Smoothiebowl met pindakaas en banaan MyFoodblog

Smoothiebowl met pindakaas en banaan

Zin om je dag gezond, maar toch super lekker te beginnen? Dan moet je zeker deze smoothiebowl met pindakaas en banaan eens proberen. De basis is gemaakt van kwark en bevroren banaan, maar je kunt helemaal los gaan met de toppings en daar lekker mee variëren. Zo kun je dit ontbijtje elke dag wel eten en smaakt het toch steeds net even anders.

Het recept en de prachtige foto zijn van de leuke Judith van My Foodblog, die afgelopen jaar getrouwd is met haar liefde en een prachtige huwelijksreis maakte door Zuid-Afrika en Mauritius. Na deze reis, met toch wel wat ongezonder eten dan thuis, keek ze reikhalzend uit naar wat lichtere maaltijden, zoals deze smoothiebowl. Overigens staat haar hele blog vol met lekkere en toegankelijke recepten, dus neem vooral even een kijkje als je nog wel wat inspiratie kunt gebruiken.

Wil je een plantaardige variant maken van deze smoothiebowl? Vervang de kwark dan door plantaardige yoghurt, liefst wel een beetje dik, zoals kokos yoghurt. Voeg granola toe om de smoothiebowl extra vullend te maken en wat meer vezels te geven. Let er dan wel op dat je een variant gebruikt zonder teveel toegevoegde suikers. Zelf granola maken is ook lekker!

Wat heb je nodig?
Voor 1 persoon

  • 2 bevroren bananen
  • 5 eetlepels pindakaas
  • 3 eetlepels magere kwark
  • 1 vanillepeul
  • toppings, bijvoorbeeld:
    cacaopoeder
    nog meer pindakaas
    kokossnippers
    granola (de zelfgemaakte variant of zonder veel suikers)
    plakjes banaan
    pecannoten, walnoten of pitten en zaden

En hoe maak je het?

  1. Snijd de banaan in plakjes.
  2. Snijd de vanillepeul in de lengte open en schraap het merg eruit. Doe het vanillemerg in de blender samen met de pindakaas, bevroren banaan en kwark
  3. Pureer tot een gladde massa.
  4. Giet de smoothie in de kom en versier je smoothiebowl met toppings naar keuze. Enjoy!
Smoothiebowl met pindakaas en banaan van MyFoodblog

Smoothiebowl met pindakaas en banaan van MyFoodblog

Geef een reactie