Banaan-Bosvruchten Yonanas IJs

Review: Yonanas IJsmaker van Princess

De zomer heeft Nederland nu toch ook écht gevonden en wat is er bij warm weer lekkerder dan een koud ijsje? Weinig, vind ik. Helaas zijn veel kant-en-klare ijsjes niet suikervrij of zuivelvrij en is het daarnaast ook nog eens veel lekkerder om het zelf te maken. Een tijd geleden kreeg ik via Twitter de tip om eens te kijken naar de Yonanas ijsmaker van Princess, die van puur fruit ijs maakt.

Ik ben meteen op onderzoek uit gegaan, want dat klonk toch wel héél interessant. Maar inderdaad, om ijs te maken met de Yonanas hoefde je alleen fruit in te vriezen. Dat bevroren fruit gaat in de ijsmaker en komt er direct als ijs uit. Ik vond het erg veelbelovend klinken. Een beetje té veelbelovend dacht ik zelfs, want laten we eerlijk zijn, echt romig ijs van alleen fruit?

Yonanas IJsmaker

Yonanas IJsmaker

Toen de Yonanas ijsmaker dus eindelijk in mijn keuken was beland, stond ik ongeduldig van het ene been op het andere te springen. Voordat je bevroren fruit in de ijsmaker gaat, moet het namelijk ongeveer 15 minuten uit de vriezer zijn (wel echt doen!). Ik had twee bananen ingevroren en gebruikte daarnaast ongeveer 2 handjes gemengde bevroren Bosvruchten; gewoon zo’n pakje diepvriesfruit van de AH. Al dit fruit leg je een kwartiertje voor gebruik gewoon even op een bordje op het aanrecht.

De Yonanas is trouwens een super makkelijk apparaat. Ik ben iemand met twee linkerhanden, maar de gebruiksaanwijzing heb ik niet nodig gehad. Je stopt gewoon de half ontdooide banaan in de koker, duwt deze langzaam met de stamper naar beneden en dit herhaal je met al het overige fruit. Het ijs kun je nog even doorroeren, zodat alle smaken zich goed mengen en je kunt het daarna direct eten of in de vriezer bewaren.

Pure ingredienten voor Yonanas IJs: Fruit

Pure ingredienten voor Yonanas IJs: Fruit

Maargoed, nadat ik dus eerst de ene banaan, toen de bosvruchten en daarna de tweede banaan door de Yonanas had geduwd, had ik serieus een flinke bak ijs! Ongeduldig nam ik een eerste hap en ik geloof dat ik wel 10x ‘oh my god’, ‘oh my god’ heb geroepen. Want wat is het lekker. Het is fruitig, romig, zoet, maar niet te zoet. Het is ijs, écht, écht ijs! De ene minuut liggen er 2 bananen op je aanrecht en de volgende minuut heb je een bak heerlijk ijs in je handen. Tot nu toe heb ik alleen ijs gemaakt met banaan als basis, want het is belangrijk dat je een ‘vettig’ fruit als basis gebruikt: mango, banaan of ananas. Naar het ijs met mango ben ik ook erg benieuwd, maar mango had ik helaas even niet in huis.

Banaan-Bosvruchten Yonanas IJs

Banaan-Bosvruchten Yonanas IJs

Ik ben écht heel blij dat ik de Yonanas IJsmaker heb ontdekt. Het is een heel gemakkelijk apparaat in gebruik; je klikt de verschillende onderdelen zo in- en uit elkaar om ze schoon te spoelen. Het wijst zich echt vanzelf en daarnaast krijg je er ook nog een handig receptenboekje bij, zodat je niet meteen te veel hoeft na te denken. Maar alles is mogelijk. IJs van fruit. Zonder suiker en zonder melk. Glutenvrij. Ik ben fan!

De Yonanas ijsmaker van Princess is voor € 39,99 te krijgen bij Bol.com en wordt dan gratis thuisbezorgd.

P.s. Ben je nog niet echt overtuigd van het gebruiksgemak, bekijk dan op de site van Princess even het demofilmpje van de Yonanas.

Er zijn 25 reacties op Review: Yonanas IJsmaker van Princess

  1. geertje
    9 juli 2013 at 09:48 (4 jaar ago)

    Je had me gisteren al helemaal overtuigd en kan bijna niet wachten om ermee aan de slag te gaan:-) De mango, aardbeien en banaan liggen al in de vriezer. Nu de ijsmaker nog!

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      9 juli 2013 at 22:18 (4 jaar ago)

      Leuk Geertje! Heb je inmiddels de Yonanas al in huis en je eerste ijsje kunnen proeven? Super leuk dat mijn ervaringen je hebben overgehaald, haha 😉

      Beantwoorden
  2. linda
    9 juli 2013 at 10:10 (4 jaar ago)

    Ik ben ook overtuigd!! Die wil ik HEBBUH!

