glutenvrije-taco-met-kip-avocado-en-linzen2

Taco’s met kip, avocado en linzen – Glutenvrij Tex Mex avondje!

Vind je het ook geen kleurrijk feestje op tafel, met al dit lekkers? Het is binnen no-time klaar en super makkelijk te maken en extra leuk als je een gezellig avondje organiseert. Ik geef je zoveel mogelijk inspiratie voor de Tex Mex keuken en laat je zien hoe makkelijk zelf guacamole maken is. Ook deel ik een recept voor heerlijke taco’s met kip, avocado en linzen met je en zie je hoe je nacho’s met kaas uit de oven nét iets spannender maakt. Smullen!

Je kunt de maaltijd als geheel klaarmaken, of ervoor kiezen om alleen de taco’s te maken. De nachochips met het recept voor guacamole zijn bijvoorbeeld ook heel lekker voor ’s avonds, bij een avondje bankhangen en film kijken of bijkletsen met vriendinnen. De guacamole is heerlijk puur en in combinatie met de nachochips en kaas echt hemels. Door wat paprikapoeder aan de nachochips toe te voegen geef je de chips subtiele paprika smaak. Wist je trouwens dat de nachochips van Santa Maria gemaakt zijn van enkel zout, olie en maismeel? Glutenvrij dus! Hetzelfde geldt voor de taco schelpen van Santa Maria, waardoor de taco’s ook geschikt zijn voor mensen die glutenvrij eten.

Guacamole, glutenvrije taco's en nachochips

Guacamole, glutenvrije taco’s en nachochips

taco-met-kip-avocado-en-linzen

taco met kip, avocado en linzen

En vind je het lekker om nog wat extra groenten toe te voegen? Voeg dan paprikareepjes toe aan de taco’s. Het is ook heerlijk om stukjes paprika in de guacamole te dippen. En als je ook zo gek bent op de Tex Mex keuken en op zoek bent naar wat extra inspiratie, kijk dan vooral even op http://www.santamariaworld.com/nl/recepten/. Hier vind je volop lekkere Tex Mex gerechten.

Winactie

Wil je ook aan de slag voor een Tex Mex avondje? Doe mee met de Santa Maria winactie en stuur jouw favoriete recept dan in via de Facebookpagina. Je maakt dan kan op één van dan de tien Tex Mex pakketen! Wat is jouw favoriete Tex Mex gerecht?

Wat heb je nodig?

Voor de taco’s
Voor 4 personen

  • 8 taco’s
  • 1 avocado
  • 300 gram kip
  • 2 rode uien
  • 2 knoflookteentjes
  • 3 tomaten
  • 1 limoen
  • 200 gram linzen
  • handje ijsbergsla
  • scheutje olijfolie
  • 1 pakje Santa Maria fajita mix

Hoe maak je het?
Verwarm de oven op 125 graden

  1. Snijd de kip in dunne reepjes. Doe de kip in een bakje en verdeel ongeveer 1,5 eetlepel fajita mix over de kip en besprenkel met olijfolie. Laat dit nu even staan.
  2. Snipper de rode ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in reepjes. Was de linzen.
  3. Warm de taco’s in 15 minuten op in de oven op 125 graden.
  4. Doe ondertussen wat olie in de pan en fruit de knoflook en uien aan. Als de uien glazig zijn, voeg je de tomaat toe. Bak dit ongeveer 5 minuutjes op middelhoog vuur.
  5. Voeg de kip toe en bak dit mee tot het gaar is. Voeg het sap van een halve limoen toe. Voeg dan de linzen toe en bak kort mee.
  6. Doe een klein scheutje water in de pan en voeg nog een halve eetlepel fajitakruiden toe.
  7. Als de taco’s klaar zijn, haal je ze uit de oven. Leg een stukje avocado op de bodem van de taco en vul ze dan met het kipmengsel. Verdeel over iedere taco wat sla en eventueel een beetje geraspte kaas. Smullen maar!

Voor de guacamole

  • 1 avocado
  • 1 limoen
  • halve tomaat
  • 1 knoflookteen
  • 1 sjalotje
  • snuf komijnpoeder
  • snuf peper en zout
  1. Snijd de avocado doormidden en prak fijn.
  2. Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Doe dit bij de avocado en knijp dan het sap van de limoen uit. Snijd de tomaat in kleine blokjes en voeg toe. Maak af met het komijnpoeder en een snuf peper en zout. Roer door en klaar is je guacamole!
Glutenvrije nacho chips uit de oven

Glutenvrije nacho chips uit de oven

Nacho’s met kaas uit de oven

  • 185 gram nachochips
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 150 gram geraspte kaas
  1. Verdeel de nacho’s over een ovenschaal. Verdeel het paprikapoeder over de nacho’s en garneer met de geraspte kaas. Als je een bovengrill hebt, is dat het lekkerst; zet de nacho’s ongeveer 5 minuten in de oven.
Tex Mex avond: taco's, guacamole en nacho chips uit de oven

Tex Mex avond: taco’s, guacamole en nacho chips uit de oven

In samenwerking met Santa Maria

Geef een reactie