snelle vegan burger

Snelle vegan burger

Zoals jullie inmiddels weten, eet ik steeds minder vlees. Soms eten we hier thuis de hele week vegetarisch, zonder dat we er echt erg in hebben. Minder vlees eten is zo makkelijk. Er zijn inmiddels heel veel vleesvervangers te krijgen, maar je kunt ook gemakkelijk zelf een snelle vegan burger maken. Met dit recept mik je alles in de keukenmachine en met een kwartiertje staan je vegan burgers op tafel.

Mijn ouders eten nog wel volop vlees. Mijn moeder gelooft jammer genoeg niet echt in vegetarisch eten, maar mijn zus en ik proberen het er stiekem toch een beetje in te krijgen. Dus toen mijn moeder laatste bij ons kwam eten, maakte ik deze vegan burgers. Gewoon om haar ervan te overtuigen dat het ook echt zonder vlees kan! Ze vond ze érg lekker en ik weet zeker dat deze burgers ook bij jullie in de smaak zullen vallen!

vegan burger

vegan burger met kikkererwten en bonen

vegan burger

vegan burger met bonen en kikkererwten

 

Wat heb je nodig?
Voor 4 burgers

  • 400 gram gekookte kikkererwten
  • 200 gram zwarte bonen
  • 2 eetlepels (glutenvrij) meel
  • halve theelepel paprikapoeder
  • halve theelepel komijnpoeder
  • sap van 1 citroen
  • handje sla
  • 1 grote tomaat
  • halve paprika
  • 4 augurken
  • turks brood (of 4 glutenvrije broodjes)
  • zout en peper
  • olijfolie
  • optioneel: (bieten)hummus

En hoe maak je het?

  1. Mix de bonen en kikkererwten in de keukenmachine. Voeg de paprikapoeder, komijnpoeder, citroensap, zout en peper en het meel toe. Blijft het deeg nog te nat om er burgers van te maken? Voeg wat extra meel toe.
  2. Verwarm olie in de pan en bak de burgers hierin. Ongeveer 6 minuten per kant, op laag-middelhoog vuur.
  3. Ondertussen snijd je de tomaten in plakjes en de augurken en paprika in reepjes.
  4. Snijd het turkse brood in stukken en besmeer optioneel met bietenhummus. Beleg met wat sla.
  5. Leg de burger erboven op, daarop wat tomatenplakjes, augurk en paprika. Enjoy!
vegan burger

vegan burger

Geef een reactie