vega nacho ovenschotel

Vegetarische nacho ovenschotel

Er komt minder en minder vlees op tafel hier in huis. Doordeweeks kook ik en dat betekent dat ik ook bedenk wat er op tafel komt. In het weekend kookt Chris over het algemeen, of eten we buiten de deur. De laatste weken eten we eigenlijk 4 tot 5 avonden per week vegetarisch en dat bevalt hartstikke goed. Chris eet tijdens de lunch weleens vlees. Minder vlees vindt hij prima, maar helemaal geen vlees meer hoeft van hem niet zo. Deze vegetarische nacho ovenschotel staat hier op het menu als comfort food. Niet méga gezond, wel met meer groenten dan je gemiddelde snackmaaltijd.

Ik gebruik wel regelmatig vleesvervangers overigens. De meningen over vleesvervangers zijn verdeeld, daar ben ik me van bewust. Ik ben me er ook van bewust dat niet alle vleesvervangers even gezond zijn, omdat er in sommige gevallen nogal wat toevoegingen in zitten. Als je echter goed zoekt en de ingrediëntenlijst leest, zijn er ook goede alternatieven te vinden. Overigens kook ik ook vaak zonder vleesvervangers. Zo komt er binnenkort een heerlijk vega recept online voor noodles met lekker veel groenten.

vegetarische nacho ovenschotel

vegetarische nacho ovenschotel

vegetarische nacho ovenschotel

vegetarische nacho ovenschotel

Deze vegetarische nacho ovenschotel staat lekker snel op tafel. In ongeveer 10 minuten heb je al het voorbereidende werk gedaan en kan de ovenschotel in de oven. Dan is het alleen nog een kwestie van wachten. Voor een iets gezondere variant kun je natuurlijk altijd de geraspte kaas vervangen of weglaten, al vind ik kaas persoonlijk onmisbaar bij Mexicaanse gerechten ;-).

Tip: gebruik wel natural nachochips; de varianten met een andere smaak zijn (vaak) niet glutenvrij. Let ook op de vegetarische kipstukjes: sommige producten zijn zelf wel glutenvrij, maar verwerkt in een omgeving waar ook gluten worden verwerkt. Andere vegetarische kipstukjes zijn niet glutenvrij. Even goed het etiket lezen dus!

Wat heb je nodig?

  • 250 gram vegetarische kipstukjes
  • 200 gram naturel nachochips
  • 1 grote paprika
  • 1 grote avocado (anders 2 kleine)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout
  • paprikapoeder
  • 100 gram geraspte kaas
  • 200 gram ijsbergsla

En hoe maak je het?
Verwarm de oven vast voor op 180 graden.

  1. Snijd de paprika in blokjes en snipper de ui. Doe wat olie in een pan en voeg de ui toe en pers de knoflook erbij. Fruit dit even aan.
  2. Voeg nu de vegetarische kip toe en bak in ongeveer 6-8 minuten goudbruin. Voeg de paprikablokjes toe en bak deze een paar minuten mee. Breng op smaak met zout, (cayenne)peper en paprikapoeder.
  3. Bedek de bodem van een ovenschaal met een laag nachochips. Strooi hierover een handje geraspte kaas. Hierna gaat de vegetarische vulling over de kaas heen. Bedek met nachochips en met de resterende kaas.
  4. Bak dan ongeveer 20 minuten in de oven op 180 graden, tot de kaas gesmolten is.
  5. Snijd ondertussen de avocado in blokjes. Serveer de ovenschotel met een flinke berg ijsbergsla en avocado ‘on the side’. Enjoy!
vegetarische nacho ovenschotel

vegetarische nacho ovenschotel

Geef een reactie