    Beantwoorden
  3. Ilse
    9 juli 2013 at 10:19 (4 jaar ago)

    Ik maak mijn ijs altijd met een staafmixer. Zelfde effect! Leg idd een banaan of een mango in de vriezer, (of avocado) en wat andere bevroren vruchten. En mix het door met een scheutje rijstmelk. Ziet er echt exact hetzelfde uit!

    Beantwoorden
  4. sylvia
    9 juli 2013 at 10:57 (4 jaar ago)

    Ziet er verrukkelijk uit. Lijkt bijna onmogelijk als je het leest, alleen fruit, romig en nog zoet ook! Ik ben bijna jarig en zet de yonanas ijsmaker dan ook bovenaan mijn verlanglijst!

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      9 juli 2013 at 22:16 (4 jaar ago)

      Haha dat was ook mijn eerste reactie inderdaad, onmogelijk! Maar wat een lekker ijsje, leuk dat je ‘m ook wilt hebben

      Beantwoorden
  5. Suzanne
    9 juli 2013 at 21:53 (4 jaar ago)

    Ziet er heerlijk uit! Lijkt me ook ideaal.. Hebben!!

    Beantwoorden
  6. DoorEten
    9 juli 2013 at 22:00 (4 jaar ago)

    OMG die Moet ik hebben!!! Werkt ‘ie echt zo goed joh?

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      9 juli 2013 at 22:15 (4 jaar ago)

      Haha, ja hij werkt echt zo simpel en het ijs is heerlijk. Top apparaat, ik raad ‘m echt van harte aan!

      Beantwoorden
  7. Marja
    10 juli 2013 at 00:08 (4 jaar ago)

    Dames, daar heb je toch niet weer een nieuw apparaat voor nodig? Dit zelfde doe ik al jaren gewoon in mijn keukenmachientje. Gaat perfect.

    Beantwoorden
  8. Annemarie van Egmond
    10 juli 2013 at 08:26 (4 jaar ago)

    Ik vind je net via Buurtlink.nl. Jeetje wat ben ik daar blij mee. Ik ben al 4 jaar aan het jojoën. Ook ik ben intolerant voor suikers en melkproducten. Ik heb fybromialgie. Ben onder behandeling geweest van een natuurarts en inderdaad mijn klachten werden veel minder. Ik kon veel meer aan. Maar wat is het moeilijk om van zoete dingen af te blijven als je een zoetekauw bent, pffffff. Dus steeds als ik het los laat gaat het ook slechter. Waar ik gebrek aan heb zijn ideeën en recepten. Soms vind ik iets op internet maar dat ik gelijk zo extreem. Ik heb juist deze week een ijsmachine gekocht omdat ik met dit heerlijke weer steeds in de verleiding kom om ijs te eten. En nu weer alles in mijn lichaam pijn doet. Dus ijsrecepten zijn meer dan welkom. Ik hoop hier meer te komen kijken en van je recepten gebruik te maken. Dank je wel.
    Groeten van Annemarie

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      16 juli 2013 at 11:54 (4 jaar ago)

      Hi Annemarie,
      Wat leuk om je berichtje te lezen :) Voor dit soort berichten houd ik nou een foodblog met mijn ervaringen bij, ik ben blij dat het je helpt :)
      Vervelend dat je fybromialgie hebt, merk je veel verschil als je bepaalde voeding laat staan/juist wel eet?
      Ik hoop dat je hier lekker inspiratie kunt opdoen om (jezelf) gezond te eten. Als je ooit een vraag hebt over een recept of wat anders, dan kun je me altijd een mailtje sturen :) Succes!

      Beantwoorden
      • Annemarie van Egmond
        16 juli 2013 at 19:33 (4 jaar ago)

        Ik merk verschil door suiker, gist en zuivel te laten staan. Meer energie n minder pijn. Bedankt!

        Beantwoorden
  9. Simone
    10 juli 2013 at 23:43 (4 jaar ago)

    Wel heel lekker natuurlijk, maar ik doe precies hetzelfde met mijn blender… Net zo lekker ijs….:) dus als je geen blender hebt zal dit een aanwinst zijn, maar heb je die wel, dan is het vooral een extra apparaat in de kast! Het ijs ziet er wel heel lekker uit. Krijg meteen zin om ook weer eens te maken!

