Na een lange dag werken, is er niets fijner dan thuiskomen en het eten al klaar hebben staan. Heerlijk! Sinds we een slowcooker in huis hebben, is dit recept voor vegetarische linzensoep uit al regelmatig op tafel gekomen. De groenten snijden we de avond van te voren. ‘s Ochtends voor ik naar mijn werk ga, doe ik alle ingrediënten in de slowcooker en zet die aan. ‘s Avonds kunnen we dan meteen aan tafel: zo fijn! Even opwarmen in de pan kan natuurlijk ook!
Recept
Er gaat niks boven zelfgemaakte soep. Glutenvrij en boordevol groenten!
Gang | Hoofdgerecht, lunch |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | Voor 4 personen |
Bereidingstijd | 40 min |
---|---|
Totaal | 40 min |
Deze vegetarische linzensoep zit vol groenten en goede voedingsstoffen. Ben je met z’n tweetjes? Dan kun je het restje soep gerust nog een paar dagen (afgedekt) in de koelkast bewaren. Lekkere lunch voor de volgende dag! Je kunt in plaats van peulvruchten uit blik ook gedroogde peulvruchten gebruiken. Laat deze dan eerst een nacht weken.
Heb je geen slowcooker? Dan kun je de soep natuurlijk ook op een laag vuur laten pruttelen. In het recept staat beschreven hoe je het zowel klaarmaakt met een slowcooker als een soeppan. Zelf vind ik het zo ideaal dat het al warm en klaar is als ik thuis kom. Aangezien het natuurlijk niet verantwoord is om het vuur aan te laten staan wanneer ik niet thuis ben, biedt een slowcooker dan echt uitkomst.