Maaltijdsalade met zalm en aardappel

Zomerse maaltijdsalade met zalm en aardappel

Hoewel er ook af en toe wat buien en minder lekkere dagen zijn, blijft de zon de laatste weken lekker schijnen. En met een zonnetje krijg ik altijd trek in koude gerechten, zoals een frisse maaltijdsalade. Vandaag dan ook een recept voor een Zomerse maaltijdsalade met zalm en aardappel, die naast glutenvrij ook suikervrij en zuivelvrij is. 

Omdat je eigenlijk amper wat hoeft voor te bereiden is deze maaltijdsalade zo klaar. Let trouwens met het kopen van gerookte zalm op dat je zalm koopt waaraan geen suiker is toegevoegd. Zover ik inmiddels heb begrepen is er geen suiker toevoegde aan de gerookte zalm van de Lidl en die van het AH huismerk is ook suikervrij. Als dressing voor de salade gebruik ik een klein beetje mayonaise, die je uiteraard ook door een andere dressing kunt vervangen als je dat lekkerder vind.

Maaltijdsalade met zalm en aardappel

Maaltijdsalade met zalm en aardappel

Mayonaise is heel gemakkelijk zelf te maken, maar als ik daar geen tijd voor heb gebruik ik de mayonaise van AH Excellent. Aan deze mayonaise is niets geks toegevoegd, zoals suiker, en hij is zuivelvrij. Daarnaast zit ‘ie in een mooie afsluitbare weckpot, die ik later gebruik in mijn voorraadkast.

Maaltijdsalade met zalm en aardappel

Maaltijdsalade met zalm en aardappel

Maaltijdsalade met zalm en aardappel

Maaltijdsalade met zalm en aardappel

Serveer deze salade bijvoorbeeld met een lekker stuk Zalm van de barbecue. Zoals je ziet leek de salade mijn lieve kat Moos ook erg lekker! Haha, ik moet altijd zo om haar lachen. Ze wil altijd op een stoel aan tafel zitten en zit daar normaal gesproken heel braaf en stil tot we klaar zijn met eten. Behalve als we zalm eten. Gebakken, gebraden, uit de oven, gerookt, het maakt niet uit. Zalm is zalm en Moos brult erom. Ik geef haar vaak een klein stukje en dan is ze zo lang bezig met d’r mond aflikken dat ze weer een tijd stil is. Zo lief :-).

Wat heb je nodig?

Voor een forse salade voor 4 personen

 

  • 600 gram kleine gekookte aardappeltjes (mag met schil)
  • 200 – 250 gram gerookte zalmfilet
  • 400 gram sperziebonen
  • 200 gram doperwtjes
  • 2 lenteui
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 2 takjes bieslook
  • 1 eetlepel mosterd (let op: suikervrij)
  • 2 eetlepels mayonaise
  • sap van 1 citroen
  • paar blaadjes verse munt
  • peper en zout

En hoe maak je het?

  1. Kook de aardappeltjes of gebruik voorgekookte aardappels. Kook ook de snijbonen.
  2. Snijd de zalmfilet in kleine stukken. Snijd ook de lenteui in ringetjes en snijd de bieslook fijn.
  3. Maak in een bakje de dressing van mosterd, mayonaise en citroensap. Als de dressing te dik blijft kun je een klein beetje olijfolie toevoegen.
  4. Meng dan de aardappeltjes met zalmfilet, snijbonen, doperwten, kappertjes, bieslook, lenteui, munt en de dressing. Voeg naar smaak peper en zout toe. Serveer bijvoorbeeld met een lekker stuk vis van de barbecue.

Er zijn 4 reacties op Zomerse maaltijdsalade met zalm en aardappel

  1. Suzanna
    16 juni 2014 at 10:37 (3 jaar ago)

    Het zier er heerlijk uit! Zelf zou ik de zalm omwisselen met kip, want ik vind gerookte zalm niet zo lekker.

    Beantwoorden
  2. maria obbes
    16 juni 2014 at 16:18 (3 jaar ago)

    zou geen aardappelen er in doen. Veel te veel koolhydraten, maar de rest is oke.

    Beantwoorden
  3. Marjolijne Kleijn-de Graaf
    16 juli 2014 at 16:00 (3 jaar ago)

    Jumbo heeft ook suikervrije Mayonaise, ik geloof dat het Belze Majoneis heet ofzo, spelling kan misschien anders zijn. Ik vind hem iets zuurder dan de ‘gewone’ mayonaise, maar lekker om voor dressings te gebruiken. Ik ga dit recept voor vanavond maken, ik ben benieuwd, lijkt me heerlijk!

    Beantwoorden
  4. Kim
    31 augustus 2015 at 14:25 (2 jaar ago)

    Ik heb hem gemaakt met een warm gerookte zalmmoot in plaats van gesneden gerookte zalm, erg lekker! Het was me alleen niet helemaal duidelijk of het recept met sperziebonen of snijbonen is. In het recept komt beide voor. Ik heb het laatste gedaan en dat beviel goed.

    Beantwoorden

Geef een reactie