Koekjes met pecan noten

Suikervrije Amandelmeel Koekjes met pecan noten

Deze suikervrije amandelmeel koekjes met pecan noten zijn weer een fantastische dagelijkse traktatie. Suikervrij en tarwevrij maakt het voor mij een bijzonder geschikt koekje en geloof me dat mensen niet proeven dat er geen suiker in zit. Dat heb ik namelijk al voor jullie getest; de koekjes waren op voordat de dag om was.

Amandelmeel is echt een fijn meel om in huis te hebben. Het is niets meer dan gemalen amandelen en erg rijk aan vitaminen en mineralen. Daarnaast heeft een zoete smaak, in tegenstelling tot veel andere glutenvrije melen. Amandelmeel is dus ideaal om deze koekjes mee te bakken. Ze blijven ook lang lekker, dus je kunt ze gemakkelijk een paar dagen bewaren.

Wat heb je nodig?

Voor ongeveer 10 koekjes

  • 125 gr amandelmeel
  • 50 gram pecannoten
  • 25 gram kokosolie
  • 30 ml agavesiroop
  • 1/4 theelepel zuiveringszout

En hoe maak je het?

Verwam je oven voor op 175 graden

  1. Hak de pecannoten in stukjes en meng deze in een kom met het amandelmeel en zuiveringszout.
  2. Voeg de agavesiroop en kokosolie toe
  3. Kneed dit deeg tot een geheel en verpak het deeg in folie. Laat dit 1,5/2u rusten in de koelkast
  4. Neem het deeg uit de koelkast en maak op een bakplaat met bakpapier koekjes van ongeveer 1cm dikte.
  5. Bak de koekjes in ca. 10 minuten goudbruin. Blijf het liefste in de keuken tijdens deze 10 minuten; agavesiroop brandt makkelijk aan en het kan zijn dat de koekjes minder lang nodig hebben.

Laat de koekjes even afkoelen. Geniet ervan 😉 en bescherm ze goed, want anderen zullen ze ook heerlijk vinden 😉

Koekjes met pecan noten

Koekjes met pecan noten

Er zijn 8 reacties op Suikervrije Amandelmeel Koekjes met pecan noten

  1. ria jacobs
    11 november 2013 at 17:21 (4 jaar ago)

    Smaak van de koekjes is heerlijk! Ik krijg alleen geen samenhangend deeg gekneed.Alles verkruimeld.
    Wat doe ik fout ?

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      11 november 2013 at 20:47 (4 jaar ago)

      Hi Ria,
      Je kunt proberen wat extra kokosolie toe te voegen en een klein theelepeltje bakpoeder. Zelfs een scheutje amandelmelk/havermelk om het deeg wat smeuiger te maken. Houd ze dan qua baktijd wel wat beter in de gaten in de oven.

      Beantwoorden
  2. iris
    7 januari 2014 at 00:30 (4 jaar ago)

    Wat een heerlijke koekjes! Bij gebrek aan agave gemaakt met honing, ze blijven hierdoor witter maar zijn echt heerlijk!

    Beantwoorden
  3. Anita Van Veelen
    16 november 2014 at 21:03 (3 jaar ago)

    Ik heb de agave vervangen door honing. Had idd hetzelfde probleem. het deeg wilde niet plakken. Ik heb de honing en kokosolie verdubbeld en de koekjes 5 minuten langer gebakken. Ze zijn nu aan het afkoelen. Maar moet zeggen dat ze er erg goed uit zien.

    Beantwoorden
  4. Melanie
    28 april 2016 at 12:29 (1 jaar ago)

    Hoi wat is zuiveringszout precies en waarom moet het erin? Groetjes melanie

    Beantwoorden
    • Focus on Foodies
      28 april 2016 at 12:37 (1 jaar ago)

      Zuiveringszout is een ander woord voor baking soda en zorgt ervoor dat de structuur van je deeg beter wordt en dat de koekjes wat meer rijzen.

      Groet, Lianne

      Beantwoorden
  5. annick stevens
    6 maart 2017 at 16:57 (7 maanden ago)

    heerlijke koekjes.ook al gemaakt met gemengde noten in plaats van pecannoten.met ahornsiroop gaat ook.ik doe een 5ml meer in en dan kleven ze wel.

    Beantwoorden

1Pingbacks & Trackbacks op Suikervrije Amandelmeel Koekjes met pecan noten

Geef een reactie