Banaan Kokos Koekjes

Suikervrije Banaan Kokos Koekjes

Ik ben groot fan van deze Suikervrije Banaan Kokos Koekjes en van kokos in het algemeen. Door m’n Overnight Oats doe ik standaard een flinke schep gedroogde kokos en het liefst verwerk ik het ook in allerlei koekjes. Niet alleen is de smaak gewoon lekker, is dat natuurlijk persoonlijk, want ik ken ook wel mensen die er niet wild van zijn. Maar daarnaast bevat gedroogde kokos of kokosrasp ook veel vezels.

Vezels zijn belangrijk voor een goede darmwerking en kunnen onder andere helpen bij een opgeblazen gevoel. Ook hebben ze een stabiliserend effect op cholesterol en zorgen ze voor een vol gevoel. Niks mis mee dus!

Van kokos wordt mijn buik dus blij en ikzelf word weer heel erg blij van deze kokos-banaan koekjes. Ik maak ze met rijstmeel, havermout en amandelmeel, maar voor diegenen die geen amandelmeel in huis hebben, kun je het (vermoed ik) ook wel vervangen door extra havermout of rijstmeel. Boter, kokosolie of olijfolie heb je niet nodig en hetzelfde geldt voor eieren, met name door de fijngeprakte banaan die door het mengsel gaat. Die banaan zorgt ervoor dat het deeg lekker smeuig wordt en geeft er natuurlijk ook veel smaak aan.

Ze zijn super makkelijk en snel te maken, omdat het deeg niet hoeft te rusten. Als ze net uit de oven komen zijn ze ontzettend knapperig en eigenlijk op zijn lekkerst. De dag erna zijn ze al wat zachter, nog steeds lekker natuurlijk, maar het knapperige gaat er dus vrij snel af. Ik raad je dus aan om ze niet te lang te bewaren.

Wat heb je nodig?

Voor 12 koekjes

  • 60 gram rijstmeel
  • 10 gram havermout
  • 10 gram amandelmeel
  • 5 gram lijnzaad
  • 25 gram kokosrasp
  • 1 banaan
  • 1/2 theelepel wijnsteenbakpoeder
  • 1/2 theelepel vanille extract
  • 1/4 theelepel kaneel
  • 20 ml agavesiroop
  • beetje zout

En hoe maak je het?

Verwarm de oven op ongeveer 170 graden

Zet een bakplaat klaar en bekleed die met bakpapier

  1. Meng in een grote kom alle droge ingrediënten bij elkaar. Dus rijstmeel, havermout, het amandelmeel, lijnzaad, kokosrasp, kaneel, bakpoeder en zout.
  2. Prak de banaan goed fijn en doe deze in een kom. Giet hier de agavesiroop en vanille extract bij en roer even goed door. Giet daarna de inhoud van de kom bij de droge ingrediënten.
  3. Meng het deeg even goed door met een lepel en daarna met je handen.
  4. Kies een leuk vormpje. Je kunt ook gewoon ronde balletjes maken ter grootte van een golf bal en deze met een vork platdrukken.
  5. Bak de koekjes ongeveer 15 minuten aan een kant en draai ze daarna om. Daarna nog even 5 minuten bruin bakken aan de andere kant. Even laten afkoelen en klaar om op te eten!r

Banaan Kokos Koekjes

Banaan Kokos Koekjes

Er zijn 4 reacties op Suikervrije Banaan Kokos Koekjes

  1. Thamar
    14 juni 2013 at 11:42 (4 jaar ago)

    Hoi lianne,

    Ik denk dat deze het vanmiddag worden:) kan eigenlijk niet kiezen, wat een keuzes!
    Heb gelukkig van bijna alles, alles in huis.
    Kids zullen het denk heerlijk vinden.
    Agave kan ook door honing vervangen worden toch?
    En hoe weet je wat 20ml is?

    Tips voor de meest eenvoudige cake/koek/taart voor een kinderverjaardag?

    Alvast bedankt.

    Warme groet thamar

    Beantwoorden
  2. Danielle
    6 maart 2015 at 12:15 (2 jaar ago)

    Vanochtend gemaakt, ze zijn heerlijk! En super snel klaar. Ik heb een beetje honing gebruikt, en baking pouder met een beetje citroensap.
    Nu even wachten tot ze (een beetje) afgekoeld zijn…

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      8 maart 2015 at 13:08 (2 jaar ago)

      Hi Danielle,
      Super leuk om te horen. En een beetje citroensap toevoegen is inderdaad super lekker! Zijn ze inmiddels al op ;-)?

      Groetjes,
      Lianne

      Beantwoorden
  3. Chris
    21 februari 2016 at 13:50 (1 jaar ago)

    At ziet dit recept er lekker uit! Kan ikipv rijstmel ook sojameel gebruiken denk je?

    Beantwoorden

Geef een reactie