toetje met slagroom, fruit en koekjes

Trifle met slagroom, rood fruit en glutenvrije koekjes

Always leave room for dessert. Stressed is dessert spelled backwards. Life is short, eat dessert first. Er zijn niet voor niets zoveel leuke quotes te vinden over het dessert: iedereen is er toch gek op? En het leukste dessert vind ik toch wel een toetje wat ook een béétje makkelijk te maken. Het liefst al eerder op de dag. Als je eters krijgt, wil je toch ook gewoon tijd hebben om te kletsen. Dit heerlijke toetje, een trifle met slagroom, rood fruit en glutenvrije koekjes, maak je gewoon ’s middags en tover je ’s avonds zo uit de koelkast op tafel!

toetje met slagroom, rood fruit en glutenvrije koekjes

toetje met slagroom, rood fruit en glutenvrije koekjes

trifle met rood fruit, slagroom en koekjes

trifle met rood fruit, slagroom en koekjes

Voor deze trifle met slagroom, rood fruit en glutenvrije koekjes gebruik ik Schär Digestive choc. Dit zijn de traditionele glutenvrije digestive koekjes van Schär, met lekker veel vezels, maar dan met een laagje chocolade. Yum! Die chocolade past ook weer perfect bij het fruit in dit toetje. Met de producten van Schär weet je 100% zeker dat je glutenvrij eet. Onbezorgd genieten van je dessert dus!

En houd je nog wat koekjes over? Dan kun je die stiekem opsnoepen als je het dessert aan het maken bent ;-). Koken moet beloond worden, toch? Haha!

trifle met rood fruit, slagroom en koekjes

trifle met rood fruit, slagroom en koekjes

Wat heb je nodig?
Voor 2 personen

  • 250 ml slagroom
  • 2 eetlepels mascarpone
  • 1 pak Schär Digestive choc
  • 2 handjes rood fruit, bijv. bosbessen, frambozen en bramen
  • 1 eetlepel (kokosbloesem)suiker

En hoe maak je het?

  1. Klop de slagroom op met de eetlepel (kokosbloesem)suiker. Voeg op het laatst kort de mascarpone toe.
  2. Verkruimel de Schär digestives.
  3. Doe in twee glazen een bodem slagroom. Hierop een laagje digestives.
  4. Daarbovenop weer slagroom. Nu maak je een laagje met vers fruit. Houd een klein beetje apart voor de garnering. Maak het af met een laagje slagroom en garneer met wat stukjes koek en fruit. Ejoy!
trifle met rood fruit, slagroom en koekjes

trifle met rood fruit, slagroom en koekjes

In samenwerking met Schär.

Geef een reactie