Suikervrije en Glutenvrije Recepten

Op Focus on Foodies vind je allerlei suikervrije en glutenvrije recepten. De meeste recepten zijn daarnaast zuivelvrij, veganistisch, vegetarisch en altijd tarwevrij. Ikzelf ben overigens geen vegetariër. Hieronder vind je een overzicht van al mijn gezonde recepten.

Glutenvrije en Rauwe Fruit Taart

Glutenvrije en Rauwe Fruit Taart

Laatste blogposts

[catlist name=recepten]

 

Brood

Suikervrije taart en koekjes

Suikervrij ontbijt

Glutenvrije en/of tarwevrije hoofdgerechten

Suikervrije nagerechten

Suikervrije snacks en tussendoortjes

Gezonde dranken en smoothies

Er zijn 23 reacties op Suikervrije en Glutenvrije Recepten

  1. Jacqueline
    21 februari 2014 at 11:39 (3 jaar ago)

    Heb je ook recepten / ideeën voor gezonde en glutenvrije zoutige snacks ?
    Vervangers voor het heerlijke bakje chips savonds….
    p.s. wordt helemaal blij van je site.. Zoveel lekkere en gezonde recepten….

    Beantwoorden
    • Evy Bakker
      13 mei 2015 at 16:22 (2 jaar ago)

      Vaak is naturel chips van verschillende merken glutenvrij! En gezonde noten van de notenboer ook!

      Beantwoorden
    • kelsje
      10 juni 2015 at 20:55 (2 jaar ago)

      je kan natuurlijk ook een zoete aardappel gebruiken om zelf glutenvrije chips te maken

      Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      26 januari 2015 at 13:21 (3 jaar ago)

      Goed om te horen Jannie, fijn dat je uit de voeten kunt met alle recepten :-)!

      Groetjes,
      Lianne

      Beantwoorden
  2. Johanna
    10 februari 2015 at 06:04 (2 jaar ago)

    Wow hier word ik blij van…. zelf eet ik al aantal jaar glutenvrij maar nu weten we sinds een week dat mijn dochtertje geen koe/geitenmelk mag en daarnaast ook geen suikers. Een moeilijke combinatie omdat suiker zo beetej overal in zit…lastig wat je nu kan halen/maken. Maar dit zijn heel duidelijke recepten waar je geen’aparte’ dure dingen voor hoef aan te schaffen. Nu kan ik voor haar ook lekkere dingen maken…(en voor mezelf ook :)

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      11 februari 2015 at 09:34 (2 jaar ago)

      Super leuk om te horen Johanna, ik word altijd weer erg blij van leuke reacties als deze :-) Vervelend dat je dochter nu nog beperkter is in haar eten, hopelijk kun je hier genoeg inspiratie opdoen zodat ze alsnog hartstikke lekker kan eten. Het is even wennen, maar het kan zeker!

      Groetjes,
      Lianne

      Beantwoorden
  3. José
    21 februari 2015 at 17:28 (2 jaar ago)

    Ik eet nu ook gluten, zuivel en suikervrij en voel me hier goed bij en krijg weer energie van. Wat een lekkere recepten, heerlijk om zo te koken op een gezonde manier. Ik vond het moeilijk om te beginnen omdat je altijd veel uit pakjes en zakjes hebt gekookt. En natuurlijk werkt de verslaving van suiker en light dranken nog wel na maar ik ben op de goede weg. Dus dit is een geweldige site, super bedankt ik ben er heel blij mee!

    Beantwoorden
  4. Hester
    27 februari 2015 at 18:50 (2 jaar ago)

    Wat een fijne website met prachtige recepten!!!
    Ik ga vanavond nog aan de slag :-)

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      1 maart 2015 at 19:35 (2 jaar ago)

      Super leuk om te horen Hester, fijn dat je zo blij bent met alle recepten! Laat vooral ook even weten als je iets hebt gemaakt, dat vind ik heel leuk!

