Glutenvrije rijstnoedels met zalm en zeekraal

Wilde zalm van Queens met glutenvrije noedels

Zalm is heerlijk voor een zomerse maaltijd, maar het kan even zoeken zijn in de supermarkt naar goede zalm. De wilde zalm van Queens is afkomstig uit Alaska, waar ze strenge eisen stellen om de visstanden veilig te stellen. De gevangen vis wordt snel ingevroren om de versheid te behouden. Vers en verantwoord dus! Deze vries verse wilde zalm het gehele jaar verkrijgbaar in de supermarkt.

Rijstnoedels met wilde zalm en zeekraal

Rijstnoedels met wilde zalm en zeekraal

Rijstnoedels met wilde zalm en zeekraal

Rijstnoedels met wilde zalm en zeekraal

Met de Queens wilde zalm filet heb ik een van mijn favoriete (glutenvrije) gerechten gemaakt. Naast dat het gewoon enorm lekker is, is het gerecht super snel klaar; 15 minuutjes koken. Ideaal toch? Fijn voor als je een drukke avond hebt of nog moet sporten. Je kunt natuurlijk ook een ander soort vis gebruiken, als je niet van zalm houdt, maar persoonlijk vind ik zalm zo lekker! Zeker in dit recept, in combinatie met het zilte van de zeekraal en nori en de notige smaak van sesamzaadjes en sesamolie… Smullen!

Wat heb je nodig?

Voor 2 personen

  • 2 Queens zalmfilets (naturel)
  • 250 gram rijstnoedels
  • 100 gram zeekraal
  • 2 norivellen
  • 1 citroen
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 1 theelepel gedroogde (of wat takjes verse) dille
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel tamari (glutenvrije sojasaus)

En hoe maak je het?

  1. Breng water aan de kook.
  2. Bak in een laagje olijf- of kokosolie de twee zalmmoten in zo’n 6-8 minuten gaar. Sprenkel 2 minuten voor tijd wat sesamzaadjes over de zalmmoten en een klein beetje sesamolie en dille.
  3. Doe de rijstnoedels in het kokende water en kook zo’n 4-5 minuten. Knip ondertussen de norivellen in kleine stukjes. Leg rijstnoedels op een bord en doe hier wat tamari en sesamolie over.
  4. Leg de helft van de zeekraal op ieder bord; je hoeft dit niet te koken. Verspreid de norivellen over de zeekraal. Schep een zalmmoot op ieder bord en besprenkel alles met wat citroensap en een klein beetje tamari. Enjoy!

Het assortiment van Queens naturel diepvriesvis bestaat onder andere uit; zalm, pangasius en kabeljauw. Maar ze hebben ook een heel assortiment gepaneerde vis (helaas (nog) niet glutenvrij).

Rijstnoedels met wilde zalm en zeekraal

Rijstnoedels met wilde zalm en zeekraal

Dit is een gesponsord artikel

Er zijn 6 reacties op Wilde zalm van Queens met glutenvrije noedels

  1. Joan
    10 juni 2015 at 06:44 (4 jaar ago)

    Rijstnoedels, nori en zeekraal…. Allemaal nog nooit gegeten. Is dit bij de supermarkt te krijgen?

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      10 juni 2015 at 10:24 (4 jaar ago)

      Hi Joan,
      Zeker! Handig he 😉 Rijstnoedels vind je bij de rijst en sojasauzen, net als nori en zeekraal ligt in het koelschap, vaak bij de verse vis :-)!

      Groetjes,
      Lianne

      Beantwoorden
  2. lora
    10 juni 2015 at 10:22 (4 jaar ago)

    poeh ik krijg er echt trek van! <3

    Beantwoorden
    • focusonfoodies
      24 juni 2015 at 10:36 (4 jaar ago)

      Haha toevallig! Als je ze trouwens met van die Conjac noedels maakt, zijn ze helemaal Whole30 proof volgens mij 😀

      Beantwoorden

Geef een reactie