique voor veel ‘ reguliere ongezonde ‘ producten een gezonder alternatief heeft, bijna altijd dus glutenvrij en suikervrij. Denk aan Mars, liga’s, gevulde en roze koeken en ga zo maar door.

Winactie kookboek natuurlijk lekker basiskookboek

Winactie kookboek natuurlijk lekker basiskookboek

En super gaaf; ik mag 3 exemplaren van het Natuurlijk Lekker Basiskookboek weggeven! Wil jij één van de drie boeken in je boekenkast neerzetten? Je doet mee door alle onderstaande stappen te doorlopen:

1. Like de Focus on Foodies Facebook pagina

2. Deel het Facebook bericht op de Focus on Foodies pagina over de winactie op jouw eigen Facebook pagina

3. Laat hieronder op de blog een reactie achter waarom je het boek graag wilt winnen. Gebruik je echte naam en een geldig e-mail adres, alleen zo kan ik je bereiken :-).

De drie gelukkige dames die een boek thuisgestuurd krijgen zijn:

* Jorieke Hutten, Marlies & Tessa

Zondag 26 april worden de drie gelukkige winnaars bekend gemaakt! Kun je niet wachten tot dan en wil je vast graag je eigen exemplaar bestellen? Het Natuurlijk Lekker Basiskookboek kost E 24,95.

Bekijk op bol.com

Er zijn 176 reacties op Review + winactie: Natuurlijk lekker basiskookboek van Monique van der Vloed

  1. Josette de Quant
    18 april 2015 at 06:18 (3 jaar ago)

    Ik wil dit boek graag winnen omdat ik wil weten of dit mij beter bevalt als de eerste versie :)

    Beantwoorden
  2. carolina
    18 april 2015 at 06:28 (3 jaar ago)

    Graag zou ik het boek willen winnen. Ik Ben altijd bezig met gezond eten en heb hier ook veel interesse in! Ik ga over een maandje same wonen. En het zou fantastisch zijn om gelijk een gezond start te maken met dit boek!

    Beantwoorden
  3. Sacha Groenescheij-Tjon Kwan Paw
    18 april 2015 at 06:46 (3 jaar ago)

    Ik zou graag het kookboek winnen omdat ik 3 kinderen heb die idd van tussendoortjes houden, en ik ben zo tegen al dat ongezonde gedoe! Hun zijn mijn fruithapjes zat dus kom maar op met dat kookboek zal ik ze laten zien dat gezond ook lekker is :)

    Beantwoorden
  4. Claartje
    18 april 2015 at 06:49 (3 jaar ago)

    Oei die lijkt me leuk! Ik ben nu vaak veel aan het zoeken op het internet naar geschikte recepten. Met zoveel recepten in 1 boek zou ik een goede basis in de kast hebben, waar ik een tijd mee vooruit kan!

    Beantwoorden
    • Melissa Baggen
      18 april 2015 at 07:52 (3 jaar ago)

      Waarom ik dit boek wil winnen? Wie wil dit nou niet winnen

      Beantwoorden
  5. Mara
    18 april 2015 at 06:57 (3 jaar ago)

    Leuke actie!!!

    Mn dochtertje en ik eten gluten- en suikervrij en ben wel weer op zoek naar nieuwe creaties. Lijkt me een fijn boek om in huis te hebben.

    Beantwoorden
  6. Cherilla
    18 april 2015 at 06:58 (3 jaar ago)

    Zodat ik mijn gezin kan overtuigen dat natuurlijk eten ook lekker is.

    Beantwoorden
  7. Miranda Werkman
    18 april 2015 at 07:04 (3 jaar ago)

    Hallo Lianen, ik zou het boek graag willen winnen voor mijn zoontje. Hij is allergische voor veel dingen (tarwe, geraffineerde suikers, pinda’s, soja, koemelk) en heeft een maagklepje die niet goed is waardoor hij bij veel voeding waar bijv.concerveringsmiddelen (e-nummers)in zitten zuurbranden krijgt en zijn slokdarm wegbrand. (Verborgen reflux)
    Vandaar dat wij thuis ook alles zelf maken. Zo voorkom ik tot nu toe dat hij aan de medicijnen hoeft.
    Verder met zijn allergieën erbij, maakt het dat wij geleerd hebben om heel anders te koken en te eten.
    Jouw site heeft daar ook goed bij geholpen.
    Dit boek zou een mooie uitbreiding zijn van recepten voor vervangende koek en snoep voor mijn zoontje. Zodat hij toch lekker kan genieten.
    Mvg Miranda

    Beantwoorden
  8. annemarie uijterwaal
    18 april 2015 at 07:05 (3 jaar ago)

    Ik volg ook de facebookgroep van Monique en ik zie vaak lekkere recepten voorbij komen. Ik zou graag het boek willen winnen.

    Beantwoorden
  9. Britt
    18 april 2015 at 07:18 (3 jaar ago)

    Heel graag ontvang ik dit kookboek! Ik weet me soms geen raad meer met mijn opgezette buik!

    Beantwoorden
  10. ellen
    18 april 2015 at 07:21 (3 jaar ago)

    Wie Wil er nu niet een goed, makkelijk en leuk basiskookboek winnen vol met gezonden recepten!! Ik wel!! Zo handig een kookboek voor de basis waarmee je eindeloos kan variëren naar eigen inzicht :)

    Beantwoorden
  11. geralda van den broek
    18 april 2015 at 07:21 (3 jaar ago)

    Ik wil het boek graag winnen omdat ik zwangerschapsuiker heb en graag recepten wil zonder suiker zodat ik ook eens wat lekkers kan maken

    Beantwoorden
  12. Silvia
    18 april 2015 at 07:24 (3 jaar ago)

    Wat een leuke winactie! Ik ben een trouwe volger van zowel jouw website, als die van Monique en ook de facebookgroep van Monique. Heb al wel eens een paar recepten van Monique uitgeprobeerd en deze lukten goed. De Stevia producten zijn in huis, dus bakken maar…. Ben erg benieuwd naar de recepten in het boek en doe graag mee!

    Beantwoorden
  13. veroniquerutten
    18 april 2015 at 07:27 (3 jaar ago)

    Het lijkt mij super leuk om het boek te winnen! Ik eet nu 8 maanden suikervrij en wil dit zeker nog langer vol gaan houden. Ik heb altijd bakken leuk gevonden en dat doe ik nu nog steeds, alleen dan met suikervervangers. Nieuwe recepten en inspiratie zijn dus altijd welkom! Op naar een jaar suikervrij eten! :)

    Beantwoorden
  14. Sharon
    18 april 2015 at 07:29 (3 jaar ago)

    Ik zou dit fantastische kookboek graag winnen, het is iets extra’s wat je kan bieden als diëtiste naar je cliënten toe.

    Beantwoorden
  15. jeanet Hanhart
    18 april 2015 at 07:30 (3 jaar ago)

    Ik zou heel graag het boek willen winnen, omdat ik druk ben met afvallen en mijn eetstijl voor altijd aan te passen. Ik kan hierbij zeker nog inspiratie gebruiken voor nieuwe recepten!

    Beantwoorden
  16. Malou
    18 april 2015 at 07:32 (3 jaar ago)

    Aangezien ik m’n eetgewoontes drastisch aan het omgooien ben lijkt het me fijn om door dit kookboek wat houvast te hebben

    Beantwoorden
  17. Sara
    18 april 2015 at 07:34 (3 jaar ago)

    Sinds een maand of 3 ben ik er samen met mijn moeder achter waarom we al jaren zo raar reageren op eten. Waarom een heerlijke bruine boterham of een lekker bord grusli kon leiden tot de rest van de dag ziek op bed te liggen. We stapten over op glutevrij en tarwevrij eten en er ging letterlijk een wereld voor ons open. Eindelijk konden we genieten van zalig eten waar we ons vervolgens heerlijk energiek door voelen. Zoals het hoort! Een boek vol met ideeën en recepten is dan ook meer dan welkom om nog meer eten op tafel te zetten waar we eindelijk van kunnen genieten!

    Beantwoorden
  18. Rianne Santing
    18 april 2015 at 07:37 (3 jaar ago)

    Een tijdje geleden het roer om gegooid en lang goed bezig geweest om veel gezonder te gaan leven, maar nu net een terugval gehad waarin de kilo’s er ook weer bij gevlogen zijn. Laat dit boek een mooie stimulance zijn om de draad weer op te pakken.

    Beantwoorden
  19. yivat
    18 april 2015 at 07:39 (3 jaar ago)

    Ik zou dit boek graag winnen omdat het een nieuwe bron van inspiratie zal zijn. Ik volg Monique al lang en ben dol op haar recepten en scherpe inzichten. Fingers crossed!

