quiche met broccoli

Vegetarische quiche met broccoli

Simpel, SUPER lekker en niet al te lang in de keuken staan. Klinkt als een ideale avondmaaltijd voor doordeweeks, toch? Deze vegetarische quiche met broccoli is echt enorm lekker en veel makkelijker dan je misschien denkt. En een vegetarische quiche is ook altijd fijn. Mocht je wel écht vleeseters in huis hebben, dan kun je altijd wat spekjes toevoegen, of wat blokjes salami. Maar zonder vlees is ‘ie misschien nog wel lekkerder!

Het recept heb ik dit keer niet zelf bedacht, maar komt van Uit Pauline’s Keuken. Op Pauline’s site is dit de broccoli taart, Fresh & Easy. En fresh and easy is ‘ie zeker! Het is een ideaal gerecht om ’s middags al te maken, of zelfs een dag van te voren. Bijvoorbeeld als je een feestje hebt en iets lekkers mee wilt nemen. Of als je een hele drukke dag hebt en vooraf weet dat je weinig tijd hebt om te koken. Warm de quiche even op in de oven en klaar!

vegetarische quiche met broccoli

vegetarische quiche met broccoli

vegetarische quiche met broccoli

vegetarische quiche met broccoli

Maak je de quiche voor 2 personen? Dan heb je lekker grote porties én de volgende dag heb je ook nog een heerlijke lunch. Je kunt de quiche nog even opwarmen in de oven, maar ook koud is de quiche erg lekker. Bewaar ‘m wel in de koelkast.

Wat heb je nodig?
Voor ca. 4 personen

  • hartig taartdeeg (vers) of 8 plakjes bladerdeeg
  • 1 broccoli
  • 200 gram cherry tomaatjes
  • halve rode ui
  • 1 bol mozzarella
  • 4 eieren + 1 extra eigeel
  • 200 gram creme fraiche
  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel oregano
  • zout en peper

En hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 graden

  1. Snijd de broccoli in roosjes. Breng een pan water aan de kook en kook de broccoli ongeveer 7 minuten.
  2. Pak een bakvorm van ca. 24 cm en vet deze in. Verdeel het hartige taartdeeg over de vorm, of de plakjes bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  3. Halveer de cherrytomaatjes en snijd de rode ui in halve ringen. Leg de gekookte broccoli op de bodem van de bakvorm, samen met de cherry tomaatjes en rode ui. Verdeel de tijm en oregano over de groenten en breng op smaak met zout en peper.
  4. Klop in een bakje de 4 eieren los en klop los met de creme fraiche, zout en peper. Verdeel het eimengsel over de groenten.
  5. Gebruik nu het eigeel om het bladerdeeg mee te besmeren. Zo wordt dit mooi goudbruin in de oven.
  6. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de taart.
  7. Zet de taart in de oven en bak ongeveer 40 minuten op 200 graden. Is de vulling daarna nog nat? Zet nog even 10 minuten in de oven. Als de quiche te bruin wordt, dek je deze af met aluminiumfolie.
  8. Snijd de quiche in punten en serveer. Eet smakelijk!
vegetarische quiche met broccoli

vegetarische quiche met broccoli

Er zijn 2 reacties op Vegetarische quiche met broccoli

  1. Bora
    1 november 2017 at 11:21 (3 weken ago)

    Kun je de creme fraiche ook weg laten? Of vervangen voor iets anders?

    Beantwoorden
  2. Ilse
    4 november 2017 at 18:25 (3 weken ago)

    Ik snap even niet wanneer en waar je dat extra ei-geel in moet doen. Gewoon bij de 4 eieren en de crème-fraishe?

    Beantwoorden

Geef een reactie