Zelf Bounty's maken zonder geraffineerde suiker

Zelf Gezonde Bounty’s maken Zonder Geraffineerde Suiker

Bounty’s zijn een guilty pleasure voor veel mensen door de heerlijke combinatie van chocolade en kokos. Helaas is een bounty niet zo gezond. Naast veel, heel veel suiker, zit er melk en boter in en is een bounty daardoor niet geschikt voor veganistisch of mensen met een lactose intolerantie. Gelukkig kun je heel gemakkelijk zelf Gezonde Bounty’s maken Zonder Geraffineerde Suiker.

Let voor dit recept trouwens goed op dat je medjoul dadels hebt; de lekker zoete, vlezige dadels, anders wordt het mengsel niet plakkerig genoeg. Is het mengsel nu té plakkerig, voeg dan wat extra kokosrasp toe. En is het te droog, voeg dan een beetje extra kokosmelk toe. Zo simpel is het.

De binnenkant van deze homemade bounty’s is ook niet sneeuwwit, zoals normaal wel is bij bounty’s. Dat komt door de dadels die in het mengsel zitten. Hier waren ze een enorm succes! Ze zijn heerlijk bij de koffie, bij de thee of gewoon als tussendoortje, bijvoorbeeld op je werk. Bij mij staan ze op het menu tijdens Kerst: ik serveer ze als chocolaatje bij de koffie. Koud uit de koelkast smaken ze het allerlekkerst, dus laat ze vooral niet al te lang buiten de koelkast liggen.

Met dit recept maak je tussen de 12-14 stuks, genoeg om wat collega’s of vrienden te trakteren 😉 Geniet ervan!

Zelf Bounty's maken zonder geraffineerde suiker

Zelf Bounty’s maken zonder geraffineerde suiker

Zelf Bounty's maken zonder geraffineerde suiker

Zelf Bounty’s maken zonder geraffineerde suiker

Zelf Bounty's maken zonder geraffineerde suiker

Zelf Bounty’s maken zonder geraffineerde suiker

Wat heb je nodig?

  • 75 gram kokosrasp
  • 3 medjoul dadels
  • 3 theelepels kokosmelk
  • 80 gram pure chocolade (92% cacao van Vivani)
  • 1 tl kokosbloesemsuiker

Hoe maak je het?

  1. Doe de kokosrasp, kokosbloesemsuiker, dadels en kokosmelk in de keukenmachine. Blend kort en doe dit mengsel in een kom.
  2. Maak van het ’deeg’ kleine, rechthoekige ‘balkjes’ en leg ze op een bord. Bekleed met aluminiumfolie en zet 15 minuten in de vriezer.
  3. Haal de bounty’s uit de vriezer. Smelt de chocolade au-bain-marie.
  4. Pak 2 lepels en til hiermee het kokoskoekje op en dip in de chocolade. Leg de bounty dan op een rond ovenrooster met wat keukenpapier eronder en laat wat uitdruppelen. Bewaar de bounty’s daarna in de koelkast; ze zijn het lekkerst als je ze koud eet.

Er zijn 29 reacties op Zelf Gezonde Bounty’s maken Zonder Geraffineerde Suiker

  1. Miss Wong
    23 december 2013 at 15:54 (4 jaar ago)

    Leuk en lekker zeg. Vraagje, kan ik ze ook maken als ik geen keukenmachine heb?
    Ik heb wel een blender en een handmixer. Ik hoor graag van je.

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      24 december 2013 at 15:40 (4 jaar ago)

      Je kunt het mengsel zeker even proberen te maken met een blender, ik denk dat dit misschien wel lukt. Mixer kan helaas niet, omdat de dadels fijngehakt moeten worden. Hoop dat het met de blender lukt.

      Heel veel succes en fijne feestdagen.

      Beantwoorden
  2. Laura
    24 december 2013 at 16:12 (4 jaar ago)

    Dit recept ga ik zeker proberen, lekker als middagsnack op tweede kerstdag! Ik zal laten weten of het in de smaak viel bij het thuisfront!

