skiwelt wilder kaiser

Wintersport in Brixental – Kirchberg, Westendorf en Brixen im Thale

In het noord-westen van Oostenrijk, op een uurtje rijden vanaf Innsbruck en anderhalf uur vanaf München airport, vind je Brixental. Dit wintersportgebied, bestaande uit Kirchberg, Westendorf en Brixen, bevat alle ingredienten voor een fijne wintersport. Op uitnodiging van het “Tourismusverband Kitzbüheler Alpen – Brixental” ging ik 4 dagen op wintersport in Brixental, om vanuit ons hotel in Kirchberg het hele gebied te ontdekken. Twee volle dagen snowboarden in de twee skigebieden, rodelend naar beneden van de Gaisberg en ontdekken wat Brixental culinair te bieden heeft. Check de video voor toffe beelden die ik maakte tijdens de reis.

Na een zeer korte vlucht vanaf Schiphol van slechts anderhalf uur, landden we woensdag net voor etenstijd op Innsbruck. In een klein uurtje reden we met een taxibusje naar ons hotel, het “Alpenresidenz Adler” in Kirchberg, waar we drie nachten verbleven. Kirchberg is één van de drie dorpjes in het gebied Brixental, naast Westendorf en Brixen im Thale. Het gebied Brixental is weer onderdeel van het grotere gebied de Kitzbüheler Alpen.

Yes, super trots op mijn eerste video! Ik maakte ‘m trouwens gewoon met iMovie, een gratis programma wat, na een beetje oefening, heel gemakkelijk is in gebruik.

imac imovie video

Hard aan het werk aan mijn allereerste video. Ben jij al geabonneerd op mijn kanaal?

“Kochart” bij restaurant Thalhof

In Brixental vind je een tiental restaurants welke aangesloten zijn bij de Kochart vereniging. Kurt Tropper, van deze vereniging, vertelt ons tijdens een diner in restaurant Thalhof alles over Kochart. Het doel van Kochart is om restaurants zoveel mogelijk gebruik te laten maken van “heimische“, oftewel lokale, producten. Niet alleen komt het gebruik van lokale producten de kwaliteit van de begin- en eindproducten ten goede, ook dieren leiden een beter bestaan. Bij de tien aangesloten Kochart restaurants kun je uit verschillende Kochart gerechten kiezen, welke dus met lokale producten zijn bereid.

Op naar restaurant Thalhof, in mijn fijne Thermoball jack van The North Face. Dun en toch warm, heerlijk voor dit type weer!

Op naar restaurant Thalhof, in mijn fijne Thermoball jack van The North Face. Dun en toch warm, heerlijk voor dit type weer!

Risotto met scampi en pompoen

Risotto met scampi en pompoen

Nagerecht met vers fruit dessert bij Thalhof

Nagerecht met vers fruit dessert bij Thalhof

Snowboarden in SkiWelt Wilder Kaiser Brixental

Op een steenworp afstand van Kirchberg ligt één van de dalstations van het grootste aaneengesloten skigebied van Oostenrijk: SkiWelt. Al sinds mijn vierde kom ik regelmatig in verschillende skigebieden en SkiWelt is in mijn ogen een fantastisch gebied. Vanaf 09:00 uur ’s ochtends tot 13:00 uur ’s middags verkennen we het gebied en ik vind het te gek. In het gebied vind je 280 kilometer aan pistes en 77 berghutten en restaurants en 90 liften en kabelbanen. SkiWelt ligt niet al te hoog, waardoor je vrijwel altijd tussen de bomen skiet. Ondanks dat de hoogste pistes op zo’n 1900 meter liggen, is het gebied door de ligging behoorlijk sneeuwzeker en dat is prettig. Op de pistes kun je overal goed eten en wordt er, waar je ook komt, met alle allergieen rekening gehouden. Op de kaart vind je een duidelijke legenda met allergie informatie per gerecht en het personeel bekijkt graag samen wat je wél kunt eten.

SkiWelt wilder kaiser

SkiWelt wilder kaiser

snowfun met Bonnie

snowfun met Bonnie

snowfun met viola

snowfun met viola

Life is like a mirror; we get the best results when we smile at it

Life is like a mirror; we get the best results when we smile at it

skigebied wilder kaiser brixental skiwelt

Wat hebben we een hoop geskied in 1 dag(en gesnowboard ;-))!

Rodelen op de Gaisberg

Ben je in Kirchberg of Brixen, ga dan zeker een middag of avond rodelen op de Gaisberg. De Gaisberg bevindt zich midden in Kirchberg en je kunt onderaan de berg bij de stoeltjeslift een rodel huren. De rodelbaan is verlicht en zowel overdag als ’s avonds (van 18:30 – 21:30 uur) geopend. Over een pad van ruim 3,5 kilometer rodel je in een klein halfuurtje naar beneden en het is waanzinnig leuk! Rustig aan beginnen en de techniek door krijgen en daarna gingen wij als echte professionals naar beneden. Dat we zo her en der verkeerd om kwamen te staan of lichtelijk uit de bocht vlogen maakte niet uit, wat hebben wij onwijs gelachen. Halverwege de derde afdaling gingen we een hapje (glutenvrij) eten bij Obergaisberg, een leuke berghut met echte Oostenrijke specialiteiten. ’s Avonds rodelen kost E 18,- en je mag tussen 18:30 en 21:30 uur een onbeperkt aantal keer naar beneden. Echte aanrader!

