risotto-met-asperge-en-paddestoelen

Risotto met paddestoelen, asperge en geitenkaas

Het is al bijna kerst! En als je nog op zoek was naar een lekker gerecht om op tafel te zetten; zoek niet verder. Deze risotto met paddestoelen, asperge en geitenkaas is absoluut een aanrader. Je kunt het grootste deel van de voorbereidingen ’s middags al doen, zodat je ’s avonds lekker relaxed aan tafel zit. De combinatie van paddestoelen, rode wijn en geitenkaas maken de risotto heerlijk romig en naar mijn mening is het een heel mooi kerstrecept!

risotto-met-geitenkaas-rode-wijn-en-paddestoelen

risotto met geitenkaas rode wijn en paddestoelen

Voor dit gerecht gebruik ik de nieuwe Struik Bouillon om te Koken, te krijgen bij Albert Heijn. Het is een kant-en-klare bouillon met 100% natuurlijke ingrediënten. Je kunt de bouillon onverdund gebruiken als krachtige basis voor bijvoorbeeld een stoofschotel, of aanlengen met water, zoals ik in dit recept heb gedaan. De deksel is hersluitbaar, zodat je de bouillon kunt bewaren als je niet alles in één keer gebruikt. Zowel de smaak Kip als Rundvlees is glutenvrij en bevat geen allergenen.

Lijkt dit je een lekker recept, maar mis je eigenlijk een beetje vlees? Je kunt deze risotto ook prima als bijgerecht serveren bij een mals stuk biefstuk of lamsvlees. Dat combineert mooi met de smaak van rode wijn en geitenkaas. Bij mij is het kerstmenu nog niet helemaal rond, maar ik vermoed dat deze risotto wel een plekje krijgt als voor- of hoofdgerecht.

Struik Bouillon om te Koken

Struik Bouillon om te Koken

Wat heb je nodig?
Voor 6-8 personen

  • 400 gram risotto rijst
  • 450ml Struik Bouillon om te Koken Kip –> maak hiermee 1,2 L bouillon
  • 300 ml rode wijn
  • 100 gram geitenkaas
  • verse tijm en oregano
  • 400 gram kastanjechampignons
  • 150 gram oesterzwammen
  • 200 gram paddestoelen melange
  • 100 gram groene aspergetips
  • 2 rode ui
  • 1 teen knoflook

En hoe maak je het?

  1. Pak een grote pan.
  2. Snipper de rode uien en snijd de knoflook fijn. Veeg de champignons en paddestoelen schoon met een keukenpapiertje en snijd ze in plakjes. Scheur de oesterzwammen in grove stukken. Halveer de aspergetips horizontaal.
  3. Doe de Struik Bouillon om te Koken in een pan en leng dit aan met 750ml heet water. Normaal leng je de bouillon aan met gelijke delen, dus 450ml water. Voor de risotto hoeft de bouillon niet super sterk te zijn, dus ik verdun de bouillon iets meer met 750ml water. Laat de bouillon warm worden, maar let op dat het niet kookt.
  4. Fruit 1 ui met de knoflook olijfolie in de pan en voeg de champignons toe. Bak deze in ongeveer 6-8 minuten mooi goudbruin en zet dan even apart op een bordje. Bak dan in dezelfde pan de aspergetips in ongeveer 5 minuten goudbruin en leg ook deze apart.
  5. Voeg dan wat nieuwe olie toe in de pan en fruit de overgebleven ui aan. Voeg een klein scheutje rode wijn toe en laat de ui dit opnemen. Voeg dan de risottorijst toe en bak ongeveer 5 minuten mee. Blus af met een flinke scheut rode wijn en voeg daarna bouillon toe, zodat de rijst onder water staat. Risp de topjes van een handvol verse takjes tijm en voeg dit samen met een stuk of 10 oregano blaadjes toe.
  6. Laat de rijst de bouillon bijna helemaal opnemen en voeg dan weer nieuwe bouillon toe. Herhaal dit. Voeg als laatste 200ml rode wijn toe en laat de rijst dit opnemen.
  7. Als de risotto is zo goed als klaar is, voeg je de champignons, paddestoelen en asperges toe.
  8. Verdeel de risotto over 8 bordjes of kommetjes, garneer met de geitenkaas. Eet smakelijk!
risotto-met-paddestoelen-geitenkaas-en-asperge

risotto met paddestoelen geitenkaas en asperge

In samenwerking met Struik.

Er zijn 2 reacties op Risotto met paddestoelen, asperge en geitenkaas

  1. Marije
    12 oktober 2017 at 10:24 (2 jaar ago)

    Het is dan nog geen kerst maar wij hebben het laatst gegeten en vonden het erg lekker! Ik wil dit graag weer maken voor een etentje. Je schrijft dat je veel al kan voorbereiden. Kan je ook alvast de champignons, ui en groene asperges aanbakken en dan ’s avonds beginnen bij stap 5?

    Beantwoorden

1Pingbacks & Trackbacks op Risotto met paddestoelen, asperge en geitenkaas

Geef een reactie