    Beantwoorden
  20. Janet
    18 april 2015 at 07:40 (3 jaar ago)

    Ik zou het boek ontzettend graag willen winnen omdat mijn zoon glutenvrij moet eten maar van deze recepten heel erg gelukkig word

    Beantwoorden
  21. Dilek
    18 april 2015 at 07:41 (3 jaar ago)

    Sindskort ben ik suikervrij aan het eten en probeer jouw recepten best vaak uit. Ik geef toe dat ik niet erg creatief ben in de keuken :) en kan 225 recepten wel gebruiken om nieuwe ideeen op te doen. Daarnaast zal het boek mij ondersteunen om mijn gezonde levensstijl aan te houden, omdat er vast recepten staan in het boek die ik ook kan maken. Ik wil winnen :))

    Beantwoorden
  22. Suzanne
    18 april 2015 at 07:44 (3 jaar ago)

    Wat een leuke acties en fijn dat jullie aandacht geven aan dit boek. Er waren nog te weinig boeken die bij mijn eetpatroon paste maar deze sluit er perfect bij aan. Ik was anders niet oo de hoogte geweest van dit boek. Bedankt! Ook fijn originele recepten te lezen!

    Beantwoorden
  23. Mirjam
    18 april 2015 at 07:44 (3 jaar ago)

    Het boek ziet er zo mooi uit en ik word daar blij en enthousiast van. Daarbij past het basisboek in mijn keuken en kookstijl. En eigenlijk mijn levensstijl die gefocust is op goodness food! Like focus on foodies!

    Beantwoorden
  24. roxanne
    18 april 2015 at 07:45 (3 jaar ago)

    Ik zou dit boek echt graag willen winnen het zou een goede aanvulling zijn op al meerdere foodies boeken en zeker mijn glutenvrije boeken. Ik ben echt een enorme zoetekauw dus elke hulp en recept glutenvrij en zoet is meer dan welkom. Verder vind ik koken en bakken en bezig zijn met eten echt een uitdaging en hobby. Ik werk met alleen maar mannen en eerst keken ze weer raar als ik met zelf gemaakte lunches en tussendoortjew kwam maar tegenwoordig willen ze alles proeven en krijg ik ze soms zelfs mee. Dus kom maar op met nieuwe ideeen en recepten!!!

    Beantwoorden
  25. Jorieke hutten
    18 april 2015 at 07:52 (3 jaar ago)

    Met een dochter met extreme intoleranties (melk en gluten) is voeding het afgelopen jaar zo’n beetje een studie voor mij geworden. Maar wat heeft ons dit veel gebracht. Een dochter die goed in haar vel zit en niet meer ziek is, zelf nu een half jaar ongeveer geheel suikervrij, wat voor mij een ‘way of life’ is geworden! Nu een man die een hele periode glutenvrij, gistvrij en suikervrij eet… JA! Dit boek zal heeeeeeeeeeeeeeel goed van pas komen bij ons!

    Hij staat op mijn verlanglijstje en het zou helemaal geweldig zijn om het boek te winnen!!!!

    Fingers crossed!

    Beantwoorden
  26. Elise Kapitz
    18 april 2015 at 07:53 (3 jaar ago)

    Ik zou voor mijn gezin heel graag het boek winnen, omdat wij net een week geleden besloten hebben om het roer om te gooien.
    We willen gezonder leven met minder suiker en hopen dat onze lichamelijke klachten afnemen.
    Zeker voor onze kinderen hopen we dat er een hoop lekkere recepten in staan zodat het voor hun minder moeilijk is om mee te doen.
    Met 2 prepubers is het toch even zoeken naar de juiste gerechten.

    Beantwoorden
  27. Nienke
    18 april 2015 at 07:54 (3 jaar ago)

    Sinds oktober 2014 ben ik begonnen met anders eten. Ik heb zwaar overgewicht en had last van heel veel klachten een daarvan was pds. Sinds ik glutenvrij en suiker vrij eet heb ik geen last meer van pds en de andere klachten waar ik last van had. Tevens ben ik ook nog eens 13 kg afgevallen. Ik wil dit graag doorzetten maar mijn creativiteit in koken mis ik. Dus het kookboek zou me enorm kunnen helpen. Ik zou het graag wille winnen .

    Beantwoorden
  28. Peggy
    18 april 2015 at 07:58 (3 jaar ago)

    Ik wil het boek graag winnen om te kunnen koken voor mijn zoontje die geen suiker en beperkt aantal eiwitten en kh mag. Dit boek geeft voor mij een goed basisrecept weer, waarmee ik zelf weer aan de slag kan! Dat maakt alles net wat makkelijker!

    Beantwoorden
  29. Karin
    18 april 2015 at 08:00 (3 jaar ago)

    Ik zou het fantastisch vinden om dit boek te winnen. Ik probeer zoveel mogelijk suikervrij te eten maar heb weinig houvast want wel eens zin in koek/iets lekker zoets! De recepten zou ik graag uit willen proberen!

    Beantwoorden
  30. Paula
    18 april 2015 at 08:03 (3 jaar ago)

    Ik eet zelf al twee jaar suikervrij en het bevalt mij uitstekend. Het ‘gewone eten’ vormt geen enkel probleem, maar de snackjes en traktaties blijven een uitdaging… Ik ben voortdurend op zoek naar nieuwe recepten en dit boek lijkt mij een prima inspiratiebron.

    Beantwoorden
  31. Gerieke
    18 april 2015 at 08:06 (3 jaar ago)

    Ik wil dat boek heel graag winnen! Ik merk dat door het niet eten van bepaalde dingen ik minder last heb van m’n darmen! Zou fijn zijn om meer inspiratie te hebben met toffe recepten!

    Beantwoorden
  32. yvette
    18 april 2015 at 08:06 (3 jaar ago)

    Door een chronische aandoening heb ik mijn levensstijl helemaal om moeten gooien. Best lastig om een heel streng dieet te volgen! Hoop dat dit kookboek mij mag helpen om het wat makkelijker te maken.

    Beantwoorden
  33. Eveline Rustige
    18 april 2015 at 08:09 (3 jaar ago)

    Ik zou graag een exemplaar van dit boek willen winnen, omdat onze zoon van 1,5 sinds kort coeliakie blijkt te hebben. We zijn nog hard op zoek naar recepten van gerechten die hij mag hebben. Ik denk dat dit boek ons hierbij goed kan helpen.

    Beantwoorden
  34. zanoni
    18 april 2015 at 08:11 (3 jaar ago)

    Ik wil het boek heel graag winnen voor mijn lieve neefje!
    Zodat mijn schoonzus en broer een betere houvast hebben om toch lekker te kunnen koken en bakken voor mijn neefje die binnenkort 1 jaar wordt!
    Wat zou fijner zijn om voor hem op zijn verjaardag toch iets te kunnen neerzetten waar ook hij van kan smullen!

    Beantwoorden
  35. Paula vDorp
    18 april 2015 at 08:11 (3 jaar ago)

    Klinkt als een boek dat ik op dit moment goed kan gebruiken ( ben letterlijk de balans zoek), terug naar de basis dus

    Beantwoorden
  36. Laura w
    18 april 2015 at 08:13 (3 jaar ago)

    Dit boek zou ik graag winnen omdat mijn zus en haar kinderen niet tegen suiker kunnen. Het vinden van goede recepten is erg lastig en ik zou hen graag ook af en toe wat lekkers voor willen schotelen.

    Beantwoorden
  37. Eva van der Lans
    18 april 2015 at 08:14 (3 jaar ago)

    Ik volg al een tijdje de pagina dat maken we natuurlijk lekker zelf. Maar soms vindt ik het zo abracadabra waar de (voornamelijk) dames het over hebben. Ik zou graag zelf de recepten willen uitproberen! Daarom doe ik mee aan deze win actie! Groetjes, Eva

    Beantwoorden
  38. Marit
    18 april 2015 at 08:15 (3 jaar ago)

    Vooral het woord basis spreekt mij erg aan. Hou van koken, maar lekker eten zonder suiker maken is nog relatief nieuw voor me. Ben wel bezig met gezonder eten dus dit boek zou helemaal geweldig zijn!!!! Van al dat lekkers kan mijn zoontje ook goed genieten. Lijkt mij een super gaaf boek om uit te koken én genieten!!!

    Beantwoorden
  39. Emy Lakerveld
    18 april 2015 at 08:15 (3 jaar ago)

    Door een enkelbreuk heb ik al bijna 3 maanden niet kunnen bakken en me voor 100% aan mijn dieet kunnen houden. Ik kan niet wachten om met dit boek aan de slag te gaan!

    Beantwoorden
  40. ellis
    18 april 2015 at 08:21 (3 jaar ago)

    Ik ben dolletjes op kookboeken en vooral op pure en bewuste exemplaartjes! Deze ontbreekt nog op de bomvolle plank, dus ik zou hem heeeel graag willen hebben. Zo kan ik mijn kleine stress die ik heb vanwege mijn examens met mijn leerlingen, fijn wegkoken! Niets beter dan dat ❤️

    Beantwoorden
  41. marlies
    18 april 2015 at 08:21 (3 jaar ago)

    Oeff. ….weer zo’n ontzettend gaaf boek waarbij het water je in de mond loopt. Door dit soort boeken word het ons alleen maar makkelijker gemaakt om gezond en bewust te gaan eten..oke, het is inderdaad even een zoektocht naar de suikervervangers. ….maar! …ik heb ze al in huis….en zou er graag mee aan de slag willen gaan!

