Zalm Burgers met Spinazie en Avocado

Zalm burgers met spinazie en avocado

Op Focus on Foodies kom je best veel recepten tegen die vegetarisch of veganistisch zijn. Een paar keer per week eet ik meestal ook vegetarisch, eerlijk gezegd omdat ik niet zo’n grote vleesliefhebber ben. Wild eet ik sowieso niet, nooit gegeten ook, en ook de ‘jonge beestjes’ zoals lam en kalf wil ik niet op mijn bord hebben. Echt vegetarisch worden zou ik zelf niet zo moeilijk vinden, maar mijn omgeving zou er niet blij mee zijn. En dan hebben we nog vis. Ik ben gek op vis. Gebakken, gestoomd, gewokt, uit de oven en zelfs rauw; ik ben er gek op. Vis zou ik echt niet op kunnen geven. Een van mijn favoriete nieuwe recepten met vis is Zalm Burgers met Spinazie en Avocado.

Niet alleen is het razendsnel, maar het is ook nog eens super gezond en vol Omega-3 en gezonde vetten. Als ik het goed heb is het ook nog eens geschikt voor mensen die Paleo eten, dus dat is natuurlijk mooi meegenomen.

Binnenkort zal ik eens een post schrijven over wat Paleo precies inhoudt. Er zijn namelijk best een aantal Paleo lezers op deze site en volgens mij ook een groot aantal die niet echt weten wat Paleo precies inhoudt. Coming soon dus.

Maar meer over de zalm burgers met spinazie. Zalm en spinazie is een veelgebruikte combinatie en dat heeft natuurlijk een reden. Het Voedingscentrum adviseert om nitraatrijke groenten, zoals spinazie, niet te combineren met vis en andere schaaldieren, uitgezonderd zalm en makreel. Hoewel ik het niet altijd eens ben met het Voedingscentrum vind ik dit een goed advies. De smaken van spinazie en zalm passen daarnaast ook gewoon goed bij elkaar. Een echte toevoeging is dan nog het romige van de avocado en de geroosterde sesamzaadjes.

Wil je dus iets snels en makkelijks op tafel toveren, maar tegelijkertijd gezond eten? Ga dan voor deze Zalm burgers met spinazie!

Wat heb je nodig?

Voor 2-3 burgers

  • 300 gram zalm
  • 2 lenteuitjes
  • 1 ei
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 eetlepels geroosterd sesamzaad
  • 1 theelepel dille
  • halve citroen
  • halve avocado
  • snufje zout

En hoe maak je het?

Bak de zalm burgers in kokosolie

  1. Dep de zalm droog en snijd in kleine blokjes
  2. Meng in een grote kom de zalm met sesamolie, lenteui, knoflook, sesam zaadjes en het ei. Meng goed.
  3. Zet een bakring in de pan om een mooie rond zalmburger te krijgen, anders kun je het ook gewoon met een lepel doen. Verhit vast wat kokosolie (of olijfolie) in een koekenpan.
  4. Bak de burgers tot ze goudbruin zijn op middelhoog vuur (8-10 minuten)
  5. Besprenkel nog met wat citroensap en avocadostukjes en serveer bijvoorbeeld met een lekkere veldsla salade of op een bedje van spinazie. Eet je gewoon aardappels, serveer er dan kruidige gebakken aardappelpartjes bij.
Zalm Burgers met Spinazie en Avocado

Zalm Burgers met Spinazie en Avocado

Er zijn 10 reacties op Zalm burgers met spinazie en avocado

  1. Gwen
    6 augustus 2013 at 12:49 (4 jaar ago)

    De burger is heerlijk!

    Beantwoorden
  2. Fem
    27 januari 2015 at 09:35 (3 jaar ago)

    Wat voor zalm moet je hiervoor gebruiken? Rauwe zalm? Gerookte zalm? Ziet er heerlijk uit!

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      3 maart 2015 at 17:27 (2 jaar ago)

      Hi Fem,
      Je gebruikt hier gewoon een zalmfilet voor, rauwe zalm dus. Die bak je uiteindelijk :-).

      Groetjes,
      Lianne

      Beantwoorden
  3. Maaike
    6 maart 2015 at 20:10 (2 jaar ago)

    Zalmburger met spinazie… Klopt het dat je de spinazie er als salade of bijgerecht bij eet, of mist deze ergens in het recept voor de burger? Bij de naam ‘zalmburger met spinazie’ verwachtte ik eigenlijk dat de spinazie door de burger zou zitten.

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      8 maart 2015 at 13:09 (2 jaar ago)

      Hi Maaike,
      Goed punt. Ik serveer de burgers altijd op een bedje van verse spinazie, gewoon rauw. Super lekker! Maar als je wilt, kun je het er ook doorheen doen, net wat je lekker vindt.

      Groetjes,
      Lianne

      Beantwoorden
  4. Ilse
    30 januari 2016 at 22:08 (2 jaar ago)

    Heeeeerlijke burger! Zonder vormpje denk ik wel dat het een pannenkoek zou worden ipv een burger dus ik gebruik gewoon steeds mijn vormpje voor de zekerheid :-)

    Beantwoorden
  5. Jolanda
    24 september 2016 at 09:27 (11 maanden ago)

    Hij klinkt heerlijk! Is het ook te maken met zalm uit blik?

    Beantwoorden

1Pingbacks & Trackbacks op Zalm burgers met spinazie en avocado

Geef een reactie