roadtrip met srprsme naar gent

Srprs.me roadtrip naar bestemming onbekend

Een mooie envelop wacht mij op uit mijn werk. Srprs, je gaat roadtrippen! Je bestemming is een verrassing en srprs.me regelt een accommodatie voor de nacht. Ik ben meteen enthousiast (en een beetje zenuwachtig). Srprs.me gelooft namelijk dat je de mooiste route pas kunt ontdekken tijdens je roadtrip. Soms ontdek je namelijk de mooiste plekken juist als je ergens verkeerd afslaat. Bij het boeken van je roadtrip geef je aan hoe ver je wilt rijden; je eindbestemming ligt altijd binnen een straal van 300 kilometer van je huisadres. Ergens in Nederland, België of Duitsland. Spannend! Check hieronder het artikel en natuurlijk de vlog die ik tijdens de roadtrip maakte.

Niets leuker dan niet weten waar je heen gaat

You’ll go wherever you’re meant to go

roadtrippen met srprs.me

roadtrippen met srprs.me


De dag van vertrek kras je op de roadmap je eerste checkpoint open. Pas bij het tweede checkpoint kras je je eindbestemming open en eenmaal aangekomen in de plaats van bestemming kras je open in welk hotel je slaapt. Zo spannend! Het enige wat Chris en ik vooraf weten, is dat we de zaterdag en zondag vrij moeten houden en op zaterdag om 11 uur het eerste checkpoint open mogen krassen. Daar begint de spanning al. Ik kan me namelijk voor een trip helemaal suf googlen, ook al is het ‘maar’ een weekendje weg. Welke hotspot kunnen we niet overslaan, waar vinden we de leukste bezienswaardigheden? Ligt het hotel daar vlakbij en hoe komen we er dan? En welk restaurant moeten we proberen? Hartstikke leuk natuurlijk allemaal, die voorpret, maar soms is het juist lekker en ontspannend om eens niet alles tot op de bodem uit te zoeken. De onwetendheid een een srprs.me trip maakt me ontspannen, terwijl ik vooraf dacht dat ik er juist zenuwachtig van zou worden.

Checkpoint Klein Berlijn

Om 11 uur op zaterdagochtend krassen we het eerste checkpoint open: verzamelen in Klein Berlijn, Utrecht. Hup, de auto in, want de tassen zijn natuurlijk al gepakt. In Utrecht verzamelen we met een aantal andere bloggers en krijgen we een kek tasje met roadtrip essentials én onze roadmap met (nog dichte) eindbestemming en hotel. Één voor één krassen we onze eindbestemmingen open en weten we waar onze roadtrip heengaat: GENT! Tof! Gent is populair onder foodies en het kan dan ook niet anders dan een fijn weekend worden. Off we go en nadat we nog even naar de srprs.me crew zwaaien, gaat onze roadtrip van start.

bestemming gent!

bestemming gent!

Let the roadtrip fun begin!

Let the roadtrip fun begin!

Een weekend Gent

Pas als we Gent binnenrijden, kras ik de naam van ons hotel open: Ganda Rooms & Suites. Klinkt goed! En dit kleinschalige hotelletje is prachtig; een gepassioneerde eigenares die met liefde een prachtig oud pand in hartje Gent heeft omgetoverd tot een heerlijke plek. We zetten de auto weg en gaan direct Gent in. Met paraplu, want het regent pijpenstelen. In de Nespresso boutique slaan we nog even wat koffie in, want met deze regen hebben we allebei niet zo’n trek om uitgebreid te winkelen. Op Instagram krijg ik enorm veel tips over waar we fijne restaurantjes kunnen vinden en ik vind het heerlijk dat ik vooraf niet heb gegoogled waar we moeten zijn. Op de bonnefooi gaan we het Patershol, een straat langs de rivier de Leie, waar schijnbaar een aantal goede restaurants zitten. We eindigen bij ’t Koningshuis, een beef & burger bar en genieten hier van het eten. Ik neem een 3 weken gerijpte steak en Chris gaat voor een racletteburger. We smullen! Na het eten wandelen we door Gent naar ons hotel en genieten daar nog even van een kop thee in de prachtige gemeenschappelijke salon. Wat een heerlijke dag!

