vijf restaurants in Istanbul

Vijf restaurants in Istanbul waar je écht eens moet eten

In september was ik een aantal dagen op citytrip in Istanbul en helaas voelt het alweer als een eeuwigheid geleden. Maar de herinneringen aan de heerlijke keuken en prachtige gebouwen doen me glimlachen. Istanbul is echt een prachtige stad om te bezoeken. Heb je een trip naar Istanbul op de planning staan (doen!) of ben je er al? Dan zijn dit vijf restaurants in Istanbul voor een heerlijke avond uit eten.

feriye lokantasi Istanbul

feriye lokantasi Istanbul

Feriye restaurant Istanbul

Feriye restaurant Istanbul

Feriye lokantasi

Dit restaurant heeft misschien wel het mooiste uitzicht van allemaal. Aan het water van de Bosporus, met uitzicht op de Ortaköy moskee en de Bosporusbrug (63 meter hoog!), geniet je in dit chique restaurant van lokale gerechten in een modern jasje, goede bediening en natuurlijk het uitzicht.

Feriye Lokantasi – Çırağan Cd. 40, Istanbul

http://www.feriye.com

Zencefil cafe istanbul

Zencefil cafe istanbul

Zencefil cafe

In de Taksim buurt (ik vond dit één van de leukste straatjes die we zijn tegengekomen) vind je Zencefil café. De sfeer in dit café restaurant is retro en hip en op de kaart staan uitsluitend vegetarische en veganistische gerechten. De sfeer is er heerlijk ontspannen en je waant je even niet in het altijd drukke Istanbul.

Zencefil cafe – Kurabiye Sk. 8, Istanbul

Zencefil cafe op Tripadvisor

dakterras mikla istanbul

Het uitzicht vanaf het dakterras van mikla istanbul is adembenemend

voorgerecht met octopus bij Mikla in Istanbul

voorgerecht met octopus bij Mikla in Istanbul

Mikla

Alleen al voor het adembenemde uitzicht over het oude Istanbul en de Bosporus moet je hier eens gaan eten. Bij Mikla staat chef Mehmet Gurs aan het roer; hij geeft een moderne twist aan de klassieke Anatolische keuken. Mikla wordt gezien als één van de beste restaurants van Istanbul; eten is hier een ervaring. En met 60 euro voor een 3-gangenmenu voor onze begrippen ook goed betaalbaar.

Mikla – in hotel The Marmara, Meşrutiyet Cd 15, Istanbul

http://www.miklarestaurant.com

asitane restaurant istanbul

asitane restaurant istanbul

Gerechten uit de traditionele keuken van het Ottomaanse rijk bij Asitane

Gerechten uit de traditionele keuken van het Ottomaanse rijk bij Asitane

Asitane restaurant

Benieuwd naar de smaken uit het Ottomaanse rijk, maaltijden die in de Ottomaanse paleizen werden geserveerd? Bij Asitane proberen ze de smaken en recepten uit de oude Ottomaanse keuken terug te brengen in het heden, soms klassiek en soms in een modern jasje. De bediening is zeer vriendelijk en bij Asitane proef je van de rijke Ottomaanse geschiedenis.

Asitane restaurant – Kariye Camii Sokak 6, Istanbul

http://www.asitanerestaurant.com

Ciya Sofrasi istanbul

Ciya Sofrasi Istanbul – traditionele Turkse keuken

Ciya Sofrasi istanbul

Ciya Sofrasi istanbul

Ciya Sofrasi

Onze gids vertelt dat dit haar favoriete traditionele restaurant in Istanbul is. Het eten wordt bereid in grote pannen en potten en de geur die in het restaurant hangt is onbeschrijfelijk. Als je geen honger hebt, krijg je dat vanzelf. Wil je de echte traditionele gerechten proeven? Dan ben je bij Ciya aan het goede adres.

Ciya Sofrasi – Güneşli Bahçe Sk. 43, Istanbul

http://www.ciya.com.tr


Ben je ook in Istanbul geweest en heb je nog tips voor andere leuke restaurants of bars? Laat ze dan hieronder achter, zo krijgen we een mooi overzicht van lekkere plekjes!

Er is 1 reactie op Vijf restaurants in Istanbul waar je écht eens moet eten

  1. Marlotte
    25 november 2015 at 08:11 (4 jaar ago)

    Deze ga ik onthouden als ik in Istanbul ben, ben benieuwd!

    Beantwoorden

Geef een reactie