    Beantwoorden
    • marja eling
      16 november 2014 at 02:18 (3 jaar ago)

      Hallo Lianne ik ben net lid geworden, spannend, probeer af en toe wat soorten meel uit voor mijn baksels. Onlangs havermeel ontdekt, daar kan je hele lekkere pannekoekjes van bakken, doe er dan wel wat bakpoeder in.
      Maar nu mijn vraag: ik heb een zwak voor stroopwafels, ik heb dan ook zelf een stroopwafelijzer aangeschaft, bak veel en verkoop ze af en toe op de braderie.
      Kan ik die nu ook glutenvrij en suikervrij maken, volgens mij een heel gedoe, want er gaat heel wat suiker in de stroop en de wafels. Ik heb de stroop ook eens vervangen door honing, maar dat is het toch net niet, al moet ik zeggen dat de meeste deze honingwafels toch wel erg lekker vinden. Heeft natuurlijk ook te maken, met de achterliggende gedachte dat het gezonder is.

      Groetjes Marja

      Beantwoorden
  3. Brenda
    25 december 2013 at 20:18 (4 jaar ago)

    Een groot succes voor jong en oud! Dank je wel.
    Fijne dagen!

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      29 december 2013 at 17:42 (4 jaar ago)

      Wat leuk om te horen Brenda!

      Beantwoorden
  4. Annalie
    31 december 2013 at 17:38 (4 jaar ago)

    Wanneer voeg je de kokosbloesemsuiker toe?

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      1 januari 2014 at 22:46 (4 jaar ago)

      Hi Annalie,
      Ah stom, zie dat ik dit vergeten ben te vermelden in de stappen. Je doet de kokosbloesemsuiker bij de ingrediënten in de keukenmachine. Hopelijk alsnog gelukt?

      Beantwoorden
      • Annalie
        1 januari 2014 at 23:16 (4 jaar ago)

        Ik had de suiker idd bij het mengsel gedaan :-)
        Het smaakt echt naar Bounty alleen is het uiterlijk minder. Soort prakje is het uiteindelijk geworden. Had ook geen Mejouldadels- en cacao van 85 %. Smaak is er niet minder om.
        Bedankt!

        Beantwoorden
  5. Tilda
    13 januari 2014 at 15:41 (4 jaar ago)

    Alweer een geweldig recept!
    Tegelijkertijd maakte ik ook de Suikervrije Bounties.
    Voor ons is de combo van bovenstaande vulling en de chocoladesaus met de cacaoboter van de suikervrije variant (met héél klein beetje stevia en tl oranjebloesemwater) de ideale Bountie!
    Dankjewel!

    Beantwoorden
  6. Déloy
    5 februari 2014 at 22:48 (4 jaar ago)

    Hoi,
    Leuk recept, ga ik zeker uitproberen!
    Zou ik ipv Dadels ook Gedroogde vijgen kunnen gebruiken?
    En de ene theelepel kokosbloesemsuiker vervangen door Vloeibare Stevia?

    Beantwoorden
  7. Lydia
    14 februari 2014 at 22:28 (4 jaar ago)

    Kan ik de kokosmelk vervangen door sojamelk? Ik heb het niet in huis en wil ze zo graag maken!!

    Beantwoorden
  8. Christel
    15 februari 2014 at 18:26 (4 jaar ago)

    Kokosmelk kun je zelf maken. Van kokosrasp :)

    Beantwoorden
  9. Maxime
    26 februari 2014 at 16:35 (3 jaar ago)

    Net gemaakt zijn erg lekker. Ik had nog dadels liggen die gebruikt moesten worden en had alles ervoor in huis! Heerlijk gerecht

    Beantwoorden
  10. Bertine
    26 februari 2014 at 21:41 (3 jaar ago)

    Ik begin verslaafd te raken. Voor de 2e keer gemaakt en vind ze heerlijk!

    Beantwoorden
  11. Annemarie Uijterwaal
    11 maart 2014 at 22:02 (3 jaar ago)

    Ik had ze al eens gemaakt, maar nu voor de verjaardag van onze oudste zoon weer gemaakt als traktatie voor de juffen. Om te laten zien dat gezond en lekker trakteren niet moeilijk hoeft te zijn. Bedankt voor dit recept, ik ben zelf gek op bounty’s maar nu alleen nog maar deze variant.

