Recepten suikervrij glutenvrij vegan Bakken

Een tijdje geleden ging ik nadenken over welk sinterklaasrecept ik wil maken. Ik zat te denken aan suikervrije marsepein, maar om eerlijk te zijn dacht ik aanvankelijk: ‘een suikervrije marsepein versie gaat me nooit lukken’. Maar, met een beetje hulp is het toch gelukt! 

 

Cookinglife Foodies
Marsepein met natuurlijke suikers

Recept

Marsepein met natuurlijke suikers

Ze hebben misschien niet alle kleuren van de regenboog, maar deze bruine marsepeinbolletjes zijn net zo lekker!

Gang Tussendoortje
Keuken Oosters
Porties Ca. 30 marsepeinballetjes

Bereidingstijd

Bereidingstijd 30 min
Koeltijd 15 min
Totaal 45 min

Ingrediënten

    Voor zo'n 30 marsepeinballetjes
  • 200 gram amandelmeel
  • 225 gram medjoul dadels
  • 65 gram kokosolie (gesmolten)
  • 2-3 theelepels amandelextract (naar smaak)
  • 25 gram kokosbloesemsuiker
  • sap van een halve citroen

Hoe maak je marsepein met natuurlijke suikers?

  1. Ontpit de medjoul dadels en doe deze samen met de gesmolten kokosolie, amandelemeel, kokosbloesemsuiker, amandelextract en citroensap in de foodprocessor of keukenmachine. Zet de keukenmachine aan tot dit een egaal mengsel .
  2. Kneed dan het deeg tot een grote bal. Het zou precies goed moeten zijn, maar je kunt altijd nog een beetje kokosolie toevoegen als het te droog is, of juist amandelmeel als het echt te nat is.
  3. Maak van het deeg kleine balletjes ter grootte van een twee euro munt en leg op een bordje. Ga zo door tot het deeg op is, je kunt waarschijnlijk tussen de 25 en 35 balletjes maken, afhankelijk van de grootte. Natuurlijk kun je er ook 1 groot marsepeinstuk van maken, of geef het een andere leuke vorm.
  4. Laat in de koelkast afkoelen. Ongeveer 15-20 minuten voor serveren uit de koelkast halen; dan smaakt het marsepein het allerlekkerst! Geniet ervan :-)!

Omdat de normale marsepein vaak één grote suikerbende is en ook nog eens allerlei onnatuurlijke kleurstoffen bevat, heeft het vaak de leukste vormen en kleurtjes. Toegegeven: dat ziet er leuker uit dan deze, bruine balletjes, maar de smaak is er niet minder om. Om de proef op de som te nemen, deed ik een blinde proeftest. Een vriendin van mij moest blind proeven zonder dat ze wist wat ze kreeg. Ze riep meteen uit: ‘marsepein'. 

De marsepein is dus uitgebreid getest en goedgekeurd, dus kan ik uit volle borst zeggen: dit is echt een fantastisch suikervrij marsepein recept! Als je van chocolade houdt, kun je de balletjes trouwens ook even door wat rauw cacaopoeder heenrollen: ook erg lekker! Je kunt de kokosbloesemsuiker overigens ook weglaten en alleen dadels gebruiken; gebruik dan nog 1 á 2 extra dadels. Hopelijk genieten jullie er net zo van als ik!

P.s. Wanneer je gevoelig bent voor (fruit)suiker, bijv. door diabetes, zou ik voorzichtig zijn met dit recept. Let op: ik ben geen arts of voedingsdeskundige!

Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.