    Beantwoorden
  42. Lindy
    18 april 2015 at 08:23 (3 jaar ago)

    Ik zou dit boek heel graag willen winnen omdat ik al een tijdje op zoek ben naar een dergelijk kookboek. Sinds ik geen suikers meer eet voel ik me zoveel beter en onlangs heb ik ontdekt dat als ik geen gluten eet, ik me nog veel beter voel!

    Beantwoorden
  43. Carmen
    18 april 2015 at 08:25 (3 jaar ago)

    Graag zou ik dit boek willen winnen, omdat ik gezond eten heel belangrijk vind. Voor kleine kinderen kun jij bepalen wat ze eten. Maar 3 pubers (42

    Beantwoorden
  44. Eveline
    18 april 2015 at 08:32 (3 jaar ago)

    Super leuke actie!
    Win hem graag omdat ik gezonder wil gaan leven en dit mij goede inspiratie kan geven :)

    Beantwoorden
  45. Loes
    18 april 2015 at 08:33 (3 jaar ago)

    Leuke actie! Ik doe graag mee!

    Beantwoorden
  46. Kelly Van der Pol
    18 april 2015 at 08:35 (3 jaar ago)

    Ik wil heel graag dit boek winnen omdat ik een gezondere levensstijl ben aangegaan en wil leren hoe ik zoveel mogelijk zelf kan maken ik hou van koken en bakken zeker als het gezonder kan :)

    Beantwoorden
  47. Ester
    18 april 2015 at 08:35 (3 jaar ago)

    Ik zou graag dit boek willen winnen omdat ik graag inspiratie wil opdoen uit je kookboek en mn gezin wil verrassen met gezonder en toch lekker eten

    Beantwoorden
  48. Evelien Tiegelaar
    18 april 2015 at 08:36 (3 jaar ago)

    Ik zou het boek graag winnen, want mijn jongste zoon heeft Coeliakie, hetgeen het bakken best lastig maakt af en toe. Nu kwamen we er vorig jaar achter dat mijn oudste zoon een suikerbeperkt dieet moet volgen vanwege Diabetes Mody2. Toen is de nieuwe zoektocht begonnen, maar meer inspiratie is van harte welkom!

    Beantwoorden
  49. kim
    18 april 2015 at 08:36 (3 jaar ago)

    Ik zou graag dit boek winnen omdat ik sinds iksuiker vrij eet ik met beter en fitter voel! En met dit boek weer leuke nnieuwe gerechten man

    Beantwoorden
  50. Daniëlle
    18 april 2015 at 08:37 (3 jaar ago)

    Zou graag deze boek winnen, om zo samen met mijn schoonmoeder te koken/bakken voor mijn schoonvader, die weer een beste opdonder heeft gekregen qua gezondheid & zich nu echt moet aanpassen.. ( en ja, we houden van lekkere dingen)

    Beantwoorden
  51. marthe
    18 april 2015 at 08:42 (3 jaar ago)

    Wauw dit kookboek klinkt super! Ivm coeliakie eet ik glutenvrij en dit kookboek heeft recepten waardoor je volgens mij niet meer door hebt dat je glutenvrij eet! Eindelijk lekkere dingen eten die gezond zijn en smaakvol! Ik wordt keukenprinses als ik dit boek zou winnen..

    Beantwoorden
  52. Marcia
    18 april 2015 at 08:42 (3 jaar ago)

    Ik zou dit kookboek graag winnen. Ik heb jaar geleden mijn eetstijl drastisch omgegooid en ben 45 kilo afgevallen. Deze leefwijze hou ik graag vast en nieuwe inspiratie voor gezonde, suikervrije recepten zijn hierbij erg welkom!

    Beantwoorden
  53. Marja Schultz-Penninx
    18 april 2015 at 08:44 (3 jaar ago)

    Hoi, dit boek wel ik graag winnen om door te gaan zonder suiker te leven.

    Beantwoorden
  54. Ellen
    18 april 2015 at 08:49 (3 jaar ago)

    Like!!!!!!!! Zou een mooie aanvulling zijn op mijn mini boekenkast. Wil mensen graag inspireren en helpen gezonde keuzes te maken. Daar zou dit boek natuurlijk super goed bij van pas komen.

    Beantwoorden
  55. Yvonne
    18 april 2015 at 08:50 (3 jaar ago)

    Er zijn steeds meer mensen die glutenvrij moeten eten, omdat ze anders ziek worden. Zo ook Lysanne. Ik zou het haar graag kado geven bij thuis komst na 5 mnd. stage.

    Beantwoorden
  56. Linda Suurbach-Lammers
    18 april 2015 at 08:53 (3 jaar ago)

    Leuke winactie!!!
    Ik zou dit boek heel graag willen winnen omdat ik graag lekker en gezond kook en bak!
    Zelf moet ik glutenvrij eten ivm coeliakie maar de rest van mijn gezin niet. Kant en klare glutenvrije snacks zijn voor mijn man en kinderen vaak niet echt lekker te vinden en bovendien zitten ze vaak stampend vol met allerlei suikers en rommel. Wat zou het gaaf om zelf al dat lekkers te kunnen maken, vooral ook voor de kinderen die best wel van een snoepje houden en ze dan toch iets gezond voor te kunnen zetten.

    Beantwoorden
  57. Arielle Koskamp
    18 april 2015 at 08:54 (3 jaar ago)

    Ooh dit lijkt me een geweldig kookboek.. Ben altijd op zoek naar recepten die op een gezonde manier bereid kunnen worden zonder al die suikers die niet goed voor je zijn. Past fantastisch in ons eetpatroon! Ben al vele kilo’s kwijt.. op naar nog meer.. daar zou dit boek goed bij kunnen helpen voor inspiratie. Hard duimen..

    Beantwoorden
  58. wendy
    18 april 2015 at 08:55 (3 jaar ago)

    Ik weet dat puur eten natuurlijk heel gezond is, maar het vergt wel een grote omslag in koken, boodschappen doen en proeven. Nu hoorde ik dat puur etenook groot vetsverschil kan brengen in het gedrag van kinderen. Aangezien wij 2 hele drukke kinderen hebben met de diagnose autisme ben ik benieuwd of er met anders eten nog resultaten te behalen zijn. Het geweldig mooi uitziende boek met zoveel recepten zou daarbij enorm helpen. Daarom zou ik het graag willen winnen.

    Beantwoorden
  59. Margriet
    18 april 2015 at 08:58 (3 jaar ago)

    Ik zou graag dit boek winnen omdat ik eens wil uit proberen wat andere voeding qua gezondheid doet en dit ziet er interessant uit.

    Beantwoorden
  60. Valérie
    18 april 2015 at 08:59 (3 jaar ago)

    Hallo! Ik zou dit boek graag willen winnen voor mijn huisgenootje, ze is bijna jarig en loopt nu al bijna een jaar rond met een onbekende allergie. Na naar haar idee alles geprobeerd te hebben eet ze sinds kort lactose en tarwe vrij. Ik wil haar hier graag bij helpen en dit boek is dus meer dan nodig! Zou te gek zijn om een verjaardagstaart te kunnen maken die zij ook mag eten! Liefs

    Beantwoorden
  61. Tessa
    18 april 2015 at 09:00 (3 jaar ago)

    Ik wil dit boek heel graag winnen!! Mijn man en ik zijn een ‘nieuwe weg’ ingeslagen, als het om eten gaat. Vanwege lichamelijke klachten, maar ook om van die iets-te-veel-kilootjes af te komen. Daarnaast willen we onze kinderen ook bewust laten worden van ‘goed en fout eten’. Hoe leuk zou het zijn om met dit boek de keuken in te duiken met t gezin?! Qualitytime in de keuken en quality op bord!!!

    Beantwoorden
  62. saskia
    18 april 2015 at 09:00 (3 jaar ago)

    Ik zou heel graag dit boek winnen, omdat ik vaak te ongezond eet en ook graag wat lekkers bak! Ik moet voor mijn ziekte goed eten, om fit te blijven.Dit boek spreekt mij aan door de recepten die ik tot nu toe heb kunnen zien!

