Superfood ontbijt

Superfood ontbijt

Vandaag ben ik jarig! Jippie! Zeker op een verjaardag verdien je een fantastisch begin van je dag, maar een dag beginnen zonder superfood ontbijt is niets voor mij. Een ontbijtje moet bij mij aan een aantal eisen voldoen:

–          Het moet vullen

–          Het moet snel en simpel te maken zijn

–          Het moet het liefst iets van fruit bevatten

Het volgende ontbijtrecept voldoet aan alle drie die eisen. Met Mild & Creamy van Alpro, een plantaardige variant op yoghurt, maak je super snel een superfood ontbijt. Je hebt er maar een aantal ingredienten voor nodig en deze haal je (met uitzonderig van de cacaonibs) gewoon bij de supermarkt. En ook met de topping kun je eindeloos varieren. Heb je een dag trek in banaan? Vervang dan de mango door plakjes banaan, of stukjes appel. Voeg wat kaneel toe als je daar van houdt.

Superfood ontbijt

Superfood ontbijt

De yoghurt is dik van textuur en zacht, maar vol van smaak. Het vult daardoor goed en smaakt bovendien super lekker; een goede start van je dag dus. Daarnaast kun je de producten van Alpro in iedere supermarkt vinden en dat is wel zo handig!

Superfood ontbijt

Superfood ontbijt

Superfood ontbijt

Superfood ontbijt

Superfood ontbijt

Superfood ontbijt

 

Hoe maak je zelf een superfood ontbijt?

Je hebt nodig:

  • 1 granaatappel
  • Halve mango
  • 250 ml Alpro Mild & Creamy
  • 1 eetlepel gebroken lijnzaad
  • 1 eetlepel cacao nibs

En hoe maak je het?

  1. Peuter de granaatappelpitten uit de granaatappel (voorzichtig, het sap geeft vlekken).
  2. Schil de mango en snijdt deze in kleine blokjes
  3. Schenk 250ml Alpro Mild & Creamy in een glas of kom en verdeel hierover flink wat granaatappelpitten en stukjes mango.
  4. Voeg dan het lijnzaad en de cacaonibs toe.
  5. Roer door elkaar (maak eerst je foto voor Instagram ;-)) en geniet van dit heerlijke ontbijt!

Eet je veganistisch of lactosevrij? Op de website van Alpro vind je nog veel meer yummy ontbijt inspiratie.

Er zijn 34 reacties op Superfood ontbijt

  1. Myrthe
    20 januari 2014 at 08:29 (4 jaar ago)

    Happy birthday :)

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      20 januari 2014 at 19:01 (4 jaar ago)

      Dankjewel Myrthe!

      Beantwoorden
  2. Kim
    20 januari 2014 at 08:33 (4 jaar ago)

    Als eerste natuurlijk gefeliciteerd met je verjaardag! En misschien als tip: geitenyoghurt is ook fijn als ontbijt! Vult goed en bevat geen lactose en ook gewoon in de meeste supermarkten verkrijgbaar. En een ongeveer kwartiertje voor je ontbijt een glas lauw water met citroensap, houd je bloedsuikerspiegel op peil 😉
    Fijne dag nog vandaag!

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      20 januari 2014 at 18:59 (4 jaar ago)

      Thanks Kim, ook voor de tip! Ik voeg ook meestal nog een theelepeltje kaneel toe aan mijn ontbijtjes om dezelfde reden: dit houdt de bloedsuikerspiegel stabiel.

      Beantwoorden
      • Kim
        20 januari 2014 at 20:19 (4 jaar ago)

        Ja dat doe ik inderdaad ook altijd, kaneel, vergeten te vermelden! Fijne dag nog!

        Beantwoorden
  3. Annamarie
    20 januari 2014 at 09:27 (4 jaar ago)

    Gefeliciteerd. Maar toch even een vraagje. Deze yoghurt bevat toch suiker. Ben nog steeds op zoek naar een suiker vrije variant.

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      20 januari 2014 at 18:58 (4 jaar ago)

      Hoi Annamarie,
      Klopt dat deze yoghurt (een kleine hoeveelheid) suiker bevat. Ik heb ook nog altijd geen suikervrije én zuivelvrije variant gevonden helaas.

      Beantwoorden
      • Lindanp
        11 maart 2014 at 13:13 (4 jaar ago)

        Provamel, verkrijgbaar in de biowinkel 😉

        Beantwoorden
  4. Kristel
    20 januari 2014 at 09:40 (4 jaar ago)

    Hiep hiep hoera! Fijne dag. Heb je nog een lekkere taart voor jezelf gebakken?

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      20 januari 2014 at 18:58 (4 jaar ago)

      Dankjewel Kristel! Nee helaas 😉 Wel heerlijk exotisch verjaardagsfruit meegenomen van de Bazaar in Beverwijk!

