glutenvrije snack met chocolade pindakaas en zoutjes

Snack met chocolade, pindakaas en zoutjes

Lekker met gerechten en recepten bezig zijn vind ik het leukste dat er is. Hoewel het aanbod producten in de supermarkt ieder jaar weer lijkt toe te nemen, zijn gerechten die je zelf in elkaar knutselt vaak veel lekkerder. Daarnaast weet je precies wat erin zit, het is leuk om lekker bezig te zijn én het geeft voldoening als een recept is gelukt! De smaken in de snack met chocolade, pindakaas en zoutjes combineren super goed en de snackreep heeft een lekker krokantje.

snack met pindakaas, chocolade en zoutjes

snack met pindakaas, chocolade en zoutjes

snack met pindakaas, chocolade en zoutjes

snack met pindakaas, chocolade en zoutjes

Voor het recept werd ik geïnspireerd door de Groene Meisjes. Ik zag een foto voorbijkomen en dacht meteen: dit moet ik maken. Met de Salinis van Schär en glutenvrije havervlokken is het een glutenvrije snack. Daarnaast bevat het recept geen zuivel en is het ook nog vegan (mits je agavesiroop gebruikt in plaats van honing). Je kunt de snackrepen inpakken in een stukje folie, zodat je een heerlijke snack bij je hebt voor onderweg!

Kende jij de glutenvrije Salinis van Schär trouwens al? Ik gebruik ze nu in dit recept, maar ze zijn ook heel erg lekker om ‘gewoon’ als zoutjes te eten. Ik proef zelf eigenlijk helemaal geen verschil met ‘normale’ zoute krakelingen; de Salinis zijn erg krokant, niet te zout en een fijne snack. Perfect om op tafel te zetten! Of natuurlijk om te verwerken in een lekker recept, zoals deze snackrepen met chocolade, pindakaas en zoutjes ;-).

Wat heb je nodig?

Voor de bodem

voor topping

  • ongeveer 30-40 gram Salinis
  • 1 theelepel kokosolie
  • 100 gram pure chocolade

En hoe maak je het?

  1. Doe de Salinis samen met de havervlokken in een keukenmachine en maal fijn.
  2. Voeg de ontpitte dadels, pindakaas en honing of agavesiroop toe. Maal dit tot het plakkerig is als je het mengsel tussen je vingers samenduwt.
  3. Pak een vierkant bakblik, doe hier bakpapier in en druk het deeg stevig aan met je vingers of de achterkant van een lepel. Zet even in de koelkast.
  4. Ga verder met de topping. Smelt de chocolade au-bain-marie samen met de kokosolie.
  5. Hak ondertussen de Salinis fijn.
  6. Verdeel de gesmolten chocolade over de bodem en verdeel daarover weer de gehakte Salinis.
  7. Zet in de koelkast tot de chocolade hard is (ongeveer 30-60 minuten).
  8. Snijd dan in repen of blokken.
snack met pindakaas, chocolade en zoutjes

snack met pindakaas, chocolade en zoutjes

In samenwerking met Schär.

Geef een reactie