    Beantwoorden
  63. Els
    18 april 2015 at 09:03 (3 jaar ago)

    Wat een te gekke Win actie, zelf volg ik Monique al een langere tijd, en als we hier aan de slag gaan met haar gerechten dan voel je de energie en liefde die ze hier in steekt. graag wil ik een kansje wagen om dit fantastische kookboek te winnen en dan kan ik mijn dochter blij maken nu ze op zichzelf is gaan wonen. Hiermee hoop ik ook dat ze dan natuurlijk gezond blijft bakken en koken dan is de missie geslaagd 😀

    Beantwoorden
  64. Monique
    18 april 2015 at 09:03 (3 jaar ago)

    Mijn zoon en man hebben alle twee,
    Gilles de la Tourette, en add, en om dit alles een beetje te proberen te onderdrukken, moggen ze zo min mogelijk suiker, en gluten.
    Maar mijn inspiratie is op het moment ver te zoeken, en heb niet altijd veel tijd om op internet alles uit te gaan zoeken
    Dus je begrijpt wel dat het een uitkomst zou zijn om dit boek te winnen

    Beantwoorden
  65. Xandra
    18 april 2015 at 09:07 (3 jaar ago)

    Ben sinds Monique’s vorige kookboek al aan het minderen met suiker, want ik was een enorme zoetekauw. Ben benieuwd wat haar nieuwe boek voor heerlijkheden te bieden heeft. De foto’s zijn in ieder geval om je vingers bij af te likken!

    Beantwoorden
  66. Mariëlle
    18 april 2015 at 09:13 (3 jaar ago)

    Vanwege intoleranties moet ik zowel glutenvrij als suikervrij eten. Binnenkort ga ik op mezelf wonen en het zou ideaal zijn om een kookboek te hebben met glutenvrije en suikervrije recepten! Dan kan ik allemaal lekkere dingen maken

    Beantwoorden
  67. ina
    18 april 2015 at 09:23 (3 jaar ago)

    Lijkt me heerlijk al die recepten, kan ik mij nog meer uitleven. Sinds ik glutenvrij eet is mijn leven zo veranderd. Man, wat een energie heb ik gekregen. Mijn gezin geniet er van mee want sindsdien kook ik alleen maar met verse ingrediënten. Ze vinden het veel lekkerder dan de pakjes

    Beantwoorden
  68. Marrit
    18 april 2015 at 09:35 (3 jaar ago)

    Dit lijkt me een fantastisch kookboek om lekkere en gezonde dingen op tafeL te zetten.

    Beantwoorden
  69. Danielle
    18 april 2015 at 09:45 (3 jaar ago)

    Tja iedereen zou dit boeken moeten willen winnen! Door sinds een half jaar echt goed met mijn voeding bezig te zijn ben ik de nodige kilootjes kwijt en voel ik me fitter. Vooral door het minderen van suiker. Al vele recepten van focusonfoodies uitgeprobeerd. Nieuwe recepten zijn daarom altijd welkom en in deze sneak (p)review zie ik alweer nieuwe lekkere dingen. Dus het boek is meer dan welkom!

    Beantwoorden
  70. Kristel
    18 april 2015 at 09:48 (3 jaar ago)

    Ik zou het boek graag willen winnen als zichtbaar steuntje in de rug om (h)eerlijk te koken zonder allerlei toevoegingen en zonder tarwe en suiker.

    Beantwoorden
  71. Postema
    18 april 2015 at 09:55 (3 jaar ago)

    Mijn zoon heeft ziekte van Hashimoto en is geadviseerd om glutenvrij, lactosevrij en suikervrij te gaan eten. Dit is een complete omslag in ons leven en het boek met recepten is dan ook een mooi hulpmiddel.

    Beantwoorden
  72. Toni Westenberg
    18 april 2015 at 09:57 (3 jaar ago)

    Ik ben een enthousiaste beginner in natuurlijk echt eten. Ik maak pesto en mayonaise zelf en ben benieuwd wat ik allemaal nog meer standaard zelf kan naken. Als ik dit boek win ga ik los

    Beantwoorden
  73. Lobke
    18 april 2015 at 09:58 (3 jaar ago)

    Uiteraard een fijne actie! Ik zou heel graag het boek winnen, omdat ik bezig ben met de overstap naar een gezonde leefstijl zonder geraffineerde suikers e.d. Ik moet nu altijd alleen koken omdat dat wat ik maak niet in de smaak valt bij mijn vriend. Over een half jaar gaan we samenwonen en zou ik graag samen willen eten. Ik weet zeker dat dit boek mij gaat helpen om ervoor te zorgen dat anderen wél graag met me mee eten. Ik heb ook al een aantal dingen klaargemaakt van de dingen van de website van Monique, en die vielen wel in de smaak. En uiteindelijk staat hij natuurlijk ook gewoon ontzettend mooi bij mijn andere healthy kookboeken :)

    Beantwoorden
  74. lotte geertsen
    18 april 2015 at 09:59 (3 jaar ago)

    Ik ben sinds 2 jaar clean aan t eten ben altijd op zoek naar leuke lekkere receptjes. Lijkt me dus super om dit boek te winnen en lekker uit te proberen. 😀
    Groetjes, Lotte

    Beantwoorden
  75. shirley
    18 april 2015 at 10:01 (3 jaar ago)

    Ik doe mee! Kan het kookboek goed gebruiken en ben al fan van de facebookpagina!

    Beantwoorden
  76. wilma
    18 april 2015 at 10:05 (3 jaar ago)

    Zou dit boek willen winnen voor nog meer heerlijke suiker en glutenvrije recepten

    Beantwoorden
  77. Iris Engering
    18 april 2015 at 10:13 (3 jaar ago)

    Door het ineens (op vakantie) van top tot teen onderzitten met jeukende bultjes ben ik op onderzoek gegaan. Ik ben ondertussen al veel te weten gekomen en ben nu gelukkig vrij van de ellendige jeuk en 18 kg overgewicht, maar ben er nog niet. Men kan beter pijn hebben dan geen rem op het krabben tegen de jeuk… (Althans dat is mijn mening) Oorzaak – o.a. geraffineerde suikers, koemelk, gist, tarwe, nikkel….etc. Ik zou t super vinden om te winnen omdat ik t dan zie als beloning voor mijn strijd tegen de verkeerde voeding en onnodige kilo’s overgewicht, waar ik uiteraard mee door zal gaan.
    Liefs, Iris

    Beantwoorden
  78. Patricia Pool
    18 april 2015 at 10:15 (3 jaar ago)

    Ik volg jullie allebei! Twee dames die veel moeite doen om het ons, als trouwe volgers, makkelijk te maken om lekker eten. Zonder daar dan last van te krijgen :) Leuk dat je monique haar boek kado geeft, ik kom graag in aanmerking daarvoor! Groetjes, Patricia

    Beantwoorden
  79. Karin
    18 april 2015 at 10:18 (3 jaar ago)

    Leuk, ik heb haar bakboek al en ben wel benieuwd naar deze.

    Beantwoorden
  80. Carola
    18 april 2015 at 10:19 (3 jaar ago)

    Oeh lekker! Ik hou enorm van koken maar het moet ook weer niet te moeilijk worden 😉 De review ziet er goed uit! ik probeer ook gezond te eten (suikervrij voornamelijk) en vind daarom deze gezondere varianten van snacks een uitdaging om te maken! Altijd leuk zo’n boek voor een foodie-fanaat! Ik doe graag mee!

    Beantwoorden
  81. Julian de Koning-Verhagen
    18 april 2015 at 10:19 (3 jaar ago)

    Ik ben sinds kort bewust aan het bakken en heb al heel wat van jou recepten geprobeerd, de chocoballetjes, daar scoor ik enorm mee! Heb jou pagina dan ook al bij meerderen aangeraden.Ik zal graag dit boek winnen, alhoewel ik de mensen met een allergie het ook erg gun! Bij mij is het nog spelerij en bij hen noodzaak. Dus win ik het niet , dan is het natuurlijk jammer maar helaas 😉 fijn weekend! Leuke actie. Ga vooral door met je fb pagina! Xx

    Beantwoorden
  82. Daphne
    18 april 2015 at 10:33 (3 jaar ago)

    Wauw, zo op het eerste oog zie ik al een hoop treffers waar ik mijn hevig allergische zoontje dolgelukkig mee kan maken…sinds de eerste maanden van zijn leven is hij ernstig ziek geweest door allergieën en eczeem. Ziekenhuis in ziekenhuis uit. Dankzij een intensieve behandeling van anderhalf jaar wet-wrap therapie en een strikt aangepast dieet, is hij nu enige tijd stabiel en man wat is het nu een zelfverzekerde energieke en dankbare levensgenieter…zijn transformatie van zielig hoopje baby tot blakend gezonde kleuter inspireert mij enorm om iedere keer weer iets gezonds, nieuws en voedzaams op tafel te zetten waar het hele gezin van mee kan genieten. Meneertje is gister vier jaar geworden. Dit boek zou een geweldige aanvulling zijn op mijn huidige collectie receptenboeken, om deze nieuwe mooie fase in te luiden en vol energie de basisschoolperiode in te gaan! Pretty please :) Wij kijken er naar uit!

