Recepten Bakken Vegan Glutenvrij

Wat ik het meeste mis, nu we bijna 4 weken zonder keuken zitten? Mijn oven! Oh en de kraan, want iedere keer met je kopjes naar de badkamer om af te wassen, is niet zo handig. Maar een oven mis ik echt enorm. Ik kan ook niet wachten tot we straks ook nog een combi-stoomoven hebben, dat is al helemaal gaaf! Voordat de keuken eruit ging, bakte ik op de valreep nog deze heerlijke vegan kaneelcake met appel. 

Cookinglife Foodies
Vegan kaneelcake met appel

Recept

Vegan kaneelcake met appel

Een lekkere en machtige cake, ideaal als tussendoortje. Ook in een glutenvrije variant.

Gang Tussendoortje
Keuken Nederlands
Porties Ca. 10 plakjes

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 15 min
Oventijd 30 min
Totaal 45 min

Benodigdheden

  • Springvorm van ongeveer 18 cm
  • Keukenmachine

Ingrediënten

  • 150 gram ongezouten cashewnoten
  • 3 dadels
  • 150 ml plantaardige melk
  • 1 banaan
  • 100 gram speltmeel of glutenvrij meel
  • 1 theelepel wijnsteen bakpoeder
  • 2 theelepels kaneel
  • optioneel: 1 appel

Hoe maak je vegan kaneelcake met appel?

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Ontpit de dadels en doe deze met de cashewnoten en melk in de foodprocessor of keukenmachine. Maal fijn. Voeg dan de banaan en meel toe, bakpoeder, zout en kaneel. Meng tot een egaal mengsel.
  3. Vet de springvorm in met een beetje (kokos)olie. Stort het beslag in de vorm en bak in ongeveer 30-35 minuten gaar.
  4. Garneer eventueel met wat stukjes appel en een beetje agavesiroop. 
  5. Geniet van dit lekkernij met ons recept.

Ik maakte deze kaneelcake met speltmeel. Voor een glutenvrije variant vervang je het speltmeel door amandelmeel of boekweitmeel. Het is een behoorlijk ‘zware’ cake, niet erg luchtig (als je een luchtige cake wilt, moet je deze gluten- en suikervrije cake van oma eens proberen), maar wel érg lekker!

Dit recept zag ik trouwens bij een andere serie veganistische recepten voorbijkomen. En het leek me véél te lekker om niet te proberen. Je kunt de cake afgedekt een aantal dagen in de koelkast bewaren. Ik vond het koud ook erg lekker smaken, hoewel de cake wel wat stevig wordt van structuur.

Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.