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      12 juli 2013 at 09:47 (4 jaar ago)

      Ha Simone,
      Misschien heb je inderdaad gelijk, maar ik krijg net als Geertje niet zulk romig ijs uit de blender. Misschien is het niet zo’n groot verschil, maar als je alleen dit ijs kunt eten en nooit magnums, cornetto’s of wat anders, is mij die extra machine wel waard voor een beetje romig effect 😉

      Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      12 juli 2013 at 09:47 (4 jaar ago)

      Ha Simone,
      Misschien heb je inderdaad gelijk, maar ik krijg net als Geertje niet zulk romig ijs uit de blender. Misschien is het niet zo’n groot verschil, maar als je alleen dit ijs kunt eten en nooit magnums, cornetto’s of wat anders, is mij die extra machine wel waard voor een beetje romig effect 😉

      Beantwoorden
      • Simone
        14 juli 2013 at 10:57 (4 jaar ago)

        Dat is helemaal waar natuurlijk. Ben ook wel benieuwd naar het verschil tussen de twee!

        Beantwoorden
  10. geertje
    11 juli 2013 at 10:53 (4 jaar ago)

    Ik heb m gisteren voor t eerst uitgeprobeerd samen met mijn 2 dochters. Ik had na t lezen van alle positieve reviews en ervaringen hoge verwachtingen maar… Dit was nog beter!! Een heerlijk romig en smaakvol bananen-aardbei-mango ijs kwam er tevoorschijn. Lijkt bijna op toveren 😉 zelfs mijn dochter die geen mango lust (ook niet mangoijs) kon er geen genoeg van het lekkere felgekleurde oranje ijs krijgen. Mijn man was werken en voor hem had ik wat ijs in de diepvries gedaan. Was ook wel benieuwd hoe het zou smaken als t eruit kwam. En dat was ook prima. Iets minder romig maar nog steeds overheerlijk!
    Ik las nog iemand die dat met de blender ook kan. Ik heb dat al eens geprobeerd en ik vraag me ook echt af wat dit aparaat doet wat mijn blender niet kan want met de blender krijg ik het zonder toevoeging niet zo romig. Kan trouwens ook aan mij liggen hoor. Keukenprinses met 2 linker handen;-) maar om een lang verhaal samen te vatten: wij zijn er blij mee! 😀

    Beantwoorden
  11. djoeksel
    12 juli 2013 at 11:09 (4 jaar ago)

    Hoi! Ik wilde gewoon even zeggen dat ik zo blij met je site ben! Omdat ik probeer te herstellen van 23 jaar pds mag ik geen gluten, melkprodukten en suiker meer. Soms best lastig om te bedenken wat ik dan nog wel mag hebben. Gelukkig zijn er mensen zoals jij die een website bij houden zoals deze. Ik ben je dankbaar! Ga zo door!

    Beantwoorden
  12. LNNK
    15 juli 2013 at 12:20 (4 jaar ago)

    Ik maak dit altijd in mijn foodprocessor, dat gaat ook heel goed en het smaakt altijd heerlijk! Een extra apparaat sla ik dus maar even over 😉

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      16 juli 2013 at 11:56 (4 jaar ago)

      Kan ik me deels voorstellen, het is inderdaad ‘weer’ een extra apparaat. Voor mij is het simpel: dit is een van de weinige ijsjes die ik (onbeperkt) mag eten en als het met de Yonanas romiger is dan uit de foodprocessor, dan is het voor mij dat extra apparaat wel waard 😉 Maar ik kan me goed inleven in je mening!

      Beantwoorden
  13. Jolanda
    17 juli 2013 at 08:34 (4 jaar ago)

    Liann… dat ijs kan zeker niet mee vanavond?? hahahaha

    Beantwoorden
  14. Edje de Groot
    3 augustus 2013 at 15:06 (4 jaar ago)

    Ja heerlijk, vooral met dit weer. Ik heb gisteren bij Blokker een ijmachientje gekocht voor 15 euro. Heb er vanmiddag ijs in gemaakt van 2 blikjes gekoelde kokosmelk, wat honing, een beetje vanille en een pakje diepvriesbosvruchten. Het resultaat was een grote bak heerlijk romig bosvruchtenijs.
    Dus ook zonder slechte ingrediënten kunnen we dus genieten van ijs. Een fijne zomer allemaal.

    Beantwoorden
  15. Jeldou
    13 augustus 2013 at 20:56 (4 jaar ago)

    Wat heerlijk al die recepten zonder suiker zuivel en tarwe. Met die ijs recepten ga ik snel aan de slag. Bedankt! ( eens wat anders dan fruit )
    Ik meld mijn ervaring met het ijs nog wel een keer!

    Beantwoorden
  16. Larissa
    30 september 2015 at 15:40 (2 jaar ago)

    Een kennis en ik hebben deze ijsmaker tegelijk gekocht. Allebei de ijsmakers zijn kapot na slechts enkele keren gebruik. We krijgen vanuit de verkoopwinkel gelukkig wel service, maar vanuit Princess niet. Heel slecht! Je kunt er beter een van een ander merk kopen..

    Beantwoorden

Geef een reactie