appel mango compote zonder suiker

Suikervrije appel-mango compote

Soms wordt weleens vergeten hoe zoet fruit van zichzelf is. Zo moet je in de supermarkt goed zoeken naar een suikervrije appelmoes, terwijl ik me dan juist afvraag waarom er suiker is toegevoegd aan de ‘standaard’ appelmoes. Echt, appels zijn al zoet genoeg; daar hoef je heus geen suiker meer aan toe te voegen om een lekkere appelmoes te maken. Afgelopen kerst maakte mam deze suikervrije appel-mango compote en omdat die zo ontzettend lekker is, wil ik graag het recept met jullie delen.

suikervrije appel mango compote

suikervrije appel mango compote

Je kunt de suikervrije appel-mango compote als bijgerecht maken, of juist lekker twee eetlepels compote door je kwark ’s ochtends. Of gewoon lekker ’s avonds een bakje na het eten, als toetje. Super simpel om te maken, ontzettend lekker en doordat je geen suikers of andere ingrediënten toevoegt, ook heerlijk puur. Een echte verwennerij!

Wat heb je nodig?

Voor ongeveer 4 porties

  • 700 gram appel, geschild in stukjes
  • 1 rijpe mango, in stukjes
  • 1 theelepel verse gember, geraspt
  • 1 theelepel gemalen kardemom
  • 100 ml pure appelsap
  • 1 kaneelstokje

En hoe maak je het?

  1. Schep de blokjes mango met de stukjes appel in een pan om met de appelsap, gember en kardemom. Laat dit 15 minuten koken met het kaneelstokje tot een grove moes en laat afkoelen.
  2. Maal eventueel het kaneelstokje fijn en voeg weer toe, of roer een theelepeltje gemalen kaneel door de compote.
  3. Eet smakelijk!
suikervrije moes van appel en mango

suikervrije moes van appel en mango

Er zijn 4 reacties op Suikervrije appel-mango compote

  1. Sofieke
    6 januari 2016 at 10:28 (4 jaar ago)

    Mmm, dat klinkt erg lekker. Heb nog veel appels liggen en een mango in mijn fruittas gekregen, dus dit ga ik zeker uitproberen! Ik neem aan dat het appelsap ook gelijk aan het begin in de pan moet?

    Beantwoorden
  2. Hennie
    6 januari 2016 at 12:53 (4 jaar ago)

    Hi Lianne,
    Misschien een tip: ik voeg altijd bij het maken van zoete gerechtjes een snufje zout toe tijdens het koken. Dit snufje zout haalt de natuurlijke suikers naar boven. Natuurlijk niet te veel! gewoon een snufje. Raar maar waar, het wordt zoeter!

    Beantwoorden
  3. lora
    11 januari 2016 at 13:36 (4 jaar ago)

    Ziet erg lekker uit! En waar is dit mooie mini pannetjes van? Ik zoek namelijk ook zoiets.

    Beantwoorden
    • Focus on Foodies
      12 januari 2016 at 22:04 (4 jaar ago)

      Hoi Lora,
      Thanks! Ze zijn van de Action, volgens mij hebben ze ze af en toe nog wel staan daar :-)!

      Beantwoorden

Geef een reactie