Zalmvan de barbecue met citroen en dille

Zalm van de barbecue met citroen en dille

In de nieuwsbrief van deze week verklapte ik het al: de komende weken verschijnen er op Focus on Foodies verschillende simpele gerechtjes voor op de barbecue. Al die recepten zijn glutenvrij, suikervrij en koemelkvrij en uiteraard lekker slank. Fijn gezond barbecueen dus! Het eerste recept is deze heerlijke zalm van de barbecue met citroen en dille. Zacht en de smaak is bijna onbeschrijfelijk. 

Ok, het is nu een paar dagen slecht weer, maar bij velen heeft de barbecue vast al aangestaan. En ook komend weekend wordt weer een zonnetje voorspeld en dan staat dit receptje alvast voor je klaar! Daarnaast vergt dit receptje ook weinig voorbereiding. Het enige wat je namelijk nodig hebt is wat aluminiumfolie, citroen, dille (liefst vers) en een stuk goede zalm. Gebruik je liever geen aluminiumfolie? Je kunt dit recept ook in een ovenschaal klaarmaken, gaar de zalm dan in 15-20 minuten op zo’n 200 graden in de oven. Net zo lekker! Of, marineer de zalm in wat olijfolie met citroen en dille en grill deze dan op de barbecue. Opties genoeg :-).

Echt, iedereen die van een stukje vis houdt (of zelfs als je eigenlijk niet zo’n fan bent), zal smullen van deze zalm van de barbecue. De citroen geeft de zalm een frisse smaak en de dille smaakt sowieso fantastisch met zalm. Daarnaast vind ik het fijn dat een stuk zalm goed vult! Ga jij aan de slag met dit gezonde barbecue recept?

Zalmvan de barbecue met citroen en dille

Zalm van de barbecue met citroen en dille

Zalmvan de barbecue met citroen en dille

Zalm van de barbecue met citroen en dille

Wat heb je nodig?

Per persoon

  • Moot zalm van ongeveer 150 gram
  • halve citroen
  • een handje verse dille (anders gedroogd)
  • zeezout
  • peper
  • aluminiumfolie
  • een barbecue (of een oven)

En hoe maak je het?

  1. Leg de zalmmoot op een stuk aluminiumfolie. Snijd de citroen in plakjes en leg deze, samen met de dille, op de zalm.
  2. Besprenkel met wat zeezout en peper en vouw de aluminiumfolie dicht.
  3. Leg dit pakketje zo’n 12 minuten op de barbecue en je zalm is klaar!
Zalmvan de barbecue met citroen en dille

Zalmvan de barbecue met citroen en dille

Er zijn 3 reacties op Zalm van de barbecue met citroen en dille

  1. Suuz
    28 mei 2014 at 14:26 (4 jaar ago)

    dit is zooooo lekker!! ik maak het thuis ook heel vaak gewoon in de oven!!

    Beantwoorden
  2. willie
    3 augustus 2014 at 18:16 (3 jaar ago)

    een weetje : dankzij mijn zwager die kok is heb ik ontdekt dat je de citroen niet rechtstreeks op de zalm moet leggen, door de zuren in de citroen gaart de zalm al. Dus vooral als je deze pakketjes in het voren maakt niet de citroen in direct contact met de zalm!

    Beantwoorden

1Pingbacks & Trackbacks op Zalm van de barbecue met citroen en dille

Geef een reactie