vegetarische quesedilla

Vegetarische quesedillas met avocado

Nou, de vega saucijzenbroodjes van woensdag zijn nog amper afgekoeld, of ik bestook je alweer met vegetarische quesedillas. Wat is dat toch, al dat vegetarische gedoe? Tja, met alle steeds fijnere vleesvervangers die er te krijgen zijn, vind ik vlees helemaal niet meer zo nodig. We weten steeds beter hóé slecht vlees is voor onze planeet. Het vergt enorm veel water om vlees te ‘produceren’. Voor mij voelt het persoonlijk ook steeds minder goed om vlees te eten. En daarom staan er steeds vaker vegetarische alternatieve op tafel, die ik natuurlijk graag met je deel.

vegetarische quesedilla

vegetarische quesedilla

vegetarische quesedillas met avocado

vegetarische quesedillas met avocado

Hoe zit het met jou? Eet jij vaker vegetarisch? Op onder andere Netflix zijn steeds meer documentaires te zien over de vlees- en zuivelindustrie en voedsel in het algemeen. Naar mijn idee zijn mensen daar veel bewuster mee bezig dan een aantal jaar geleden. Goede ontwikkeling, vind ik, want we hebben maar één planeet. Laten we daar zuinig op zijn! Dat kan op heel veel manieren, maar minder vlees eten is een goed begin.

In dit recept heb ik plantaardige kipstukjes gebruikt. Ik vind de smaak daarvan super lekker en de structuur ook; het geeft de quesedilla net een beetje extra. Maar uiteraard kun je de vegetarische kipstukjes ook weglaten en vervangen door wat extra groenten. Bonen bijvoorbeeld, aubergine, of linzen. Vervang de piadina door glutenvrije wraps en laat de kipstukjes weg om het gerecht glutenvrij te maken.

Wat heb je nodig?
Voor 2 personen

  • 150 gram gekookte mais
  • 1 paprika
  • halve rode ui
  • 175 gram plantaardige kipstukjes
  • 2 avocados
  • 1 citroen
  • klein stukje rode peper
  • 4 piadinas (of glutenvrije wraps)
  • 75 gram geraspte kaas
  • peper en zout

En hoe maak je het?

  1. Verwarm wat olie in de pan en bak hierin de plantaardige kipstukjes mooi goudbruin.
  2. Snijd de paprika in blokjes en doe dit ook met de rode ui. Prak de avocados, snijd een klein stukje rode peper fijn. Doe dit bij de avocado, samen met het sap van een halve citroen.
  3. Meng dan de mais met ui en paprika.
  4. Besmeer een hele piadina met avocado. Verdeel er nu de groenten over en daarna de vegetarische kipstukjes. Garneer met geraspte kaas en doe er dan de tweede piadina bovenop.
  5. Je kunt de piadina in de pan bakken of grillen; ik gebruikte mijn contactgrill. Super handig, dan hoef je het geheel namelijk niet om te draaien. Snijd de krokante piadina in twee helften en eet smakelijk!
vegetarische quesedillas

vegetarische quesedillas

Er is 1 reactie op Vegetarische quesedillas met avocado

  1. Patricia
    20 juli 2017 at 22:55 (1 week ago)

    Leuk al die vegetarische gerechten!
    Ik probeer ook steeds minder vlees te eten. Beter voor de aarde als voor mijn buik!
    Maar ben van huis uit wel een vleeseter, net als m’n vriend, dus recepten zijn welkom. Vooralsnog vervangen we in de recepten met tartaar/gehakt het vlees voor vega gehackt. Begin is er dus…

    Beantwoorden

Geef een reactie