Vegetarisch hamburger recept voor de bbq

Vegetarisch hamburger recept voor de BBQ

Heel Nederland zwengelt massaal de BBQ aan. Niet alleen in de zomer trouwens; ook de ‘ winter BBQ ‘ is enorm aan populariteit aan het winnen. En ik snap wel waarom: barbecuen is gezellig. Met z’n allen in de tuin, glaasje wijn, biertje of water erbij en voor je het weet zit je al uren te tafelen. Ik houd ervan.

Toen Tivall mij vorige week uitdaagde om aan de slag te gaan met een vegetarisch BBQ recept naar jullie keuze, was ik dan ook meteen enthousiast. Op Facebook vroeg ik jullie welk BBQ gerecht met een vegetarische vleesvervanger jullie graag wilden zien. De meeste handen gingen omhoog voor een lekker burger recept en dat werd ‘m dan ook. En uiteraard heeft heel het gezelschap even van de vegetarische hamburger geproefd en hij is 200% goedgekeurd. De mooiste reactie: ‘huh, was dit dan die vegetarische hamburger’? Dus.

vegetarische hamburger op de bbq

vegetarische hamburger op de bbq

Voor dit juweeltje van een hamburger gebruikte ik de ‘gewone’ vegetarische hamburgers van Tivall. Lekker simpel! En je hebt trouwens voor dit recept niet perse een barbecue nodig. Door de grillsmaak zijn ze wel extra lekker als je ze op de barbecue bereidt, maar je kunt de burgers ook gemakkelijk in de pan bereiden. Van deze burger kun je dus altijd genieten, ongeacht of het weer goed genoeg is om de barbecue aan te zetten.

Door mijn recente verslaving aan hummus leek het me een goed plan om dat ook eens te proberen op een hamburger. Voor alles een eerste keer. En briljante ingeving, vond ik zelf, want het geheel krijgt daardoor een veel rijkere smaak. En voor een iets gezondere variant van mijn complete recept zoals je dat op de foto ziet, kun je natuurlijk ook een aardappel poffen op de BBQ, of je serveert de hamburger lekker Amerikaans met een gegrilde maiskolf. Mijn hamburger ging namelijk gepaard met frietjes en hoewel misschien niet super gezond, was dat wel een hele fijne combi. Maar keuzes te over dus.

Vegetarisch hamburger recept voor de bbq

Vegetarisch hamburger recept voor de bbq

vegetarische BBQ met tivall hamburger

vegetarische BBQ met tivall hamburger

Ook keuze genoeg wat betreft het assortiment van Tivall. Waar je, in mijn herinnering, vroeger uit een paar eenzame cordon bleu en groenteburgers kon kiezen, ligt er nu een hele schap vol met producten die er stuk voor stuk lekker uitzien. Glutenvrije producten heeft Tivall helaas (nog) niet, wellicht een goed idee voor de toekomst?

Vond je dit nu een lekker recept, maar heb jij zelf een vegetarisch BBQ recept dat stiekem véél lekkerder is? Laat op jouw favoriete veggie BBQ tip achter en maak kans op toffe prijzen, zoals een compleet verzorgde BBQ voor 10 vrienden of een Lotus grill! Meedoen kan tot 31 juli. Of ben je juist op zoek naar nog meer vegetarische (BBQ) recepten? Op  Veggy365.com vind je iedere dag nieuwe vegetarische inspiratie en tips, dus daar kun je fijn rondkijken!

vegetarische bbq

vegetarische bbq

Wat heb je nodig?

Voor 2 personen

  • 4 broodjes
  • 2 pakken Tivall vegetarische hamburger
  • 1 rode ui
  • 4 plakjes cheddar kaas
  • 150 gram hummus
  • 2 tomaten
  • paar blaadjes kropsla

En hoe maak je het?

  1. Bak de broodjes af in de oven of grill ze even kort aan als je broodjes gebruikt die je niet hoeft af te bakken.
  2. Snijd de ui in ringen en de tomaat in plakjes. Grill de uienringen op de barbecue.
  3. Grill de burgers op de barbecue en leg op het laatst kort een plakje cheddar boven op iedere burger (niet meer omdraaien!)
  4. Snijd de broodjes open en besmeer met een flinke laag hummus. Leg daarop een blaadje sla en een paar plakjes tomaat. Hier bovenop gaat de burger met cheddar kaas en maak af met wat gegrilde uien. Eet smakelijk!
vegetarische BBQ met hamburger en worst

vegetarische BBQ met hamburger en worst

Dit is een gesponsord artikel.

Er zijn 2 reacties op Vegetarisch hamburger recept voor de BBQ

  1. Sylvia
    22 juli 2015 at 17:41 (4 jaar ago)

    Ziet er heerlijk uit zeg, het water loopt me nu al in de mond. Ik ga het zeker een keer proberen tijdens een bbq avond. Dank je wel voor weer zo een lekker recept.

    Beantwoorden
  2. Simone
    23 juli 2015 at 14:55 (4 jaar ago)

    Oh jammie, ik ben niet vegetarisch, maar ik zou ze alsnog willen eten. Wat een prachtige foto’s heb je gemaakt. En de combinatie lijkt me heerlijk!

    Beantwoorden

Laat een reactie achter bij Simone Reactie annuleren