Een tijdje geleden ging ik nadenken over welk sinterklaasrecept ik wil maken. Ik zat te denken aan suikervrije marsepein, maar om eerlijk te zijn dacht ik aanvankelijk: ‘een suikervrije marsepein versie gaat me nooit lukken’. Maar, met een beetje hulp is het toch gelukt!
Recept
Ze hebben misschien niet alle kleuren van de regenboog, maar deze bruine marsepeinbolletjes zijn net zo lekker!
Gang | Tussendoortje |
---|---|
Keuken | Oosters |
Porties | Ca. 30 marsepeinballetjes |
Bereidingstijd | 30 min |
---|---|
Koeltijd | 15 min |
Totaal | 45 min |
Omdat de normale marsepein vaak één grote suikerbende is en ook nog eens allerlei onnatuurlijke kleurstoffen bevat, heeft het vaak de leukste vormen en kleurtjes. Toegegeven: dat ziet er leuker uit dan deze, bruine balletjes, maar de smaak is er niet minder om. Om de proef op de som te nemen, deed ik een blinde proeftest. Een vriendin van mij moest blind proeven zonder dat ze wist wat ze kreeg. Ze riep meteen uit: ‘marsepein'.
De marsepein is dus uitgebreid getest en goedgekeurd, dus kan ik uit volle borst zeggen: dit is echt een fantastisch suikervrij marsepein recept! Als je van chocolade houdt, kun je de balletjes trouwens ook even door wat rauw cacaopoeder heenrollen: ook erg lekker! Je kunt de kokosbloesemsuiker overigens ook weglaten en alleen dadels gebruiken; gebruik dan nog 1 á 2 extra dadels. Hopelijk genieten jullie er net zo van als ik!
P.s. Wanneer je gevoelig bent voor (fruit)suiker, bijv. door diabetes, zou ik voorzichtig zijn met dit recept. Let op: ik ben geen arts of voedingsdeskundige!