      Groetjes,
      Lianne

      Beantwoorden
  5. Patricia Tullen
    24 maart 2015 at 14:05 (2 jaar ago)

    Echt geweldige recepten. Heb altijd problemen gehad om echt iets lekkers te maken zonder suiker en jij doet dit echt zonder moeite.
    Heb je misschien ook een recept om de klassieke melksaus te vervangen?
    In combinatie met witloof en hesp mis ik dit wel eens.
    Groetjes

    Beantwoorden
  6. Saritha
    1 april 2015 at 16:40 (2 jaar ago)

    Ik ben gek op rijstpunding, kan het alleen nog nergens meukvrij vinden. Heb jij die wel:)?

    Beantwoorden
    • Sandra van Ophem
      27 oktober 2015 at 12:31 (2 jaar ago)

      Beste Saritha, gebruik hiervoor kokosmelk ipv gewone melk.. geeft je meteen een tropische twist 😉

      Beantwoorden
  7. Eline
    2 april 2015 at 21:59 (2 jaar ago)

    Ik heb net je site ontdekt en ik ben er nu echt helemaal weg van !!!! Ik zou de recepten nu echt allemaal willen maken :) En dat er ook zulke lekkere recepten zijn en gezond, das echt helemaal top ! Echt een toffe blog ! Ga er vooral mee door :)

    Beantwoorden
  8. christina
    13 april 2015 at 21:41 (2 jaar ago)

    Hai!

    Wij beperken sinds kort geraffineerde suikers zoveel mogelijk te beperken. En glutenvrij wil ik ook een tijdje proberen om te kijken of het dan beter gaat met mijn darmen/buikpijn.

    Wat een geweldige recepten staan hier op de site. Ga ik zeker mee aan de slag!

    Ik volg je al op instagram!

    Groetjes Christina

    Beantwoorden
  9. Debora
    21 april 2015 at 20:59 (2 jaar ago)

    Ik wil graag bananenbrood maken maar lust geen dadels.
    Kan ik dat gewoon weg laten?
    Groeten

    Beantwoorden
  10. Jolande
    7 augustus 2015 at 09:12 (2 jaar ago)

    hebben jullie ook glutenvrije, melkvrije, suikervrije en gist vrije brood recepten?

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      19 oktober 2015 at 17:49 (2 jaar ago)

      Hi Jolande,
      Ja hoor, staan bovenaan deze pagina :-)

      Beantwoorden
  11. Nicole
    11 oktober 2015 at 16:45 (2 jaar ago)

    Wat een leuke site is dit met heerlijke recepten. Ik heb vandaag de gevulde speculaas gemaakt, erg lekker maar heel droog. Zou ik door het deeg een ei of iets van boter kunnen doen waardoor het wat minder droog wordt? Ik ben alleen allergisch voor tarwe.

    Beantwoorden
  12. Focus On Foodies
    19 oktober 2015 at 17:49 (2 jaar ago)

    Hi Nicole,
    Dan kun je inderdaad een extra ei toevoegen of wat meer kokosolie!

    Groetjes,
    Lianne

    Beantwoorden
  13. Esther
    13 januari 2016 at 13:52 (2 jaar ago)

    Super site!!! Heerlijke recepten echt een enorme hulp bij het ontdekken en toepassen van een gluten suiker en koemelk vrij voedings patroon…heb al koekjes gebakken ze waren heerlijk!! Dank je wel ga zo door groetjes Esther

    Beantwoorden
  14. Karin
    19 maart 2016 at 08:51 (1 jaar ago)

    Fantastische site
    Hartelijk dank zo veel heerlijke recepten

    Beantwoorden
  15. monica
    9 mei 2016 at 17:28 (1 jaar ago)

    Hele fijne site, complimenten!
    vraagje; bij het bakken van oa brood, wat voor gist gebruik je dan? Moet dat nog aan special eisen voldoen?
    alvast bedankt voor je reactie.
    Monica

    Beantwoorden

Geef een reactie