Ben je net zo gek op de Italiaanse keuken als ik? De veelzijdigheid, rijke smaken. Ik kan er eindeloos van eten. Volgens mij is er bijna niets uit die keuken wat ik niet lekker vind. Je kunt ook heel makkelijk variëren met vegetarische recepten; de smaken zijn zo rijk! Vandaag laat ik je zien hoe je een vegetarische pizza met artisjok, mozzarella, rucola en paprika maakt. Bomvol smaak!
Recept
Ben jij ook zo gek op de Italiaanse keuken? Je maakt deze pizza écht Italiaans door carciofi, oftewel artisjokharten, te gebruiken als topping.
Gang | Hoofdgerecht |
---|---|
Keuken | Italiaans |
Porties | 2 personen |
Bereidingstijd | 25 min |
---|---|
Totaal | 25 min |
Je hebt maar een handvol ingredienten nodig en je bent zo klaar. Geloof me, dit is zoveel lekkerder dan een diepvriespizza! Wil je extra groenten toevoegen aan de pizza? Voeg dan spinazie toe aan de bodem. Door de pizza te bakken op een pizzasteen wordt de bodem lekker krokant.
Je maakt deze pizza écht Italiaans door carciofi, oftewel artisjokharten, te gebruiken als topping. Deze hoeven echt niet vers te zijn. Je kunt artisjokken gewoon in pot bij de supermarkt kopen. Deze zijn al gemarineerd in olijfolie en daardoor lekker zacht. Je kunt ze dus zo uit het potje eten of in een salade verwerken, zonder ze nog te hoeven bakken of koken. Dat maakt ze ook zo lekker op deze pizza!