Recepten Soepen Lunch Hoofdgerecht Glutenvrij

Na een lange dag werken, is er niets fijner dan thuiskomen en het eten al klaar hebben staan. Heerlijk! Sinds we een slowcooker in huis hebben, is dit recept voor vegetarische linzensoep uit al regelmatig op tafel gekomen. De groenten snijden we de avond van te voren. ‘s Ochtends voor ik naar mijn werk ga, doe ik alle ingrediënten in de slowcooker en zet die aan. ‘s Avonds kunnen we dan meteen aan tafel: zo fijn! Even opwarmen in de pan kan natuurlijk ook!

Cookinglife Foodies
Vegetarische linzensoep

Recept

Vegetarische linzensoep

Er gaat niks boven zelfgemaakte soep. Glutenvrij en boordevol groenten!

Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Nederlands
Porties Voor 4 personen

Bereidingstijd

Bereidingstijd 40 min
Totaal 40 min

Ingrediënten

  • 2 wortelen
  • 2 bleekselderij stengels
  • 1 ui
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 zoete aardappel
  • 400 gram kikkererwten (uit blik)
  • 400 gram linzen (uit blik)
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1,5L groentebouillon (glutenvrij)

Hoe maak je vegetarische linzensoep

  1. Schil de wortelen en zoete aardappel. Snijd ze in schijfjes en blokjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Was de bleekselderij en snijd in plankjes. Spoel de linzen en kikkererwten af.
  2. Opwarmen met soeppan: Voeg eerst de kruiden toe en daarna de tomatenblokjes. Als dit zacht is voeg je 1,5 liter bouillon toe (of voeg water toe, laat dit koken en voeg dan bouillonblokjes toe). Breng het water aan de kook en voeg de groentes toe. Laat deze zo'n 10 à 15 minuten zachtjes koken. Voeg daarna de uitgelekte en gewassen linzen toe. Laat het geheel nog zo'n 15 minuten zachtjes koken.
  3. Opwarmen via slowcooker: Doe alle groenten in de slowcooker. Voeg eerst de kruiden toe en daarna de tomatenblokjes. Roer even door. Voeg dan de bouillon toe. Zet de slowcooker op de laagste stand en de timer op 6 uur. Daarna is de linzensoep klaar.
  4. Eet smakelijk!

Deze vegetarische linzensoep zit vol groenten en goede voedingsstoffen. Ben je met z’n tweetjes? Dan kun je het restje soep gerust nog een paar dagen (afgedekt) in de koelkast bewaren. Lekkere lunch voor de volgende dag! Je kunt in plaats van peulvruchten uit blik ook gedroogde peulvruchten gebruiken. Laat deze dan eerst een nacht weken.

 

Heb je geen slowcooker? Dan kun je de soep natuurlijk ook op een laag vuur laten pruttelen. In het recept staat beschreven hoe je het zowel klaarmaakt met een slowcooker als een soeppan. Zelf vind ik het zo ideaal dat het al warm en klaar is als ik thuis kom. Aangezien het natuurlijk niet verantwoord is om het vuur aan te laten staan wanneer ik niet thuis ben, biedt een slowcooker dan echt uitkomst.

Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.