panna-cotta-met-passievrucht

Zuivelvrije panna cotta met passievrucht

En we gaan gewoon weer verder met lekkere kerstrecepten! Vandaag een heel makkelijk dessert: een zuivelvrije panna cotta met passievrucht. Je kunt de panna cotta de dag ervoor of ’s middags al klaarmaken en net voor serveren garneer je de panna cotta met passievrucht. Perfect als je gasten te eten krijgt die geen zuivelproducten mogen. Vervang de honing door agavesiroop of ahornsiroop en je hebt ook nog een veganistisch dessert.

Lactosevrije panna cotta met passievrucht

Lactosevrije panna cotta met passievrucht

Lactosevrije panna cotta met passievrucht

Lactosevrije panna cotta met passievrucht

Passievrucht is één van mijn favoriete vruchten. Omdat ze hier in Nederland vaak wat prijziger zijn, staan ze helaas niet zo heel vaak op het menu. Maar kerst is natuurlijk een speciale gelegenheid! En om het dessert wat exotischer te maken, maakte ik een panna cotta met passievrucht. Het is geen mierzoet gerecht; het zoetzuurtje uit de passievrucht vind ik juist heel mooi combineren met de honing en vanille.

Mocht je verse vanilleboon in huis hebben, dan is het nóg lekkerder om in plaats van vanille extract het merg van een vanilleboon aan de panna cotta toe te voegen. De smaak wordt dan intenser.

Wat heb je nodig?
Voor 4 personen

  • 400 ml plantaardige melk
  • 125 ml plantaardige room (bijv. rijstroom of sojaroom)
  • 2 eetlepels honing
  • 2 theelepels vanille extract
  • 3-4 gram Agar Agar
  • ongeveer 8 passievruchten

En hoe maak je het?

  1. Doe de plantaardige melk, de room en agar agar in een pannetje en breng aan de kook.
  2. Lepel ondertussen ongeveer 3-4 passievruchten leeg.
  3. Laat ongeveer 2 minuten koken (flink laten borrelen) en haal het pannetje dan van het vuur. Voeg direct de honing en vanille extract toe en roer met een garde goed door. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  4. Wanneer het mengsel iets is afgekoeld, roer je de passievruchtpulp door het mengsel heen en verdeel je dit over 4 bakjes of glazen. Zet deze in de koelkast. De panna cotta heeft een paar uur nodig om op te stijven.
  5. Ongeveer een kwartier voor serveren lepel je overige 4 passievruchten leeg. Verdeel de pulp over de vier porties en serveer. Enjoy!

 

panna-cotta-met-passievrucht

panna-cotta-met-passievrucht

Geef een reactie