    Beantwoorden
  83. Melanie
    18 april 2015 at 10:45 (3 jaar ago)

    Ik vond jullie beide al leuk, en met zo’n leuke actie doe ik graag mee. Voor mij persoonlijk vind ik het erg fijn om een “echt” boek op tafel te hebben liggen. We proberen zoveel mogelijk suiker en glutenvrij te eten maar er sluipt toch altijd nog wat tussendoor. Het zou fijn zijn om lekkere en vooral gezonde tussendoortjes mee te geven naar school en het werk.

    Beantwoorden
  84. N. Westhoeve
    18 april 2015 at 10:50 (3 jaar ago)

    Voor mij dochter die binnenkort op zich zelf gaat wonen. Wegens intoleranties moet glutenvrij en suikervrij eten.

    Beantwoorden
  85. Eline vd Pol
    18 april 2015 at 10:51 (3 jaar ago)

    Ik ben steeds meer op mijn voeding aan het letten, maar vind het nog wel eens moeilijk om ook smakelijke recepten te kunnen vinden. Ik hoop dat dit boek mij hierbij kan helpen!

    Beantwoorden
  86. Jennie
    18 april 2015 at 10:58 (3 jaar ago)

    Lijkt me een geweldig boek. Ben zelf nu een tijdje bezig met bewuster en gezonder eten en dit zou een mooie aanvulling zijn.

    Beantwoorden
  87. Joke Vousten
    18 april 2015 at 11:03 (3 jaar ago)

    ik wil graag jou recepten uit proberen om van mijn chroniche verkoud heid af te komen. hopelijk krijg ik dan mijn smaak en reuk weer terug.

    Beantwoorden
  88. Sandra
    18 april 2015 at 11:08 (3 jaar ago)

    Dat lijkt me een leuk en handig boek. Mijn grote liefde is koken en dan vooral gezond en verantwoordelijk koken en bakken. Ik heb een dochtertje van 17 maanden en wil haar gezond opvoeden. Verder werk ik in een natuurvoedingswinkel en kan dan mijn klanten dit boek aanraden. Hoe dan ook dit boek staat bij deze op mijn verlanglijstje :)

    Beantwoorden
  89. Rianne
    18 april 2015 at 11:20 (3 jaar ago)

    Dit zou super zijn. Weet sinds kort dat ik erg allergisch voor veel voeding. Gluten e.d. Dat betekent dat ik voor mezelf in de winkel niets kan kopen. Koken en bakken is gelukkig m’n hobby, maar goede en lekkere bruikbare recepten zijn zooooooooo welkom. Je moet jezelf al zoveel ontzeggen en op deze manier kun je weer een beetje “gewoon”zijn.

    Beantwoorden
  90. Annelies
    18 april 2015 at 11:29 (3 jaar ago)

    Wat een gaaf kookboek! Ik zou heel graag dit kookboek winnen, omdat ik ben begonnen aan het endometriosedieet. Waarbij ik ook suikervrij en glutenvrij ga eten. Dit is voor mij even zoeken naar goede gerechten en variatie. Wat inspiratie voor lekkere gerechten is heel erg welkom !! En hopelijk draagt dit kookboek bij, om wat meer energie en minder pijn te krijgen.

    Beantwoorden
  91. Julianne
    18 april 2015 at 11:31 (3 jaar ago)

    Morgen word ik 18 jaar en begin augustus ga ik op mezelf wonen in Den Haag. Ik heb nog niet veel ervaring in de keuken en met behulp van dit boek hoop ik een gezonde, bewuste start te kunnen maken en goed voor mezelf te kunnen zorgen. Daar ben ik afgelopen jaar niet in geslaagd, momenteel zit ik gelukkig op de goede weg en geniet ik overal weer in volle teugen van. Van jezelf en je lichaam houden is een taak waar je je gehele leven plicht tot hebt, en daarom gun ik mezelf een veilig, verantwoordelijk begin van een nieuw hoofdstuk uit mijn leven. Met dít kookboek.

    Beantwoorden
  92. nancy rouschop
    18 april 2015 at 11:48 (3 jaar ago)

    Ik wil dit boek graag winnen, want sinds ik gezonder eet voel ik me veel beter. Alleen de inspiratie raakt een beetje op… ik maak vaak hetzelfde en gezonde tussendoortjes blijft ook een uitdaging. Met dit boek kan ik weer aan de slag om nieuwe gezonde maaltijden te maken.

    Beantwoorden
  93. Marrit Brouwer
    18 april 2015 at 11:52 (3 jaar ago)

    Yeeaaah wat een leuke actie! Ik zou het boek heel graag willen winnen, en aan mijn goede vriendin geven. Ze kookt top en er staan zulke lekkere recepten in. Zij verdient het!

    Beantwoorden
  94. Aafke
    18 april 2015 at 12:00 (3 jaar ago)

    Wat een topactie! Lijkt me super om te winnen en heerlijk uit te gaan koken en bakken mmm

    Beantwoorden
  95. marije
    18 april 2015 at 12:03 (3 jaar ago)

    super gaaf! Hier in een huishouden met 6 personen en meerdere allergieën komt het boek vast goed van pas!

    Beantwoorden
  96. Veronique
    18 april 2015 at 12:03 (3 jaar ago)

    Ik wil dit boek graag winnen voor mijn eigen en gastkindjes, zodat ik ze gezondere tussendoortjes kan aanbieden.

    Beantwoorden
  97. Coby van Regteren
    18 april 2015 at 12:07 (3 jaar ago)

    Het boek zou zeer goed van pas komen, omdat bij mij een tarwe en suiker intolerantie is geconstateerd, ben ik op zoek naar gezonde en ook lekkere recepten.

    Beantwoorden
  98. W. J
    18 april 2015 at 12:20 (3 jaar ago)

    Leuke actie! Wil graag meer experimenteren met suiker en glutenvrije producten, met dit kookboek moet dat zeker lukken!

    Beantwoorden
  99. Dulce
    18 april 2015 at 12:23 (3 jaar ago)

    Zou graag dit boek winnen om met mijn zoontje nog meer suikervrij te gaan bakken. Dit zou ons eerste suiker en gluten vrij rereceptenboek worden. Lijkt me een geweldig mooi boek

    Beantwoorden
  100. Carola
    18 april 2015 at 12:38 (3 jaar ago)

    Zou dit boek heel graag willen, heb 2 kinderen waarvan de één een tarwe allergie heeft en de andere lactose intollerant is.
    Zelf zit ik in een rolstoel en kan dus ook niet alles eten, dan groei ik dicht. (Weeg nu tussen de 55/60 kilo, en wil dat graag zo houden)

    Beantwoorden
  101. Corrie Drissen
    18 april 2015 at 12:43 (3 jaar ago)

    Ik wil het boek van Monique graag winnen !
    Ben al lid van haar groep en eet meukvrij ,voor zover mogelijk !
    Maar kan altijd nog wat bijleren ! De 25ste word ik 56 ,dus een verlaat verjaardagscadeautje ……….zou wel heel leuk zijn !
    Focus on foodies word ook regelmatig geraadpleegd voor gezonde recepten. Superblij met met de mensen die (h)eerlijke recepten op het web verspreiden !

    Beantwoorden
  102. Marije
    18 april 2015 at 13:20 (3 jaar ago)

    ik wil graag meedoen aan deze actie voor mijn vriendin. Ze moet sinds kort glutenvrij eten en moet er echt nog haar weg in vinden. Ik hoop dat dit een goed begin is.

    Beantwoorden
  103. Denise
    18 april 2015 at 13:34 (3 jaar ago)

    Wil graag meer suikervrij gaan eten, dus dan is een basiskookboek super handig :)

    Beantwoorden
  104. evelyn
    18 april 2015 at 13:43 (3 jaar ago)

    Ow ikke graaaag .ik heb de ande wina tie meegedaan en ook nog geen geluk gehad . Zou hem e ht vraag willen hebben en gebruiken oor me gezin.

    Beantwoorden
  105. Miekie
    18 april 2015 at 13:44 (3 jaar ago)

    Ben gewoon een beetje nieuwsgierig of er lekkere nieuwe hapjes in staan. Ben dol op kookboeken/bakboeken.

    Beantwoorden
  106. Gisele
    18 april 2015 at 14:32 (3 jaar ago)

    Ik zou ‘m graag willen winnen, om te kijken of ik inderdaad zonder die stevia en dergelijke, toch lekkere dingen zou kunnen maken van Monique. Dat heeft me toch altijd wat tegengehouden, zou het graag een goede kans geven.

    Beantwoorden
  107. Fenna
    18 april 2015 at 15:07 (3 jaar ago)

    Na 15 jaar medicijngebruik, nu zo goed als schoon. Wil mijn leven nu een andere wending geven en daar hoort een suiker, gluten en zuivel vrij leven bij. Mijn lichaam verdient alleen nog maar het allerbeste. ☺️
    Ik haal ontzettend veel inspiratie uit jouw recepten en internet, maar een boek zou hier natuurlijk een bijzonder mooie aanvulling op zijn

    Beantwoorden
  108. Eveline de Vetten
    18 april 2015 at 15:43 (3 jaar ago)

    Leuke actie, ik doe mee! Ik ben dol op bakken en moet dit helaas glutenvrij doen, dus ik ben altijd op zoek naar nieuwe recepten die glutenvrij ook goed smaken!

