Quinoa met tomaat en olijf

Snelle quinoa maaltijd met olijf, tomaat, feta en tilapia filet

Als ik doordeweeks uit mijn werk kom, vind ik het heel fijn om snel iets op tafel te kunnen zetten, wat ook nog eens gezond is. Deze snelle quinoamaaltijd met olijf, tomaat, feta en tilapia staat in ongeveer 15 minuten op tafel en zit boordevol goede voedingsstoffen.

Vorig jaar was ik aanwezig bij een event van Zonnatura, waar we met allerlei journalisten, wetenschappers en experts de discussie aangingen over wat er nu eigenlijk met ons eten is gebeurd. Waarom zit er in veel voedsel zoveel troep? En waarom is men daar niet eerlijk over? Toen gaf ik al aan dat ik van een groot deel van het Zonnatura assortiment erg blij wordt, omdat er weinig tot geen toevoegingen worden gebruikt. Zo ook bij de nieuwe kant-en-klare maaltijdgranen, zoals Quinoa met olijf en tomaat. De ingredienten:

voorgekookte witte quinoa* 60%, voorgekookte rode quinoa* 25%, tomatenconcentraat* 4%, ui* 3%, zwarte olijven* 2%, zongedroogde tomaten* 2%, olijfolie*, zeezout, Provençaalse kruiden*, knoflookpoeder*, zwarte peper*. *ingrediënt van biologische teelt.

Van zo’n lijstje pure ingredienten word ik erg gelukkig en het mooie is dat de Quinoa met olijf en tomaat en een andere variant, Linzen met wortel, ook nog helemaal glutenvrij zijn. Geen onnodige toevoegingen, geen suiker, vol voedingsstoffen en zo klaar. Ideaal! Zeker als je de quinoa als basis neemt en daar een lekker stuk vis en wat extra groenten bij serveert, zoals in dit recept. Je bent zo klaar! De quinoa warm je op, in de magnetron of in een pannetje heet water, en in een handomdraai heb je écht een gezonde avondmaaltijd op tafel staan. Kant-en-klaar ‘de luxe’, voor je lichaam ;-)!

Quinoa met olijf en tomaat

Quinoa met olijf en tomaat

Zonnatura Quinoa met olijf en tomaat

Zonnatura Quinoa met olijf en tomaat

 

Wat heb je nodig?

Voor 2 personen

  • 1 pakje Zonnatura Quinoa Olijf & Tomaat
  • 2 tilapiafilets (liefst met MSC keurmerk)
  • 5 zongedroogde tomaatjes
  • 15 (zwarte olijven)
  • 1 tomaat
  • 50 gram rucola
  • 60 gram feta
  • gedroogde oregano en basilicum

En hoe maak je het?

  1. Bak de tilapia in de pan lichtbruin in wat kokosolie of olijfolie.
  2. Snijd ondertussen de verse tomaat en zongedroogde tomaatjes klein en snijd eventueel de olijven in plakjes.
  3. Snijd de feta in blokjes.
  4. Verwarm de Quinoa Olijf & Tomaat in de een pannetje met heet water of in de magnetron en verdeel daarna over 2 borden.
  5. Leg hier een tilapiafilet bij, twee handjes rucola en verdeel de tomaat, zongedroogde tomaatjes en feta over de quinoa. Doe eventueel nog wat balsamico over de rucola om op smaak te brengen.
Quinoa met tomaat, olijf en tilapia

Quinoa met tomaat, olijf en tilapia

Dit is een gesponsord artikel.

Er zijn 3 reacties op Snelle quinoa maaltijd met olijf, tomaat, feta en tilapia filet

  1. Manon Kovács
    17 maart 2015 at 11:59 (2 jaar ago)

    Klinkt heerlijk! Ook geweldig dat de Quinoa van Zonnatura een studentvriendelijk prijsje heeft. Ik ga het binnenkort eens maken! Ik vind wel dat er redelijk weinig groente in zitten.. welke groente zou ik eventueel toe kunnen voegen?

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      18 maart 2015 at 13:44 (2 jaar ago)

      Hi Manon,
      Fijn he? En dat er geen toevoegingen inzitten vind ik ook echt top! Inderdaad zitten er niet zoveel groenten in, daarom gebruik ik er graag nog wat rucola bij en je kunt zelf ook nog een paprika in stukjes snijden en even kort roerbakken (of rauw; ook lekker!) en toevoegen.

      Groetjes,
      Lianne

      Beantwoorden
  2. moeder fa
    2 april 2015 at 18:41 (2 jaar ago)

    ik heb gisteren gemaakt, superlekker met visfilet. en salade komkommer en cherrytomaten. bedankt voor heerlijk recepten. ik heb vaker gezien bij de winkel zonnatura quinoa zien en durf niet kopen, ik heb altijd bang dat mijn gezin deze niet echt lekker.. maar van je blog lezen, ik heb toch kopen en proberen, gelukkig maar mijn gezin en ik vonden het heel erg lekker..

    Beantwoorden

Geef een reactie