Simpel, SUPER lekker en niet al te lang in de keuken staan. Klinkt als een ideale avondmaaltijd voor doordeweeks, toch? Deze vegetarische quiche met broccoli is echt enorm lekker en veel makkelijker dan je misschien denkt. En een vegetarische quiche is ook altijd fijn. Mocht je wel écht vleeseters in huis hebben, dan kun je altijd wat spekjes toevoegen, of wat blokjes salami. Maar zonder vlees is ‘ie misschien nog wel lekkerder!
Recept
Deze quiche is super simpel, lekker én hij hoeft niet lang in de oven te staan! Met onder andere broccoli, mozzarella en cherry tomaatjes.
Gang | Hoofdgerecht |
---|---|
Keuken | Frans |
Porties | 4 personen |
Voorbereidingstijd | 15 min |
---|---|
Oventijd | 40 min |
Totaal | 55 min |
Het recept heb ik dit keer niet zelf bedacht, maar komt van Uit Pauline’s Keuken. Op Pauline’s site is dit de broccoli taart, Fresh & Easy. En fresh and easy is ‘ie zeker! Het is een ideaal gerecht om ‘s middags al te maken, of zelfs een dag van te voren. Bijvoorbeeld als je een feestje hebt en iets lekkers mee wilt nemen. Of als je een hele drukke dag hebt en vooraf weet dat je weinig tijd hebt om te koken. Warm de quiche even op in de oven en klaar!
Maak je de quiche voor 2 personen? Dan heb je lekker grote porties én de volgende dag heb je ook nog een heerlijke lunch. Je kunt de quiche nog even opwarmen in de oven, maar ook koud is de quiche erg lekker. Bewaar ‘m wel in de koelkast.