vegetarische pizza met artisjok

Vegetarische pizza met artisjok, mozzarella, rucola en paprika

Ben je net zo gek op de Italiaanse keuken als ik? De veelzijdigheid, rijke smaken. Ik kan er eindeloos van eten. Volgens mij is er bijna niets uit die keuken wat ik niet lekker vind. Je kunt ook heel makkelijk variëren met vegetarische recepten; de smaken zijn zo rijk! Vandaag laat ik je zien hoe je een vegetarische pizza met artisjok, mozzarella, rucola en paprika maakt. Bomvol smaak!

vegetarische pizza met artisjok, paprika, rucola en mozzarella

vegetarische pizza met artisjok, paprika, rucola en mozzarella

Sacla artisjokharten: Carciofi

Sacla artisjokharten: Carciofi

Je hebt maar een handvol ingredienten nodig en je bent zo klaar. Geloof me, dit is zoveel lekkerder dan een diepvriespizza! Wil je extra groenten toevoegen aan de pizza? Voeg dan spinazie toe aan de bodem.

Je maakt deze pizza écht Italiaans door carciofi, oftewel artisjokharten, te gebruiken als topping. De artisjokharten van Saclà zijn al gemarineerd in olijfolie en daardoor lekker zacht. Je kunt ze dus zo uit het potje eten of in een salade verwerken, zonder ze nog te hoeven bakken of koken. Dat maakt ze ook zo lekker op deze pizza!

Wat heb je nodig?
Voor 2 personen

  • 2 pizzabodems (maak bijvoorbeeld deze pizzabodem met havermout)
  • 100 gram passata di pomodoro
  • 1 bol mozzarella
  • 1 potje Saclà artisjokharten
  • 1 gele paprika
  • 2 handjes rucola
  • 50 gram geraspte kaas

En hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 graden

  1. Maak de pizzabodems
  2. Besmeer de bodem met passata.
  3. Snijd de mozzarella in plakken en de paprika in reepjes.
  4. Beleg de pizza met mozzarella, paprika en artisjokharten. Garneer met geraspte kaas.
  5. Bak de pizza’s in 10 minuten mooi goudbruin. Snijd in punten en enjoy!
vegetarische pizza met artisjok, mozzarella, rucola en paprika

vegetarische pizza met artisjok, mozzarella, rucola en paprika

vegetarische pizza met artisjok, paprika, rucola en mozzarella

vegetarische pizza met artisjok, paprika, rucola en mozzarella

In samenwerking met Saclà.

Geef een reactie