gevulde aubergine uit de oven met kip, tomaat, paprika en feta

Zomers gevulde aubergine met kip en feta

Gevulde aubergine is altijd een goed idee. De smaak van aubergine uit de oven vind ik zaaaalig en daarnaast ziet het er ook gewoon lekker zomers uit; het is een plaatje op je bord. Deze variant met kip zit vol goede voedingsstoffen en vult ook nog eens lekker. Ook past dit recept binnen het Paleo principe. Perfect voor bij de barbeque!

gevulde aubergine uit de oven met kip, tomaat, paprika en feta

gevulde aubergine uit de oven met kip, tomaat, paprika en feta

gevulde aubergine uit de oven met kip, tomaat, paprika en feta

gevulde aubergine uit de oven met kip, tomaat, paprika en feta

Je kunt de aubergines trouwens ook prima ’s middags al klaarmaken, koud bewaren en dan ’s avonds nog even warm maken op de barbeque. Heerlijk! En er gaat echt niets boven de grillsmaak van aubergine; dat vind ik echt de beste groente voor op de barbeque.

Aubergine doet mij ook altijd aan Griekenland denken en dan niet aan de standaard moussaka. Maar aan de gevulde aubergine met tomaat uit de oven die mijn Griekse oom zo heerlijk kan klaarmaken. Papoutsakia heet dat gerecht en dat betekent zoiets als ‘gevuld laarsje’. Scahttig he ;-). En zo lekker! En daarom is aubergine mijn favoriete zomergroente. Wat is jouw favoriete groente in de zomermaanden?

Wat heb je nodig?

Voor 2 personen

  • 2 aubergines
  • 2 uien
  • 1 rode paprika
  • 1 pak passata di pommodori (tomatenpuree)
  • 200 gram kipfilet
  • 40 gram feta
  • 2 eetlepels pijnboompitjes
  • handje verse basilicum

En hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 graden

  1. Snijd de aubergines over de lengte doormidden en snijd voorzichtig het vruchtvlees eruit (of doe dit met een lepel). Let op dat je de ‘schil’ niet beschadigd en bewaar het vruchtvlees; snijd dit in blokjes.
  2. Druppel wat olijfolie op de aubergines en bak ze ongeveer 15 minuten in de oven.
  3. Snipper de uitjes en snijd de paprika in blokjes. Doe hetzelfde met de kip. Fruit de uitjes aan in een klein beetje olie en voeg de kip toe. Daarna de paprika en de blokjes aubergine erbij. Als de kip gaar is, voeg je de tomatenpuree toe. Laat een paar minuutjes op zacht vuur koken en haal de pan van het vuur.
  4. Vul de aubergines met het kipmengsel en brokkel hier de feta overheen. Als laatste verdeel je de pijnboompitjes over de aubergines en bak deze dan nog in zo’n 12 minuten op 180 graden in de oven. Garneer ze voor serveren nog met wat verse basilicum. Enjoy!
gevulde aubergine uit de oven met kip, tomaat, paprika en feta

gevulde aubergine uit de oven met kip, tomaat, paprika en feta

Er is 1 reactie op Zomers gevulde aubergine met kip en feta

  1. Ilse
    11 juli 2015 at 18:01 (4 jaar ago)

    Hallo! :-)
    In de ingriëntenlijst schrijf je dat tomatenpuree gebruikt kan worden voor de passata di pommodori, maar dat is toch niet hetzelfde als tomatenpuree? Zover ik weet is passata di pommodori hetzelfde als gezeefde tomaten.
    Groetjes,
    Ilse

    Beantwoorden

Geef een reactie