pompoentaart

Vegan pompoentaart

De feestdagen zijn pas net voorbij, zit jij ook nog steeds vol? Zelfs als je eigenlijk geen zin hebt om in de keuken te staan, is deze pompoentaart toch een ideale taart. Hij is namelijk super makkelijk te maken; je stopt ‘m zo in de oven. Even geduld en met een uurtje staat er een heerlijke én gezonde taart op tafel!

Een taart die 600 gram groenten bevat, maar bovenal gewoon heel erg lekker is. Dat klinkt toch als een geweldige deal? Dat is het ook, geloof me ;-). Pas sinds vorig jaar ben ik een enorme pompoenfan. Het is zo’n veelzijdige groente. Geroosterde pompoen is heerlijk, bijvoorbeeld door een salade of zelfs als frietjes. En ook gekookt smaak pompoen super. Heb je nog wat gekookte pompoen over? Maak er dan pompoenpuree van en bewaar dat in de diepvries. Handig!

vegan pompoentaart

vegan pompoentaart

vegan pompoentaart

vegan pompoentaart

Wat heb je nodig?

Voor de vulling

  • 600 gram pompoenpuree
  • 50 gram maple syrup
  • 30 gram kokosbloesemsuiker
  • 80 ml plantaardige melk
  • 25 gram maizena
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 theelepels speculaaspoeder
  • 1/4 theelepel gemberpoeder
  • snuf zout

Voor de bodem

  • 85 gram plantaardige boter
  • 150 gram speltmeel
  • 60 ml water
  • snuf zout

En hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 175 graden.

  1. Maak eerst de bodem. Meng de boter met speltmeel, water en zout en kneed tot een deeg.
  2. Pak een springvorm en vet deze in.
  3. Rol het deeg rond en dun uit. Het moet een stukje groter worden dan de springvorm, zodat je dit er mooi in kunt leggen. Het deeg moet aan de zijkanten een paar centimeter hoog zijn, zodat de vulling er mooi in blijft zitten. Prik wat gaatjes in de bodem.
  4. Maak nu de vulling. Doe alle ingredienten in een foodprocessor of kom en meng goed samen. Giet de pompoenvulling in de springvorm en bak nu ongeveer 60 minuten op 175 graden.
  5. Je kunt de pompoentaart eventueel nog garneren met een toef plantaardige slagroom, bijvoorbeeld kokosroom. Enjoy!
vegan pompoentaart

vegan pompoentaart

Geef een reactie