    Beantwoorden
  12. wendy
    11 juli 2014 at 21:56 (3 jaar ago)

    waar kan je kokosbloemsuiker kopen?

    Beantwoorden
  13. Charlie
    23 september 2014 at 07:43 (3 jaar ago)

    Leuk recept! Ik heb geen vriezer, kan het ook in de koelkast stijf genoeg worden, denk je?

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      23 september 2014 at 15:22 (3 jaar ago)

      Hi Charlie,
      Ja dat denk ik wel, maar je moet dan wel een stuk langer laten staan…

      Groetjes,
      Lianne

      Beantwoorden
  14. Marieke
    11 januari 2015 at 19:38 (3 jaar ago)

    Oeh Bunty’s, dat is lang geleden. Heb je ook een recept voor gezonde marsen? Dat zou helemaal zalig zijn.

    Beantwoorden
  15. Manda
    13 april 2015 at 20:18 (2 jaar ago)

    Wat onwijs lekker en simpel om te maken.de “afkoelingsperiode ” heb ik overgeslagen.ik kon niet langer wachten…..dank je wel voor dit heerlijke recept.

    Beantwoorden
  16. sylvia
    5 augustus 2015 at 10:54 (2 jaar ago)

    Hoe lang kan je deze bewaren in de koelkast? Lijkt me een super receptje ga ik zeker uitproberen! top site!

    Beantwoorden
  17. Wiets
    3 december 2015 at 21:36 (2 jaar ago)

    schoftig lekker

    Beantwoorden
  18. Ellen
    28 maart 2016 at 21:45 (1 jaar ago)

    Net gemaakt, super lekker! Ben wel benieuwd hoeveel calorien 1 stuk bevat?

    Beantwoorden
    • Focus on Foodies
      28 maart 2016 at 21:48 (1 jaar ago)

      Hi Ellen,

      Ik ben zelf niet bezig met calorieen tellen, dus geen idee. Maar er zijn verschillende sites waar je alle ingredienten kunt invoeren en zo zelf de calorieen kunt berekenen als je wilt :-).

      Groet, lianne

      Beantwoorden
  19. Noor
    28 april 2016 at 10:41 (1 jaar ago)

    Heerlijk!!! Inmiddels al voor de zoveelste keer gemaakt :-). Iedereen geniet mee, namens hen en mijzelf, dank voor dit recept!

    Zoek alleen nog naar een oplossing voor het vastkleven van de Bounty’s aan het rooster, waardoor er bij het eraf halen steeds een stuk(je) Bounty achterblijft. Heb al verschillende roosters geprobeerd, en ook gewoon een bord en dan eraf steken met een mes, maar er blijven stukjes af gaan. Heb je een tip? Bakpapier? Olie? of toch gewoon accepteren dat mijn Bounty’s beschadigingen aan de onderkant hebben 😉

    Groetjes,
    Noor

    Beantwoorden
  20. Suus
    21 januari 2017 at 21:04 (7 maanden ago)

    Ahum … best wel heel erg mislukt. Maar gelukkig zijn de ingrediënten hoe dan ook lekker dus alles op. Ik had er nog extra kokosmelk en zelfs kokosolie doorheen gedaan maar het werd / bleef echt totaal brokkelig en kruimelig.

    Beantwoorden
    • Focus on Foodies
      22 januari 2017 at 11:30 (7 maanden ago)

      Hi Suus,
      Wat jammer! Heb je wel medjoul dadels gebruikt, met veel vruchtvlees? Die zorgen er namelijk voor dat het mengsel plakkerig wordt. Sommige dadels uit de supermarkt hebben amper vruchtvlees en daarmee krijg je niet hetzelfde resultaat helaas.

      Groetjes, Lianne

      Beantwoorden
  21. Diana
    21 mei 2017 at 13:41 (3 maanden ago)

    hoi hoi,

    Deze koekjes zijn hemels. Ze vlogen de koelkast uit hiero :)

    Ik maak ze met achte dadels uit colruyt (geen idee waar ik hier in de buurt medjoul dadels haal), en doe er dan eentje meer in. lukt prima,
    En ook met Callebout zwarte chokola (die ik nog in voorraad had) zijn ze lekker :)

    Groetjes,

    Diana

    Beantwoorden

Geef een reactie