suikervrij banaan ijs met aardbei

Suikervrij bananenijs met aardbei

Dit suikervrij bananenijs met aardbei is te gek. IJs wat met deze ingredienten gemaakt wordt, wordt ook vaak ‘nicecream’ genoemd (of soft serve), omdat het wél ijs is, maar gemaakt is enkel en alleen van gezonde ingredienten en eigenlijk hartstikke goed voor je is. Nicecream moet je wel opeten direct nadat je het hebt gemaakt, het smelt namelijk relatief snel. Maargoed, als je eenmaal het eerst hapje hebt geproefd, eet je de rest vanzelf snel op ;-).

suikervrij banaan ijs met aardbei

suikervrij banaan ijs met aardbei

suikervrij banaan ijs met aardbei

suikervrij banaan ijs met aardbei

Je kunt echt oneindig varieren met bananenijs en omdat dit receptje zo enorm beviel, zullen er zeker meer recepten volgen deze zomer. Het is dan handig om een aantal bananen in de vriezer te bewaren, zodat je bevroren banaan op voorraad hebt als je trek hebt in ijs. Ik bewaar ze (zonder schil) door de helft in een diepvrieszakje, maar je kunt ze natuurlijk ook in een diepvriesbestendig bakje bewaren. Net wat je makkelijk vindt.

Je kunt allerlei soorten yoghurt gebruiken, afhankelijk van wat je lekker vindt of wat je mag eten. Zo is soja- of kokosyoghurt prima (en je hebt direct veganproof ijs), maar kun je ook gewone yoghurt of schapenyoghurt gebruiken.

Wat heb je nodig?

Voor 1 grote of 2 kleine portie(s)

  • 250 gram bevroren aardbeien
  • 1 bevroren banaan
  • 125 gram (plantaardige) yoghurt
  • toppings, bijv. een handje cacao nibs

En hoe maak je het?

  1. Haal de banaan en aardbeien uit de diepvries en laat een minuut of 5 op temperatuur komen om ze ietsje zachter te maken. Doe ze dan in de foodprocessor, samen met de yoghurt, en maal op hoge snelheid tot je egaal ijs hebt. Niet te lang, dan wordt het ijs warm!
  2. Doe het ijs in een bakje, garneer met toppings en voila: geniet ervan ;-)!
suikervrij ijs met banaan en aardbei

suikervrij ijs met banaan en aardbei

Er zijn 3 reacties op Suikervrij bananenijs met aardbei

  1. Lotte
    27 juni 2015 at 15:22 (4 jaar ago)

    Hmm lekker! Nu nog een blender die dit aankan! En dan ga ik de hele zomer lang alleen maar nicecream eten haha

    Beantwoorden
  2. Marjon (Uitgelezen)
    1 juli 2015 at 08:31 (4 jaar ago)

    Ik heb het gisteren gemaakt 😛 Ik maakte het met biologische yoghurt. Het fruit moest wel een kwartiertje uit de vriezer voordat mijn blender het aan kon. Ik had deed er kokos chips op, ook erg lekker. In ieder geval hebben we er van genoten. Ik ga het deze week ook nog maken met frambozen en bessen :-)

    Groetjes, Marjon.

    Beantwoorden

Geef een reactie