Een ovenschotel maken die én lekker comfort food is, maar ook je dagelijkse portie groenten bevat? Deze vegetarische gnocchi ovenschotel is een enorm lekker gerecht. Lekker warm uit de oven, bomvol smaak en ook nog met genoeg groenten. Kook je voor jezelf? Dan heb je twee avonden lang geluk ;-)! Even opwarmen en de volgende dag is deze ovenschotel net zo lekker.
Recept
Deze gnocchi ovenschotel is heerlijk comfortfood maar wél bomvol groenten. Varieer zelf met de groenten en genieten maar!
Gang | Hoofdgerecht |
---|---|
Keuken | Italiaans |
Porties | 2 personen |
Voorbereidingstijd | 15 min |
---|---|
Oventijd | 20 min |
Totaal | 35 min |
Hoewel gnocchi voornamelijk gemaakt is van aardappel, wordt er vaak tarwebloem aan toegevoegd. De standaard versie in de supermarkt is dus niet glutenvrij. Er is ook glutenvrije gnocchi te koop, die vind je bij de dieetproducten of in de biowinkel.
Ook met dit recept kun je natuurlijk volop variëren met verschillende soorten groenten. Geen fan van courgette? Gebruik dan paprika of aubergine. Of voeg voor de variatie eens een beetje pesto toe en wat parmezaan. Je kunt de gnocchi ook vervangen voor ravioli of tortellini. Dit moet je dan vooraf wel eerst even koken.