linzensoep slowcooker

Vegetarische linzensoep uit de slowcooker

Na een lange dag werken, is er niets fijner dan thuiskomen en het eten al klaar hebben staan. Heerlijk! Sinds we een slowcooker in huis hebben, is dit recept voor vegetarische linzensoep uit de slowcooker al regelmatig op tafel gekomen. De groenten snijden we de avond van te voren. ’s Ochtends voor ik naar mijn werk ga, doe ik alle ingredienten in de slowcooker en zet die aan. ’s Avonds kunnen we dan meteen aan tafel: zo fijn!

Deze vegetarische linzensoep zit vol groenten en goede voedingsstoffen. Ben je met z’n tweetjes? Dan kun je het restje soep gerust nog een paar dagen (afgedekt) in de koelkast bewaren. Lekkere lunch voor de volgende dag!

Vegetarische linzensoep

Vegetarische linzensoep

Heb je geen slowcooker? Je kunt de soep natuurlijk ook op een laag vuur laten pruttelen. Maar zelf vind ik het niet prettig om het vuur aan te laten staan als ik niet thuis ben. Een slowcooker biedt dan echt uitkomst (ik schreef een review over de slowcooker die ik gebruik, lees hier).

Je kunt in plaats van peulvruchten uit blik ook gedroogde peulvruchten gebruiken. Laat deze dan eerst een nacht weken.

Wat heb je nodig?
Voor 4 personen

  • 2 wortelen
  • 2 bleekselderij stengels
  • 1 ui
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 zoete aardappel
  • 400 gram kikkererwten (uit blik)
  • 400 gram linzen (uit blik)
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1,5L groentebouillon (glutenvrij)

Hoe maak je het?

  1. Schil de wortelen en zoete aardappel. Snijd ze in schijfjes en blokjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Was de bleekselderij en snijd in plankjes. Spoel de linzen en kikkererwten af.
  2. Doe alle groenten in de slowcooker. Voeg eerst de kruiden toe en daarna de tomatenblokjes. Roer even door. Voeg dan de bouillon toe.
  3. Zet de slowcooker op de laagste stand en de timer op 6 uur. Daarna is de linzensoep klaar. Eet smakelijk!
Vegetarische linzensoep

Vegetarische linzensoep

Er zijn 5 reacties op Vegetarische linzensoep uit de slowcooker

  1. Els Rutten
    27 februari 2017 at 10:57 (2 jaar ago)

    Ik neem aan dat de linzen en de kikkererwten niet uit blik komen! Ben benieuwd. Lijkt me heel erg lekker.

    Beantwoorden
    • Focus on Foodies
      2 maart 2017 at 10:03 (2 jaar ago)

      Hoi Els, ik heb peulvruchten uit blik gebruikt. Je kunt natuurlijk ook gedroogde peulvruchten gebruiken; laat ze dan eerst een nachtje weken.

      Groetjes, Lianne

      Beantwoorden
  2. Gerry Robben
    2 maart 2017 at 09:45 (2 jaar ago)

    Hoeven de kikkererwten en de linzen niet een nacht te weken?

    Beantwoorden
    • Focus on Foodies
      2 maart 2017 at 10:04 (2 jaar ago)

      Als je gedroogde peulvruchten gebruikt, moeten ze inderdaad een nachtje weken :-).
      Groetjes, Lianne

      Beantwoorden
  3. Eva
    25 september 2017 at 13:47 (2 jaar ago)

    Linzen hoef je niet te weken wassen en gelijk ophet vuur

    Beantwoorden

Geef een reactie