rodelen op de gaisberg

rodelen op de gaisberg

Lokale likeurtjes tegen een prachtige achtergrond

Lokale likeurtjes tegen een prachtige achtergrond

“Igludorf Alpeniglu”

In SkiWelt vind je ook “Alpeniglu“, een iglodorpje compleet met bar, restaurant en hotel. In de zeven losstaande iglo’s kun je, hoog op de berg, een avondje overnachten en genieten van een uitgebreide vleesfondue geserveerd op een tafel van ijs. De ochtend erop ontbijt je met een fantastisch uitzicht op 1.300 meter hoogte. Een overnachting in de iglo’s lijkt me een hele bijzondere ervaring en kost E 185,- per persoon, inclusief “icesculpting” workshop, wandeling met fakkels, diner en ontbijt.

Sonneterras bij Alpeniglu

Sonneterras bij Alpeniglu

iglo hotel

En zo overnacht je heerlik in één van de 7 iglo’s

Culinaire hoogstandjes bij restaurant Rosengarten

Net buiten het centrum van Kirchberg ligt Rosengarten, het restaurant van chef-kok Simon Taxacher. Rosengarten behoort tot de beste restaurants van Oostenrijk en dit merk je vanaf het moment dat je binnenkomt. Alles is tot in de puntjes verzorgd en je wordt compleet in de watten gelegd. De bediening plaats met handschoentjes aan nieuw bestek na iedere gang en water wordt continu aangevuld. Door een groot raam over de breedte van het restaurant zie je de keukenstaf keihard werken en het resultaat is te zien wanneer de gangen op onze tafel verschijnen: ieder gerecht is een kunstwerk; een schilderijtje wat je eigenlijk niet ‘stuk’ wilt maken.

Escargots, prachtig gepresenteerd

Escargots, prachtig gepresenteerd

Mul met oerworterelen en match thee

Mul met oerwortels en match thee

wagyu beef met spar, pastinaak en kervel

wagyu beef met spar, pastinaak en kervel

Dessert met mandarijn, pindakaas en gember

Dessert met mandarijn, pindakaas en gember

Friandises bij restaurant Rosengarten

Friandises bij restaurant Rosengarten

De smaken zijn verbluffend en verrassend en de “oh’s en ah’s” vliegen over tafel. Met mijn allergiëen wordt enorm goed rekening gehouden en ‘mijn’ gerechten wijken vaak slechts een klein beetje af van de borden van mijn tafelgenoten. Ik geniet en mijn foodiehart heeft de hele avond hard geklopt. Overigens is het niet goedkoop om bij Rosengarten te eten; voor een 7-gangenmenu betaal je E 165,- en voor een bijpassend wijnarrangement nog eens E 84,-. Maar het is er waanzinnig en hoe duur het ook is; als je de kans krijgt moet je hier zeker eens eten!

sightseeing in kirchberg

Sightseeing in de sneeuw op onze laatste dag in Kirchberg

vliegtuig travel blogger

En helaas moeten we ook weer terug naar huis….

Ik was in Brixental op uitnodiging van Tourismusverband Kitzbüheler Alpen – Brixental en CherryLab

Er zijn 10 reacties op Wintersport in Brixental – Kirchberg, Westendorf en Brixen im Thale

  1. Lenie Witteman
    21 januari 2015 at 13:59 (2 jaar ago)

    dat ziet er geweldig leuk uit!! ook de gerechten lijken me om te smullen!!!

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      22 januari 2015 at 10:07 (2 jaar ago)

      Thanks Lenie! En oh, dat waren ze ook. Zowel trouwens de Oostenrijkse specialiteiten als het zeer culinaire gedeelte, ik moet al weer watertanden bij de herinnering ;-)!

      Groetjes,
      Lianne

      Beantwoorden
  2. Charlotte
    21 januari 2015 at 15:27 (2 jaar ago)

    Nice to have you here in Brixental! See ya soon 😉

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      22 januari 2015 at 10:06 (2 jaar ago)

      Thanks for having me :-D! See you soon would be great!

      Beantwoorden
  3. Sonja
    21 januari 2015 at 16:38 (2 jaar ago)

    Gaaf om te lezen, wij hebben een eigen stekkie in Hopfgarten!!!

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      22 januari 2015 at 10:06 (2 jaar ago)

      Echt? Wat gaaf! SkiWelt Wilder Kaiser vond ik namelijk zo’n fijn gebied. Heerlijk eten en echt hele leuke pistes.. Jullie boffen maar!

      Groetjes,
      Lianne

      Beantwoorden
  4. Bianca
    23 januari 2015 at 15:24 (2 jaar ago)

    Wat een superfoto’s en filmpje! Ik weet niet wat ik leuker vind, de heerlijke sneeuw of dat goddelijke eten! En hele leuk foto van jou (die boven de risotto =D) Met wat voor camera heb ik gefilmd trouwens?

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      26 januari 2015 at 13:07 (2 jaar ago)

      Ah tof, dankjewel! Hahaha beide waren zalig ;-). En met wat voor camera jij hebt gefilmd weet ik niet ( ;- ) ), maar ik heb gewoon gefilmd met de camera van mijn iPhone 5s, deels met behulp van een selfiestick. Wil heeeel graag een GoPro, maar nog even sparen…

      Groetjes,
      Lianne

      Beantwoorden

Geef een reactie