Zelf mosterdsoep maken

Vegan mosterdsoep (zonder zuivel)

Bij mosterdsoep denken veel mensen direct aan een scherpe soep, maar dat hoeft helemaal niet. Deze vegan mosterdsoep is heerlijk puur en bevat dus geen zuivel. Eigenlijk had ik niet vaak mosterdsoep op, tot ik vorig weekend in Friesland een heerlijke, verse mosterdsoep at op een schapenboerderij. Yum, die was zo lekker en ik vroeg me ineens af waarom ik dat nooit zelf maakte.

Een soep maken is namelijk zo eenvoudig en super snel klaar en smaakt vers zoveel beter dan uit blik of pak. Sowieso zitten er in soep uit pakjes en zakjes altijd zoveel rare dingen, waarvan ik me afvraag waarom het nodig is. Gewoon zelf maken, het is echt niet moeilijk. Weet je wat er ook super lekker bij is? Versgebakken mini speltbroodjes, die je dan lekker onderdoopt in de soep. Hier vind je het recept om zelf spelt broodjes te bakken. Ook nu het echt herfst is (ik vind het al bijna aanvoelen als winter), gaat er niets boven een flinke kom warme soep. Heerlijk!

vegan mosterdsoep, zelf maken

vegan mosterdsoep, zelf maken

Vegan mosterdsoep

Vegan mosterdsoep

Wat heb je nodig?

  • 500 ml groentebouillon
  • 2-3 eetlepels grove mosterd (proef even en voeg naar smaak meer toe)
  • 125 ml sojaroom (of een andere plantaardige kookroom)
  • 15  gram rijstbloem
  • 15 gram kokosolie
  • 1,5 eetlepel arrowroot of 1 eetlepel maizena
  • eventueel 2 takjes verse bieslook of basilicum

En hoe maak je het? 

  1. Doe in een grote soeppan de kokosolie, laat warm worden en doe hier het rijstbloem bij. Laat even bakken: dit dient om de soep wat meer structuur te geven. Doe er vrij snel de bouillon bij.
  2. Doe de mosterd en sojaroom in een apart pakje en roer goed door tot het een egaal geheel is. Voeg dit dan bij de bouillon in de pan.
  3. Breng aan de kook en laat 5 min. borrelen. Voeg dan de arrowroot toe en roer even goed door. Laat de soep afkoelen en garneer met wat verse bieslook of basilicum
vegan mosterdsoep maken

vegan mosterdsoep maken

Er zijn 8 reacties op Vegan mosterdsoep (zonder zuivel)

  1. Desiree Sip
    27 september 2014 at 07:53 (3 jaar ago)

    Ziet er heerlijk uit, ik ben zelf echt dol op mosterd

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      27 september 2014 at 15:20 (3 jaar ago)

      Thanks! En dan vind je deze soep vast lekker Desiree ;-)!

      Groetjes,
      Lianne

      Beantwoorden
  2. sylviakookt
    27 september 2014 at 12:59 (3 jaar ago)

    Ik ga ‘m maken! Goed idee en ziet er lekker uit.

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      27 september 2014 at 15:19 (3 jaar ago)

      Leuk Syliva, eet smakelijk vast 😉

      Groetjes,
      Lianne

      Beantwoorden
  3. Daniëlle
    27 september 2014 at 13:03 (3 jaar ago)

    Ik heb nu pauze en ik denk dat ik als ik vrij ben meteen mosterd ga halen om dit te maken. Jammie!

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      27 september 2014 at 15:20 (3 jaar ago)

      heerlijk Danielle, hoop dat het smaakt. Enjoy!

      Groetjes,
      Lianne

      Beantwoorden
  4. Jolanda
    27 september 2014 at 15:14 (3 jaar ago)

    Zou je rijstebloem door speltbloem kunnen vervangen? Dit heb ik nml in huis en het hoeft van mij niet glutenvrij te zijn..

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      27 september 2014 at 15:19 (3 jaar ago)

      Hi Jolanda,

      Natuurlijk, je kunt dan ook gewoon speltbloem gebruiken :-)! Eet smakelijk vast 😉

      Groetjes,
      Lianne

      Beantwoorden

Geef een reactie