Super Paddo: Gevulde Portobello

Super Paddo: Gevulde Portobello

Gevulde portobello

Gevulde portobello

Als het aan mij lag at ik iedere dag een gevulde portobello, want ik vind het een van de meeste lekkere paddenstoelsoorten die er is. Helaas is het ook een vrij prijzige variant, dus is het meestal een kwestie van wachten tot je er een paar voor een goede prijs tegenkomt. Al eerder maakte ik deze Portobello Hamburgers, waar je kon lezen dat ik de portobello’s had gekocht bij een Turks winkeltje bij mij om de hoek. Ook deze portobello’s komen weer bij datzelfde winkeltje vandaan, ook weer voor 1,- per ons. Voor die prijs kun je er natuurlijk makkelijk 4 meenemen!

En vandaar weer een lekker super paddo recept. Soms heb je trouwens van die gerechten waarbij je achteraf totaal niet het gevoel hebt je vlees of vis gemist te hebben. Een vrijwillige vegetarische maaltijd, om het zo maar te noemen, want hier ziet men toch het liefst iets met vlees of vis. Maar bij deze heerlijke portobello werd het totaal niet gemist, sowieso omdat het behoorlijk vult, maar ook omdat de portobello van zichzelf nogal vlezig is. Een stevige maaltijd dus!

Oh en zoals je ziet gebruik ik voor dit gerecht geitenkaas. Geitenkaas is gemaakt van geitenmelk en lokt over het algemeen niet dezelfde reacties uit als koemelk. Zo was ik als baby allergisch voor koemelk en kreeg daarom geitenmelk, wat ik wel kon verdragen. Nogmaals, alles met mate, dus ga geen kilo’s per week weg eten. Maar af en toe wat garneren met geitenkaas werkt bij mij prima. Ben je veganistisch of wil/mag je geen kaas eten, dan kun je het natuurlijk gewoon weglaten!

Wat heb je nodig?

Voor 2 personen

* 4 portobello’s
* 1 cup quinoa (of ongeveer 150gr)
* 1 aubergine
* 1 bakje champignons
* 1 rode paprika
* 1 avocado
* 40gr geitenkaas

En hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 200graden

1. Spoel de quinoa in een zeef af, om de bittere laag saponinen die op de korrel zitten, weg te wassen. Doe je dit niet, dan heb je kans dat er een bitter smaakje aan de quinoa blijft zitten.
2. Doe de quinoa in een pan met 2x de hoeveelheid water. Gebruik je 1 cup quinoa, dan dus 2 cups water. Breng de quinoa op gemiddeld vuur aan de kook en laat dan op laag vuur ongeveer 8 minuten doorkoken. Zet na 8 minuten het vuur uit en laat met de deksel erop nog minimaal 5-10 minuten nagaren. Nu kun je de quinoa ook gaan kruiden. Doe dit naar eigen smaak, maar erg lekker is om bijvoorbeeld komijnzaad, zout, peper en knoflookpoeder te gebruiken.
3. Hol dan de portobello’s uit door eerst het steeltje te verwijderen en daarna met een lepeltje op schilmesje de rest. Wees voorzichtig; de portobello scheurt snel en je wilt hem natuurlijk vullen, dus het is een secuur werkje. Smeer de portobello’s in met (knoflook)olijfolie.
4. Snijd de aubergine, champignons en paprika in kleine blokjes en bak in een pan met wat olijfolie mooi goudbruin. Voeg naar smaak nog wat zout/peper en andere kruiden toe.
5. Vul dan de portobello’s met de gebakken groenten. Snijd ook de avocado in kleine blokjes en leg wat avocado bovenop de groenten. Dek af met wat plakjes of geraspte geitenkaas. Bak de portobello’s in de oven mooi goudbruin (10-15 minuten)
6. Gebruik de rest van de avocado om het bord te versieren en doe hetzelfde met de rest van de gebakken groenten (als je die nog hebt). Verdeel dan de quinoa over de twee borden en maak er een mooi bedje van, zodat je daar zo de portobello’s op kunt leggen.
7. Haal de portobello’s uit de oven en leg ze op de quinoa.

 

Je Super Paddo is klaar, eet smakelijk!

Gevulde portobello

Gevulde portobello

Geef een reactie