    Beantwoorden
  109. Mijke de Boer
    18 april 2015 at 16:00 (3 jaar ago)

    Ik zou dit kookboek graag willen winnen voor een vriendin die herstelt van kanker. Gezond en meukvrij voedsel hoort bij het herstel proces en ik weet zeker dat ze hiermee heel blij zou zijn.

    Beantwoorden
  110. chantal lagrand-homburg
    18 april 2015 at 17:03 (3 jaar ago)

    Ik wil winnen omdat ik gráág kook. En dan het liefste gezond! Voor mn gezin met drie kinderen, maar ook voor ‘mijn’ zwangeren die ik ook een beetje culinair opvoed

    Beantwoorden
  111. saskia
    18 april 2015 at 17:41 (3 jaar ago)

    Ziet er goed uit….!!!!

    Beantwoorden
  112. Sandra Versluis
    18 april 2015 at 17:42 (3 jaar ago)

    Ik wil dit boek graag winnen omdat we heel goed op weg zijn naar suikervrij, al is het soms best wel even zoeken, maar ik ben heel blij met de nieuwe weg die wij hier als gezin hebben ingeslagen. Voel me ook zoveel beter en jonger !

    Beantwoorden
  113. Carla Rameckers
    18 april 2015 at 17:43 (3 jaar ago)

    Wow, dit boek lijkt me fantastisch! Ik ben al langere tijd op zoek naar puur en onbewerkt eten maar loop een beetje vast. Ik maak steeds hetzelfde. Dit boek biedt genoeg recepten om de uitdaging aan te gaan om ook eens iets anders te eten!

    Beantwoorden
  114. jolanda
    18 april 2015 at 17:46 (3 jaar ago)

    Hoi ik zou hem graag winnen heb een lactose en glutten intolerantie . En zit nog heel erg te zoeken naar wat ik wel en niet kan eten . Kost heel veel tijd . Wat ik niet heb door mijn eigen paarden bedrijf . Dus hoop ik dat ik hem win Gr jolanda

    Beantwoorden
  115. Marinka Verhorst
    18 april 2015 at 18:16 (3 jaar ago)

    Dit kookboek wil ik graag winnen, omdat ik mijn best doe gezond te eten en dit boek van Monique gaat mij zeker helpen om gezondere alternatieven klaar te kunnen maken.

    Beantwoorden
  116. diana nielen
    18 april 2015 at 18:43 (3 jaar ago)

    Leuk om dit boek te winnen. Ben altijd op zoek naar recepten om lekker en gezond suikervrij te eten.

    Beantwoorden
  117. Bianca
    18 april 2015 at 19:21 (3 jaar ago)

    Aangezien ik eigenlijk volgens mijn exschonezus gezien wordt als een kookdrama; is er genoeg uitdaging om mij aan het koken te krijgen. Graag doe ik dat dan met haar om het zo eigen te maken. Dus kom maar op ik ga de uitdaging aan!

    Beantwoorden
  118. Sandra Verschure
    18 april 2015 at 19:25 (3 jaar ago)

    Het lijkt me leuk om het boek te winnen! Niet alleen omdat ik met mijn vriendinnen op de gezonde toer ben, maar ook om meer inspiratie te hebben bij het koken met mijn bijna 13 jarige dochter die iets met voeding wil gaan doen later.

    Beantwoorden
  119. Marielle
    18 april 2015 at 20:28 (3 jaar ago)

    Hallo, ik zou dit boek voor mijn neefje willen winnen!

    Mijn neefje is pas 3 geworden en ze zijn in zijn hele (korte) leventje al aan het doktoren waar ie zo’n buikpijn van krijgt. Inmiddels is het resultaat dat mijn zusje de zoektocht is begonnen in gluten en zuivel vrij eten, waar hij goed op reageert. En zij zou dit boek als inspiratiebron kunnen gebruiken om beetje wegwijs te raken! En voor het mannetje zou het geweldig zijn dat ie toch lekker kan eten en soms wat lekkers snoepen 😉

    Groetjes,
    Marielle

    Beantwoorden
  120. maaike
    18 april 2015 at 20:38 (3 jaar ago)

    Ik zou dit boek graag kado doen aan mijn moeder. Ze heeft de kasten vol met noten, zaden, melen e.d. maar doet hier nooit wat mee (proeft mijn baksels, vraagt wat erin zit, schaft het aan en daar ligt het dan…) Wij, en dan vooral onze meisjes, komen dan graag eens proeven van jouw baksels, mam… !

    Beantwoorden
  121. Jennifer Boer
    18 april 2015 at 21:26 (3 jaar ago)

    Ik hoop dat ik dit boek win! Ik ben al langer op zoek naar een voedingsstijl die het beste aansluit bij mijn behoeften en mijn gezondheid optimaliseert. Daarnaast ben ik dol op koken en ‘lees’ ik heel graag kookboeken. Monique vd Vloed volg ik al een tijdje en ben erg benieuwd naar haar boek!!

    Beantwoorden
  122. Robin
    18 april 2015 at 21:26 (3 jaar ago)

    Ik volg je al even op instagram en via je blog. Nu ook via je fb pagina! Ik wist niet dat je die had tot deze winactie dan 😀 yay nog meer Focus on Foodies!

    Maar nu weer ontopic :)
    Ik zou graag dit kookboek willen winnen! Waarom? Omdat ik veel ben afgevallen afgelopen 1,5 jaar (zon 45 kg eraf, yes!) en dat wil ik nu behouden. Ik zoek al veel naar recepten die gezonder zijn en als ik het zo lees lijkt dit een kookboek dat daar goed bij aansluit 😀 met lekkere gerechten en veel gezondere variaties op bestaande slechte repen, koeken etc.

    Ik ga duimen!
    Groetjes Robin

    Beantwoorden
  123. Mirjam
    18 april 2015 at 21:39 (3 jaar ago)

    Ik vind je blog super, heb er al veel recepten vanaf gehaald en uitgeprobeerd.
    Ik ben suiker, gist, lactose en glutenvrij, en mijn motto is kijk naar wat je mag….je mogelijkheden, en niet naar wat je niet mag

    Beantwoorden
  124. Anita H.
    18 april 2015 at 21:53 (3 jaar ago)

    Een basiskookboek en dan op basis van gezonde producten, dat vind ik eigenlijk best bijzonder. Eigenlijk precies wat ik mis. Het lukt me op zich best redelijk om gezond, puur, tarwe- en zuivelvrij te koken. Maar het is wel veel van hetzelfde. Inspiratie is van harte welkom. Daarnaast ben ik sowieso liefhebber van kookboeken.

    Beantwoorden
  125. Sandra Pikaar
    18 april 2015 at 23:34 (3 jaar ago)

    Graag zou ik dit boek willen winnen, omdat ik mn eetpatroon volledig verandert heb en dit boek perfect aansluit hierop. Een aanwinst om mnn diabetes type 2 onder controle te houden :-)

    Beantwoorden
  126. Youri Schultz
    19 april 2015 at 00:27 (3 jaar ago)

    Ik zou graag willen winnen, gewoon omdat ik heel nieuwsgierig ben naar dit boek!

    Beantwoorden
  127. Loes
    19 april 2015 at 00:30 (3 jaar ago)

    Mijn dochtertje van 5 maanden verdient t allerbeste en ik kan haar dat geven doormiddel van de juiste basis. Ze is toch mijn aller kostbaarste bezit :-)

    Beantwoorden
  128. Sandra van der Willik
    19 april 2015 at 00:45 (3 jaar ago)

    Heb vanaf eind november 3 maanden lang Glutenvrij, suikervrij en zuivelvrij gegeten vanwege een lekkende darm. Dat is zo goed bevallen dat ik dit wilde continueren. Extra recepten zijn dus van harte welkom.

    Beantwoorden
  129. Manorma
    19 april 2015 at 01:59 (3 jaar ago)

    Wat een leuke actie!! Ik wil heel graag inspiratie opdoen met dit boek en de recepten zelf uitproberen!

    Beantwoorden
  130. enjoydacooking
    19 april 2015 at 06:48 (3 jaar ago)

    Altijd op zoek naar inspiratie om anderen te laten proeven dat suikervrij ook écht heel lekker is, en zoveel beter voor je lijf. Laat mij ze maar wederom verrassen met nieuwe receptjes!

    Beantwoorden
  131. suzanne Wanders
    19 april 2015 at 07:56 (3 jaar ago)

    Wow superboek lijkt mij dit! Kan ik man en kids verwennen met gezond maar lekker eten. Kan wel wat inspiratie gebruiken!

