vegetarische aubergine lasagne

Vegetarische groentelasagne

Deze vegetarische groentelasagne is super makkelijk klaar te maken en zit boordevol groente. Door de traditionele pastavellen te vervangen door plakken aubergine, is het een hele slanke lasagne. En eigenlijk ook nog smaakvoller, want de combinatie van aubergine en tomaat is bijna goddelijk ;-)! Beetje minder vlees op tafel en meer groenten? Dan is dit een recept om te bewaren.

vegetarische groentelasagne

vegetarische groentelasagne

groentelasagne vegetarisch

groentelasagne vegetarisch

De inspiratie voor dit recept komt van Chickslovefood. Hun skinny six recepten vind ik heel handig voor doordeweekse avonden. Toch mis ik vaak net wat extra ingredienten die het geheel wat smaakvoller maken, maar dat is logisch als je maar 6 ingredienten gebruikt. Hun recept voor groentelasagne pasta ik wat aan. Zo maakte ik de groentelasagne vegetarisch, voegde ik verse kruiden toe en de extra smaak van een uitje.

Vorig weekend kwamen mijn ouders eten. Die zijn niet zo van het vegetarische. Van deze vega lasagne hebben ze juist enorm zitten smullen, dus dat vind ik een mooi compliment. Je kunt het dus ook makkelijk voorschotelen aan je vriend(en) of vriendin(nen) die niet zo vaak vegetarisch eten. Verpakking verstoppen en eens zien of ze proeven of het nepgehakt is ;-)!

Wat heb je nodig?

Voor 2-3 personen

  • 2 grote aubergines
  • 400 gram verse spinazie
  • 250 gram vegetarisch gehakt
  • 1 pakje passata di pomodoro
  • 200 gram cottage cheese
  • 1 ui
  • half potje gesneden zwarte olijven
  • zout en peper
  • optioneel: verse kruiden (basilicum, tijm, rozemarijn)

En hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 175 graden

  1. Snijd de aubergine in dunne plakken van ca. 1 centimeter. Grill de plakken aubergine; dit kan in de oven, in een grillpan of in een contactgrill.
  2. Snipper de ui. Pak een forse pan (bijv. een wok of braadpan) en fruit de ui aan met wat olijfolie. Voeg het vegetarische gehakt toe en bak ongeveer 5-6 minuten. Voeg nu de spinazie toe in delen, tot alle spinazie geslonken is. 400 gram lijkt veel, maar dat valt echt mee!
  3. Voeg dan de passata toe en laat kort op laag vuur pruttelen. Voeg nu ook zout en peper toe en optioneel verse kruiden naar smaak (bijv. basilicum, tijm en rozemarijn).
  4. Pak een ovenschaal en bedek de bodem met plakjes aubergine. Hier gaat dan een laagje vega vulling overheen. Bedek deze laag met een handje olijfjes. Herhaal met plakken aubergine en nog een laag mengsel en olijven. Herhaal nogmaals, nu zonder olijven. De bovenste laag is dus het vegetarische gehaktmengsel.
  5. Verdeel de cottage cheese over de ovenschaal en bak nu 30 minuten op 175 graden.
groentelasagne vegetarisch

groentelasagne vegetarisch

Geef een reactie