      Beantwoorden
  5. Nanda
    20 januari 2014 at 10:08 (4 jaar ago)

    Gefeliciteerd en een hele fijne dag…
    Lekker ontbijtje..op de soya na dan..vooral mannen moeten hiermee uitkijken, geeft disbalans in testosteron…

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      20 januari 2014 at 18:57 (4 jaar ago)

      Hi Nanda,
      Dankjewel! Als je wel lactose/zuivel mag kun je altijd de soyayoghurt vervangen :-). Blijft lekker smaken!

      Beantwoorden
  6. leontine
    20 januari 2014 at 10:57 (4 jaar ago)

    Heel hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag.
    Veel dank voor de leuke recepten!
    een prettige dag,
    Leontine

    Beantwoorden
  7. Tara
    20 januari 2014 at 12:38 (4 jaar ago)

    Gefelicteerd met je verjaardag! En mmmh wat een lekker ontbijt! Ik eet voornamelijk de vanille variant van Alpro, ook een aanrader! Groetjes Tara

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      20 januari 2014 at 18:55 (4 jaar ago)

      Dankjewel, fijn dat het je lekker lijkt Tara!

      Beantwoorden
  8. gaby
    20 januari 2014 at 13:00 (4 jaar ago)

    waar kan je die cacao nibs kopen ?

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      20 januari 2014 at 18:55 (4 jaar ago)

      Hi Gaby,
      Cacao nibs haal je bij natuurwinkels, zoals EkoPlaza of online bij winkels als deweegschaal.nl :-)

      Beantwoorden
  9. Debbie
    20 januari 2014 at 13:06 (4 jaar ago)

    Happy Bday!!

    Beantwoorden
  10. Suuz
    20 januari 2014 at 13:22 (4 jaar ago)

    Happy Birthday!! en wat een heerlijk ontbijtje :-) maar zit er echt in dat glaasje 1 hele granaatappel en een halve mango??? dit recept is voor 1 persoon of voor 2 personen? :-) bedankt alvast!!

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      20 januari 2014 at 18:56 (4 jaar ago)

      Dankjewel Suzanne!
      Nee in het glaasje zit iets minder fruit dan het recept ‘zegt’, dit heb ik na de foto toegevoegd. Anders kon je niet meer zien wat voor ingredienten er allemaal inzaten, wat ik juist wilde laten zien bij dit receptje. Maar met een granaatappel en halve mango is het absoluut een vullend ontbijt, je kunt altijd minder gebruiken natuurlijk :-)

      Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      20 januari 2014 at 18:56 (4 jaar ago)

      Dankjewel Chantal!

      Beantwoorden
  11. Renaat
    20 januari 2014 at 20:16 (4 jaar ago)

    Hieperdepiep hoeraaaaaaa!!
    Van harte!! Je mag vaker jarig zijn en zulke lekkere recepten bloggen….

    Beantwoorden
  12. margot kerstens
    20 januari 2014 at 21:46 (4 jaar ago)

    Gefeliciteerd!

    Beantwoorden
  13. Pauline
    20 januari 2014 at 22:26 (4 jaar ago)

    Van harte! :)
    Lekker ontbijtje, helaas vind ik ‘m alleen niet zo supersnel. Maar goed, wat voorbereidend werk de avond van tevoren kan ook geen kwaad 😉

    Beantwoorden
  14. Mirjam
    21 januari 2014 at 21:44 (4 jaar ago)

    Nog gefeliciteerd met je verjaardag!
    En het ontbijtje ziet er heerlijk uit. Maar ik vraag me af of het voldoende vult…

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      21 januari 2014 at 22:06 (4 jaar ago)

      Dankjewel Mirjam!
      Het ziet er misschien niet vullend uit, maar ik zou het zeker eens proberen als het je lekker lijkt: ik zat echt propvol!

      Beantwoorden
  15. Petra
    31 januari 2014 at 19:05 (4 jaar ago)

    Dit ziet er helemaal super uit…alsnog gefeliciteerd!

    Beantwoorden
  16. José Zwiers
    1 februari 2014 at 20:29 (4 jaar ago)

    Er zit in alpro soya suiker zag ik. Vindt je dat geen probleem?

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      3 februari 2014 at 21:26 (4 jaar ago)

      Hi José,
      Ik mijd normaal alle producten met (toegevoegde) suiker, soms kun je echter niet alles. Tot nu toe heb ik namelijk geen suikervrije plantaardige yoghurt gevonden; ik hoop dat Alpro ook snel met een suikervrije variant komt net zoals ze deden met de Amandelmelk

      Beantwoorden
  17. Mara
    13 februari 2014 at 19:28 (4 jaar ago)

    Arla heeft een lactose vrije yoghurt. Niet plantaardig maar wel geschikt voor mensen met lactose intolerantie. En smaakt heerlijk. Bij de natuurwinkel is er ook een biologische variant.

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      13 februari 2014 at 19:29 (4 jaar ago)

      Hi Mara,
      Die ken ik inderdaad, goede tip, dankjewel! Wel gemaakt van koemelk, daar kan ik zelf dan weer niet tegen. Maar voor mensen met een lactose intoleratie zeker een goed alternatief!

      Beantwoorden

Geef een reactie