Nagerechten Recepten Vegetarisch Taarten Bakken

De feestdagen zijn pas net voorbij, zit jij ook nog steeds vol? Zelfs als je eigenlijk geen zin hebt om in de keuken te staan, is deze pompoentaart toch een ideale taart. Hij is namelijk super makkelijk te maken; je stopt ‘m zo in de oven. Even geduld en met een uurtje staat er een heerlijke én gezonde taart op tafel!

Cookinglife Foodies
Vegan pompoentaart

Recept

Vegan pompoentaart

De pompoentaart is een gezonde, vegan taart die super lekker en makkelijk te bereiden is!

Gang Tussendoortje
Keuken Nederlands
Porties 1 taart

Bereidingstijd

Bereidingstijd 15 min
Oventijd 1 uur 0 min
Totaal 1 uur 15 min

Ingrediënten

    Voor de vulling
  • 600 gram pompoenpuree
  • 50 gram maple syrup
  • 30 gram kokosbloesemsuiker
  • 80 ml plantaardige melk
  • 25 gram maizena
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 theelepels speculaaspoeder
  • ¼ theelepel gemberpoeder
  • 1 snuf zout
  • Voor de bodem
  • 85 gram plantaardige boter
  • 150 gram speltmeel
  • 60 ml water
  • 1 snuf zout

Hoe maak je vegan pompoentaart?

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Maak eerst de bodem. Meng de boter met speltmeel, water en zout en kneed tot een deeg.
  3. Pak een springvorm en vet deze in.
  4. Rol het deeg rond en dun uit. Het moet een stukje groter worden dan de springvorm, zodat je dit er mooi in kunt leggen. Het deeg moet aan de zijkanten een paar centimeter hoog zijn, zodat de vulling er mooi in blijft zitten. Prik wat gaatjes in de bodem.
  5. Maak nu de vulling. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine of kom en meng goed samen. Giet de pompoenvulling in de springvorm en bak nu ongeveer 60 minuten op 175 graden.
  6. Je kunt de pompoentaart eventueel nog garneren met een toef plantaardige slagroom, bijvoorbeeld kokosroom. Enjoy!  

Een taart die 600 gram groenten bevat, maar bovenal gewoon heel erg lekker is. Dat klinkt toch als een geweldige deal? Dat is het ook, geloof me ;-). Pas sinds vorig jaar ben ik een enorme pompoenfan. Het is zo’n veelzijdige groente.

Weet je wat ook lekker is? Geroosterde pompoen! Bijvoorbeeld door een salade of zelfs als frietjes. Ook gekookt smaakt pompoen super. Heb je nog wat gekookte pompoen over? Maak er dan pompoenpuree van en bewaar dat in de diepvries. Handig!

Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.