tropisch havermout met mango

Tropisch havermout ontbijt met mango, kokos en bananenchips

Waar havermout een paar jaar geleden nog een super stoffig imago had, is het de afgelopen tijd ineens heel populair geworden als healthy food. Bijna twee jaar terug plaatste ik al de eerste receptjes van overnight oats, havermout met plantaardige melk en superfoods die je een nachtje in de koelkast laat staan. De volgende ochtend is het een heerlijk ontbijtje, heel voedzaam en vullend. Maar wel koud, en dat is in de winter niet altijd even lekker. Daarom deel ik nu dit recept voor een tropisch havermout ontbijt met mango, kokos en bananenchips, wat dus wél lekker warm is ;-).

havermout ontbijt met mango en banaan

havermout ontbijt met mango en banaan

havermout ontbijt met mango en banaan

havermout ontbijt met mango en banaan

Een doordeweeks ontbijtje moet voor mij ’s ochtends niet al te veel werk zijn. Ik moet al vrij vroeg op en dan heb ik geen zin om een half uur in de keuken te moeten staan voor ik kan eten. Vorige week bracht de postbode een grote houten kist, vol met de nieuwe Quaker Oats Express en allemaal schattige glazen potjes met toppings. Ik ging de Quaker Challenge aan om twee lekkere en makkelijke recepten te maken met Quaker Havermout, omdat havermout nu eenmaal mijn favoriete snelle ontbijt is! Quaker Oats Express is havermout die per portie verpakt is, zodat je je ontbijt nog sneller kunt klaarmaken. Zakje in een bakje, melk toevoegen, opwarmen in de magnetron of pan en toppings toevoegen. Klaar, binnen 2 minuten. Ideaal voor als je snel en gezond wilt ontbijten en super makkelijk om mee te varieren. Volgende week plaats ik nog een lekker receptje met Quaker Havermout, om je nóg meer inspiratie te geven zodat je kunt afwisselen.

De Blackbox van de Quaker Challenge, vol heerlijke havermout toppings

De Blackbox van de Quaker Challenge, vol heerlijke havermout toppings

Wat heb je nodig?

  • 180 ml plantaardige melk (bijv. amandelmelk of sojamelk)
  • 1 zakje Quaker Oats Express Naturel (= 27 gram)
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/2 mango, in kleine blokjes
  • 1 eetlepel bananenchips
  • 1 eetlepel kokoschips
  • 1 theelepel gojibessen

En hoe maak je het?

  1. Verwarm de melk in een pannetje en doe hier de havermout en kaneel bij. Breng aan de kook en laat ongeveer 2 minuten op zacht vuur koken.
  2. Haal de havermout van het vuur en doe in een kommetje. Garneer met de stukjes mango, bananenchips, kokoschips en gojibessen. Eet smakelijk!

P.s. Je kunt de havermoutpap eventueel ook in de magnetron bereiden.

Tropisch havermout ontbijt met mango, kokos en banaan

Tropisch havermout ontbijt met mango, kokos en banaan

Dit is een gesponsord artikel.

Er zijn 5 reacties op Tropisch havermout ontbijt met mango, kokos en bananenchips

  1. Hanna
    31 januari 2015 at 10:22 (2 jaar ago)

    Waar koop je die leuke doos met toppings in potjes?

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      3 februari 2015 at 11:02 (2 jaar ago)

      Hi Hanna en Miss Paperfection,
      Deze box heb ik opgestuurd gekregen van Quaker. Ik denk dat ‘ie helaas niet in de winkel te koop is, maar ik zal het eens navragen!

      Groetjes,
      Lianne

      Beantwoorden
  2. Miss Paperfection
    31 januari 2015 at 21:41 (2 jaar ago)

    Ziet er lekker uit! Had ook wel graag geweten waar je zo’n box kunt kopen.

    Beantwoorden
  3. Josephine
    2 februari 2015 at 16:31 (2 jaar ago)

    Goedemiddag, ik was erg geïnteresseerd maar las tot mijn verbazing op de site van Quaker dat hun havermout niet glutenvrij is!

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      3 februari 2015 at 11:04 (2 jaar ago)

      Hi Josephine,
      Ik zie het ook staan inderdaad. Waarschijnlijk doelen ze (met de havermout althans) op gluten die aanwezig kunnen zijn door kruisbesmetting, omdat deze in dezelfde fabriek worden gemaakt waar wél producten met gluten worden verpakt. Heel jammer voor mensen met coeliakie :-(. Dan kun je trouwens ook een ander type havermout gebruiken, wat wél 100% glutenvrij is.

      Groetjes,
      Lianne

      Beantwoorden

Geef een reactie