Glutenvrije snack: chocolade pindakaas rijstwafels

Tussendoortje: chocolade pindakaas snack

Sinds een maand of twee ben ik fanatiek aan het sporten. Sporten vind ik sowieso heerlijk, maar nu ik met een trainer bezig ben, ben ik veel gerichter aan het werk. Twee keer per week train ik samen met de trainer, één keer in de sportschool en één keer in het park voor de deur. Daarnaast heb ik een workout met zo’n 10 oefeningen die ik zelf twee keer per week thuis kan doen. Lekker bezig dus! Met de vakantie naar Bali en de zomer in zicht super fijn en het betekent dat ik ook opnieuw moest kijken naar wat ik binnenkreeg. Zoals je laatst kon lezen in het artikel over sporten en eiwitten, hebben je spieren veel meer eiwitten nodig om te herstellen en te groeien. Daarom is deze glutenvrije chocolade pindakaas snack helemaal geschikt voor sporters. Chocolade-pindakaas wafels, met extra eiwitten en gewoon héél lekker.

Glutenvrije snack: chocolade pindakaas rijstwafels

Glutenvrije snack: chocolade pindakaas rijstwafels

Glutenvrije snack: chocolade pindakaas rijstwafels

Glutenvrije snack: chocolade pindakaas rijstwafels

Als je kant-en-klare pindakaas gebruikt voor dit recept, let er dan op dat deze geen toegevoegde suikers bevat, zoals dextrose of maltodextrine. De gewone pindakaas van Calvé is prima, maar een biologische notenpasta is een nog beter alternatief. Je kunt pindakaas ook makkelijk zelf maken, door simpelweg pinda’s en een snuf zeezout een minuut of 5 – 10 te laten draaien in de keukenmachine. Simpel en in een potje in de koelkast prima te bewaren.

Wat heb je nodig?

Voor ongeveer 6 rijstwafels

  • 6 rijstwafels
  • 200 gram suikervrije pure chocolade
  • 165 gram ontpitte dadels
  • 90 gram pindakaas
  • 75 ml water
  • 1 theelepel vanille extract
  • snuf zout

En hoe maak je het?

  1. Doe de ontpitte dadels, pindakaas, water, vanille extract en zout in de keukenmachine (foodprocessor) en maal in een paar minuten tot een pasta.
  2. Smelt de chocolade en doop de rijstwafels aan één kant in de chocolade. Herhaal dit (aan één kant dus) met alle rijstwafels. Leg ze daarna op een bord of plaat met bakpapier en zet ze ongeveer 10 minuten in de koelkast om de chocolade hard te laten worden.
  3. Haal de rijstwafels uit de koelkast. Besmeer ze met een flinke laag pindakaas-dadel pasta en doop ze daarna weer in de rest van de gesmolten chocolade. Smeer ook de randjes van de rijstwafels goed in.
  4. Laat de chocolade rijstwafels in de koelkast hard worden en bewaar in een luchtdicht bakje. Je kunt ze gerust 4-5 dagen bewaren. Lekker voor na het sporten!
Glutenvrije snack: chocolade pindakaas rijstwafels

Glutenvrije snack: chocolade pindakaas rijstwafels

Er zijn 4 reacties op Tussendoortje: chocolade pindakaas snack

  1. Liset - Beautydagboek
    6 mei 2015 at 07:58 (3 jaar ago)

    Ah ik ben dol op chocolade en in combinatie met rijstwafels en dadels is het volgens mij om te smullen. Ik ga het recept onthouden :).

    Beantwoorden
  2. Renee
    6 mei 2015 at 10:25 (3 jaar ago)

    Wat Zijn de voedingswaarden van deze after workout snack?

    Beantwoorden
  3. Kaylee
    6 mei 2015 at 11:52 (3 jaar ago)

    Vol eiwitten? Hier zitten echt nauwelijks eiwitten in hoor. ;p In de pindakaas een beetje, maar dat zet per één rijstwafel echt niet aan.

    Beantwoorden
  4. Kristy
    28 juni 2015 at 09:14 (3 jaar ago)

    Dit ziet er goed uit, komt op mijn ‘to-do’ lijstje!

    Beantwoorden

Geef een reactie