srprs.me roadmap

srprs.me roadmap

salon ganda rooms en suites gent

salon ganda rooms en suites gent

ganda rooms en suites

ganda rooms en suites

gent by night

gent by night

uit eten in gent bij 't Koningshuis

uit eten in gent bij ’t Koningshuis

Loslaten en genieten

Zondag beginnen we met een relaxt ontbijt. De eigenaresse staat zelf in de keuken en zorgt ervoor dat het de gasten aan niets ontbreekt. De regen is gestopt, in plaats daarvan is het enorm hard gaan waaien. Maar door de pech met het weer, besluiten Chris en ik wel direct dat we graag nog een keer terug willen naar Gent. In het voorjaar of de zomer, als de terrasjes open zijn en we wat meer van de stad kunnen genieten. Natuurlijk doen we dat op zondag ook; we lopen de hele stad door, raken verdwaald en zien prachtige straten. Dat ‘bestemming onbekend’ motto houden we gewoon lekker vast. Uiteindelijk lunchen we bij de Bidon, een geinige hotspots die mij een beetje aan Crop en Yoghurt Barn doet denken. Aan het einde van de middag rijden we weer naar huis, natuurlijk zonder GPS en we kunnen de weg prima vinden.

Centrum van Gent

Centrum van Gent – rivier de Leie

weekend gent

weekend gent

weekend gent

weekend gent

niets leukers dan gave plekken komen als je stiekem verdwaald bent in Gent

niets leukers dan gave plekken komen als je stiekem verdwaald bent in Gent

Leuke hotspots: Bidon in Gent

Leuke hotspot: Bidon in Gent

Srprs.me roadtrip

Niet weten waar je de dag of zelfs het uur daarna naar toe gaat, vind ik een heerlijk concept. Zoals Raymond van srprs.me ons in Utrecht al vertelde, wordt een trip of vakantie door mensen tegenwoordig vaak ‘kapot gegoogled’. Ik moest er erg om lachen, maar besefte me heel goed dat ik eigenlijk hetzelfde doe. Loslaten en genieten, want je kunt er vanuit gaan dat srprs.me je naar een fijne bestemming stuurt en dat je in een lekker hotel slaapt. Waar dat hotel staat, ontdek je wel als je er bent! Genieten maar!

Srprs.me is een blind break organisatie, opgericht in 2014. Srprs.me verzorgt korte of lange reizen per auto of vliegtuig met verschillende thema’s: Adventure, Broke, Sunsation, City Trippin, New Year City, Multi City, Solo Together en Road Tripping. Een srprs.me roadtrip naar bestemming onbekend boek je vanaf €50 per persoon. Je slaapt dan 1 of 2 nachten in een fijn hotel en ontbijt is inclusief.

Er zijn 3 reacties op Srprs.me roadtrip naar bestemming onbekend

 1. Simone
  19 december 2015 at 12:57 (4 jaar ago)

  O nice! Ben gek op Gent. We hebben er vrienden wonen dus komen er regelmatig. Zo’n fijne stad! Enne… leuk filmpje. :)

  Beantwoorden
 2. fibromyalgieenfit
  19 december 2015 at 15:24 (4 jaar ago)

  Dat klinkt echt super leuk! Ik heb afgelopen zomer een roadtrip gedaan en ben sinds dien helemaal om 😀

  Beantwoorden
  • Focus on Foodies
   24 december 2015 at 19:54 (4 jaar ago)

   Cool! Waar ben je geweest op roadtrip?
   Groetjes, Lianne

   Beantwoorden

Geef een reactie