    Beantwoorden
  132. Caithlin
    19 april 2015 at 08:06 (3 jaar ago)

    Ik zou dit boek heel graag winnen ik kan wel weer nieuwe inspiratie gebruiken. Ik ben al vele kilo’s verloren door een gezondere leefstijl maar vindt het moeilijk vast tehouden en een nieuw boek helpt me vast weer op het goede pad.

    Beantwoorden
  133. Ans Jochums
    19 april 2015 at 08:21 (3 jaar ago)

    Wow, Ans waagt haar kans! :-) ‘k Ben steeds op zoek naar lekkere en gezonde receptjes op het internet… Nu alles netjes verzameld in een smakelijk kookboek! Ik ben alvast benieuwd…

    Beantwoorden
  134. Joseph
    19 april 2015 at 09:29 (3 jaar ago)

    Mijn creativiteit verloren, en als kok dus dringend op zoek naar leuke nieuwe en lekkere dingen om mijn vrouw en twee dochters mee te verwennen. Ze zijn mijn klassiekers inmiddels zat. De meiden zuchten steeds “alweer papaaa…”. En dit boek klinkt wel HEEL interessant!!! Daar stroop ik graag mijn mouwen voor op 😀

    Beantwoorden
  135. Jitske
    19 april 2015 at 09:36 (3 jaar ago)

    Ja, ik zou hem ook willen winnen. Ik ga geen bla bla verhaal houden. Gezond leven is gewoon leuker en die suiker die moeilijk verkrijgbaar is vind ik wel een oplossing voor :)

    Beantwoorden
  136. Mirjam Siersema
    19 april 2015 at 10:44 (3 jaar ago)

    Creatief met eten omgaan is mijn hobby. Ik word uitgedaagd door mijn dochters, de een heeft coeliakie en de ander candida. Dit boek past perfect bij deze diëten en zal mij inspiratie geven.

    Buiten dit boek heb ik al veel gehad aan het blij en alle leuke en heerlijke recepten.

    Mirjam Siersema

    Beantwoorden
  137. Danielle
    19 april 2015 at 10:59 (3 jaar ago)

    Mijn man mag geen gluten en geen lactose.Zelf wil ik minder suiker gebruiken maar weet niet zo goed hoe ik moet bbeginnen. Wellicht kan dit boek mij daar bij helpen.

    Beantwoorden
  138. corine
    19 april 2015 at 17:21 (3 jaar ago)

    Wat zou ik graag dit boek willen winnen!! Wil graag gezond bakken en koken en dan is een hulpmiddel zoals dit boek heel fijn!!

    Beantwoorden
  139. Edith
    19 april 2015 at 17:34 (3 jaar ago)

    Zoveel mensen, zoveel redenen……..daar kan ik niet tegenop

    Beantwoorden
  140. Leentje
    19 april 2015 at 19:37 (3 jaar ago)

    Ik kan nog wel wat hulp gebruiken in deze tijd met zo veel kant-en-klaar producten in de schappen, waar ons lijf niet zo blij mee is.

    Beantwoorden
  141. lies Forrest
    19 april 2015 at 20:39 (3 jaar ago)

    Ik zou super graag dit boek winnen. Ik ben de laatste tijd bezig met zo gezond en natuurlijk mogelijk te eten. Wegens dat mijn dochtertje glutenvrije, koemelkvrij en aardappelvrij moet eten ben ik mij er nog meer aan het proberen in te verdiepen. Dat boek zou een meerwaarde zijn in onze zoektocht.

    Beantwoorden
  142. Simone
    19 april 2015 at 21:08 (3 jaar ago)

    Ik vind het ontzettend leuk om nieuwe recepten uit te proberen. Een kookboek is altijd leuk om nieuwe inspiratie op te doen! :) Gaaf dat je er 3 mag weggeven.

    Beantwoorden
  143. Yvonne van Engelen
    20 april 2015 at 12:38 (3 jaar ago)

    Ik hou van lekker eten,
    dat mag ook iedereen weten.
    Heerlijk koken achter het gasfornuis,
    daar voel ik me helemaal thuis.
    Broden, taarten bakken, buitenlandse gerechten,
    Italiaans, Spaans of Indisch, ik draai me hand er niet voor om.
    Heerlijk dan tafelen met familie en vrienden.
    Voor mij is dit een avondje gezelligheid.
    Lekker kletsen, eten en een wijntje op z’n tijd.
    Zo’n moment dat je van je gezelschap geniet,
    koken voor me familie en vrienden is dus mij topfavoriet.
    Ben uren in de keuken aan het koken bakken , grillen en stomen.
    Om met me mooiste en lekkerste gerechten voor de dag te komen.
    Deze schitterende kookboek is hier dan ook helemaal op z’n plek.
    Mocht ik dit winnen dan wordt ik van blijdschap helemaal gek.
    En kan ik heerlijk me familie en vrienden blijven verwennen met mijn kookkunsten. En verder kan gaan met nieuwe recepten uitproberen

    Beantwoorden
  144. Esmeralda Groenland
    20 april 2015 at 13:20 (3 jaar ago)

    Om met lekkere en gezonde recepten mijn zwangerschapskilo’s er weer af te krijgen.

    Beantwoorden
  145. Anet de Vries
    21 april 2015 at 10:02 (3 jaar ago)

    Dit lijkt me hét moment gezond en lekker te leren koken en eten!! Dus kom maar op met dat boek!

    Beantwoorden
  146. Lucienne Boreel
    21 april 2015 at 12:25 (3 jaar ago)

    Gaaaaaf!!! Ik wil dit boek graag winnen, omdat ik dól ben op gezonde voeding, op bakken en op lekker eten maken! Ik ben op het moment nog een student en het is best prijzig om al die te leuke kookboeken die ik voorbij zie komen aan te schaffen! Ik ga duimennnnn!!!! :-)

    Beantwoorden
  147. Marcel Zuidwijk
    21 april 2015 at 14:06 (3 jaar ago)

    Wat een mooie actie! Ik heb al een paar recepten voorbij zien komen en ben reuze benieuwd naar de overige recepten 😀 Gezond(er) eten is geen rocket science, maar je moet toch ergens starten om bewust(er) te worden over wat nou wel en niet gezond is en nog lekker is ook. #duimendraaien

    Beantwoorden
  148. Manon Kovács
    21 april 2015 at 16:10 (3 jaar ago)

    Zo, ik moest een eind scrollen om mijn eigen reactie te kunnen plaatsen. Leuk om te zien dat er zoveel mensen zijn die graag gezond willen leven :). Zelf heb ik iets meer dan een jaar geleden te horen gekregen dat ik astma heb. Na allerlei onderzoeken en medicijnen kwam ik er achter dat de medicijnen nooit goed zouden gaan werken als ik mijn levensstijl niet om zou gooien. Ik ben toen begonnen met meer bewegen en beter eten. Sommige voedingsmiddelen zorgen voor een heftige reactie in mijn longen. Zo ben ik in het afgelopen jaar te weten gekomen dat ik beter voedingsmiddelen met veel e-nummers, veel geraffineerde suikers/cafeïne en veel vet kan laten staan, omdat ik er een half uur later heel veel last van kan hebben. Bovenop het feit dat ik astma heb, heb ik extra veel kans op nierziekte (dit zit namelijk weer aan de andere kant van de familie, leve de genen!). Hierdoor ben ik de afgelopen tijd gaan letten op mijn zoutinname en het aantal (mili)gram zout wat in producten zit.

    Om een lang verhaal kort te maken: ik kan zeker inspiratie gebruiken als het gaat om natuurlijke, from scratch gemaakte recepten. Mijn longen, nieren en eigenlijk mijn hele lichaam zullen daar erg dankbaar voor zijn ;-).

    Beantwoorden
  149. Linda
    22 april 2015 at 17:29 (3 jaar ago)

    Voor én na een werkdag doe ik niets liever dan in de keuken bezig zijn met het bereiden (en eten!) van lekkere, gezonde en wanneer er vrienden of familie komen eten liefst ook bijzondere gerechten. Het natuurlijk lekker Basiskookboek is dan ook BIJZONDER welkom!

    Beantwoorden
  150. Karin
    22 april 2015 at 17:37 (3 jaar ago)

    Ja leuk!
    Ik heb het bakboek al en ben ook wel benieuwd naar het kookboek, is vast erg nuttig en leerzaam. :-)

    Beantwoorden
  151. jenny
    22 april 2015 at 18:12 (3 jaar ago)

    Ja leuk. Ik ken iemand die hier ook succes mee heeft. Voelt zich beter. Ik wil dit ook graag.

    Beantwoorden
  152. Fiona
    22 april 2015 at 20:24 (3 jaar ago)

    Ik ben me sinds kort een beetje aan het verdiepen in suikervrije recepten. Ik denk dat het voor mijn zoontje beter is als hij iets minder suiker binnen krijgt. En voor de rest kan het ook geen kwaad. Daarom lijkt me dit boek geweldig.

