Zodra ik het idee voor vegetarische saucijzenbroodjes had gespot bij Kelly Caresse, vroeg ik me af waarom ik daar niet eerder aan had gedacht. Saucijzenbroodjes zijn SUPER lekker én je kunt nu zelfs vegetarische saucijzenbroodjes halen bij sommige supermarkten. Maar dat het zo makkelijk was om zelf saucijzenbroodjes te maken, wist ik helemaal niet. En dan hoef je ze eigenlijk helemaal niet meer kant-en-klaar te kopen!
Recept
Het verschil proef je bijna niet! Ze zijn bijna net zo lekker als met echt vlees. Ook in glutenvrije variant te maken.
Gang | Tussendoortje, snack |
---|---|
Keuken | Frans |
Porties | 6 saucijzenbroodjes |
Voorbereidingstijd | 5 min |
---|---|
Bereidingstijd | 10 min |
Oventijd | 15 min |
Totaal | 30 min |
Ik heb de saucijzenbroodjes nu met ‘gewoon’ bladerdeeg gemaakt, maar je kunt natuurlijk glutenvrij bladerdeeg gebruiken. De rest van het recept is namelijk ook glutenvrij, dus door glutenvrij bladerdeeg te gebruiken heb je glutenvrije én vegetarische saucijzenbroodjes!
Mijn vriend nam een paar happen van dit saucijzenbroodje en zei alleen maar ‘wow, VET lekker’, dus ik zat al te lachen. En daarna: ‘maar wel met vegetarisch gehakt, ofniet?’ Haaaa, jammer! Hij zei dat hij wel proefde dat het geen echt vlees was, maar dat ze wel écht smaakten zoals saucijzenbroodjes!