vegetarische lasagne met aubergine

Vegetarische aubergine lasagne

Aubergine lasagne is super makkelijk te maken en het is ook nog eens ontzettend voedzaam. Dit vegetarische recept bevat extra veel groenten. De standaard lasagnebladen zijn vervangen voor lagen aubergine en daardoor is het een lekker koolhydraatarm gerecht.

Je maakt met dit recept een flinke ovenschotel vol en er was gelukkig nog genoeg over om de volgende dag op mijn werk met een heerlijke lasagne te kunnen lunchen. Door alle groenten en vezels is het een behoorlijk vullende lunch. Dat het super lekker is hoef ik er natuurlijk niet bij te zeggen ;-).

vegetarische lasagne met aubergine

vegetarische lasagne met aubergine

vegetarische lasagne met aubergine

vegetarische lasagne met aubergine

vegetarische lasagne met aubergine

vegetarische lasagne met aubergine

Je kunt er natuurlijk nog een lekkere frisse salade bij serveren, maar ik vind het zonder ook een erg lekkere avondmaaltijd. Veel beter verteerbaar dan de versie mét lasagnebladen. En het recept is echt simpel; een kind kan de was doen. Wat denk je, staat deze lasagneschotel met aubergine snel bij jou op tafel?

Wat heb je nodig?

voor 2-3 personen

  • 2 aubergines
  • 1 courgette
  • 2 paprika’s (rood en geel bijv.)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 pakje passata di pomodoro (500 gram)
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 eetlepel gedroogde basilicum (of lekker verse blaadjes)
  • 60 gram geraspte geitenkaas (zorg dat je vegetarische kaas gebruikt)
  • snuf zout

En hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden

  1. Snipper de ui. Snijd de courgette en paprika’s in kleine blokjes. Plet de teen knoflook en snijd fijn.
  2. Doe wat olijfolie in een pan en bak hierin de ui, knoflook, courgette en paprika.
  3. Snijd de aubergines in dunne plakken over de lengte; dit zijn je lasagnebladen.
  4. Verhit een (grill)pan en grill de plakken aubergine, tot ze allemaal mooi goudbruin zijn.
  5. Voeg ondertussen de passata bij de paprika’s en courgette, samen met de oregano en basilicum. Laat even borrelen (minuut of 5).
  6. Schep dan een dun laagje tomatenmengsel in een ovenschaal. Bedek dit laagje met aubergine plakken. Herhaal dit. Bedek de laatste laag met geraspte geitenkaas.
  7. Bak in ongeveer 25 minuten mooi goudbruin. Enjoy!
vegetarische lasagne met aubergine

vegetarische lasagne met aubergine

Er zijn 5 reacties op Vegetarische aubergine lasagne

  1. Mara
    22 november 2015 at 00:21 (3 jaar ago)

    Lijkt me heerlijk. Hoe dik had je die plakken aubergine? Groetjes, Mara

    Beantwoorden
    • Focus on Foodies
      26 november 2015 at 11:15 (2 jaar ago)

      hoi Mara!
      Echt zo dun mogelijk. Ze hoeven niet doorschijnend te zijn, maar als je ze te dik laat, worden ze minder zacht in je ovenschaal.

      Groetjes en eet smakelijk!

      Beantwoorden
  2. Karen
    24 augustus 2016 at 00:17 (2 jaar ago)

    Wat bedoel je met vegetarische geitenkaas?

    Beantwoorden
    • Focus on Foodies
      24 augustus 2016 at 10:46 (2 jaar ago)

      Hoi Karen,
      Vegetarische kaas bevat geen kalf stremsel, standaard kaas wel. Niet iedere kaas is dus automatisch vegetarisch. Ook niet iedere vegetariër denkt daar hetzelfde over of is even ‘streng’, maar ik zet het er daarom toch bij.

      Groetjes, Lianne

      Beantwoorden

1Pingbacks & Trackbacks op Vegetarische aubergine lasagne

Geef een reactie