kaneelcake met appel

Vegan kaneelcake met appel

Wat ik het meeste mis, nu we bijna 4 weken zonder keuken zitten? Mijn oven! Oh en de kraan, want iedere keer met je kopjes naar de badkamer om af te wassen, is niet zo handig. Maar een oven mis ik echt enorm. Ik kan ook niet wachten tot we straks ook nog een combi-stoomoven hebben, dat is al helemaal gaaf! Voordat de keuken eruit ging, bakte ik op de valreep nog deze heerlijke vegan kaneelcake met appel. 

vegan kaneelcake met appel

vegan kaneelcake met appel

vegan kaneelcake met appel

vegan kaneelcake met appel

Ik maakte deze kaneelcake met speltmeel. Voor een glutenvrije variant vervang je het speltmeel door amandelmeel of boekweitmeel. Het is een behoorlijk ‘zware’ cake, niet erg luchtig (als je een luchtige cake wilt, moet je deze cake van oma eens proberen), maar wel érg lekker!

De cake zag ik trouwens bij Pure Foodie en het leek me véél te lekker om niet te proberen. Je kunt de cake afgedekt een aantal dagen in de koelkast bewaren. Ik vond het koud ook erg lekker smaken, hoewel de cake wel wat stevig wordt van structuur. Iedere dag nam ik een stukje als tussendoortje. Prima tussendoortje, toch ;-)?

Wat heb je nodig?
Springvorm van ongeveer 18 cm 

  • 150 gram ongezouten cashewnoten
  • 3 dadels
  • 150 ml plantaardige melk
  • 1 banaan
  • 100 gram speltmeel of glutenvrij meel
  • 1 theelepel wijnsteen bakpoeder
  • 2 theelepels kaneel
  • optioneel: 1 appel

En hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 170 graden.

  1. Ontpit de dadels en doe deze met de cashewnoten en melk in de foodprocessor of keukenmachine. Maal fijn. Voeg dan de banaan en meel toe, bakpoeder, zout en kaneel. Meng tot een egaal mengsel.
  2. Vet de springvorm in met een beetje (kokos)olie. Stort het beslag in de vorm en bak in ongeveer 30-35 minuten gaar.
  3. Garneer eventueel met wat stukjes appel en een beetje agavesiroop. Enjoy!
vegan kaneelcake met appel

vegan kaneelcake met appel

Geef een reactie