    Beantwoorden
  153. Nicky
    22 april 2015 at 20:24 (3 jaar ago)

    Oh, wat zou ik dit boek graag willen winnen! Het is een prachtig boek om te zien, en de recepten zullen vast zijn vast minstens zo lekker!

    Beantwoorden
  154. Inge Janssens
    22 april 2015 at 20:57 (3 jaar ago)

    Ik eet al een tijdje suikervrij en haal veel recepten van internet. Sinds mijn zwangerschap is het suikervrije eten wel wat moeilijker, maar ik doe mijn best! Het lijkt me heerlijk om een basiskookboek te hebben met alleen maar verantwoorde recepten erin. Dan kan ik na de bevalling (begin mei) er weer lekker gezond tegenaan! Hopelijk gaan man en kind(eren) ook steeds meer meedoen :-). Het boek ziet er erg mooi en aantrekkelijk uit. Hou ik van!

    Beantwoorden
  155. Martine Goedvree
    22 april 2015 at 21:22 (3 jaar ago)

    Graag win ik dit boek, omdat ik nu in de vijfde week suikervrij zit. Ik zou graag wat extra inspiratie en recepten hebben om lekker mee aan de slag te gaan!☺️

    Beantwoorden
  156. Cora
    23 april 2015 at 07:30 (3 jaar ago)

    Ik ben dol op recepten zonder toevoegingen en onbewerkt, maar vol van smaak en goede elementen. Dit boek zal mij inspireren en nog meer ideeën geven. Wil het heel graag hebben.

    Beantwoorden
  157. Lucinda
    23 april 2015 at 07:54 (3 jaar ago)

    Ik zou het boek graag willen winnen zodat ik weer nieuwe inspiratie op kan doen.

    Beantwoorden
  158. Samira
    23 april 2015 at 08:21 (3 jaar ago)

    Ik zou het boek graag willen winnen, omdat ik het fijn vind om op mijn voeding te letten. Na verschillende diëten geprobeerd te hebben, realiseerde ik me dat gezond en voornamelijk, onbewerkt voedsel het beste is voor mijn lichaam. Alleen ben ik nog lerende en dit boek zou mij erg kunnen helpen.

    Beantwoorden
  159. Nicky
    23 april 2015 at 08:53 (3 jaar ago)

    Je zou mij ontzettend blij maken met dit boek!! Volgende focus on foodies sinds kort en er staan zo veel leuke lekkere recepten op. Dat gebundeld in een boek zou een mooi kado zijn! Deze manier van eten naast t sporten bevalt mij namelijk wel :)

    Beantwoorden
  160. De Bosscher Inge
    23 april 2015 at 09:35 (3 jaar ago)

    Ik wil me graag meer verdiepen in gezonder koken en bakken. Dit boek zou me daar geweldig mee helpen!

    Beantwoorden
  161. Marloes
    23 april 2015 at 09:51 (3 jaar ago)

    Ik ben me er meer van bewust geworden wat voor “slechte” dingen er eigenlijk allemaal in eten zit. Ik wil me daarom meer gaan richten op de goede dingen in eten. Dit boek zou heel goed helpen om de switch naar gezonder eten te maken!! :)

    Beantwoorden
  162. celeste
    23 april 2015 at 10:22 (3 jaar ago)

    ik wil graag dit boek winnen omdat mijn moeder en ik sinds kort op de gezonde Tour zijn. dit super leuke boek zou dan natuurlijk een geweldig moederdagscadeautje zijn voor haar!

    Beantwoorden
  163. Vera
    23 april 2015 at 10:35 (3 jaar ago)

    Sinds ik suikervrij, glutenvrij en lactosevrij eet, zit ik veel beter in mijn vel. Ik ben altijd erg onzeker geweest over mijn uitstraling en lichaam. Maar mijn huid is meer gaan stralen en ik ben ook afgevallen doordat ik zo bewust eet. Het heeft mijn leven erg veranderd. Bovendien bleek ik het zo leuk te vinden om nieuwe dingen te maken, dat ik er mijn werk van wil maken. Deze blog vind ik zeer inspirerend, en ik denk dat het boek mij enorm zal helpen om meer inspiratie op te doen, om het bedrijf daadwerkelijk op poten te kunnen zetten

    Beantwoorden
  164. Sharon Hendriks
    23 april 2015 at 11:09 (3 jaar ago)

    Ik ben voor het verbeteren van mijn sportprestaties ook erg met mijn voeding bezig, en ik denk dat dit boek mij daar heel goed bij kan helpen!!

    Beantwoorden
  165. José
    23 april 2015 at 12:39 (3 jaar ago)

    Al jaren dacht ik dat ik heel verantwoord at, tot we in januari de suiker in de ban hebben gedaan. En hoewel het best wat tijd kost om zelf lekkere dingen te maken, wil ik nooit meer terug naar de hongerklop die ik dwangmatig bestreed met pakjes Liga Evergreens (waarna mijn bloedsuiker kennelijk weer zo steeg dat ik nóg meer nodig had!). Ik hou van koken, bakken en variëren en ik vind het ontzettend fijn om mijn vriend en mij te trakteren op lekker eten!

    Beantwoorden
  166. kelly
    23 april 2015 at 12:45 (3 jaar ago)

    Ik kan nog wel meer inspiratie gebruiken bij het suikerloos, lactose vrij en beperkt gluten menu..

    Beantwoorden
  167. Ulla Wilms van Kersbergen
    23 april 2015 at 14:54 (3 jaar ago)

    Ik heb sinds 3 jaar suikerziekte en woon in La Paz, Bolivia. Het is hier erg lastig om een gezonde leefstijl en suikervrij te leven, aangezien ECHT OVERAL suiker en gluten inzitten en HEEL VEEL koolhydraten. Daarom maak ik erg veel zelf, ik bak zelf brood, al mijn tussendoortjes en cakejes, van crackers tot granola etcetera. Maar soms is mijn inspiratie op of weet ik niet precies hoe ik dingen nog beter en simpeler kan maken, maar wel erg lekker natuurlijk. Vandaar dat ik HEEL ERG GRAAG dit boek zou willen winnen. Het zou mij erg op weg helpen in mijn gezonde leefstijl en suikervrij bestaan. Liefs uit La Paz

    Beantwoorden
  168. Maartje Taks
    23 april 2015 at 17:34 (3 jaar ago)

    Mooie winactie! Onlangs heb ik succesvol 30 dagen suikervrij volgemaakt, en sindsdien heb ik dat trouw volgehouden, nu alleen heel erg op zoek naar nieuwe recepten.. Aangezien ik een lactose intolerantie heb lijkt dit boek een perfecte aanvulling op mijn nieuwe gezonde levensstijl!

    Beantwoorden
  169. Hennie
    23 april 2015 at 19:34 (3 jaar ago)

    Zeer benieuwd naar de recepten van de lunches en diners, die zag ik nog niet voorbijkomen. En daar zou ik juist veel aan hebben denk ik. Dus wie weet?

    Beantwoorden
  170. Gelske
    23 april 2015 at 20:48 (3 jaar ago)

    Ik volg Monique op Facebook en vind haar zo heerlijk inspirerend. Ben inmiddels ook steeds meer aan het bakken en zou graag haar boek willen om nog meer lekkere dingen te kunnen maken en meer gezond te kunnen varïeren.

    Beantwoorden
  171. marjolein
    24 april 2015 at 07:19 (3 jaar ago)

    Jaaaaa ben gek op mooie kookboeken!!!

    Beantwoorden
  172. Melanie
    24 april 2015 at 07:49 (3 jaar ago)

    Ziet er mooi en lekker uit, en dat het ook nog gezond en goed voor je is super!!!

    Beantwoorden
  173. susan modderman
    24 april 2015 at 09:42 (3 jaar ago)

    Na bijna een jaar gereisd te hebben wil ik bij thuiskomst graag weer gezond gaan eten. Het receptenboek zou een mooie start zijn.

    Beantwoorden
  174. Wendy
    24 april 2015 at 13:47 (3 jaar ago)

    Ik zou dit boek graag willen omdat ik nog heel erg aan het zoeken ben naar goede recepten voor mij. Ik krijg namelijk snel buikpijn van eten. Er is zeker een hoop wat ik wel kan eten, maar ik heb nog niet genoeg kennis hiervoor. :)

    Beantwoorden
  175. Sabine Boer
    3 mei 2015 at 21:21 (3 jaar ago)

    ik zou het prachtige boek geven aan mijn 65-jarige moeder. Zij, Francien is al bijna 37 jaar mijn állerbeste mams en liefste vriendin. Ze is er altijd voor me, zelfs tijdens en na haar behandelingen tegen borstkanker, gelukkig alweer 8 jaar geleden. Kunnen we gezellig saampjes gezond en lekker kokkerellen..!!

    Beantwoorden

Geef een reactie